ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Διαθεσιμότητα 2.750 υπαλλήλων από τους ΟΤΑ

Συνολικά, 3.558 υπάλληλοι θα αποχωρήσουν από τους δήμους με συνταξιοδοτήσεις και μετατάξεις το 2012.Σε ό,τι αφορά τα επόμενα έτη, έχει σχεδιασθεί να αποχωρήσουν από τους δήμους 3.048 υπάλληλοι το 2013, 3.108 υπάλληλοι το….

2014, 3.108 υπάλληλοι το 2015 και 2.072 υπάλληλοι το 2016. Δηλαδή, συνολικά έως το 2016 θα έχουν αποχωρήσει από τους ΟΤΑ σχεδόν 15.000 υπάλληλοι. Οι υπάλληλοι αυτοί εκτιμάται ότι θα αποχωρήσουν με συνταξιοδοτήσεις. Εάν ο ετήσιος αριθμός αποχωρήσεων (κάθε έτους) δεν καλυφθεί με συνταξιοδοτήσεις, θα συμπληρώνεται με διαθεσιμότητες.
Σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων στους ΟΤΑ, αποφασίσθηκε ότι οι δήμοι δεν θα μπουν στη διαδικασία.......
ενημέρωσης των υπουργείων με στοιχεία που θα επιτρέψουν την προώθηση απολύσεων στους δήμους. Παρόλα αυτά, όπως σημειώθηκε κατά τη συνεδρίαση, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ήδη συντάξει τους καταλόγους για τον αριθμό εργαζομένων και τη σχέση εργασίας τους στο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με τo newsit.gr.
Σε πρώτη φάση, έως το τέλος του χρόνου θα βγουν σε διαθεσιμότητα και θα μεταταχθούν σε άλλους φορείς του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα 2.750 υπάλληλοι από τους ΟΤΑ. Πρόκειται για υπαλλήλους με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ – που είχαν προσληφθεί στο Δημόσιο με τα διατάγματα των πρώην υπουργών Εσωτερικών κ. Β. Παπανδρέου και Πρ. Παυλόπουλου). Αυτοί θα μεταταχθούν από δήμους όπου αποτελούν το 25% των εργαζομένων. Δηλαδή, στους δήμους όπου οι υπάλληλοι είναι κατά 50% μόνιμοι και κατά 50% ΙΔΑΧ δεν θα γίνουν μετατάξεις, διότι κρίνεται ότι καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Σε όποιους δήμους, όμως, οι ΙΔΑΧ συνιστούν έως το 25% του προσωπικού, θα μεταταχθούν, διότι κρίνεται ότι οι υπηρεσίες μπορούν να λειτουργήσουν με το 75% των υπαλλήλων.
Οι υπάλληλοι αυτοί θα μεταταχθούν-μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, όπου υπάρχουν ανάγκες. Στις νέες υπηρεσίες, όπου θα κληθούν να υπηρετήσουν, δεν θα συνυπολογισθούν στην αναλογία 1/5 των προσλήψεων, διότι πρόκειται για μετατάξεις που γίνονται ενός του δημόσιου τομέα (στενού και ευρύτερου). Από αυτούς τους υπαλλήλους, οι 750 θα μεταταχθούν από ΟΤΑ α” βαθμού και οι 2.000 από τις Περιφέρειες και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου