ataktesfones@gmail.com

Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Οι Αργεντίνοι σώθηκαν, γιατί ξεσηκώθηκαν


Γράφει ο Χουάν Ραμόν Ρότσα *

Άκουσα το τελευταίο διάστημα, στην Ελλάδα, αναφορές στη μεγάλη κρίση που βασάνισε την Αργεντινή, πριν από μια δεκαετία. Υπάρχουν πολλές ομοιότητες, αλλά και διαφορές.

Ο κόσμος στην Αργεντινή ακόμη αποφεύγει να προφέρει το όνομα του Μένεμ, που κυβέρνησε στη δεκαετία του ΄90. Ο Μένεμ υποσχέθηκε ενίσχυση των...
ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων. Η πολιτική του έκανε το αντίθετο, διαλύοντας και τη μεσαία τάξη, όπως και την οικονομία. Καταστροφικές αποδείχθηκαν οι συνεχείς ιδιωτικοποιήσεις κι οι «συνταγές» του ΔΝΤ, τις οποίες εφήρμοζε πιστά ο Μένεμ. Καταστροφική αποδείχθηκε και η ισοτιμία «ένα προς ένα» του νομίσματος, του πέσο, με το δολάριο (1991).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!!!

Σύνταγμα ἢ …σύντριμμαΓράφει ὁ Δημήτρης Νατσιὸς, Δάσκαλος Κιλκὶς
«Δὲν ἤθελα χρήματα καὶ βιό, ἤθελα συντάμα διὰ τὴν πατρίδα μου, νὰ κυβερνηθεῖ μὲ νόμους καὶ ὄχι μὲ τὸ ἔτζι θέλω»
Μακρυγιάννης
Ἐνῶ τὰ τωρινὰ ἀπολειφάδια πράττουν καὶ ἐπιζητοῦν τὸ ἀκριβῶς ἀντίθετο ἀπὸ αὐτὸ ποὺ ἤθελε ὁ στρατηγός. Χρήματα καὶ βιὸς καὶ τὸ «συντάμα» ποδοπατημένο. Δὲν ὑπάρχει ἄρθρο τοῦ Συντάγματος ποὺ νὰ μὴν τὸ ἔχουν παραβεῖ οἱ μνημονιακοὶ κακεργέτες. «Ὁ θεμελιακὸς γραπτὸς νόμος τοῦ κράτους, ποὺ καθορίζει τὴ μορφὴ τοῦ πολιτεύματος καὶ ρυθμίζει τοὺς βασικοὺς κανόνες λειτουργίας του», τὸ Σύνταγμα, κατάντησε… σύντριμμα, ἐρείπιο. Τί ὁρίζει τὸ ἄρθρο 1; Ὅτι οἱ «ὅλες οἱ ἐξουσίες πηγάζουν ἀπὸ τὸ Λαό, ὑπάρχουν ὑπὲρ αὐτοῦ καὶ τοῦ Ἔθνους καὶ ἀσκοῦνται ὅπως ὁρίζει τὸ Σύνταγμα».

Τα δικαιώματα του Λιμένος Λέσβου, τα ανέλαβε Τουρκική Εταιρεία!!!
Για την ιστορία, τα δικαιώματα του Λιμένος Λέσβου, που ήδη παραχωρήθηκαν με τη διαδικασία αυτή, τα ανέλαβε Τουρκική Εταιρεία, σε συνεργασία με την Ελληνικών συμφερόντων Follie Follie!!!

Ποιοι επιχειρηματίες είδαν τη Merkel

Κλειστή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στην Angela Merkel και τον Αντώνη Σαμαρά και σε επιχειρηματίες από τους χώρους της ενέργειας, της τηλεπικοινωνίας, των φαρμάκων και των τραπεζών.

Την εκδήλωση οργάνωσε η.....

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ;

Τι συμβαίνει με την Εθνική πολιτική διατήρησης αποθέματος σιτηρών τουλάχιστον για 6 μήνες; Για πόσο διάστημα είναι το απόθεμα που υπάρχει σημερα;

Λάβαμε το ακόλουθο μήνυμα το οποίο παραθέτουμε αυτούσιο:

“Τί συμβαίνει με την επάρκεια της χώρας στο βασικότερο μαζί με το νερό είδος διατροφικό αγαθό, ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ;;;

Το βίντεο με τους έφεδρους καταδρομείς στο Σύνταγμα: Μαζί, μαζί να φύγουν οι ναζί! Αποθέωση από τον κόσμο

Τα "ειδικά" ενδιαφέροντα της Α.Μέρκελ δύο εβδομάδες πριν την έναρξη των ερευνών...


"Για ποιο λόγο πήγε η Α.Μέρκελ στην Ελλάδα", διερωτώνται οι αναλυτές σε ολόκληρη την Ευρώπη αφού η απόφαση ελήφθη την περασμένη εβδομάδα ξαφνικά και ανακοινώθηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή δηλαδή πέντε ημέρες πριν από την άφιξη της στην Ελλάδα. Το βέβαιο είναι ότι ορισμένα πράγματα δεν λέγονται από τηλεφώνου, ούτε μέσω τηλεδιάσκεψης. Λέγονται από κοντά στα επτασφράγιστα διαμερίσματα.

Το να έρθει η Α.Μέρκελ για να "δει από κοντά" την κατάσταση ("να την εποπτεύσει"  είπε χαρακτηριστικά) νομίζουμε ότι δεν υφίσταται ως λόγος έλευσης, αφού είναι βέβαιο ότι γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση στην Ελλάδα.

Ήττα των ισλαμιστών ανταρτών στην Χομς

Μεγάλη επιτυχία κατέγραψαν οι κυβερνητικές δυνάμεις στην Συρία καθώς κατάφεραν να διασπάσουν την αντίσταση των ισλαμιστών ανταρτών στο προπύργιό τους στην πόλη Χόμς και προελαύνουν στην συνοικία Χαλντιγέ προπύργιο των ανταρτών, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας και παραδέχθηκαν οι αντικαθεστωτικοί.

Μπουκάλια στην αυτοκινητοπομπή της Μέρκελ

Δύο πλαστικά μπουκαλάκια με νερό...

Εφοριακοί μηνύουν το Σόιμπλε για φοροδιαφυγή

Μήνυση κατά του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπέβαλαν σύμφωνα με τη Bild γερμανοί εφοριακοί. Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Σόιμπλε ελέγχεται για παρακώλυση δίωξης για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ από δύο γιαπωνέζες βιολονίστριες. Τον Αύγουστο του 2012 κατέσχεσαν τελωνειακοί υπάλληλοι στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης...

ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΝΩ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ!

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ > Μετανάστες από γειτονικές χώρες, με λίγους μόνο μήνες ασφάλισης στην Ελλάδα και οι οποίοι έχουν συμπληρώσει τα όρια ηλικίας, μπορούν να πάρουν την κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ ύψους 716 ευρώ, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ...Βουλγάρα 60 ετών η οποία έχει δουλέψει μόνο έναν χρόνο στην Ελλάδα, κατοικεί στη χώρα και παίρνει από το ΙΚΑ σύνταξη του ΕΚΑΣ 716 ευρώ. Όχι, δεν είναι το τελευταίο σύντομο ρατσιστικό ανέκδοτο, αλλά η νέα ασφαλιστική καταιγίδα που θα μεγαλώσει αναπόφευκτα τη «μαύρη τρύπα» του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας μας.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΘΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ


The bondholder

Στο ταχυδρομείο χθες δυο Άγγλοι κιτρινιάρηδες μιλούσαν για τους Έλληνες στα Αγγλικά.

Lazy, crooks, (τεμπέληδες, κλέφτες) κτλ. Δεν άντεξα και άκουσαν τα «καλά» μου Αγγλικά.

Σε φαγητό στο Λονδίνο για επενδύσεις στην Ελλάδα « ούτε να το σκεφτείτε όσο υπάρχει η παρούσα κατάσταση- οι κλέφτες πολιτικοί, η γραφειοκρατία και η εξαρτημένη δικαιοσύνη»

Πάνε  λένε οι υπουργοί στην Αμερική να προσελκύσουν επενδύσεις. Ταξίδι αναψυχής είναι και εμείς το πληρώνουμε.

Περιμένοντας τη Μέρκελ και τους διαδηλωτές στο ΥΕΘΑ! Ένα βήμα πριν το δρόμο και ο στρατός


Περιμένοντας τη Μέρκελ και τους διαδηλωτές στο ΥΕΘΑ! Ένα βήμα πριν το δρόμο και ο στρατός

 Παρατεταγμένα πίσω από τη πρόσφατα παραβιασθείσα πύλη του ΥΕΘΑ , τα "χακί ΜΑΤ", περιμένουν τους διαδηλωτές των ΕΑΣ.

Eργαζόμενοι  από την θυγατρική των ΕΑΣ στην Κύμη είναι οι διαμαρτυρόμενοι που έχουν ανακοινώσει ότι θα συγκεντρωθούν έξω από το ΥΕΘΑ. Θα ερθουν με λεωφορεία των ΚΤΕΛ, σύμφωνα με τον τοπικό τύπο. Οι εργαζομενοι της ''Ηλεκτρομηχανικής Κύμης'' ασχολούνται κυρίως με την ραφή στολών, αλεξίσφαιρων κλπ
Στο ΥΕΘΑ έχει αναπτυχθεί πρόσθετος αριθμός ''χακί ΜΑΤ'', στρατιωτες , μπήκαν μπάρες στα ''ευάλωτα'' ρολά και έχει επιστρατευθεί και ...ασθενοφόρο και ερπυστριοφόρα.

ΟΤΑΝ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕΠρόβα «γύψου»… Κατεχόμενη πόλη από τις δυνάμεις προστασίας του διεφθαρμένου και χρεοκοπημένου συστήματος θυμίζει η Αθήνα. Καταφθάνει η καθοδηγήτρια της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας στην Ευρώπη, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Πούτιν προς ΝΑΤΟ: Σταματείστε τις......., γιατί δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας

Την ώρα που εννέα ρωσικά πολεμικά, αποβατικά και βοηθητικά σκάφη απέπλεαν από τα λιμάνια της Σεβαστούπολης στον Εύξεινο Πόντο και του Σεβερομόρσκ στην Βόρεια Θάλασσα με κατεύθυνση την Συρία, όπου θα αποβιβάσουν περισσότερους από 1.000 πεζοναύτες, μέλη ειδικών μονάδων της GRU και περίπου 200 τεθωρακισμένα διαφόρων εκδόσεων (SHORADS, φορείς αντιαρματικών όπλων, μεταφοράς προσωπικού, ΤΟΜΑ κλπ),
ο ηγέτης της Ρωσίας Β. Πούτιν σε μία 20λεπτη ομιλία του στο μεγάλο forum της ρωσικής διπλωματίας που γίνεται δύο φορές το χρόνο έδινε το μέτρο της κρισιμότητας της κατάστασης στην Συρία λέγοντας:

Τρέξε, Μέρκελ, τρέξε!Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν λάθος. H Άνκελα Μέρκελ δεν έρχεται στην Ελλάδα για να επιθεωρήσει το οικόπεδο που θα αγοράσει φτηνά (όπως λένε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες).
Οι χάρτες πλέον στο Google είναι τόσο πειστικοί που δεν είναι ανάγκη να τραβολογιέσαι στα αεροδρόμια. Ούτε έρχεται για να στηρίξει την ετοιμόρροπη κυβέρνηση Σαμαρά (που λένε στον ΣΥΡΙΖΑ).
Θα  μπορούσε να την στηρίξει άλλωστε με μια δημόσια δήλωση από το Βερολίνο.
Και βέβαια δεν την ενδιαφέρει να διασώσει την ελληνική πλουτοκρατία (που λέει το ΚΚΕ). Ούτε έρχεται για να περιφρουρήσει τα γερμανικά κεφάλαια (που λέει η Χρυσή Αυγή). Άσε που μαθαίνω ότι πλέον τα λεφτά μεταφέρονται μέσω τραπεζών και δεν υπάρχουν καμιόνια για να περιφρουρήσεις.

Ο λόγος που η Μέρκελ επισκέπτεται αιφνιδίως την Αθήνα είναι άλλος και σας τον αποκαλύπτω...

ΣΟΣ...!!! ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΦΡΑΓΚΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΑΝΙΔΡΥΘΕΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ...!!!

KAI ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ TΟ ONALERT...

“Τσίγκλισε” τους Τούρκους το νέο βιβλίο του στρατηγού 
Φραγκούλη Φράγκου «Ποια Τουρκία ; Ποιοι Τούρκοι ;», απόσπασμα από την παρουσίαση του περιεχομένου του από τον εκδοτικό οικο Λιβάνη παρουσίασε πρώτο το ΟNALERT.

"Μυρίζει μπαρούτι" στη Μ.Ανατολή: 30 κράτη σε άσκηση κατά του Ιράν στον Κόλπο!


Ενώ η ισραηλινή Αεροπορία και το πυροβολικό βομβάρδιζαν την Γάζα σε αντίποινα των επιθέσεων με ρουκέτες από την Γάζα προς την περιοχή Eshkol η οποία βρίσκεται νότιο-ανατολικά της Λωρίδας της Γάζας και η οποία διήρκησε 55 λεπτά, η ισραηλινή διοίκηση αεράμυνας τοποθετούσε συστοιχίες Patriot PAC-3 στην περιοχή της Χάιφας. 

Η Αθήνα υπό «πολιορκία»Πώς να κινηθείτε...

Πόλη υπό πολιορκία σήμερα η Αθήνα, λόγω της λήψης αυστηρών μέτρων ασφαλείας από την Αστυνομία και των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας των συνδικάτων. Τον αποκλεισμό των μετακινήσεων των πολιτών σε μεγάλο τμήμα της πρωτεύουσας συμπληρώνει και το...

Η πληροφορία μας ήρθε πριν λίγο από εσωτερική πηγή...


Και φυσικά πρόκειται για τη Frau Αγκέλα! 

Σε ετοιμότητα θα βρίσκεται από νωρίς το πρωί το νοσοκομείο του...


Ευαγγελισμού σε όλα τα τμήματα με φουλ επανδρωμένο προσωπικό και άλλο τόσο standbyσε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε στην Μερκελ και τους εταίρους της συμπεριλαμβανομένου και της συνοδείας της, θα τους μεταφέρουν εκεί για πρώτες βοήθειες.

ΕΚΡΑΞΑΝ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ...


ΚΑΘΕ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ!

Με συνθήματα διέκοψαν νωρίτερα, την ομιλία του Γιάννη Μπουτάρη, κάτοικοι της Θεσσαλονίκης.


Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέλυε, κατά την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, τον απολογισμό της δημοτικής αρχής για το 2011, όταν διεκόπη από αγανακτισμένους πολίτες.


Η Μέρκελ ως πρώην γραμματέας της κομμουνιστικής Ελεύθερης Γερμανικής Νεολαίας ΠΗΓΗ: Η Μέρκελ ως πρώην γραμματέας της κομμουνιστικής Ελεύθερης Γερμανικής Νεολαίας


Η Αγγέλα Μέρκελ, πρώην γραμματέας της κομμουνιστικής Ελεύθερης Γερμανικής Νεολαίας (FDJ), στην Ανατολική Γερμανία, με... αρμοδιότητα την προπαγάνδα-αγκιτάτσια, (κωδικός «ΙΜ Erika»)...