ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Η Ατζέντα 21 παίρνει τα σπίτια από τους Έλληνες πολίτες για να γλυτώσουν τη φυλακή!



Η τοπική Ατζέντα 21 στην Ελλάδα προωθείται ύπουλα μέσα απο τα μνημόνια ώστε να μην μπορέσει να καταλάβει ο κόσμος την ύπαρξη της.
Η Ατζέντα 21 είναι ενα σχέδιο δράσης του ΟΗΕ σχετικά με την αειφόρο ανάπτυξη.

ο ΑΝΤ1... 'Εβγαλε φάτσα κάρτα το.... 666!!






 
  σημερα ελαβες μια φωτογραφια, η οποια ειχε τον αριθμο 666 πανω δεξια στην οθονη του καναλιου ΑΝΤ1 κατω ακριβως απο το λογοτυπο Vintage .

Αυτη εμφανιστηκε οταν παιζοταν η εκπομπη -ακρως οικογενειακον-η οποια βεβαια ηταν επαναληψη.


"Βγήκαν τ΄ άρματα" στη Θεσσαλονίκη - Φωτογραφίες από τη δοκιμαστική παρέλαση


Άρχισαν οι δοκιμές για την στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Τεθωρακισμένα και άρματα μάχης έκαναν την εμφάνισή τους "γυαλισμένα" κι έτοιμα να παρελάσουν ενώπιον των πολιτών για πρώτη φορά μετά από το 2010 ,όταν και για λόγους οικονομίας είχαν "κοπεί" από τις παρελάσεις.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΛΑΣΗ;

1Κάποτε ένας απλός άνθρωπος παρακαλούσε τον Θεό να του δείξει πως είναι ο Παράδεισος και η κόλαση. Ένα βράδυ λοιπόν στον ύπνο του άκουσε μια φωνή να του λέει: «Έλα, να σου δείξω την κόλαση».

Βρέθηκε τότε σ’ ένα δωμάτιο, όπου πολλοί άνθρωποι κάθονταν γύρω από ένα τραπέζι και στη μέση ήταν μια κατσαρόλα γεμάτη φαγητό. Όλοι όμως οι άνθρωποι ήταν πεινασμένοι, γιατί δεν μπορούσαν να φάνε. Στα χέρια τους κρατούσαν από μια πολύ μακριά κουτάλα∙ έπαιρναν από την κατσαρόλα το φαγητό, αλλά δεν μπορούσαν να φέρουν την κουτάλα στο στόμα τους. Γι’ αυτό άλλοι γκρίνιαζαν, άλλοι φώναζαν, άλλοι έκλαιγαν… 


Ἡ Ἀληθινὴ Θεολογία


Το Φώτη Κόντογλου*
Εἴπαμε πώς, ἐδῶ στὴν Ἑλλάδα, ὄχι μοναχὰ δὲν διαβάζουμε, ἀλλὰ κἄν δὲν ξέρουμε ἂν ὑπάρχουνε οἱ μυστικοὶ Πατέρες ποὺ φωτίσανε τὴν Ὀρθοδοξία. Γιὰ τοὺς θεολόγους ἡ Ὀρθοδοξία κατάντησε μιὰ κούφια λέξη, ἀφοῦ ἡ μυστικὴ οὐσία της τοὺς εἶναι ἄγνωστη, ὅπως κι' ἡ παράδοσή τους. Οἱ δικοί μας θεολόγοι παίρνουνε τὰ φῶτα ἀπὸ τὴ Δύση, γιατί ἐκεῖ ἡ θεολογία ἔχει γίνει ἐπιστήμη, κ' ἡ ματαιοδοξία τους κολακεύεται ἀπ' αὐτὸ τὸ πρᾶγμα. Ἡ πίστη, γι' αὐτούς, δὲν ἔχει καμμιὰ σημασία. Θὰ μοῦ πῆτε, "θεολογία χωρὶς πίστη, γίνεται;" Μὰ κ' ἐγὼ σᾶς ρωτῶ, μὲ τὴν ἴδια ἀπορία, "γίνεται θεολογία χωρὶς πίστη;"
Ὡστόσο, στὶς Δυτικὲς χῶρες καὶ στὴν Ἀμερική, πολὺς κόσμος ἔχει στραφεῖ πρὸς τὴν Ὀρθοδοξία, ἀπὸ τὴ δίψα τῆς ἀληθείας. Στὴν Ἑλλάδα, μοναχὰ λιγοστοὶ ἄνθρωποι καὶ κάποιοι παλιοημερολογίτες διαβάζουνε τὰ βιβλία τῶν Πατέρων, ἐκτός τοῦ Βασιλείου καὶ τοῦ Χρυσοστόμου, ποὺ τοὺς παίρνουνε οἱ θεολόγοι γιὰ ρήτορας καὶ γιὰ φιλολόγους τῆς ἀρχαίας ἑλληνικῆς γλώσσας. Τὰ βιβλία τῶν μυστικῶν Πατέρων δὲν ξανατυπώνουνται πιὰ καὶ καταντήσανε σπάνια. Ἡ ἐπίσημη Ἐκκλησία τυπώνει προχειρολογήματα διάφορων νεωτεριστῶν θεολόγων, χωρὶς καμμιὰ οὐσία, ποὺ φανερώνουνε μοναχὰ τὴν ἀπίστευτη γύμνια ἐκείνων ποὺ τὰ γράφουνε. Μοναχὰ τώρα τελευταῖα ἄρχισε νὰ τυπώνει ἡ Ἀποστολικὴ Διακονία τὴν Πατρολογία τοῦ Migne. Μὰ κι' αὐτὴ ἡ ἔκδοση εἶναι γιὰ τοὺς θεολόγους, κι' ὄχι γιὰ τοὺς πιστούς, ἀφοῦ εἶναι τυπωμένη στὴν ἀρχαία γλῶσσα. Ἐκτὸς ἀπ' αὐτό, ἡ ἔκδοση τῆς Πατρολογίας δὲν ἔχει καμμιὰ βαθύτερη δικαίωση, μὲ τὸ δυτικὸ χαρακτῆρα ποὺ ἔχει ἡ γενικὴ μόρφωση τῶν θεολόγων μας, ποὺ δὲν ἔχουνε καμμιὰ βαθύτερη γνώση τῆς οὐσίας τῆς Ὀρθοδοξίας, οὔτε καὶ τῆς παράδοσής μας. Ἔτσι κι' αὐτὴ ἡ ἔκδοση καταντᾶ ἕνα γεγονὸς χωρὶς βαθύτερη σημασία, ἀφοῦ δὲν ὑπάρχει τὸ κατάλληλο...

ὀρθόδοξο χῶμα γιὰ νὰ ριζοβολήσει.

Ποιός θα σταματήσει την εθνική προδοσία;


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Το είχαμε δυστυχώς προβλέψει και όχι μόνο ο υποφαινόμενος, ότι η μνημονιακή «λαίλαπα» που ενέσκηψε στην χώρα μας είχε διατεταγμένη υπηρεσία στο να ξεπουλήσει όλα τα εθνικά θέματα και να «κλείσει» με καθαρά προδοτικό τρόπο.
Κατ’ αρχή δεχτήκαμε την ονομασία Μακεδονία στο τεχνητό κρατικό μόρφωμα των Σκοπιών και σαν αντάλλαγμα βλέπουμε το πώς μας εμπαίζει ειρωνικά ο αλαζόνας ηγέτης του κρατιδίου που χρησίμεψε σαν αποθήκη πυρηνικών αποβλήτων, έδρα λαθρεμπορίου ναρκωτικών και της τουρκικής μαφίας και δεν υπήρξε δυστυχώς καμία ουσιαστική αντίδραση.

Κύπρος: Ολοταχώς για συνομοσπονδία «βαφτισμένη» σε ομοσπονδία…

Μπορεί οι καιρό να άλλαξαν και τα δεδομένα στον γεωπολιτικό περίγυρο να μεταβλήθηκαν, όμως οι πάγιοι στόχοι και οι επιμέρους επιδιώξεις της Άγκυρας στο Κυπριακό, κάθε άλλο παρά έχουν αλλάξει…
Ενώ δημοσίως δίνεται η εντύπωση διεθνούς κινητικότητας στο πρόβλημα – και έτσι είναι – αυτό που δεν μπορεί να μην παρατηρήσει ο προσεκτικός αναλυτής, είναι ότι λίγα… έως τίποτα, έχουν αλλάξει στον πάγιο στόχο της τουρκικής πλευράς, ώστε αυτό το μόρφωμα που θα προκύψει από την οποιαδήποτε λύση, θα ονομάζεται ομοσπονδία, αλλά στην ουσία θα είναι συνομοσπονδία.

Αποκαλυψη - Γιατι στην Σπαρτη δεν βρεθηκαν αρχαιοι ναοι;

undefined
Δέν ἀναρωτηθήκατε ποτέ γιατί δέν ἔχει μείνει κάποιο ἀρχαιολογικό εὕρημα στήν Σπάρτη;
Δέν εἶχε ναούς ἡ Σπάρτη;
Ἀγάλματα; Μνημεῖα;

Εἶχε…
Ἁπλῶς «φρόντισε» ἕνας Ἑβραῖος Ἀββὰς νὰ τὰ ἐξαφανίσῃ, διαλύοντας τὰ πάντα.
Ὁ ἀββὰς λοιπὸν Μισὲλ Φουρμόντ, ἀπεσταλμένος τοῦ Λοδοβίκου ΙΕ’, ὥστε νὰ συλλέξῃ βυζαντινὰ χειρόγραφα, τὸ 1729, ἔφθασε στὴν Σπάρτη.
Χρειάστηκε 53 ἡμέρες γιὰ νὰ καταστρέψῃ τὰ πάντα!!!
Ἀκολουθεῖ ἡ ἐπιστολή του πρὸς τὸν κόμητα Maurepas…

Κύρος Μανούσκας

Το «Γραφείο του ελεύθερου έρωτα» και η εθνικοποίηση των γυναικών από τους Μπολσεβίκους


Το 1918 οι New York Times είχαν το παρακάτω τίτλο "Οι Σοβιετικοί κάνουν τα κορίτσια ιδιοκτησία του κράτους". Σε ορισμένα μπολσεβίκικα Σοβιέτ, Ρωσίδες "παρθένες", όταν έφταναν στην ηλικία των 18 ετών, ήταν υποχρεωμένες να εγγραφούν σε ένα κυβερνητικό "Γραφείο του ελεύθερου έρωτα". Οι Μπολσεβίκοι εθνικοποίησαν τις γυναίκες σαν να ήταν αντικείμενα - εμπορεύματα του κράτους.

Σύμφωνα με το διάταγμα, μια γυναίκα «είχε το δικαίωμα να επιλέξει έναν άνδρα μεταξύ 19 και 50 ετών για σύντροφο σύζυγο». Η συγκατάθεση του άνδρα δεν ήταν αναγκαία, ο άνδρας που είχε επιλεγεί δεν είχε κανένα δικαίωμα να κάνει οποιαδήποτε διαμαρτυρία.

Προνόμια χωρίς τέλος! Αφορολόγητο έως και 75% για τους βουλευτές!

«Έχασε τη μιλιά του» ο Γιώργος Μαυραγάνης όταν η συνάδελφος του από τη ΔΗΜΑΡ, Μαρία Γιαννακάκη, του ζήτησε να αποκαλύψει κι άλλες κατηγορίες πολιτών, εκτός των βουλευτών, που απολαμβάνουν προκλητικά μεγάλο αφορολόγητο.

Σαρώνει η ηπατίτιδα. Παραδομένοι στα ψυχοφάρμακα οι Έλληνες, μας αφαιρούν χρόνια ζωής!




Η EΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Εκτός Βουλής το..... ΠΑΣΟΚ...


Τι δείχνει η τελευταία σφυγομέτρηση….
Στην τελευταία έρευνα που πραγματοποιήθηκε για την πρόθεση ψήφου…
το ΠΑΣΟΚ δεν συγκεντρώνει το 3% και μένει εκτός Βουλής.
Την δημοσκόπηση την γνωρίζει τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, όσο και το Μαξίμου, που βλέπει ότι πρέπει να στραφεί και σε άλλες συμμαχίες, αφού στις επόμενες εκόγές ο τωρινός εταίρος μπορεί να μην υπάρχει.

ΑΞΙΖΕΙ: Η συγκεκριμένη είδηση πυροδοτεί πάντως εξελίξεις τόσο στα δεξιά, όσο και στα αριστερά της ΝΔ και κρατήστε το αυτό!!! 

ΣΑΜΑΡΑΣ: -ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !- ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ: -ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !- ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Βαρυσήμαντη επιστολή πρώην πρέσβεων στον Σαμαρά


Με μία ιδιαίτερης σπουδαιότητας και ειδικού βάρους επιστολή που αφορά τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, η οποία παραδόθηκε στο διπλωματικό γραφείο του...


Βουλευτής Ν.Δ. ζητά προσλήψεις αλλοδαπών και ρομά στην Αστυνομία!

Βουλευτής Ν.Δ. ζητά προσλήψεις αλλοδαπών και ρομά στην Αστυνομία!

Το ζοφερό μέλλον της Ελλάδος, βιάζεται να μας περιγράψει ο βουλευτής της ψοφοδεξιάς... Νέας Δικτατορίας, Δημήτρης Κυριαζίδης. Με τη συσσωρευμένη «εμπειρία» ως επαγγελματίας δεξιός συνδικαλιστής στην αστυνομία, έχει κάθε λόγο να προτείνει ευφάνταστα μέτρα προς καταπολέμηση της εγκληματικότητας, συμφώνως πάντοτε προς τις προδιαγραφές του σύγχρονου αντεθνικού και «αντιρατσιστικού» Κράτους.
Ο «ευφυέστατος» βουλευτής της ΝΔ, επανέφερε στο προσκήνιο παλαιότερη πρόταση την οποία είχε καταθέσει ως συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., την περίοδο δηλαδή κατά την οποία ενώ συνάδελφοί του ρίσκαραν με ελάχιστα στη διάθεσή τους μέσα, καθημερινά τη ζωή τους εκτελώντας το καθήκον τους, εκείνος έκανε πρόβες πολιτικαντισμού, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την μετέπειτα κάθοδό του στην κεντρική πολιτική σκηνή, με το πατριδοκάπηλο κόμμα της Νέας

Ο κύβος πλέον ερρίφθη.Σε λίγους μήνες η ΝΔ θα έχει άλλον αρχηγό.

Στις 20-5-2009, επί πρωθυπουργίας του κ. Καραμανλή και πριν ακόμα γίνουν οι ευρωεκλογές του 2009, είχαμε ανεβάσει ανάρτηση με τίτλο Αντώνης Σαμαράς ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ. Εκεί προβλέπαμε ότι σε λίγους μήνες η ΝΔ θα είχε αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά, όταν ούτε ο ίδιος ακόμα δεν το είχε σκεφτεί.
Στις 9-11-2009, δηλαδή είκοσι ημέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ (29-11-2009), είχαμε ανεβάσει ανάρτηση...
με τίτλο Αντώνη Σαμαρά μην μας προδώσεις. Στην ανάρτηση εκείνη προβλέπαμε την εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ και τον καλούσαμε να μείνει πιστός σε όσα πίστεψαν μαζί του, εκείνοι που τον είχαν ακολουθήσει.

Αν τα πιο πάνω μπορούν να πιστοποιήσουν το ακριβές των προβλέψεών

Ημίχρονο: ΠΑΟΚ-ΕΒΡΑΙΟΙ 2-2

Με 0-2 βρέθηκε να χάνει ο ΠΑΟΚ από τα πρώτα λεπτά. Γρήγορη ήταν η αντίδραση των παιχτών του ΠΑΟΚ , με συνεχόμενη πίεση ισοφάρισε σε 2-2. Να σημειωθεί ότι έχασε και 2 πέναλτι τα οποία εκτέλεσε ο Stoch και απόκρουσε ο τερματοφύλακας των Εβραίων.

Εξαιρετικά ύποπτη η συμπεριφορά του κυρίου Καμίνη. Τι συμβαινει; Κύριε εισαγγελέα; *


Ποιός αντιδήμαρχος εποπτεύει το Ληξιαρχείο του Δήμου Αθηναίων;

Ποιός αντιδήμαρχος εποπτεύει τις υπηρεσίες του Ληξιαρχείου (Διεύθυνση Αστικής Κατάστασης); Ο κ. Μπέης.


Από πότε τις εποπτεύει; Τυπικά από τις 21-01-2013, όταν ορίστηκαν νέοι αντιδήμαρχοι
από τον κ. Καμίνη. Βέβαια κάποιοι είχαν ήδη αναλάβει από τα τέλη του 2012, πιθανόν και ο κ. Μπέης.


Πότε εκτινάχθηκαν οι ληξιαρχικές πράξεις των Ρομά; Από 50 το 2011 έγιναν 200 το 2012 και 400 το 2013, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Τί να υποθέσει κανείς; Τέτοια σύμπτωση; Να εκτινάσσονται οι γεννήσεις των Ρομά με την ανάληψη της εποπτείας της υπηρεσίας από τον κ. Μπέη;

Ολοι οι Δήμοι προχώρησαν από τον Μάιο του 2013 σε ηλεκτρονική διαχείριση

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει  ο  Ελευθέριος  Αναστασιάδης

Σε προηγούμενο άρθρο μας σκιαγραφήσαμε την Ουσία του κόμματος της ΝΔ. Τώρα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο για την Ουσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάθε κόμμα και κάθε ιδεολογία έχουν μία φαινομενική όψη η οποία αποτελείται από «στολίσματα» και «περισπασμούς του νοός».

Τα «στολίσματα» είναι οι διάφορες γενικόλογες αναφορές για την «κοινωνική δικαιοσύνη» , τα «δικαιώματα των εργατών», την « ισότητα» κλπ.

Οι «περισπασμοί  του  νοός» είναι οι εκλαϊκευμένες θεωρίες περί της «προόδου»,  της  «ελευθερίας», της «αξίας της διαφορετικότητας» κλπ.

Για να ανιχνεύσουμε λοιπόν την Ουσία ενός κόμματος πρέπει να διαπεράσουμε το τοίχος αυτών των φαινομενικών στοιχείων του και να

Ξύπνησαν μνήμες λαμπρής Ιστορίας στη Σαλονίκη μας ...Ένας καθηγητής γράφει.. *



Τετάρτη πρωί, λουσμένη στο φως του Οκτωβριάτικου ήλιου η Θεσσαλονίκη μας, περπατώ στην γνωστή σε όλους οδό Τσιμισκή της έμπρακτης απόδειξης της θλιβερής οικονομικής μας πραγματικότητας και ΞΑΦΝΙΚΑ...
Εκείνος ο λησμονημένος, φοβερός ήχος των αεριωθούμενων της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με αναγκάζει να υψώσω τα μάτια στον ουρανό και… Ώ του θαύματος!

Καταγγελία σοκ! Ζούσε με οξυγόνο και πέθανε όταν έκοψαν το ρεύμα

kataggelia

Σοκ προκάλεσε η καταγγελία μιας γυναίκας ότι ο πατέρας της, ο οποίος ζούσε με οξυγόνο, πέθανε όταν τους έκοψαν το ρεύμα.

ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ: ΝΑΙ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΦΠΑ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ!

hoechtief 1ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ από τις αρμόδιες υπηρεσίες, που επιβεβαιώνει ότι η Hoechtief δεν κατέβαλλε τον ΦΠΑ επειδή “έτσι θεώρησε”, δεν κατέβαλε τους σχετικούς φόρους, δεν τήρησε τους κανονισμούς περί παγίων και …έφυγε ανενόχλητη! Την ίδια στιγμή που πολύτεκνες οικογένειες βλέπουν τα σπίτια τους να κατάσχονται για χίλια ευρώ, ενώ η κυβέρνηση λεονταρίζει απέναντι στους αδύναμους καγχάζοντας για το “αναγκαίο” της φορολογικής της πολιτικής! Είναι εθνική ντροπή και εξαπάτηση. Από την Siemens μέχρι τα υποβρύχια, την ΜΑΝ και την Hoechtief, το πλιάτσικο των δισεκατομμυρίων μένει ατιμώρητο λες και βρισκόμαστε υπό Γερμανική κατοχή. Όπου ο ούνος εισβολέας κλέβει ανενόχλητος και φεύγει χωρίς να δώσει λογαριασμό.

Όλοι οι άνθρωποι της Μέρκελ σε ευρωπαϊκές θέσεις – κλειδιά!

Η Γερμανίδα καγκελάριος έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο "δικών" της ανθρώπων που ελέγχουν τις πιο σημαντικές θέσεις εξουσίας στην ΕΕ. Ποιος είναι ο "Πρίγκιπας του Σκότους" και οι άλλοι στενοί συνεργάτες της Καγκελαρίου που καθορίζουν την τύχη της ΕΕ.

Η όποια μεταπολεμική επιφυλακτικότητα του Βερολίνου να αναλάβει τα ηνία στη Γηραιά Ήπειρο, φαίνεται πως έχει πλέον ξεπεραστεί. Ανάλυση του Reuters αποτυπώνει το μέγεθος με το οποίο συνεργάτες και στελέχη της Angela Merkel έχουν καταλάβει θέσεις – κλειδιά στις Βρυξέλλες και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς διαμορφώνοντας έτσι το μέλλον της ευρωζώνης.

Απειλούν με ακύρωση της παρέλασης εάν κρατήσει την Ελληνική σημαία μαθήτρια αλβανικής καταγωγής

parelasi

Ακόμη και την ακύρωση της συμμετοχής του σχολείου στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ζήτησαν γονείς μαθητών  Λυκείου της Χερσονήσου, όταν έμαθαν ότι τη σημαία… θα κρατήσει αριστούχος μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου, με καταγωγή από την Αλβανία.

Ρώσοι Spetsnaz και μονάδα της GRU σε καταδίωξη ισλαμιστών στην Συρία


Σε θρίλερ εξελίσσεται η απαγωγή ενός Ρώσου μηχανικού από ισλαμιστές αντάρτες καθώς ομάδα Ρώσων Spetsnaz και της GRU έχει εμπλακεί στην Συρία σε επιχείρηση απελευθέρωσης δύο Ρώσων που  απήχθησαν από ισλαμιστές αντάρτες, όπως μεταδίδει το Russia Today.
Δύο ομάδες των ρωσικών ειδικών δυνάμεων, έχουν εμπλακεί, μία σε καθήκοντα συλλογής-ανάλυσης πληροφοριών και μία δεύτερη σε επιχειρησιακά καθήκοντά.