ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ισραηλινά άρματα μάχης Merkava III έβαλλαν κατά συριακών θέσεων


Σε επικίνδυνη τροχιά εισέρχονται πια οι σχέσεις Ισραήλ Συρίας μετά και την δεύτερη εξαπόλυση βλημάτων όλμων μέσα σε μία ημέρα από την συριακή πλευρά των συνόρων στα υψώματα του Golan κατά ισραηλινών στόχων και την απάντηση του Ισραήλ με πυρά πυροβόλων από άρματα μάχης Merkava III.
Πιο αναλυτικά η κατάσταση στα υψώματα του Golan έφτασε σε επικίνδυνο σημείο σήμερα 12 Νοεμβρίου  με την εξαπόλυση βλήματος όλμου από την συριακή πλευρά κατά ισραηλινής θέσης στην περιοχή  El Hazaka.  Είχαν προηγηθεί οι βολές τριών βλημάτων όλμου από αδιευκρίνιστη τοποθεσία στην Συρία στα υψώματα του Golan στις 8 Νοεμβρίου κοντά στο χωριό Moshav Alonei Habashan, χωρίς θύματα.
Μία ακόμη οβίδα από όλμο είχε πλήξει την ίδια περιοχή την Κυριακή και ο Ισραηλινός Στρατός είχε προειδοποιήσει ότι θα απαντήσει αν και δεν μπορούσε να προσδιορίσει το σημείο από όπου εκτοξεύτηκαν τα βλήματα αυτά λόγω του χάους που επικρατεί στην συριακή πλευρά των συνόρων στο Golan.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατιού στην περιοχή οι οβίδες αυτές ήταν «αδέσποτες», αφού στην συριακή πλευρά των συνόρων μαίνονται μάχες μεταξύ των ανταρτών και των κυβερνητικών δυνάμεων.
Σε απάντηση του χτεσινού συμβάντος το Ισραήλ απάντησε με την εκτόξευση  ενός κατευθυνόμενου πυραύλου Tamuz 4 χλμ μέσα στο έδαφος της Συρίας.
Αν και αντικειμενικός στόχος των Ισραηλινών είναι η αποφυγή εξάπλωσης της σύγκρουσης από την Συρία στο Ισραήλ το τέταρτο περιστατικό το οποίο συνέβη σήμερα οδήγησε τον Ισραηλινό Στρατό στην εξουδετέρωση του στοιχείου με πυρά από άρματα μάχης Merkava III.
Είχε προηγηθεί η υπόσχεση της κυβέρνησης της Συρίας μέσω του ΟΗΕ ότι δε ξανασυμβεί αντίστοιχο περιστατικό αλλά όπως φαίνεται η νέα επίθεση δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη από τον Ισραηλινό Στρατό. Την ίδια στιγμή το Ισραήλ δέχεται επιθέσεις από την Γάζα με 110 ρουκέτες να έχουν εκτοξευτεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Πάντως η κυβέρνηση του Ισραήλ δηλώνει έτοιμη να υπερασπιστεί την χώρα σε οποιαδήποτε επίθεση ηθελημένη ή μη και να εμποδίσει την επέκταση των συγκρούσεων στην ισραηλινή πλευρά των υψωμάτων του Golan
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου