ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Αγιογραφία από την Αγία Σοφία, Κωνστ/πολη

...."Αυτοκράτωρ Πιστός Βασιλεύς Ρωμαίων".... Όχι του Βυζαντίου, ΤΩΝ ΡΩΜΑΊΩΝ,της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, της δικής μας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Το Βυζάντιο είναι επινόηση τωρινών άθλιων Προδοτών και ομοφυλόφιλων σιωνιστών.


8 σχόλια:

  1. Τότε οι Έλληνες τί σκοτιζόμαστε με την Κωνσταντινούπολη;Ασε τους Ρωμαίους να σκοτίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και Έλληνες είμαστε και Ρωμαίοι είμαστε και Ίωνες,του Μέγα Αλέξανδρου ήταν Μακεδονική αυτοκρατορία αλλά κι αυτή δική μας ήταν . Η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία ξεκίνησε από την Ρώμη από Έλληνες.Ο Μέγας Κωνσταντίνος στη Ρώμη ανέλαβε αυτοκράτορας.Να μην γράφω και πολλά, ας το ψάξουμε και λίγο για ποιο λόγο θέλουν να σβήσουν από την μνήμη μας το όνομα Ρωμαίος. "Η Ρωμανία κι αν επέρασε ανθεί και φέρει κι άλλο."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μη το λες αυτό γιατί Ρωμαίοι ήταν όλοι οι πολίτες εντος των ορίων της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.Δε σημαίνει ότι όλοι ήταν Έλληνες.Το ότι στην ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία επικράτησε η ελληνική γλώσσα και το ελληνικό πολιτισμικό στοιχείο,όσο επέζησε μετά την έλευση του χριστιανισμού,δε σημαίνει ότι εδώ ήσαν μόνο Έλληνες.Υπήρχαν κι άλλες φυλές υπό την σκέπη της Νέας Ρώμης(Κωνσταντινούπολη).Επιμειξίες γίνανε,έθνη αλλοιωθήκανε...αυτό συμβαίνει πάντα.Σημασία έχει πως όσο περνούσε ο καιρός,επικρατούσε η ελληνική γλώσσα,και όσες επιμειξίες κι αν γίνονταν πάντα επικρατούσε το ελληνικό στοιχείο.Γι' αυτό ώρες ώρες προτιμώ τον όρο Βυζαντινός παρά Ρωμαίος.Ούτως ή άλλως η Ρώμη από το 410 μ.Χ. έπαψε να είναι αυτοκρατορία.Η ανατολική αυτοκρατορία πέρασε σε άλλη φάση,στα εδάφη της ζούσαν περισσότερο ελληνικοί ή ελληνόφωνοι πληθυσμοί,ειδικά όταν άρχισε να συρρικνώνεται κυρίως στον ελλαδικό χώρο(ηπειρωτική Ελλάδα και Μικρά Ασία)και άρχισαν πάλι οι Ρωμαίοι πολίτες να έχουν ελληνική εθνική συνείδηση με χριστιανικές πεποιθήσεις.Και ας μη θυμώσει ο Κρητικός με αυτά που λέω. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΡΗΤΙΚΟΣ¨ΛΕΕΙ.. ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ !

      Διαγραφή
    2. Αφού εσύ ρε Κρητικέ...είσαι Φοίνικας!Και μη το αρνηθείς!Είδα την ταμπέλα.

      Διαγραφή
  4. Αδελφέ 3,42 σίγουρα δεν ήταν όλοι Έλληνες όσο για τον όρο Βυζαντινός ή Ρωμαίος ρίξε μια προσεχτική ματιά σ αυτή την σελίδα http://www.romanity.org

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Νικόλαε,έχω δει το site που αναφέρεις παλιότερα και η αλήθεια είναι πως μου είχε δείξει κάποια μονοπάτια που δεν τα είχα διακρίνει και συνάμα με βοήθησε να ξεκαθαρίσω και να αποδεχτώ κάποια κομμάτια της νεοελληνικής ταυτότητας.Μην ισοπεδώνετε όμως τις διακρίσεις μεταξύ Ρωμαίων και Ελλήνων,προτού τουλάχιστον το Ρωμαίος αποκτήσει πολιτική και χάσει εν μέρει την εθνική του ιδιότητα.Ο Μακεδόνας ή ο Αθηναίος έλεγε "είμαι Έλλην" άσχετα από την τοπική καταγωγή του.Ο Ρωμαίος το έλεγε αυτό;Και επικεντρώνεται να τα ομοιοποιήσει όλα αυτά μέσω της ορθόδοξης χριστιανικής θρησκείας.Κακά τα ψέμματα,ο χριστιανισμός κυνηγήθηκε,κυνήγησε,διαφοροποιήθηκε και μοιράσθηκε αλλά το κυριότερο έγινε εξουσία.Ο Κωνσταντίνος και ο Θεοδόσιος πολιτικά παιχνίδια παίξανε μέσω του χριστιανισμού.Το ότι οι σύγχρονοι Έλληνες ταυτιζόμαστε τόσο με το χριστιανισμό οφείλεται και σε ιστορικές συγκυρίες.
      Επίσης δέχομαι πως όλα τα αρχαία φύλα είχαν κοινά στοιχεία και "συγγένειες"(Δωριείς,Πελασγοί,Ετρούσκοι,Λατίνοι,Τρώες κλπ) αλλά μην εξομοιώνεις σε τόσο μεγάλο βαθμό τη ρωμαϊκή ταυτότητα με την ελληνική και μη την περιορίζεις στα μ.Χ. χρόνια.

      Διαγραφή
  5. Έλληνας είμαι φίλε μου και έτσι θα πεθάνω,είμαι και Ρωμαίος και Μακεδόνας,αλλά πάνω απ όλα Ορθόδοξος όπως όλοι μας πιστεύω.Η γνώμη μου είναι ότι η Ορθοδοξία είναι βίωμα και όχι λόγια, άν δεν το βιώσης αδυνατείς να το καταλάβεις(φυσικό). Τώρα με τα λόγια πάνω στο θέμα της πίστης δεν είμαι το κατάλληλο άτομο φίλε μου.Δείχνεις να το κατέχεις ... χαίρομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή