ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Ρίχνουν τη Βουλγαρική κυβέρνηση για να μη γίνει ο South Stream!

http://jpg.euractiv.com/files/styles/x-large/public/gallery/South%20Stream%20offshore%20route.jpg?itok=igCrIa-xΗ Ευρώπη διψάει για φυσικό αέριο και γι’ αυτό ξεκίνησε πριν χρόνια την αναζήτηση για τοΝότιο Διάδρομο, που κατέληξε στην κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ. Ο αγωγός ΤΑΝΑΡ θα μεταφέρει αέριο απ’ το Αζερμπαϊτζάν στην Τουρκία κι από εκεί ο ΤΑΡ, μέσω Ελλάδας και Αλβανίας, θα μεταφέρει το αέριο στην Ιταλία και το κεντροευρωπαϊκό σύστημα αγωγών. Αρκετοί αγωγοί ήταν υποψήφιοι για την υλοποίηση του Νότιου Διαδρόμου (Nabucco, ITGI, South Stream, AGRI) και η Ευρώπη κατέληξε ότι το αέριο στο Νότιο Διάδρομο δεν πρέπει να είναι ρωσικό.

Ξεπουλάνε και το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου – Συμφωνία Στουρνάρα στις Βρυξέλλες


Ξεπουλάνε και την Επίδαυρο - Συμφωνία Στουρνάρα στις Βρυξέλλες

Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου βρέθηκε στο στόχαστρο των ξένων επενδυτών

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στο περιουσιολόγιο προς πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ, είναι το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Ξένοι επενδυτές γνωστοποίησαν το ενδιαφέρον τους στον Γιάννη Στουρνάρα, όταν αυτός συναντήθηκε με την τρόικα στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν τον αναμενόμενο ανασχηματισμό. Ο Γ. Στουρνάρας, που όπως φαίνεται είχε αναλάβει χρέη πρωθυπουργού, παρέλαβε τη λίστα της νέας κυβέρνησης την οποία και παρέδωσε στον Αντώνη Σαμαρά για να την γνωστοποίησει στα ΜΜΕ και να την μάθουν και ο ελληνικός λαός.

Μεγάλη στρατηγική επιτυχία των ρωσόφωνων: Κατέλαβαν μετά από σκληρές μάχες τρία φυλάκια στα σύνορα με την Ρωσία


Τον έλεγχο τριών μεθοριακών διαβάσεων με την Ρωσία ανέλαβαν οι δυνάμεις αυτοάμυνας της Νέας Ρωσίας μετά από σκληρές μάχες που κατέληξαν στην κατάληψη των φυλακίων ελέγχου και στην αιχμαλωσία των Ουκρανών στρατιωτών που που ήλεγχαν.