ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Οι Πόντιοι και ο Μακεδονικός Αγώνας




Ελευθέριο – Κορδελιό Θεσσαλονίκης

Μακεδονικός Αγώνας, ο αγώνας των Ελλήνων την περίοδο 1904 – 1908, που ξεκίνησε ως αντίδραση στα επεκτατικά και αφομοιωτικά ως προς τη Μακεδονία σχέδια των Βουλγάρων. Πολλοί ήταν οι Πόντιοι που συμμετείχαν στο Μακεδονικό Αγώνα, είτε επώνυμοι είτε ανώνυμοι. Στους επώνυμους συγκαταλέγονταν οι μητροπολίτες Γρεβενών Αιμιλιανός Λαζαρίδης και Κορυτσάς Φώτιος Καλπίδης, καθώς και ο ναύαρχος Γεώργιος Κακουλίδης, ο στρατηγός Νεόκοσμος Γρηγοριάδης κ.ά.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..."Αποχώρησε η Ρεπούση στο «ενός λεπτού σιγή» για τη Γενοκτονία των Ποντίων!!!!" ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ" ΒΟΥΛΗ;;;


Ανακοίνωση για να δικαιολογήσει τα … αδικαιολόγητα αναγκάστηκε να εκδώσει η ΔΗΜΑΡ μετα τον θόρυβο που προκλήθηκε – κυρίως μεταξύ των βουλευτών – από την αποχώρηση της κυρίας Μαρίας Ρεπούση από την αίθουσα της Ολομέλειας όταν ο πρόεδρος του κοινοβουλίου ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Ποντιακής γενοκτονίας.

Στο κείμενο αναφέρεται ότι «σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜ.ΑΡ τίμησε με «ενός λεπτού σιγή» τη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού. Η απουσία κάποιων από τους βουλευτές της οφείλεται σε καθαρά πρακτικούς λόγους» (!) και συμπληρώνει πως «Η βουλευτής Α’ Πειραιά, Μαρία Ρεπούση, με αφορμή τα όσα κακόβουλα λέγονται και γράφονται δήλωσε τα εξής:

Βόμβες Πάγκαλου: Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιο φασίστες! (video)


Αν κάποιος ξέρει καλά να ανάβει… φωτιές στο πολιτικό σκηνικό, αυτός είναι ο Θόδωρος Πάγκαλος. Ο πρώην υπουργός μίλησε για μαύρους και κόκκινους φασίστες, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε παράνομο το ΚΚΕ γιατί δε δέχεται έλεγχο στα οικονομικά του.

Ο κ. Πάγκαλος, με αφορμή όσα έγιναν την Παρασκευή στη Βουλή, ζήτησε «να διορθωθεί η νομοθεσία» αλλά «να μην αφορά η νομοθεσία αυτή μόνο τη Χρυσή Αυγή αλλά να αφορά όσες δηλώσεις γίνονται στη Βουλή και έχουν χαρακτήρα να ανατραπεί το πολίτευμά μας. Δεν μπορεί να γίνει η Βουλή σαν το Πανεπιστήμιο του 1962 όταν πηγαίναμε για να παίξουμε ξύλο και δεν ξυριζόμαστε για να μην μας κάνουν σημάδια οι μπουνιές», είπε μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο.

Ο Κομμουνισμός δολοφόνησε τον ελληνισμό του Πόντου!

                                

Το βίντεο αποτελείται απο αποσπάσματα απο το ντοκυμαντέρ "Μνήμη μου σε λένε Πόντο"

και στο οποίο βλέπουμε τους εναπομείναντες Έλληνες του Πόντου να μιλάνε για τις

εξορίες,τις δολοφονίες και το κυνήγι του Στάλιν ενάντια στον Ελληνισμό... Στο βίντεο

κάποια στιγμή αναφέρεται οτι κυνηγούσε 90% Έλληνες...

ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ Μ ΕΧΑΣΑ ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΑ



ΑΤΑΚΤΕΣ ΦΩΝΕΣ

Με τον Σουλεϊμάν οι Έλληνες, με τον Παλαιολόγο οι ξένοι... Μήπως στραβά αρμενίζουμε;


Μπορεί εδώ, στην διαλυμένη και γονατισμένη Ελλάδα, προτεραιότητα να έχουν οι λαθρομετανάστες, ο πολυπολιτισμός και τα gay prides, επιδοτούμενα κιόλας από το ελληνικό (;) κράτος.
Μπορεί ο κάθε Τατσόπουλος και η κάθε Ρεπούση, ο Καμίνης και ο Μπουτάρης, να βυσσοδομούν κατά πατρίδας και ελληνικότητας.
Έρχονται όμως ξένοι να μας θυμίζουν ποιοί είμασταν και που καταντήσαμε. Το Βυζάντιο και ο βυζαντινός Ελληνισμός λοιπόν, αναδεικνύονται σε ένα λογοτεχνικό έργο παγκόσμιας εμβέλειας από τον συγγραφέα του «Κώδικα Ντα Βίντσι» και των «Ιλουμινάτι», Νταν Μπράουν. Το έργο θα γίνει και ταινία, με τον γνωστό φιλέλληνα ηθοποιό Τομ Χανκς να πρωταγωνιστεί στην αναζήτηση του Μαρμαρωμένου Βασιλιά μας Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, στις μυστικές στοές κάτω από την Αγία Σοφία...

ΜΠΟΧΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ : ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ !!!!!!

Μετά από μια κουραστική ημέρα στη δουλειά, έξω στους δρόμους ή οπουδήποτε αλλού ένα από τα πιο απολαυστικά πράγματα που μπορεί να προσφέρει κανείς στον εαυτό του είναι… ένα ζεστό μπανάκι και μετά ύπνος σε φρεσκοπλυμένα και ευωδιαστά σεντόνια.
Όχι όμως και για τους Βρετανούς, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα το ένα τέταρτο των Βρετανών δεν έχει αλλάξει τα σεντόνια του για τουλάχιστον έξι μήνες!
Το 17% αλλάζουν τα κλινοσκεπάσματα κάθε εβδομάδα, ενώ το 28% παραδέχεται ότι πλένει τα σεντόνια που κοιμάται κάθε βράδυ μόνο μία φορά το μήνα!
Μάλιστα, το 24% δεν ντράπηκε καν να δηλώσει ότι δεν έχει αλλάξει σεντόνια για τουλάχιστον...

ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ … ΚΕΜΑΛ‼!


Τούρκοι έρχονται στις 19 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη για να τιμήσουν τη μνήμη του Κεμάλ , ανήμερα της μαύρης Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Σύμφωνα με το parapolitika.gr, ο «Σύλλογος Κλασσικών Αυτοκινήτων Κωνσταντινούπολης», αποφάσισε ανήμερα της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για να αποτίσει τιμή στο σπίτι του Κεμάλ, ενώ θα επιστρέψει με τη μορφή κομβόι, διασχίζοντας την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα πραγματοποιηθούν μάλιστα και επαφές με τους Τούρκους της περιοχής . Ακολουθεί το δημοσίευμα του περιοδικού «Ρόντοπ Ρουζγκαρί»:
«Τα κλασσικά αυτοκίνητα πάνε στο σπίτι όπου γεννήθηκε ο Ατατούρκ μας. Μέλη του Συλλόγου Κλασσικών Αυτοκινήτων Κωνσταντινούπολης (IKOD) επ΄ευκαιρία της Ημέρας Μνήμης του Ατατούρκ και γιορτής του Αθλητισμού στις 19 Μαΐου, θα επισκεφτούν το σπίτι του Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη.
Ο σύλλογος που στην πρώτη χρονιά από την ίδρυση του, τα μέλη...

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ...ΠΑΡΕ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ...(ΠΡΟΣΟΧΗ:ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

ΔΩΣΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΑΣ
(ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΕΑΝ ΕΙΣΤΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΣΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΗΔΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ).


Τι να πω , δεν το είχα υπ΄ όψιν μου, άκουγα τον παππού μου που μου έλεγε ότι οι Εβραίοι πίνουν το αίμα των μικρών παιδιών και ότι κάνουν τον άζυμο (δίχως μαγιά) ψωμί τους
με το αίμα, όχι όμως με των δικών τους παιδιών αλλά με τα Ελληνάκια.
Μάλιστα στα Δικαστήρια των Επτανήσων υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις με τις καταδικαστικές αποφάσεις και τις επιβληθείσες ποινές για αυτά τα εγκλήματα.
Τώρα οι κιτρινιάρηδες λένε ότι κινείτε και φυτρώνει τρώγεται …..

6 ΕΙΚΟΝΕΣ..... 6.000 ΛΕΞΕΙΣ..... "ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ" !!!





ΠΑΣΟΚ: "Οι Αρχές να εγγυηθούν την ασφάλεια των μουσουλμάνων συμπολιτών μας"..

Για την ασφάλεια των Ελλήνων που σκοτώνονται καθημερινά απο μουσουλμάνους ποιός θα εγγυηθεί ρε ΠΡΟΔΟΤΕΣ; Ο Ερντογάν; Να δούμε όταν λαός ξεσηκωθεί που θα βρείτε εσείς εγγυητή  ασφάλειας τρισάθλιοι.

Ο απόλυτος προδότης Γεώργιος Α. Παπανδρέου! Ντοκουμέντο




Αίσθηση προκαλεί το δημοσίευμα της της γαλλόφωνης εφημερίδας του Bελγίου «La Libre Belgique», σύμφωνα με το οποίο τον Δεκέμβριο του 2010 οι ευρωπαίοι ηγέτες άκουσαν τον Γιώργο Παπανδρέου να τους λέει ότι όλοι οι αριθμοί της χώρας είναι ψεύτικοι..!!

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ - ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΣΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ




Η χρονική στιγμή που επελέγη γι αυτή την άθλια και επικίνδυνη ανθελληνική προβοκάτσια, μόνο τυχαία δε μπορεί να θεωρηθεί...
Δε συμπίπτει μονάχα με την άθλια μεθόδευση του Ρουπακιώτη και του τρικοματικού τσίρκου για την προώθηση και ψήφιση του νεοταξίτικου και ανθελληνικού "αντιρατσιστικού" νομοσχεδίου-εκτρώματος, αλλά το χειρότερο απ όλα είναι πως...
Με ανεπίτρεπτο και κατάπτυστο υβρεολόγιο επιχειρεί να τροφοδοτήσει με μίσος και δηλητήριο τους πυρήνες φανατικών ισλαμιστών που... 

Τα κωλόπαιδα των ΜΜΕ για τον αντιρατσιστικό νόμο.

Όχι ότι δεν το δούλευαν τόσα χρόνια, αλλά τις τελευταίες μέρες λύσσαξαν οι ομοφυλόφιλοι παρουσιαστές ειδήσεων των ανθελληνικών, ελληνόφωνων ΜΜΕ.
Τα κατασκευασμένα δικά τους γκάλοπ, δυο τρεις ξυλοδαρμοί λαθρομεταναστών  φτάνουν στους μπάσταρδους  να σπιλώσουν όλο τον Ελληνικό λαό με το χαρακτηρισμό του ρατσιστή, ώστε το νομοσχέδιο να περάσει χωρίς την παραμικρή αντίδραση.Στην πρωινή εκπομπή του ελεεινού MEGA ο...

ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Απειλούν με αντάρτικο οι ισλαμιστές στην Ελλάδα: Πρωτοφανής ανακοίνωση της ΜΕΕ


Απειλητική ανακοίνωση με την οποία τους Έλληνες ότι "Θα υπερασπιστούν άφοβα την πίστη τους" εξέδωσε η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας μετά από μια επιστολή που έλαβαν και η οποία "μυρίζει από μακριά" ότι πρόκειται περί προβοκάτσιας.
Η πρωτοφανής ανακοίνωση των ισλαμιστών απειλεί ευθέως την χώρα που τους φιλοξενεί (χωρίς καν να λάβουν υπ'όψιν τους ότι η επιστολή με το λογότυπο της Χρυσής Αυγής, μάλιστα, είναι κατασκευασμένη) ως να ευρίσκοντο σε καμιά χωρα που έχει εμφύλιο πόλεμο όπως η Συρία και δεν υπάρχουν αρχές για να προστατέψουν τους πολίτες ή τους φιλοξενούμενους αλλοδαπούς...

Η Ρωμανία κι αν επέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο..


Σε όλο τον Πόντο λειτουργούσαν 1.047 σχολεία με 1.247 καθηγητές και δασκάλους και 75.953 μαθητές και μαθήτριες.
Ανάμεσα στα σχολεία το Φροντιστήριο Τραπεζούντας, το Φροντιστήριο Αργυρουπόλεως, το Λύκειο Γουμεράς, το Ημιγυμνάσιο Κερασούντας, το Γυμνάσιο Αμισού κλπ.
Ιστορικά στοιχεία. Η ιστορία του  Ελληνισμού του Εύξεινου Πόντου, αρχίζει με το πέρασμα από το μύθο στην αλήθεια,  με την Αργοναυτική εκστρατεία και τις πρώτες εγκαταστάσεις των Ελλήνων αμέσως μετά τον Τρωικό πόλεμο (1100 π.Χ.).

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΠΩΣ Η DEUTSCHE BANK ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ!

Στο «άδυτα» της γερμανικής πολιτικής των αρχών του 20ου αιώνα, που κατέληξε στην εθνική τραγωδία!

του Σταύρου Παπαντωνίου


Σπάνια παρασκήνια από την εποχή της γενοκτονίας των Ποντίων και ό,τι προηγήθηκε ιστορικά φέρνουν σήμερα στο φως τα "Παραπολιτικά". Τα τέλη του 19ου αιώνα και οι αρχές του 20ου, ήταν μια περίοδος όπου Γερμανία και Τουρκία , είχαν έρθει πολύ κοντά, με τους Γερμανούς και τον τότε «Κάιζερ» Γουλιέλμο τον Β' , να επιδιώκει και τελικά να πετυχαίνει την διείσδυση στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της Τουρκίας.
Οι συγκρίσεις με το σήμερα είναι αναπόφευκτες καθώς το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις των δύο χωρών γνωρίζουν ξανά άνθιση ,

ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ: Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ (VIDEO)

Παναγία! Το πρόσωπό Της αποτελεί καταφύγιο για όλους τους ανθρώπους σε καιρούς δύσκολους και χαλεπούς, όπως αυτοί που διανύουμε τώρα. Όλοι προστρέχουμε σ’ αυτήν για να ζητήσουμε βοήθεια, συμβουλή και πνευματική ενθάρρυνση.

Υπάρχουν πολλές μορφές της Παναγίας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, που η κάθε μία τους περικλείει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αποτυπώνει βασικά στοιχεία του τόπου που βρίσκεται και των ανθρώπων που ζουν εκεί. Μία από τις σημαντικότερες μορφές της είναι η Παναγία Σουμελά...

Ονομάζεται και Παναγία των Ποντίων, μιας και ο αρχικός τόπος που βρίσκονταν η πρώτη εκκλησία-μοναστήρι ήταν ο Πόντος.

Τα παρακάτω είναι λίγα λόγια για την δύσκολη, σκληρή και συνάμα μυθική πορεία στους αιώνες αυτής της εικόνας! Η Μονή Παναγίας Σουμελάς  αποτελεί σύμβολο του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού στον Πόντο για 16 αιώνες. Ακόμα και τώρα που δεν λειτουργεί πια, παραμένει ισχυρό σημείο αναφοράς για όλους.

Η ΚΑΜΠΑΝΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ



ΑΤΑΚΤΕΣ ΦΩΝΕΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!

Α/Φ:ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΗΡΩΕΣ!


ΑΤΑΚΤΕΣ ΦΩΝΕΣ

Τα εγκλήματα του Στάλιν εις βάρος των Ελλήνων του Πόντου


Του Βλαση Αγτζιδη*
Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Σιβηρίας
Αποκαλυπτικά στοιχεία από τα αρχεία για τις απηνείς σταλινικές διώξεις των ελληνικών κοινοτήτων της Μαύρης Θάλασσας
Ενας από τους «απαγορευμένους» τομείς στην ιστορική έρευνα είναι οι σταλινικές διώξεις και η μοίρα των ελληνικών κοινοτήτων στη Μαύρη Θάλασσα. Ομως, εδώ και είκοσι χρόνια, παρʼ όλες τις αντιξοότητες, ξεκίνησε η έρευνα γιʼ αυτές τις «λευκές σελίδες» της σύγχρονης ιστορίας μας, τελείως ανεξάρτητα από το επίσημο σύστημα της νεοελληνικής ιστοριογραφίας.

ΚΕΜΑΛ ΓΕΝΟΚΤΟΝΕ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΗΣΑΤΕ...!! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.ΠΟ.Ν.Α ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ..

                  
Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αναφέρεται σε σφαγές και εκτοπισμούς εναντίον Ελληνικών πληθυσμών στην περιοχή του Πόντου που πραγματοποιήθηκαν από το κίνημα των Νεότουρκων κατά την περίοδο 1914-1923[1]. Εκτιμάται ότι στοίχισε τη ζωή περίπου 353.000 Ελλήνων...

Οι ποντιόφωνοι πληθυσμοί στην Τουρκία σήμερα.



1.Η ιστορία
Κρυπτοχριστιανούς στον Εύξεινο Πόντο συναντάμε από το 1650, εξαιτίας του φανατισμού ορισμένων Ντερεμπέηδων, την περίοδο που η Οθωμανική Αυτοκρατορία χωρίζεται σε Νερεμπεηλίκια, δηλαδή σε τιμάρια ή θέματα.
Οι επικεφαλής αυτών των περιοχών, σε πολλές περιπτώσεις έδειξαν φανατισμό, ο οποίος εκφράστηκε με καταπίεση των Χριστιανών και εξαναγκασμό τους να εξισλαμιστούν.
Οι πρώτοι εξισλαμισμοί ελληνικών πληθυσμών του Πόντου σημειώνονται στην περιοχή του Όφεως, ακολουθούν οι περιοχές των Σουρμένων, Αργυρούπολης, Τόνιας και άλλες.

Ο ΠΑΝΤΖΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΕΙ "ΧΑΪΛ ΧΙΤΛΕΡ" ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! ΤΟΥ ΚΑΤΙΔΗ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ...ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

Διαβάστε πώς δικαιολόγησε το "Χάϊλ Χίτλερ" που βροντοφώναξε μέσα στη βουλή ο Γιώργος Πάντζας, για να καταλάβετε από τι δημοκρατικά ιδεώδη διαπνέονται ορισμένοι άνθρωποι αλλά και τι είδους δικαιοσύνη επικρατεί σε αυτό τον τόπο:

"Άντε πηγαίνετε στο καλό και Χαϊλ Χίτλερ. Αυτό είπα ακριβώς. Εξύβρισαν τον πρόεδρο της Βουλής με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς. Άκουσα πολλά Χαϊλ Χίτλερ. Σας είπα επακριβώς, αυτή ήταν η φράση μου. Η επίθεση τους ήταν εκτός κοινοβουλευτικής διαγωγής. Αυτά δεν πρέπει να περάσουν. Όλες οι παρατάξεις στήριξαν τον πρόεδρο. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το θέμα του Χίτλερ ακούστηκε μέσα στη Βουλή".

Το πιάσατε; "Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το θέμα του Χίτλερ ακούστηκε μέσα στη Βουλή".

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ


Ρωτήσαμε μιὰ μέρα τὸν Γέροντα γιὰ τὸ ἑξῆς πρόβλημα ποὺ ἀντιμετωπίζουμε: «Γέροντα, μᾶς λέτε συνέχεια νὰ ἔχουμε καλὸ λογισμό, θὰ σᾶς ποῦμε ὅμως, μία περίπτωση, γιὰ νὰ δοῦμε τί μᾶς συμβουλεύετε νὰ ἀπαντοῦμε. Ἔρχονται μερικοὶ ἄνθρωποι καὶ μᾶς λένε:
Ὁ τάδε ἱερέας παίρνει πολλὰ λεφτὰ ἀπὸ τὰ μυστήρια, ὁ δεῖνα καπνίζει πολλλὰ τσιγάρα καὶ πηγαίνει στὰ καφενεῖα, ὁ ἄλλος λένε πὼς εἶναι ἀνήθικος καί, γενικά, βγάζουν ἕνα δριμὺ κατηγορητήριο ἐναντίον τῶν κληρικῶν καὶ μάλιστα παρουσιάζουν μαζὶ κι ἀποδείξεις τῶν ὅσων λένε. Σ' αὐτοὺς τοὺς ἀνθρώπους τί μποροῦμε νὰ λέμε;»

Τότε, ὁ Γέροντας ἄρχισε νὰ μᾶς λέει: «Γνώρισα ἐκ πείρας ὅτι σ' αὐτὴ τὴ ζωὴ οἱ ἄνθρωποι εἶναι χωρισμένοι σὲ δύο κατηγορίες. Τρίτη δὲν ὑπάρχει -ἢ στὴ μία θὰ εἶναι ἢ στὴν ἄλλη. Ἡ μία, λοιπόν, κατηγορία τῶν ἀνθρώπων μοιάζει μὲ τὴ μύγα.
Ἡ μύγα ἔχει τὴν ἑξῆς ἰδιότητα:

ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ Πως εξαφανίστηκε η Αρχαία Σπάρτη;

 

Θησαυροί της αρχαίας ελληνικής τέχνης καταστραφήκαν και λεηλατηθήκαν, όπως είναι γνωστό, από ρωμαίους, φράγκους σταυροφόρους, από τον ενετό στρατηγό Μοροζινι και από τον Άγγλο (Σκωτο για την ακρίβεια) Έλγιν.


Εξίσου μεγάλη καταστροφή επήλθε από περιηγητές και απεσταλμένους μουσείων, πανεπιστημίων και βασιλιάδων της Ευρώπης, που ηλθαν στην Ελλάδα στους χρόνους της τουρκοκρατίας, για να αποθησαυρίσουν νομίσματα, χειρόγραφα, επιγραφές και έργα τέχνης.


Όλους αυτούς υπέρβαλε σε απληστία και σε καταστροφές που προκάλεσε στους προγονικούς θησαυρούς της Ελλάδας ο αββας Michel Fourmont (1690/1746), απεσταλμένος του βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκου IE'. Ο αββάς Fourmont ξεπερνάει και τον Έλγιν όσο αφορά στο βάναυσο τρόπο της καταστροφής των μνημείων, που κυριολεκτικά αφάνισε, αλλά και στον απίστευτο αριθμό των αρχαιοτήτων που κατάστρεψε.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΥΠΟΠΤΗ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ" ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Πρόκειται για ανακοίνωση που δεν παραπέμπει σε σωματείο συγκροτημένο με βάση τη θρησκευτική ομοιογένεια των μελών του που το συναποτελούν, αλλά παραπέμπει ευθέως σε μια «διπλωματικά» επικίνδυνη όσο και εμπρηστική δήλωση, που προδιαγράφει και προϊδεάζει για διόλου ευχάριστες εξελίξεις…

