ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Νέο χτύπημα από Πολύδωρα: «Δημεύουν τα χωράφια μας»


Σε άρθρο του ο πρώην Πρόεδρος της βουλής και βουλευτής της ΝΔ χαρακτηρίζει αντισυνταγματική την φορολόγηση των αγροτεμαχίων. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Β. Πολύδωρα 

Τα χωράφια των Ελλήνων δεν είναι φορολογητέα ύλη. Είναι συστατικό ζωής. Του Έλληνα. Και απόδειξη της ιστορικής επιβίωσής του. Είναι όρος και όριον και ορισμός. Του ελεύθερου Έλληνα. Δεν είναι μόνον απλή μνήμη και ανάμνηση. Είναι μνήμα των προγόνων του. Δεν είναι στοιχείο της λογιστικής. Είναι «στοιχειό» της ψυχής και λογισμός του νου. Του Έλληνα. Είναι η ίδια η χώρα μας στο χαϊδευτικό υποκοριστικό της: Χωράφι. 

Όχι «αγροτεμάχιο», πράγμα που είναι κάτι διάφορο, που καταχρηστικά υπάρχει όχι ως χωράφι, κτήμα ή περιβόλι, αλλά ως μέτρο και μέσο εξωαγροτικής

Ο ΕξαφανισμενΟΥΛΙΑΣ μίλησε και τώρα θα πέσει ξανά σε χειμερία νάρκη ως την 25η Μαρτίου

Μίλησε και ο Μαθουσάλας πρόεδρος της δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Τώρα το ποιας δημοκρατίας, ας το αφήσουμε καλύτερο. Άλλωστε και ο ρόλος είναι καθαρά διακοσμητικός.
Του Στρατή Μαζίδη
Αν και μας στοιχίζει αρκετά μαζί με όλο το τσούρμο που του πληρώνουμε απλά για να υπάρχει.

Ενδυναμωμένος λοιπόν ο Κάρολος από τα καλοκαιρινά του μπάνια και λίγο πριν μπει στη φωλίτσα του, κάθισε στο θρόνο στο μέσο της εκκλησίας ως άλλος ένδοξος αυτοκράτορας της Πόλης και μετά διάβασε 5-6 γραμμές που του είχαν ετοιμάσει για την περίσταση.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

ΟΧΙ άλλη τέτοια παρέλαση... Ας τις κάνουμε είτε σε στρατόπεδα είτε χωρίς επισήμους

Παρελάσεις πρέπει να γίνονται στην Ελλάδα. Αν θα γίνεται μία ή δύο είναι ένα θέμα που πιθανόν θα μας απασχολήσει. Αλλά οι παρελάσεις που παρακολουθούμε από το 2011 και μετά είναι απλά ντροπή!

Δεν χρειάζεται να μασάμε πια τα λόγια μας
.
Αν πρόκειται να κάνουμε παρελάσεις σε έρημους δρόμους, με άδεια τα πεζοδρόμια από κόσμο, μόνο για τους επίσημους, ας τις κάνουμε εντός... στρατοπέδων να τελειώνουμε!

Η παρέλαση ήταν γιορτή για το κόσμο στην Ελλάδα. Ήταν γιορτή για τα παιδιά και τους γονείς τους. Που περίμεναν από το βράδυ το ξημέρωμα για

ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ... Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΙΣ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940...

Η περίφημη ομιλία του πρωθυπουργού της Ελλάδας την εποχή αμέσως πριν τη ναζιστική εισβολή, Ιωάννη Μεταξά στους δημοσιογράφους στις 30 Οκτωβρίου 1940, στην οποία εξηγεί την απόφαση του να απορρίψει το ιταλικό τελεσίγραφο, αποκαλύπτει το καθαρό βλέμμα αυτής της ιστορικής προσωπικότητας απέναντι στις γεωπολιτικές ισορροπίες εκείνου του καιρού… παρότι κατηγορείται για «φασιστικές εκλεκτικές συγγένειες», αλλά και το γεγονός της στρατιωτικής του εκπαίδευσης στη Γερμανία, δεν στάθηκαν ικανά να τον παρεμποδίσουν να διακρίνει, ότι το μέλλον της χώρας ήταν με τις ναυτικές δυνάμεις…
Πρόκειται για μια ομιλία που θα έπρεπε να διδάσκεται στις σχολές διεθνών σχέσεων της χώρας

Το ΟΧΙ των Ελλήνων απο τους SABATON.


