ataktesfones@gmail.com
Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013
Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ για τη βοήθεια της Εκκλησίας προς ακτήμονες
Η ανορθόδοξη αριστερή νοοτροπία έκανε και πάλι την εμφάνισή της αμέσως μετά τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου ότι η Εκκλησία διαθέτει σε ακτήμονες αγρότες τα κτήματά της για εκμετάλλευση. «Να αποσαφηνισθεί σε ποιους και με ποια κριτήρια θα παραχωρηθούν προς καλλιέργεια οι εκτάσεις της Εκκλησίας μετά τη σχετική πρόταση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου» ζητεί σε δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη. Η βουλευτής ζητεί ακόμη να αποσαφηνιστεί ποιο θα είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να διευκρινιστεί «αν ο
Προσοχή!! Νέα μέθοδος ληστείας!
βάλεις μπρος τους υαλοκαθαριστήρες και το σύστημα πλυσίματος τζαμιών. Τα αυγά αναμειγμένα με το νερό θα μετατραπούν σε ένα γαλάκτωμα που θα σου κάνει το παρμπρίζ χάλια μειώνοντας την ορατότητά σου κατά 92 %. Οπότε αναγκαστικά σταματάς, βγαίνεις από το αυτοκίνητο να τα καθαρίσεις σου την πέφτουνε δύο αλήτες, τρως το ξύλο της χρονιάς σου.... Και
Μήπως τελικά είχε δίκιο ο Όμηρος;
Η
Πύλος, την οποία ίδρυσε ο Μεγαρέας Πύλος, γνώρισε τόσο μεγάλη ακμή και
δόξα με τον Νηλέα που ο Όμηρος την αποκαλεί πόλη του Νηλέως. Ο Νέστωρ,
γιός του Νηλέα βασίλεψε τον 13ο αι. π.Χ. επί τρεις γενιές.
Σύμφωνα με τον Παυσανία, η ομηρική Πύλος ήταν στο ύψωμα Εγκλιανός, βόρεια του Κορυφάσιου πάνω από τον κόλπο της Βοϊδοκοιλιάς.
Εκεί ήταν, όπως έλεγαν, το σπίτι και ο τάφος του Νέστωρα, και κοντά του ο τάφος του Θρασυμήδη, ενός από τους επτά γιούς του, καθώς και η σπηλιά όπου έβαζε ο μυκηναίος βασιλιάς τις αγελάδες του.
Σύμφωνα με τον Παυσανία, η ομηρική Πύλος ήταν στο ύψωμα Εγκλιανός, βόρεια του Κορυφάσιου πάνω από τον κόλπο της Βοϊδοκοιλιάς.
Εκεί ήταν, όπως έλεγαν, το σπίτι και ο τάφος του Νέστωρα, και κοντά του ο τάφος του Θρασυμήδη, ενός από τους επτά γιούς του, καθώς και η σπηλιά όπου έβαζε ο μυκηναίος βασιλιάς τις αγελάδες του.
O Πλούταρχος και οι Βυζαντινοί γνώριζαν την Αμερική!
«Εάν προκληθεί ο τουρκικός Στρατός θα το μετανιώσει Κύπρος και Ευρώπη»!
Σύμφωνα με το....
newsit Κύπρου ο Μπαγις, δεν δίστασε να απειλήσει ανοικτά τον και τον πρεσβευτή της Κύπρου ενώπιων της Ιρλανδικής Βουλής.
Τι πραγματικά ξέρουμε για την 1η Ιανουαρίου;
Κάθε χρόνο στις 31 Δεκεμβρίου λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, προετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τον καινούριο χρόνο. Ανοίγουμε βρύσες να τρέχουν, έχουμε ένα χρυσό αντικείμενο εύκαιρο, φοράμε τα παπούτσια μας για να είμαστε έτοιμοι για το "ποδαρικό!" Όμως η πρώτη Ιανουαρίου δεν σηματοδοτούσε από πάντα την αρχή του νέου έτους.
Το ημερολόγιο που ακολουθεί το μεγαλύτερο μέρος του σύγχρονου κόσμου είναι το γρηγοριανό. Στο συγκεκριμένο ημερολόγιο η 1η Ιανουαρίου είναι η πρώτη ημέρα του χρόνου, όπως και στο ημερολόγιο των αρχαίων Ρωμαίων, το Ιουλιανό.
Οι παλαιοημερολογίτες θεωρούν πως στις 14 Ιανουαρίου αρχίζει το νέο έτος, η οποία στο Ιουλιανό ημερολόγιο είναι η πρώτη Ιανουαρίου.
Οι Ρωμαίοι αφιέρωναν την ημέρα αυτή στον...
Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Του ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ, Θεολόγου - Καθηγητή
Εισήλθαμε ήδη με τη χάρη του Τριαδικού Θεού στο νέο έτος. Μαζί με τις ελπίδες και τις προσδοκίες μας για τη νέα χρονιά, γεμίζει αυτές τις ημέρες την ψυχή μας εύλογος προβληματισμός για την έννοια της ροής του χρόνου. Κι’ αυτό διότι ο χρόνος μαζί με τον «δίδυμο αδελφό του τον χώρο», κατά το αείμνηστο Ιουστίνο Πόποβιτς αποτελούν τους δύο βαρείς ζυγούς του ανθρώπου σε όλη την επί γης ζωή του, οι οποίοι του περιορίζουν τον διακαή του πόθο για την απολυτότητα.
Η έννοια του χρόνου είναι μια παμπάλαια μυστηριώδης υπόθεση για τον άνθρωπο. Κανένα άλλο ον δεν έχει την αίσθηση της ροής του χρόνου, πολλώ δε μάλλον δεν έχει την ικανότητα της μέτρησής του, εκτός από τον άνθρωπο, ο οποίος μόνος αυτός προικίσθηκε από το Θεό Δημιουργό με λογική, χάρις στην οποία υπερβαίνει την ενστικτώδη κατάσταση, κοινή σε όλα τα έμβια πλάσματα, και ανάγεται έτσι στη σφαίρα του φιλοσοφικού στοχασμού.
Αυτός, από πολύ παλιά,
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)