ataktesfones@gmail.com

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012

lol


Περί Σαρακοστής

Η σαρακοστή είναι  περίοδος άσκησης  40 ημερών για τους Χριστιανούς ,  πριν από τον εορτασμό του  Πάσχα. Συγκεκριμένα ξεκινάει από την Καθαρά Δευτέρα και τελειώνει την Κυριακή των Βαΐων.

Στην πραγματικότητα η Σαρακοστή ξεκινάει απο τον εσπερινό της Τυρινής, ο οποίος ονομάζεται εσπερινός της Αγάπης, όπου οι πιστοί μέσα στον ναο συγχωρούν ο ένας τον άλλο.
 Είναι μια περίοδος νηστείας , κατάνυξης και μετάνοιας για τους Χριστιανούς, μια προετοιμασία και μια συμπόρευση με τον Ιησού για το Πάσχα, με  κύριο γνώρισμα τη νηστεία.
Θεωρείται πένθιμη περίοδος γι’αυτό αυτό το διάστημα δεν τελείται η Θεία Λειτουργία τις καθημερινές ημέρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ενώ επίσης..

Μήνυμα από MALAKIUS !

Ανακοίνωση πυρήνα Κορίνθου για τα επεισόδια με λαθρομετανάστες στον σταθμό του ΟΣΕ.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής. 
Τα εγκαταλελειμμένα βαγόνια του ΟΣΕ στην Κόρινθο έχουν γίνει άντρο αλλοδαπών κακοποιών, για επιθέσεις, κλοπές κτλ. Η κλοπή μιας ταμειακής μηχανής και χρημάτων από τους εν λόγω λαθρομετανάστες έφερε στο αμήν το θύμα, που πήγε να πάρει πίσω την ιδιοκτησία του, με αποτέλεσμα οι αλλοδαποί να του επιτεθούν εκ νέου.  

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!!ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ


Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της αρπαγής των προσωπικών τους περιουσιακών στοιχείων από εταιρείες του εξωτερικού βρίσκονται χιλιάδες Έλληνες δανειολήπτες.Αλλοδαπές εταιρείες με έδρα το Λουξεμβούργο, το Λονδίνο, το Αμβούργο αγοράζουν τα ...;δικαιώματα των οφειλών τους προς τις Ελληνικές τράπεζες, με αποτέλεσμα να μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να αρπάξουν κάθε λογής περιουσιακό στοιχείο, ανάλογα με το είδος της οφειλής.
Οι εταιρείες αυτές αναφέρονται ως «σύστασης ειδικού σκοπού». Η «κερκόπορτα» για τη δραστηριοποίησή τους στην Ελλάδα άνοιξε με το νόμο 3156/2003. Ουσιαστικά αυτό που κάνουν είναι να αγοράζουν τις απαιτήσεις των δανειακών συμβάσεων από τα εγχώρια τραπεζικά ιδρύματα, έναντι ποσού το οποίο δεν ξεπερνά το 20% της συνολικής οφειλής.
Για παράδειγμα...

Πώς θα «κουρέψουν» τους μισθούςΟι επιπτώσεις των μέτρων που περιλαμβάνονται στους εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου σταθμίζονται από εργοδοτικούς και εργατικούς φορείς, ενώ το υπουργείο Εργασίας συντάσσει τις απαραίτητες διευκρινιστικές εγκυκλίους, με τις οποίες επιχειρεί να αμβλύνει τις συνέπειες των μέτρων.

Οι άμεσα ορατές ανατροπές στον εργασιακό τομέα που συνδέονται με τη μείωση των αμοιβών και την αλλαγή στις κλαδικές συμβάσεις αφορούν τα εξής:

ΕΦΥΓΕ Ο ΑΞΙΟΠΟΥΣΤΑΣ....ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΛΕΛΟΣ.....ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ...Καταργούν τους μεσάζοντες και στην Αθήνα


Εθελοντές οργανώνουν μεγάλο παζάρι κάθε Κυριακή στον Νέο Κόσμο
Και στον Νέο Κόσμο εθελοντές καταργούν τους μεσάζοντες που ανεβάζουν τις τιμές ακόμη και των αγαθών πρώτης ανάγκης στα ύψη και κάθε Κυριακή θα τα πωλούν σε τιμές...
πολύ κοντά σε εκείνες του παραγωγού.
Οι παραγγελίες θα δίνονται ηλεκτρονικά και κατά τη συνάντηση της Κυριακής οι ενδιαφερόμενοι θα κάνουν τις προμήθειές του απ´ευθείας από τους παραγωγούς σε συσκευασίες των 5 κιλών...
Περισσότερες λεπτομέρειες –και ακριβείς τιμές θα δοθούν σύντομα. Αυτή τη στιγμή οι εθελοντές βρίσκονται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για εξασφάλιση μεγάλων ποσοτήτων (σε λάδια, όσπρια, κοτόπουλα και κρασιά) από τους παραγωγούς...
Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις ποσότητες που επιθυμεί να αγοράσει κάποιος στο e-mailpparatiritis@yahoo.com. Στην ίδια διεύθυνση μπορούν να απευθύνονται και οι παραγωγοί με τις προσφορές τους.

«Μη βοηθήσετε την Ελλάδα»


Ο γερμανικός τύπος δημοσιεύει έρευνα που δείχνει τον «ανθελληνισμό» των Γερμανών Ο γερμανικός τύπος δημοσιεύει έρευνα που δείχνει τον «ανθελληνισμό» των Γερμανών
Σε ποσοστό 63% οι Γερμανοί δεν επιθυμούν την έγκριση του πακέτου στήριξης της Ελλάδας, από την Ομοσπονδιακή Βουλή, σύμφωνα με δημοσκόπηση η οποία πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία «Emnid-Umfrage», για λογαριασμό της εφημερίδας «Bild am Sonntag».

Το Ιράν αρνήθηκε να προμηθεύσει την Ελλάδα με πετρέλαιο


Το Ιράν δεν εκτέλεσε παραγγελία της Ελλάδας για 500.000 βαρέλια αργού πετρελαίου...
μεταδίδει την Κυριακή το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν Fars.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ: «Τα τάνκερ που έφθασαν για να μεταφέρουν 500.000 βαρέλια ιρανικού αργού πετρελαίου σε διυλιστήριο της Ελλάδας επέστρεψαν άδεια, καθώς το Ιράν αρνήθηκε να δώσει το πετρέλαιο».

ΠΗΓΗ

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ.......Ο ΕΛΛΗΝΑΣ!!!!!!!!!! Ο Π@@ΤΑΝΑΣ ΥΙΟΣ!!!!!!!!!!!

ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ <<< ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟ >>> ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΖΩΑ ΠΟΥ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ !!


Nεο παγκόσμιο ρεκόρ: Γκολ με κεφαλιά απο τα 58 μέτρα....


Έχουμε δεί πολλά τρελά πράγματα απο την Ιαπωνία...
Αυτό όμως που έγινε στον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ YOKOHAMA FC και FAGIANO OKAYAMA για τη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος,είναι απο τα πιο τρελά! 
Δείτε στο παρακάτω VIDEO το απίστευτο γκόλ με κεφαλιά πίσω απο το κέντρο του γηπέδου..

Πουλήθηκε η ΣΕΚΑΠ

Η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ πουλήθηκε απο την ΑΤΕ σε ινδική εταιρία προς 24,5 εκατομμύρια ευρώ, η συμφωνία περιλαμβάνει και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 30 εκατομμύρια.
 Η  ΑΤΕ κατάφερε να ισοπεδώσει τα τελευταία χρόνια την ΣΕΚΑΠ και τελικά να πουληθεί από τους πουλημένους μπάσταρδους στους Ινδούς ? Μήπως είναι από πίσω τούρκοι ρε προδότες?

Ελληνες... οι πιο καλοί οι μαθητές στο χάκινγκ«Σηκώνει το τηλέφωνο μετά τις 2.30 μ.μ. Πιο πριν είναι στο σχολείο». Οι οδηγίες αυτές δεν ταιριάζουν με το προφίλ ενός ατόμου που μόλις πριν από λίγες ημέρες συνελήφθη από τους άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όμως, όπως γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται με το ψηφιακό έγκλημα, σε μεγάλο ποσοστό οι Ελληνες χάκερ ζουν με τους γονείς τους, παρακολουθούν κανονικότατα τα μαθήματά τους και... πέφτουν νωρίς για ύπνο. Ισως μάλιστα να είναι και αυτό που «διαολίζει» περισσότερο τις Αρχές. Δεν είναι και λίγο «μια χούφτα» παιδιά 16-20 χρονών να κατεβάζουν κρατικές ιστοσελίδες «για πλάκα» και να περνούν ανενόχλητοι από τα συστήματα ασφαλείας («τα... ποια;» θα πουν οι ίδιοι).


ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ!!!!!!!!!!!!

Πολλές φορές καλό είναι, προτού κάνετε ''Αποδοχή'' στους όρους χρήσης μιας εφαρμογής, να διαβάσετε προσεκτικά τα ψιλά γράμματα που μπορεί να την συνοδεύουν.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα πολλοί χρήστες, εν πλήρη άγνοια, δίνουν το δικαίωμα σε εταιρείες να ...
έχουν πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα...
Όπως τονίζει η Daily Mail, σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις, οι χρήστες δίνουν το δικαίωμα σε εφαρμογές να συλλέξουν ακόμα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!!ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!!


Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της αρπαγής των προσωπικών τους περιουσιακών στοιχείων από εταιρείες του εξωτερικού βρίσκονται χιλιάδες Έλληνες δανειολήπτες. Αλλοδαπές εταιρείες με έδρα το Λουξεμβούργο, το Λονδίνο, το Αμβούργο αγοράζουν τα …;δικαιώματα των οφειλών τους προς τις Ελληνικές τράπεζες, με αποτέλεσμα να μπορούν ανά πάσα ....ώρα και στιγμή να αρπάξουν κάθε λογής περιουσιακό στοιχείο, ανάλογα με το είδος της οφειλής.

Οι εταιρείες αυτές αναφέρονται ως «σύστασης ειδικού σκοπού». Η «κερκόπορτα» για τη δραστηριοποίησή τους στην Ελλάδα άνοιξε με το νόμο 3156/2003. Ουσιαστικά αυτό που κάνουν είναι να ..αγοράζουν τις απαιτήσεις των δανειακών συμβάσεων από τα εγχώρια τραπεζικά ιδρύματα, έναντι ποσού το οποίο δεν ξεπερνά το 20% της συνολικής οφειλής.

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΣΑΜΙ???????Το σουσάμι είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και ωφέλιμο, γιατί περιέχει λιπαρές ουσίες σε μεγάλη αναλογία (30-40%). Τις εξάγουν εξασκώντας ισχυρή πίεση πάνω στους σπόρους. Το σουσαμέλαιο που βγαίνει με την ψυχρή αυτή μέθοδο είναι εξαιρετικά θρεπτικό και ωφέλιμο.
Η σύστασή του ανά 100γρ περιλαμβάνει: 18.6 γρ. πρωτεΐνη, 52.5 gr λίπος, 21.6 γρ. υδατάνθρακες, 3 γρ. φυτικών ινών, 1200 mg ασβεστίου, 540 mg φωσφόρο, 10 mg σιδήρου, 563 θερμίδες. Επιπρόσθετα είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως επίσης και σε ορισμένες ουσίες με σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Οι σπόροι του σουσαμιού αποτελούσαν τροφή για τους αρχαίους Έλληνες καθώς επίσης και

To ΠΑΣΟΚ πληρώνει 2.500 ευρώ τον προσωπικό γυμναστή του Παπανδρέου;

Την ώρα που οι εργαζόμενοι του κόμματος παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες ψάχνοντας λύσεις για να επιβιώσουν, το ΠΑΣΟΚ πληρώνει από τα ταμεία του τον προσωπικό γυμναστή του Γιώργου Παπανδρέου.
Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Παρόν της Κυριακής» ο Γιώργος Παπανδρέου πληρώνει όχι από την τσέπη του αλλά από τα ταμεία του κόμματος με 2.500 ευρώ τον μήνα τον προσωπικό του γυμναστή για να τον κρατάει σε φόρμα και να του συστήνει τις κατάλληλες σωματικες ασκήσεις.
πηγη 

Οι Έλληνες οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη


Τα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) έρχονται να επιβεβαιώσουν για ακόμα μία φορά ότι οι Έλληνες είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη.
Το στερεότυπα περί τεμπέληδων Ελλήνων που αφειδώς χρησιμοποίησε ο γερμανικός κυρίως Τύπος, καταρρίπτονται από...
τα στατιστικά στοιχεία του ΟΟΣΑ, τα οποία δημοσιεύει το BBC σε μια προσπάθεια να ανιχνεύσει «αν φταίνε οι Έλληνες» για την κρίση.
Η Ελλάδα έρχεται πρώτη μεταξύ των χωρών της Ευρώπης σε...

Μας κρύβουν τον επίσημο αριθμό των αυτοκτονιών;


Είναι δυνατόν το επίσημο κράτος να μας κρύβει τον ακριβή αριθμό των αυτοκτονιών καθημερινά, για να μην προκληθεί πανικός; 
Ήταν η ερώτηση αναγνώστη μας. 
Τώρα διαβάστε και αυτή την είδησηΕντός του γηπέδου Κατερίνης, χθες λίγο πριν 8 το βράδυ, ο 51χρονος περιέλουσε το σώμα του με εύφλεκτο υγρό και αυτοπυρπολήθηκε.

Θα του επιτρέψουμε να την κάνει;


Εμπάργκο πετρελαίου από το Ιράν στην Ελλάδα


Πετρέλαιο από Ιράν, αλλά και - κυρίως - ανοικτή πίστωση, για την Ελλάδα, τέλος: Το Ιράν δεν εκτέλεσε παραγγελία της Ελλάδας για 500.000 βαρέλια αργού πετρελαίου, μεταδίδει την Κυριακή το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν Fars, κάτι που ήταν μάλον αναμενόμενο, αλλά ίσως έχει βρεθεί λύση από την νέα δυτική απικία, την Λιβύη, πο υπλέον απλά της αίρνουν το πετράλιο και δεν ρωτάνε.

Το Reuters σημειώνει ότι από την Παρασκευή είναι σε γνώση του ότι η ελβετική θυγατρική της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας Total, καθώς και η εταιρεία εμπορευματικών συναλλαγών Mercuria βρίσκονται σε ανεξάρτητες διαπραγματεύσεις με τα «Ελληνικά Πετρέλαια», ώστε να την βοηθήσουν να υποκαταστήσει τις ιρανικές προμήθειες αργού πετρελαίου με αντίστοιχες από άλλες χώρες.  

Expressen: Πράκτορας των HΠΑ ο Σουηδός ΥΠΕΞ Καρλ Μπιλντ!


Διαβόητος για τον ανθελληνισμό του ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ αφού όπου υπάρχει αντίπαλος της Ελλάδας αυτός εμφανίζεται αν τον υποστηρίζει (ΠΓΔΜ, κατεχόμενα στην Κύπρο, Τουρκία), προκύπτει πλέον ότι έχει κι άλλη μια ιδιότητα, αυτή του πληροφοριοδότη των Αμερικανών!
«Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται» λέει ο θυμόσοφος λαός και ο Καρλ Μπιλντ δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Τη «ζημιά» φαίνεται ότι θα του την κάνει ο Τζούλιαν Ασάντζτου γνωστού ιστοχώρου «WikiLeaks» σε μια προειδοποιητική βολή εναντίον της σουηδικής κυβέρνησης η οποία θέλει να τον εκδώσει στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ακόμα και την ποινή του θανάτου εάν δικαστεί για κατασκοπεία.

Ο "πολιτισμός" του όχλου


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η παρακμή του πολιτισμού στην Ελλάδα θα συνεχιστεί με συμμετοχή χιλιάδων καρναβαλιών και όχλου.
Οι "αρμόδιοι" μερίμνησαν ώστε το άθλιο ξενόφερτο έθιμο των βαρβάρων να συνεχίσει και φέτος να διαβρώνει την Ελληνική νεολαία και όχι μόνο.Άνετα διέθεσαν κρατικά κονδύλια για την αποχαύνωση των Ελλήνων, αύριο θα τα ζητήσουν διπλά.
Προφανώς (θα πουν κάποιοι) η ακύρωση των εκδηλώσεων της παρακμής να ξεσηκώσει τον όχλο, η ακύρωση των εθνικών παρελάσεων που έρχεται, είμαι περίεργος να δω, θα ξεσηκώσει κανέναν;

ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΗΛΩΝΕΤΕ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ...ΚΑΘΕ ΟΧΗΜΑ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ "ΜΚ" ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗΣ ΕΧΘΡΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΞΗΛΩΝΕΤΕ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΟΥΣ -ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ!- ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ...

Πως θα ψαλιδιστούν οι μισθοί 4 εκατομ. εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα
Σε γενική μείωση οδηγούνται οι μισθοί 4. εκατ εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Η μείωση των κατώτατων μισθών κατα 22%, εκτός των άλλων, συμπαρασύρει προς τα κάτω μια σειρά κοινωνικών και άλλων παροχών, όπως το επίδομα ανεργία ενώ η ανατροπή των κλαδικών συμβάσεων επιφέρουν μειώσεις που ξεπερνούν το 40%.

Θα καταργήσουν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου;

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κυριακάτικη Δημοκρατία, η σπείρα του κοινοβουλίου σκέφτεται να καταργήσει την παρέλαση της 25ης Μαρτίου για τον λόγο ότι φοβούνται επεισόδια χειρότερα από της 28 Οκτωβρίου.
Ο φόβος των επεισοδίων είναι μαι δικαιολογία την οποία αναφέρει η φυλλάδα του παρακράτους.Η κατάργηση των παρελάσεων είναι παλιό όνειρο κάθε πούστη προδότη ανθέλληνα εδώ και πολλά χρόνια.
Να δείτε που σε λίγο θα μας επιβάλει η τρόϊκα να τις καταργήσουμε διότι κοστίζουν.
    


 ΠΡΟΔΟΤΕΣ ,...Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΕΝΕΙ

Δ.Ν.Τ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ

Απλά πράματα, γράψε λάθος. Το πολύ και αξιόπουστο ΔΝΤ έκανε λάθος στο σχεδιασμό της διάσωσης της Ελλάδος.
Οικογένειες διαλύθηκαν, Έλληνες έμειναν άστεγοι, παιδιά πεινάνε, οι αυτοκτονίες νέων ανθρώπων αυξάνονται και οι μπάσταρδοι του ΔΝΤ απλά λένε τώρα ότι ήταν λάθος το πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα  ήταν για να μας ισοπεδώσει εξ αρχής και το γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες απλά η φράση "ΛΑΘΟΣ' είναι μέρος του προγράμματος των γόνων ιερόδουλων.

Λουκέτο στα σχολεία


Σταματούν τις προσλήψεις εκπαιδευτικών. Η υπερυπουργός Α.Διαμαντοπούλου συνεχίζει το καταστροφικό έργο διαλύοντας τ  ην εκπαίδευση. Επιταγές της Μπίλντεμπεργκ εξαργυρώνει η μάγισσα... 

Αυξάνονται οι βουλευτές


Πάνω απο 40 είναι τελικά οι βουλευτές  ANONYMOUS οι οποίοι φυγάδευσαν χρήμα στο εξωτερικό.
Ούτε οι μισοί, άρα είμαστε σε καλό δρόμο, μέχρι να αποδειχθεί ότι όλοι έβγαλαν δις έξω!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ ΙΟΝΙΟΝ FM – Τα ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ (θυμάστε τον Ασεμπίγιο;), κατάσχουν τώρα τα σπίτια πυρόπληκτων!Ακόμα και με κατάσχεση σπιτιών κινδυνεύουν οι πυρόπληκτοι στην Ηλεία που έλαβαν το τριχίλιαρο με συνοπτικές διαδικασίες μετά τις φωτιές και μετά από χρόνια καλούνται από τις ΔΟΥ και τα δικαστήρια να επιστρέψουν τα χρήματα. Ολόκληρα χωριά εγκαταλελειμμένα από την πολιτεία, με ανεπανόρθωτες ζημιές στην περιουσία των κατοίκων και στο περιβάλλον, σύρονται στις δικαστικές αίθουσες για να επιστρέψουν το βοήθημα που έλαβαν μετά τις φωτιές.

Το πνεύμα του Κολοκοτρώνη.

Του Νίκου Λυγερού*

Αν νιώθεις ότι ζεις μέσα σε μία φυλακή, ενώ κατοικείς στην πατρίδα σου, τότε σκέψου το πνεύμα του Κολοκοτρώνη και ετοιμάσου να δράσεις. Κι αν δεν γνωρίζεις καλά την συμβολή της Φιλικής Εταιρείας, θυμίσου ότι οι εχθροί μας την ονόμαζαν μυστική, καθώς το απέδειξαν οι μεταφράσεις του Αλέξανδρου Καραθεοδωρή, που είχε πρόσβαση στο μυστικοφύλακα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αν ακούς πολλούς να μιλούν, μην ξεχάσεις ποτέ ότι λίγοι δρουν. Κι αν μας βρίζουν οι εχθροί μας λέγοντας μας ότι είμαστε λίγοι, θα τους αποδείξουμε ότι είμαστε σπάνιοι. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σε καταπατήσει, όποιος κι αν είναι. Κανείς δεν μπορεί να σου απαγορεύσει να ζεις στην πατρίδα σου ελεύθερος, δίχως να υποστεί κόστος. Ό,τι και να πουν είμαστε ένας λαός με αξίες κι όχι ένα κράτος με αρχές.

Ο Στέλιος Καζαντζίδης μιλάει για τον Γιώργο Νταλάρα. Κάτι ήξερε ο Στελάρας!