Η ανακοίνωση της Μουσουλμανικής Ένωσης, δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από αντίστοιχου περιεχομένου και ύφους ανακοίνωση πολιτικού τμήματος οργάνωσης μαχητικά συγκροτημένης, και αυτό είναι ένα γεγονός που προλειαίνει το έδαφος για επικίνδυνες εξελίξεις.

Με αυτή την απίστευτου θράσους ανακοίνωση της η Μουσουλμανική Ένωση, δεν αρκείται στο να καταγγείλει το φαιδρό και ολοφάνερα προβοκατόρικο της απειλητικής επιστολής που χαλκεύτηκε σε ύποπτα και αμφιλεγόμενα κέντρα με το απαράδεκτο περιεχόμενο, αλλά τολμά με θράσος πρωτοφανές δύο απίστευτες κινήσεις...

Μια αργή, θανατηφόρα «βόμβα» στο τραπέζι μας

             

Επιδημιολογική μελέτη της καθηγήτριας του πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αθηνάς Λινού στα Οινόφυτα, έφερε στην επιφάνεια ένα φοβερό μυστικό για το οποίο κανείς δε μιλάει εδώ και χρόνια.Πατάτες, κρεμμύδια και καρότα που φθάνουν καθημερινά στο τραπέζι μας, κρύβουν θανατηφόρα δηλητήρια, μολυσμένα με επικίνδυνα βαρέα μέταλλα που συχνά είναι 1000% πιο πάνω από τα επιτρεπτά όρια.
Περιοχές στον κάμπο των Θηβών και των Οινοφύτων που παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες κρεμμυδιών, καρότων και πατάτας σε όλη την Ελλάδα,

ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΑΔΟΣ...!


Από τον Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις απειλές προς τους Μουσουλμάνους, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η καταγγελία της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος για το απειλητικό σημείωμα που δέχθηκε από ανώνυμες πηγές, οφείλει να σημάνει συναγερμό στις Αρχές και να εγγυηθούν την ασφάλεια των μουσουλμάνων συμπολιτών μας.

Ο Ελληνισμός τιμά τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Πόντου (βίντεο-αφιέρωμα)


Ο απανταχού Ελληνισμός, εντός και εκτός συνόρων, τιμάει σήμερα τη μνήμη 353.000 θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, από τους Νεότουρκους και το κεμαλικό καθεστώς που .
Στις 19 Μαΐου 1919 ο Κεμάλ Ατατούρκ επιβιβάστηκε στην Σαμψούντα του Πόντου, όπου αυτονομήθηκε από την τότε επίσημη οθωμανική κυβέρνηση, για να οργανώσει εθνικιστικές συμμορίες που λυμαίνονταν την περιοχή και να συνεχίσει με την ίδια ένταση, το πογκρόμ κατά του ελληνικού πληθυσμού..

Τις φρικτές ωμότητες κατά των Ελλήνων, κατήγγειλε δημόσια ο τότε Βρετανός πρωθυπουργός Λόιντ Τζορτζ."Δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων ανδρών, γυναικών και παιδιών απελαύνονταν και πέθαιναν. Ήταν καθαρή ηθελημένη εξολόθρευση. «Εξολόθρευση» δεν είναι δικιά μου λέξη. Είναι η λέξη που χρησιμοποιεί η Αμερικανική Αποστολή» είχε δηλώσει σε ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων, χωρίς όμως η κυβέρνηση του και οι υπόλοιποι τότε «σύμμαχοι» της Ελλάδας, πράξουν το παραμικρό για να σταματήσουν τις βιαιότητες".