ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Οι αντίπαλοι του Άσαντ σκοτώνονται μεταξύ τους στη Συρία!

Τον θάνατο σχεδόν 500 ανθρώπων έχουν προκαλέσει οι μάχες που μαίνονται στη βόρεια και την ανατολική Συρία μεταξύ των ισλαμιστών εξεγερμένων και των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
syria polemos Οι αντίπαλοι του Άσαντ σκοτώνονται μεταξύ τους στη Συρία!
«Έχουμε καταφέρει να καταγράψουμε τον θάνατο 482 ανθρώπων εξαιτίας των μαχών: 240 μελών των ταξιαρχιών των εξεγερμένων, 157 μαχητών του ΙΚΙΛ και 85 πολιτών», επεσήμανε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου.
Στους νεκρούς πολίτες περιλαμβάνονται 42 όμηροι τους οποίους εκτέλεσαν μέλη του ΙΚΙΛ στο αρχηγείο του στο Χαλέπι.
Οι εξεγερμένοι από την πλευρά τους σκότωσαν 47 μαχητές του ΙΚΙΛ στην επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με τον Άμπντελ Ράχμαν.
«Τα άλλα θύματα σκοτώθηκαν στη διάρκεια των μαχών. Σίγουρα υπάρχουν δεκάδες άλλοι νεκροί, όμως δεν καταφέραμε να τους καταγράψουμε

Το παρακράτος του γκράφιτι

υπερπαραγωγή σε πολυκατοικία
γράφει ο Νίκος Β.
Ποιός βρίσκεται υπεράνω του νόμου σήμερα στο ελλαδιστάν; Μα ασφαλώς δύο κατηγορίες "πολιτών", οι υπουργοί και οι γραφίστες των τοίχων.


Πρέπει να διαχωρίσουμε τα γκράφιτι από την συνθηματογραφία (στένσιλ), αφού τα γκράφιτι συνήθως είναι καλλιτεχνικές δημιουργίες. Αντιθέτως η συνθηματογραφία όπως οι αυτουργοί τους την αποκαλούν χαϊδευτικά στένσιλ, είναι πάντοτε ανύπαρκτης αισθητικής και αφόρητης χυδαιότητας που εμπίπτει στην σφαίρα της εγκληματολογίας. Είναι περιττό να αναφερθούμε στην θεματολογία που όλοι ακόμα και οι λιγότερο παρατηρητικοί έχουμε αντιληφθεί πως ξεκινά από την "αλληλεγγύη"

«Απελάστε τους άντρες. Αυτοί φταίνε για τους βιασμούς και όχι οι μετανάστες...», λέει Σουηδέζα βουλευτής των Πρασίνων





Όλο και πιο πολύ τα νέα από τη Σουηδία ακούγονται σαν κακόγουστα αστεία...



Από το Nationell.nu :



Οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο ποσοστό των εγκλημάτων και της σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών και κοστίζουν μια περιουσία για το νομικό σύστημα και το σύστημα υγείας. Ως εκ τούτου, οι Σουηδοί άνδρες θα πρέπει να απελαθούν αντί των μεταναστών. Κι όμως, έτσι γράφει η βουλευτής των Πρασίνων Magda Rasmusson στο SVT Debate.



«Η ακροδεξιά πρέπει τώρα να αποφασίσει. Για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών και την καταστολή της εγκληματικότητας : ρίξτε το φταίξιμο στο φύλο, όχι στη μετανάστευση. Σήμερα, θα ήταν σκόπιμο να εξεταστεί η

Μαρίν Λεπέν: Εύχομαι να διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση





«Δεν αναμένω παρά ένα πράγμα από το ευρωπαϊκό σύστημα, να εκραγεί», είπε η πρόεδρος του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος «Εθνικό Μέτωπο»

Σάλος έχει δημιουργηθεί από τις δηλώσεις της προέδρου του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος «Εθνικό Μέτωπο (FN)» Μαρίν Λεπέν, η οποία ευχήθηκε να «διαλυθεί» η Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα κάλεσε τους Γάλλους να «συμμετάσχουν σε αυτό, αν δύναται».

«Πώς να βελτιώσουμε την ΕΕ; Αρχικά καταστρέφοντάς την», είπε η Λεπέν μιλώντας σε αγγλοσάξονες δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως κατά τη γνώμη της «στην παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να υποστεί μεταρρυθμίσεις».

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ εις βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας


Γράφει ο Δ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ   Μέλος Δ.Σ ΕΑΣΥΑ

Αντιπρόσωπος της ΕΑΣΥΑ στην ΠΟΑΣΥ

Αθήνα, 7-12-13

Η Ελληνική κοινωνία βαδίζει γοργά και σταθερά πλέον προς την πολιτική και κοινωνική της ευθανασία. Το δυσώνυμο μνημόνιο το οποίο εφαρμόζεται  χωρίς καμιά αντίσταση από τους εγχώριους πολιτικούς εκφραστές του, ισοπέδωσε στα τρία μέχρι σήμερα οδυνηρά χρόνια εφαρμογής του, τον κοινωνικό και οικονομικό μας ιστό. Οι μισθοί, οι συντάξεις και οι προνοιακές δομές των Ελλήνων κατακρεουργήθηκαν, οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο συνεχίζοντας την θανατηφόρο πορεία τους με γεωμετρική πρόοδο και ο δράκος της ανεργίας θερίζει τα Ελληνόπουλα, που ενώ ο Ελληνικός λαός τα σπούδασε με το αίμα του για εργαστούν στον τόπο και να προσφέρουν στην Ελλάδα, παίρνουν τον πικρό δρόμο της μετανάστευσης-εξορίας για να βρουν ένα ξεροκόμματο ψωμί. Και το κοινωνικό κράτος τέλος υποχωρεί άτακτα, αφήνοντας πίσω του

Δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι του 2012 περίπου ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι

Περίπου ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι ακινήτων του 2012 για 1,6 εκατομμύρια ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα που είναι στο όνομά τους, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Αυτοί οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν στην εφορία αναδρομικά περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2014.

Όσοι αγνοήσουν την πρόσκληση της εφορίας για εξόφληση του χαρατσιού του 2012 θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα, τόκους αλλά και κατασχέσεις καταθέσεων, εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.

Σε σύνολο 7.500.000 ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων έμεινε απλήρωτο το χαράτσι σε 1,6 εκατομμύρια ακίνητα,

«Ο Γερμανός ΥΠΕΞ θα θέσει το ζήτημα των Σκοπίων στην Αθήνα»

 Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Frank-Walter Steinmeier,
σύμφωνα με την Deutsche Welle στη σλαβική γλώσσα των Σκοπίων, ένα από τα θέματα που θα συζητήσει στην επίσκεψή του στην Αθήνα, είναι το όνομα του νοτιοσλαβικού κράτους.
«Είμαι βέβαιος ότι το ταξίδι μου στην Αθήνα είναι καλά προετοιμασμένο. Βέβαια, αυτή η ετοιμότητά μου αναφέρεται στις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την FYROM, ένα θέμα που είναι στις συνομιλίες μου στην Αθήνα.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Η Κύπρος "ανοίγει" την αεροπορική βάση της Πάφου στα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη

Η Κυπριακή κυβέρνηση έδωσε άδεια στη ρωσική Αεροπορία να χρησιμοποιεί την αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο. Πρόκειται για μία απόφαση στρατηγικής σημασίας, η οποία σαφώς συνδέεται με τα γεωστρατηγικά-γεωπολιτικά συμφέροντα της Λευκωσίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ.