ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ Η EUROSTAT ΓΚΑΟΥΛΑΪΤΕΡ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


Είναι η δεύτερη φορά, που η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ, ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, κάνει την τιμή στα attikanea να αποκαλύψει τον νέο ΓΚΑΟΥΛΑΪΤΕΡ των κρατών και των λαών της Ευρώπης. ΤΗΝ EUROSTAT Το άρθρο της, αποτελεί μια αποκάλυψη ΣΟΚ γι αυτά που θα ακολουθήσουν και στην Ελλάδα, αλλά και σ' όλη την Ευρωζώνη. Να υπενθυμίσω στους αναγνώστες, ότι η Ζωή Γεωργαντά, ως μέλος της...
ΕΛΣΤΑΤ, απεκάλυψε την παραποίηση των στοιχείων της Ελληνικής Οικονομίας, από τον πρώην τσάρο Γιωργο Παπακωνσταντίνου και η υπόθεση μετά την έρευνα των Οικονομικών Εισαγγελέων κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, παραπέμφθηκε πλέον στη Βουλή, για να αναζητηθούν οι ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ως κύριων υπαίτιων των Μνημονίων. Πόπη Σουφλή Η συγκεντροποίηση της εξουσίας στην Ευρώπη: ο Γενικός Διευθυντής της Eurostat ως Πάπας και Μουφτής για την τήρηση της στατιστικής «ηθικής»

Κόβουν και τις φυσικοθεραπείες από τους χρονίως πάσχοντες!


Κόβουν και τις φυσικοθεραπείες από τους χρονίως πάσχοντες! Τελειωμό δεν έχουν οι περικοπές στις παροχές Υγείας καθώς ο νέος κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ κόβει ακόμη και τις φυσικοθεραπείες από χρονίως πάσχοντες όπως στους ασθενείς με...
σκλήρυνση κατά πλάκας. Τα τεχνάσματα που εφευρέθηκαν για να περισταλούν οι δαπάνες του ΕΟΠΥΥ άρον άρον, είναι τουλάχιστον ευφάνταστα. Πλέον με διαδικασίες εξπρές και με διάφορα τρικ ψαλιδίζουν και τις παροχές σε φυσικοθεραπείες σε χρονίως πάσχοντες. Είναι ενδεικτικό ότι στο άρθρο 14 του νέου κανονισμού παροχών του ΕΟΠΥΥ αναφέρεται ότι οι ασφαλισμένοι με ΚΕΚ, σκλήρυνση κατά πλάκας, περιφερικές νευροπάθειες, νόσους του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, πρέπει να μην έχουν νοσηλευτεί σε κλινική αποκατάστασης Νοσοκομείου ή σε Κέντρο Αποκατάστασης και να μην έχουν κάνει κανένα πρόγραμμα αποκατάστασης, προκειμένου να δικαιούνται αποζημίωση για τις φυσικοθεραπείες τους. Ταυτόχρονα, ορίζεται χρονικό περιθώριο ενός 3μήνου από τη διάγνωση, μέσα στο οποίο πρέπει να παραπέμπεται ο ασφαλισμένος για φυσικοθεραπεία. Αυτό σημαίνει πως αν περάσουν 3 μήνες από την πρώτη διάγνωση χωρίς αίτημα παραπομπής, τότε ο ασφαλισμένος θεωρείται «χρόνιο περιστατικό» και δε δικαιούται φυσικοθεραπεία" Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των γιατρών καθώς όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας Γιώργος Πατούλης: «η επιχειρούμενη τροποποίηση του Κανονισμού βασίζεται μόνο σε οικονομίες κλίμακος, που καταρρακώνουν κάθε είδους «ισότιμης προσβασιμότητας» των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας».

3 σχόλια:

Να κοπούν οι μέρες τους να ψοφήσουν σαν τα σκυλιά
Απάντηση

Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο με όλες τις οδυνηρές παρεμβάσεις -


Την Τετάρτη αναμένεται να γίνει η ψηφοφορία για τα μέτρα - Νέες βελτιώσεις ζητά στο παρα πέντε το ΠΑΣΟΚ - Άγνωστο πώς θα γίνουν αφού κατατέθηκε - Απίστευτο παρασκήνιο με βουλευτές της... ΔΗΜΑΡ που θέλουν να υπερψηφίσουν τα μέτρα - Το Μαξίμου αισιοδοξεί και βλέπει να περνάει το νομοσχέδιο με 154-155 ψήφους - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Η ώρα της αλήθειας για τους πολίτες αλλά και....
την κυβέρνηση συνασπισμού έφθασε, καθώς αργά το απόγευμα της Δευτέρας κατατέθηκε στη Βουλή το περιβόητο πολυνομοσχέδιο που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει όλα εκείνα τα μέτρα που θα γονατίσουν περισσότερο τους έλληνες πολίτες και τα οποία μπορεί να αποτελούν την αιτία για τιναχτεί στον αέρα ο κυβερνητικός συνασπισμός. Στο Μαξίμου εξακολουθούν να αισιοδοξούν για την υπερψήφιση των μέτρων παρά το γεγονός πως νωρίτερα επικράτησε πανικός στην είδηση ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν υπογράφει για τα μέτρα. Αυτό προκάλεσε την παρέμβαση του Φώτη Κουβέλη ο οποίος με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο έπεισε τον κ. Ρουπακιώτη να υπογράψει τελικά τα μέτρα και έτσι η εμπλοκή λύθηκε.

Ενεργοποιήθηκε το άρθρο 120 του Συντάγματος;


Το άρθρο 120 παρ. 4 του Συντάγματος επιτάσσει το εξής: «H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.». Αν επομένως κάποιες από τις ενέργειες της σημερινής κυβέρνησης είναι αντισυνταγματικές, τότε οφείλουμε κατ’ επιταγή του ίδιου του Συντάγματος να αντισταθούμε με κάθε μέσο. Αν όμως όλες οι ενέργειες της.....
κυβέρνησης είναι συνταγματικές, τότε οφείλουμε να σιωπήσουμε, να βάλουμε τα κεφάλια κάτω και να εφαρμόσουμε πιστά ότι ακριβώς αποφασίζει η κυβέρνηση.
Για να ενεργοποιηθεί όμως το άρθρο 120 ώστε να δικαιούνται και να υποχρεούνται να αναλάβουν οι ίδιοι οι πολίτες δράση απαιτούνται να συντρέχουν κατά το Σύνταγμα δύο προϋποθέσεις.

ΕΓΚΛΗΜΑ:ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ , Τι δεν καταλαβαίνεις;


L2hvbWUvYWxpdGhpbmEvcHVibGljX2h0bWwvaW1hZ2VzL3N0b3JpZXMvYS0yMDEyL09LVE9CRVIyMDEyL0VMTEFEQS9ESUFGT1JBL2JhNWM3MmNmMzQ2YjcyYjliYTNkM2M1MDM1Y2FhNGUyLmpwZw==

Πιο απλά δεν γίνεται. Οι κάτοικοι υπερασπίζονται ένα βουνό, ένα δάσος, δυο σπιθαμές γης και ουρανού και η κυβέρνηση προστατεύει έναν επιχειρηματία με κάθε μέσο. Επιστρατεύει τις δυνάμεις καταστολής και κυνηγάει τον κόσμο με δακρυγόνα και ξύλο επί 7 χλμ, σπάει πόδια, σπάει τζάμια αυτοκινήτων και πετάει μέσα καπνογόνα και δακρυγόνα, επιτίθεται σε βουλευτές, απαγορεύει για ώρες την είσοδο δικηγόρων.
Αυτά είναι τα γεγονότα.
Τώρα εσύ πρέπει να πάρεις θέση.

Η βιβλιοδεσία από το Βυζάντιο ως τη σύγχρονη εποχή


b_2-2

 της Ελίνας Γαληνού
Τα δείγματα βυζαντινών και μεταβυζαντινών βιβλιοδεσιών που χρονολογούνται από τον 11ο έως τον 19ο αιώνα, βεβαιώνουν ότι το βιβλίο και η βιβλιοδεσία στην Ελλάδα, έχουν γράψει μακρόχρονη Ιστορία.
Η ιστορική διαδρομή που διάνυσε η βιβλιοδεσία, περνάει οπωσδήποτε μέσα από την ανάπτυξή της στην Ελλάδα και την Εγγύς Ανατολή, ενώ έχει πολλά να διδάξει και στον σύγχρονο κόσμο. Μοναδικά κομμάτια από το υλικό της Συλλογής χειρογράφων και παλαιοτύπων του Βυζαντινού Μουσείου, την Ελληνική Βιβλιοθήκη και την πλούσια συλλογή του αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Στάικου που ανήκει στο Κ.Ι.Ωνάση, βρίσκονται εδώ και ένα μήνα στο Βυζαντινό Μουσείο για να μας ξεναγήσουν στην τέχνη της βιβλιοδεσίας ως εικαστικό φαινόμενο και συγχρόνως, ιστορικό τεκμήριο που εξελίσσεται μέσα στον χρόνο..
Ξεκινώντας από τους πρώτους παπύρους κοπτικής βιβλιοδεσίας, η ιστορία προχωρεί σε πολυτελείς βυζαντινές σταχώσεις της μέσης βυζαντινής περιόδου, όπου ακόμα και ο περίφημος “γόμφος στάχωσης”, δηλαδή το καρφί που συνέδεε τις σελίδες με την “αμφίεση” (εξώφυλλο), αποτελούσε πραγματικό κόσμημα. Το κύριο σώμα των βιβλιοδεσιών ήταν δερματόδετο, με μικρά κοσμήματα, και παραστάσεις από μυθικά ζώα. Στο εξωτερικό των βιβλίων, υπήρχαν ξύλινες πινακίδες βαριές και μεταλλικοί γόμφοι..Οι μορφές αυτές αντιστοιχούν περισσότερο στην μεσαιωνική περίοδο, ενώ κατά την περίοδο της Αναγέννησης και την τυπογραφία, εμφανίζονται χαρακτηριστικές αλλαγές τόσο στον όγκο των βιβλίων (λόγω του ότι τα χειρόγραφα σε σχέση με τα έντυπα είχαν μεγάλη διαφορά στον όγκο), όσο και στην τεχνική της βιβλιοδεσίας που επηρεάζει την εξωτερική εικόνα του βιβλίου.. Τα κοινά χαρακτηριστικά μορφής βιβλίων ανά χρονικές περιόδους, μαρτυρούν ότι οι βιβλιοδέτες ακολουθούσαν τις αισθητικές τάσεις των εποχών τους και αυτό συνεχίζεται μέσα τους αιώνες. Σημειωτέον ότι στον ελλαδικό χώρο, το χαρτί έφτασε τον 11ο αιώνα επί Ειρήνης Κομνηνής, ενώ το παλαιότερο βυζαντινό έγγραφο από χαρτί, θεωρείται το χρυσόβουλο του Κωνσταντίνου Μονομάχου για την Μονή Μεγίστης Λαύρας και χρονολογείται το 1052..
Ωστόσο, τα χειρόγραφα που έφευγαν από την Κρήτη προς τη Βενετία κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας και λίγο νωρίτερα, δίνουν αρκετά στοιχεία για την τέχνη της βιβλιοδεσίας “αλά γκρέκα”, που υιοθετήθηκε στις αυλές της Δύσης. Με την διάδοση της τυπογραφίας όπου ξεκίνησε η κυκλοφορία των εντύπων βιβλίων, η τέχνη της βιβλιοδεσίας προσαρμόστηκε σε άλλα δεδομένα, καθώς τα άλλοτε χειρόγραφα βιβλία ήταν πανάκριβα και δημιουργούνταν κατόπιν παραγγελιών, ενώ τα έντυπα προορίζονταν για την ευρύτερη κοινωνία…Γενικά όμως, το περιεχόμενο και η εξωτερική μορφή των βιβλίων, συνδέονται με τις εκάστοτε συνθήκες που επηρέαζαν όχι μόνο την τέχνη αλλά και το εμπόριο και την οικονομία σε κάθε τόπο.
Ξεχωριστό δείγμα αυτών των εκθεμάτων, αποτελεί το σώμα ενός βυζαντινού κώδικα, που είναι ένα από τα παλαιότερα εκθέματα του Βυζαντινού Μουσείου. Αυτό όπως μας πληροφόρησαν, χρονολογείται τον 11ο αιώνα και ήρθε στο μουσείο σαν κειμήλιο προσφύγων από την Καππαδοκία. Είναι ένας ανοιχτός βυζαντινός κώδικας με αρκετές ελλείψεις σε φύλλα, που τώρα έχουν συμπληρωθεί, ένα βιβλίο που μαρτυρά ζωή εννέα αιώνων, καθρεφτίζοντας μια μεγάλη προσπάθεια των συγχρόνων συντηρητών να το διασώσουν, και να το παραδώσουν στις επόμενες γενιές.
Μέσα από τους κώδικες και τα έντυπα με άξονα το εποπτικό υλικό, η έκθεση αναδεικνύει το βιβλίο ως πηγή για την ιστορία, την πολιτική, την οικονομία, και τα εικαστικά ρεύματα της κάθε εποχής.  Αναζητώντας δε σημερινές αναγνώσεις για την παράδοση της τέχνης του βιβλίου, τα εκθέματα πλαισιώνονται από σύγχρονες εικαστικές δημιουργίες, ενώ εκτίθενται έξη συλλεκτικά αντίτυπα του βιβλίου “Κασσιανή η Υμνωδός”, που φιλοτέχνησαν εικαστικοί. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πλαισιώνει την έκθεση δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να αγγίξει τα εργαλεία και τα υλικά της τέχνης της βιβλιοδεσίας και απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού. Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 19/9 μέσα στα πλαίσια του ευρωπαικού προγράμματος “Στουδίτης”, το οποίο επικεντρώνεται στην μελέτη βυζαντινών βιβλιοδεσιών και στοχεύει στην ανάπτυξη του διεπιστημονικού διαλόγου. Φιλοξενείται στον νέο ανακαινισμένο εκθεσιακό χώρο του Μεγάρου της Δούκισσας της Πλακεντίας, και θα διαρκέσει ως τις 13 Ιανουαρίου 2013.

Ντοκιμαντερ: ΠΑΥΛΟΠΕΤΡΙ, ΜΙΑ ΥΠΕΡ-ΠΟΛΗ 5000 ΕΤΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ!


Στιγμιότυπο 2012-11-05, 3.57.11 μ.μ.

Στο... αντιρατσιστικό πνεύμα που είναι της μόδας και η πρεμιέρα της σειράς "κλεμμένα όνειρα" στο megaλο κανάλι!!


Όπως μας ενημέρωσε πριν λίγη ώρα αναγνώστης μας: Αναρχοάπλυτη προπαγάνδα στην πρεμιέρα στο σίριαλ ''Κλεμμένα όνειρα'' στο Μέγκα. Ο μαύρος ηθοποιός Στέφανος Μουαγκιε, που στο σίριαλ το παίζει Έλληνας, ξυλοκοπείται άγρια στο δρόμο υποτίθεται από... 

Κατέλυσαν τη Δημοκρατία στο Κοινοβούλιο!

  • Πρωτοφανής η έπαρση της κυβέρνησης Σαμαρά που έχει de facto καταργήσει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο
  • Αναπάντητες 300 ερωτήσεις βουλευτών, 120 μέρες έχει να εμφανιστεί ο Αντ. Σαμαράς στην ολομέλεια!

Τον πλήρη εξευτελισμό της Βουλής επιχειρεί να πετύχει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, επιβάλλοντας -στους τέσσερις μήνες διακυβέρνησής της- ένα ιδιότυπο μοντέλο αντι-κοινοβουλευτικής εξουσίας.

Ανθελληνικό κλίμα στην Αλβανία... Χλιαρή απάντηση του Ελληνικού ΥΠΕΞ...

Σε ένα χλιαρό διάβημα προχώρησε το Ελληνικό ΥΠΕΞ για τα πρόσφατα επεισόδια στην Κλεισούρα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου κ.Δελαβέκουρα, ομάδα Αλβανών εθνικιστών προκάλεσε «μικρής κλίμακας επεισόδια εις βάρος των εκπροσώπων της ελληνικής Πρεσβείας που είχαν μεταβεί επί τόπου για τους εορτασμούς (28ης Οκτωβρίου).

ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ "ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ" ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ. ΦΟΡΟΥΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ Ο GAP. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΑΝΕΣ "ΓΚΡΙΖΑ" ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕ;

tzefri-vraxiolia

Πρόστιμα συνολικού ύψους 350.000 ευρώ σε πέντε εταιρείες για προώθηση και διάθεση προς πώληση «ενεργειακών» βραχιολιών, επέβαλε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Tα βραχιολάκια δεν είναι επικίνδυνα, αλλά είναι απλώς διακοσμητικά και όχι ...θαυματουργά, όπως τα διαφημίζουν.
Πρόκειται για τα γνωστά βραχιόλια με διάφορες εμπορικές επωνυμίες (Power Balance, Bios Balance, Trymax, ENERGY BALANCE PERFORMANCE TECHNOLOGY, SB Super Balance

BLOOMBERG: Η Ελλάδα θα γίνει η μεγαλύτερη παραγωγός χρυσού στην Ευρώπη


 «Χρυσωρυχείο» της Ευρώπης σε βάθος τετραετίας μπορεί να καταστεί η Ελλάδα, διεκδικώντας την πρωτοκαθεδρία από τη Φινλανδία που είναι σήμερα η μεγαλύτερη χώρα παραγωγής χρυσού της Γηραιάς Ηπείρου.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ελλάδα μπορεί να μετεξελιχθεί στη μεγαλύτερη χώρα παραγωγό χρυσού, καθώς οι αρμόδιες ελληνικές αρχές «ξεμπλοκάρουν» συμφωνίες που παρέμεναν «στον πάγο» για περισσότερο από μία δεκαετία, λόγω της γραφειοκρατίας και των περιβαλλοντικών κανονισμών.Η εξόρυξη χρυσού -σύμφωνα με την imrisia- αρχίζει να «πατάει γκάζι» από τότε που η Ελλάδα ξεκίνησε το επονομαζόμενο πρόγραμμα fast track εγκρίσεων έργων. Η Eldorado Gold Corp και η Glory Resources Ltd αναπτύσσουν τέσσερα ορυχεία, τα οποία μπορούν να καταστήσουν την Ελλάδα τον μεγαλύτερο παραγωγό χρυσού της Ευρώπης μέχρι το 2016.