ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

Εκλογές ξανά στις 17 Ιουνίου;


- Τα κόμματα επεξεργάζονται ήδη σενάρια της επόμενης ημέρας αν δεν καταφέρουν να σχηματίσουν βιώσιμη κυβέρνηση
- Θεωρούν την ψήφο της άλλης Κυριακής, ως ψήφο εκτόνωσης των πολιτών
- Όλες οι τελευταίες πληροφορίες από τα κομματικά επιτελεία
Ο χρόνος πλεον κυλά αντίστροφα για τις εκλογές της 6ης Μαϊου και παρά το γεγονός ότι μπροστά στην κάλπη ακόμα δεν έχουμε βρεθεί, ήδη κυκλοφορούν σενάρια για επαναληπτικές εκλογές.

Όχι στους Ρώσους Παρατηρητές είπε η ελληνική κυβέρνηση!

H κυβέρνηση απάντησε, τελικά, αρνητικά στο αίτημα διαπίστευσης Ρώσων Παρατηρητών στις εκλογές της Κυριακής.
Όπως αφήνουν να διοχετευθεί ρωσικές πηγές, η απόφασή αυτή της ελληνικής κυβέρνησης  είναι εκ διαμέτρου αντίθετη...

ΑΕΡΟΨΑΚΑΣΜΟΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, ΟΛΗΜΕΡΙΣ, 26 ΑΠΡ 2012

Φωτογραφίες από τις εγκληματικές ενέργειες πάνω από τα κεφάλια μας, όταν επί 6-7 ώρες πετούσαν ασταμάτητα και ψέκαζαν πάνω από τα Γιαννιτσά, και στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Πέλλας! Μάλλον στόχευαν και την αγροτική παραγωγή, καθώς ο Νομός είναι από τους ευφορότερους στη χώρα...
Με εκτίμηση
Γ. Α.
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΠΕΙΘΗΝΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Ο κατοχικός πρωθυπουργός Γεώργιος Τσολάκογλου, με την υπογραφή του οποίου παραχωρήθηκε το προνόμιο ηλεκτρικής ενέργειας στην οικογένεια Παπακωνσταντίνου το 1948...


Επί επτά συναπτές δεκαετίες γίνεται πολύς και εκτενής λόγος για το ζήτημα των κατοχικών δανείων. Έχει αναλωθεί πολύ μελάνι και πολύς θυμός γύρω απ' αυτό. Έχουν λεχθεί πολλά και ποικίλα, άλλοτε εγγύτερα προς την πραγματικότητα και άλλοτε χωρίς να έχουν καμιά επαφή μ' αυτήν. Το ζήτημα είναι απολύτως υπαρκτό και εκείνο που είναι μοιραίο να προκαλεί πολυγνωμίες είναι το ύψος των δανείων.

Πρόκειται για χρηματικές προκαταβολές που εξαναγκάστηκε το ελληνικό κατοχικό κράτος να δίνει στους κατακτητές, ακριβώς ως δάνεια που επρόκειτο να εξοφληθούν μετά το τέλος του πολέμου. Η αξίωση αυτή δεν είναι ούτε επανορθώσεις ούτε αποζημιώσεις για θύματα και πάσης φύσεως απώλειες ή ζημίες. Καθαρά πρόκειται για νομική μορφή δανείου που...

Ιππόδαμος vs Αριστοτέλης

Ο Ιππόδαμος ο Μιλήσιος ήταν αρχαίος Έλληνας Αρχιτέκτων, Πολεοδόμος: Θεωρείται επίσης ο εισηγητής της ιδέας ότι ένα σχέδιο πόλεως μπορεί να ενσωματώνει μια λογική κοινωνική διάταξη.
Από τον Ιππόδαμο προήλθε και η πρώτη εισήγηση για την έννοια του διπλώματος ευρεσιτεχνίας: πρότεινε ότι η κοινωνία θα έπρεπε να ανταμείβει τους ανθρώπους που δημιουργούσαν πράγματα χρήσιμα για αυτή. Ο Αριστοτέλης επέκρινε την πρακτική-χρησιμοθηρική προσέγγιση του Ιπποδάμου και υπέδειξε ότι με την ανταμοιβή των ανθρώπων για να κάνουν καλό, τα άτομα θα το κάνουν για δικό τους όφελος πρώτιστα και όχι τόσο για την ωφέλεια της πολιτείας. Ο Αριστοτέλης ουσιαστικά είχε προβλέψει τη διάσταση ανάμεσα σε ατομικά και κοινωνικά συμφέροντα.
Τα συμφέροντα πίσω απο «τα δικαιώματα» είναι πολλά και βρίσκονται παντού. Πρόσφατα στην Γαλλία αντίστοιχα δικαιώματα απέκτησαν οι σπόροι για τα φυτά. Ο ολικός έλεγχος του ανθρώπου πρεπει να σταματήσει.

Τι έγινε και λιποθύμησαν όλοι;

Ένας νεαρός πήγε να ζητήσει κάτι από κάποιον κύριο και ξαφνικά όλοι οι άνθρωποι στην πλατεία λιποθύμησαν. Το φαινόμενο εξαπλώθηκε σε όλο το κόσμο με εκατομμύρια ανθρώπους να λιποθυμούν χωρίς λόγο. Ή μήπως όχι;


203 Δισεκατομμύρια Ευρώ ΔΩΡΟ στους τραπεζίτες μέσα σε δύο χρόνια !!!

Με την Βουλή κλειστή από 10-Απρ λόγω εκλογών συνεχίζουν να δίνουν χρήμα στις τράπεζες (19-Απρ) και μάλιστα μέσω του HFSF το οποίο είναι νομικό πρόσωπο ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ δικαίου (όπως φαίνεται στην δεύτερη φώτο) φτάνοντας συνολικά...

Νεκρός ο υπουργός Πετρελαίου του Καντάφι στην Αυστρία!

Μεγάλη απορία επικρατεί σε παρατηρητές των τεκταινομένων στη Βόρεια Αφρική σχετικά με το ποιος διέταξε ή/και διέπραξε τη δολοφονία του πρώην υπουργού πετρελαίου του πρώην Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι και πρωθυπουργού της βορειοαφρικανικής χώρας...

Ποιοι θέλουν -με το ζόρι- πραξικόπημα στην Ελλάδα;Νέο δημοσίευμα ευρωπαϊκής εφημερίδας

Με…το ζόρι πραξικόπημα γίνεται; Φαίνεται ότι κάποιοι κύκλοι στην Ευρώπη θα το ΄θελαν.Δεν εξηγείται αλλιώς η ανακύκλωση αυτής της φήμης από χώρα σε χώρα και από εφημερίδα σ΄εφημερίδα.

Το σενάριο που ξεκίνησε απο το ταξίδι Παπανδρέου στις Κάννες και ήθελε την Ελλάδα να κινδυνεύει από πραξικόπημα,συνεχίζει …

Ο δήμος Αχαρνών στέλνει εξώδικο στον "κ. δεν πρόλαβα να διαβάσω το Μνημόνιο"!


Εν μέσω της αντιπαράθεσης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδη και του υπουργού Μεταφορών Μάκη Βορίδη, με αφορμή το άνοιγμα του κέντρου κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα και την οποία ανέφερε σε χθεσινή είδηση το defencenet.gr, ο δήμος Αχαρνών προανήγγειλε προσφυγή στη δικαιοσύνη. 

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΩ! ΒΟΥΛΑΓΡΟΙ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΗΡΩΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΟΜΠΟΚΗ


Ο αγωνιστής Προκόπιος Κομπόκης σκοτώνεται μέσα στο χωριό του, Καλλιθέα της Δράμας, σε συμπλοκή με συμμορία 30 κομιτατζήδων. Καίγεται ζωντανός μετά από πυρπόληση της οικείας του από την οποία μαχόταν τους βούλγαρους. Η εθνική του δράση, καθώς και όλης της οικογένειας Κομπόκη σε ολόκληρη την περιοχή της Δράμας, υπήρξε υπέροχη από κάθε πλευρά.


BINTEO – Κατσέλη: Οι δημοσιογράφοι του Mega ήταν «σταυροφόροι» του μνημονίου

«Οι δημοσιογράφοι εδώ ήταν σταυροφόροι μια συγκεκριμένης άποψης» η Πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας». Η Λούκα Κατσέλη εννοούσε πως οι δημοσιογράφοι του Mega ήταν υπέρ του μνημονίου.
«Με χαρακτηρίζατε ως το μαύρο πρόβατο της κυβέρνησης τότε. Βάλτε τις κασέτες εκείνης της περιόδου. Ο κόσμος ξέρει» είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας.

ΣΧΟΛΙΟ:ΟΣΟ ΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΤΑ ΗΞΕΡΕΣ ΑΥΤΑ???????πηγη

Αδίκως τον ονόμασαν “μέγα Κωλοτούμπα” ??? Αυτόν τον τσαρλατάνο θα ξαναψηφίσουν κάποιοι ??? (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόσωπα υπεράνω υποψίας απειλεί ο Άκης Μίζες και Τρομοκρατία, πίσω από το “τα ξέρω ό λα”;
Κάποιοι μου λένε: «Πες τα. Αποκάλυψε ποιοι είναι πίσω, ποιοι χρεώνονται επιτέλους αυτές τις αήθεις, εγκληματικές, απάνθρωπες πολιτικές διώξεις, επί 20 μήνες, ποδοπατώντας έτσι τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους δημοκρατικούς θεσμούς».

Απαντώ: Στο φυσικό Δικαστή, όπου γρήγορα θα βρεθούμε, πρέπει και θα ειπωθούν όλα. Εκεί θα λάμψει η αλήθεια, θα καταρρεύσει το ψεύδος, θα αποκαλυφθεί ποιοι τίμησαν το δημόσιο συμφέρον και την υπηρεσία στην πατρίδα μας και στο λαό μας.
Προσωπικά δηλώνω ότι δεν εκβιάζομαι. Σαράντα χρόνια στην πολιτική ζωή της χώρας, τα ξέρω όλα. Είμαι αθώος, δεν με αγγίζει καμία κατηγορία, ούτε τα ψεύδη, οι συκοφαντίες και οι λάσπες.
Δε θα μείνει τίποτα στο σκοτάδι. Όλα στο φως».

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ & Π. ΚΑΜΜΕΝΕ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΥΡΡΟΥ ΔΗΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (γιατί δε μιλάτε..)??Με αποστολή e-mail ο ΣΜΡΟΣ Α. ΤΣΑΚΑΛΗΣ, λάβαμε αντίγραφο της ένστασης που είχε κατατεθεί στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για την αντισυνταγματικότητα της ανακήρυξης ως υποψηφίου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Παναγιώτη Χηνοφώτη του Διονυσίου, στις εκλογές του 2007.

Σύμφωνα με την τότε ένσταση, βάση του άρθρου 56 παρ.4 του Συντάγματος και το άρθρο 36 του ΝΔ 1400/73 μαζί με την τροποποίηση της παρ.1 και την αντικατάστασης με το άρθρο 10, ΠΑΡ.2 Ν 3257/2004 ΦΕΚ Α.140/29.7.2004, όλοι οι στρατιωτικοί για τριάντα ημέρες μετά την δημοσίευση προεδρικού διατάγματος αποστρατείας τους, έχουν όλες τις υποχρεώσεις των αξιωματικών, συμπεριλαμβανομένης και της απόλυτης απαγόρευσης οποιασδήποτε μορφής.......

Παγκόσμιος ο ΜάραςΜετά τον Λευτέρη Κοσμίδη που πρώτευσε στις ασκήσεις εδάφους και τον Λευτέρη Πετρούνια που βγήκε τρίτος στους κρίκους ήρθε και η σειρά του Βλάσση Μάρα να ανέβει στο βάθρο στο Όσιγεκ της Κροατίας. Και μάλιστα ο Ελληνας γυμναστής πάτησε στο ψηλότερο σκαλί κατακτώντας το χρυσό στο μονόζυγο στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

H συνολική του βαθμολογία στον τελικό ήταν 16.000. Δεύτερος έμεινε ο Γάλλος Κουσερά (15.575) και τρίτος ο Γερμανός Μπρετσνάιντερ (15.450). Με αυτό τον τρόπο ο 29χρονος αθλητής μας, έδειξε ότι είναι πανέτοιμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Ο Έλληνας διεθνής μίλησε στο www.pamesports.gr για τη μεγάλη του επιτυχία.

Θα ήθελες να αφιερώσεις κάπου το χρυσό μετάλλιο;
«Το χρυσό μετάλλιο το αφιερώνω, ενόψει εκλογών, σε όλους τους Έλληνες που........

IRON MIKE.........ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΑΜΠΙΔΗΣ:ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!!!!!!! 28/4/2012.


                  
ΑΤΑΚΤΕΣ ΦΩΝΕΣ

Σοκ από την άνοδο των αυτοκτονιών στην Ελλάδα (Chicago Tribute)...


Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου για την κρίση στη χώρα μας και τις επιπτώσεις αυτής στις ζωές των ελλήνων.Συγκεκριμένα, εντύπωση προκαλεί το δημοσίευμα της Chicago tribute που αναφέρεται στην κατακόρυφη αύξηση των αυτοκτονιών. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι: 'Σε μια χώρα που είχε το χαμηλότερο ποσοστό στον κόσμο - 2,8 ανά 100.000 κατοίκους -, η παρατηρούμενη μεγάλη άνοδος των αυτοκτονιών λόγω της οικονομικής κρίσης σοκάρει, μια εβδομάδα μάλιστα πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου''. 

Πακιστάν: Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα γιατρού του Ερυθρού ΣταυρούΤο αποκεφαλισμένο πτώμα ενός Βρετανού γιατρού που εργαζόταν για τη Διεθνή 
Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και ο οποίος είχε απαχθεί στο Πακιστάν, εντοπίστηκε σήμερα σε δρόμο της πόλης Κουέτα στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, δήλωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας και της ΔΕΕΣ.

Ο 60χρονος Χαλίλ Ρασίζντ Ντέιλ, είχε απαχθεί στις 5 Ιανουαρίου καθ' οδόν προς τον τόπο εργασίας του.
«Η ΔΕΕΣ...
καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο αυτή τη βάρβαρη πράξη.'Ολοι εμείς στη ΔΕΕΣ και στο βρετανικό Ερυθρό Σταυρό συμμεριζόμαστε τη θλίψη και τον αποτροπιασμό της οικογένειας και των φίλων του Χαλίλ», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΔΕΕΣ, Ιβ Ντακόρ.