Θράσος ΠΑΣΟΚ: "Kαλούμε τον κ. Τζιτζικώστα να μην συμμετέχει στην παρέλαση"


Tο γνωστό θράσος του ΠΑΣΟΚ εξέθρεψε χθες η ΝΔ, με την κάλυψη που παρείχε στο κόμμα του 4-5%, με αποτέλεσμα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματός τους, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος να απαιτήσει να μην παραβρεθεί στην παρέλαση ο περιφερειάρχης Α.Τζιτζικώστας. 
 
Ο άπειρος, ωστόσο πολιτικά θρασύς, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έγραψε στον λογαριασμό του προφίλ του στο twitter:
 

Θεέ μου τι τις πότισες και δεν αγκομαχάνε, ... γυναίκες Ηπειρώτισες, ξαφνιάσματα της φύσης!!!


Γυναίκες Ηπειρώτισσες
μέσα στο χιόνι πάνε
κι οβίδες κουβαλάνε
θεέ μου τι τις πότισες
και δεν αγκομαχάνε
                                                             

Ο Ιωάννης Μεταξάς με μια ψύχραιμη και αντικειμενική ματιά

Μεταξάς Ιωάννης (1871-1941). Στρατιωτικός και πολιτικός, ο πρωθυπουργός του «ΟΧΙ». Φοίτησε στη σχολή Ευελπίδων, απ’ όπου αποφοίτησε ως ανθυπολοχαγός του Μηχανικού το 1890, έχοντας αριστεύσει. Πολέμησε στον πόλεμο του 1897. Η άριστη κατάρτισή του τον οδήγησε στο επιτελείο του Αρχηγού Στρατού.
Του Παντελή Καρύκα
Το 1899 επιλέχθηκε να φοιτήσει στη Γερμανική Πολεμική Ακαδημία, από την οποία εξήλθε αριστούχος (1903). Το 1904 τοποθετήθηκε πάλι στο Γενικό Επιτελείο και βοήθησε στον καταρτισμό του νέου οργανισμού στρατού. Το 1909 τοποθετήθηκε στρατιωτικός σύμβουλος του Ελ. Βενιζέλου. Στις παραμονές του Α’ Βαλκανικού Πολέμου στάλθηκε στη Σόφια για την επίτευξη συμφωνίας με τη Βουλγαρία. Με την έκρηξη του πολέμου ο Μεταξάς, λοχαγός πλέον, τοποθετήθηκε και πάλι στο επιτελείο του αρχιστρατήγου, θωρούμενος, δικαίως, ένας από τους καλύτερα καταρτισμένους αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού. Ο ίδιος σύνταξε και το σχέδιο επιχειρήσεων για την κατάληψη του Μπιζανίου.

Ανοιχτή επιστολή – κόλαφος Έλληνα προς τη Μέρκελ… μία σου και μία μου

Με μια επιχειρηματολογία που σπάζει κόκαλα, Έλληνας επιστήμονας με βιογραφικό που θα το ζήλευαν πολλοί αντίστοιχοι στη Γερμανία ή/και τις Ηνωμένες Πολιτείες, τσακίζει την ουσία της επιχειρηματολογίας της Γερμανίδας καγκελαρίου, καταδεικνύοντας ότι αυτή δεν μπορεί να έχει αποκλειστική εφαρμογή όπου μας βολεύει, αλλά οι ανιστόρητες και ανάλγητες κατά καιρούς δηλώσεις, ίσως ήρθε η ώρα γυρίσουν μπούμερανγκ στην… ξεχασιάρα καγκελάριο, στο θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Δεύτερη αναχαίτιση ρωσικού IL-20 από τουρκικά μαχητικά


Και δεύτερο επεισόδιο αναχαίτισης ρωσικού αεροσκάφους ηλεκτρονικής παρακολούθησης και συλλογής πληροφοριών  σημειώθηκε το Σάββατο όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Zaman.
Αυτή τη φορά η τουρκική Αεροπορία σήκωσε 4 μαχητικά F-16 προκειμένου να αναχαιτίσουν ρωσικό αεροσκάφος IL-20 Coot το οποίο πετούσε παράλληλα στον  τουρκικό εναέριο χώρο  όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.