ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

ΘΡΑΚΗ: σε τουρκικά χέρια η ΣΕΚΑΠ!


Σε τουρκικά χέρια η ΣΕΚΑΠ στη Θράκη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Birlik , “κατατέθηκε σοβαρή πρόταση από την εταιρία Εξωτερικού Εμπορίου και Μεταφορών SEBA ΑΕ. Αναφέρεται πως από τις πέντε εταιρίες που έχουν υποβάλει προστάσεις για την ΣΕΚΑΠ, προτάσεις οι οποίες αξιολογούνται από την ATEBANK, η σοβαρότερη ανήκει στην εταιρία Εξωτερικού Εμπορίου και Μεταφορών SEBA Α.Ε.”!

Allou fun park! Μια διαφήμιση με το χάρο...τι να πει κανείς.

Ετοιμάζουν ιδιωτικό στρατό... Προετοιμάζονται για εμφύλιο...;



Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς 

H Xώρα οδηγείται σε εμφύλιο. Παρακολουθώντας τα γεγονότα με ξυλοδαρμούς, συγκεντρώσεις και αντισυγκεντρώσεις μεταξύ χρυσαυγιτών και αναρχοσυριζάδων αυτό το συμπέρασμα βγαίνει.
Το κλίμα καταγράφεται πλέον και στις δημοσκοπήσεις όπου οι μόνοι που σημειώνουν άνοδο είναι τα άκρα. Η Ελληνική κοινωνία
πολώνεται όσο βαθαίνει η κρίση... Οδηγούμαστε σε έναν νέο εμφύλιο ή καλύτερα να το πούμε σε ένα νέου είδους κοινωνικό πόλεμο, όπου τα καραβάνια των εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών, που κάποιοι κάποτε τους έλεγαν και ''ευχαριστώ γιατί επέλεξαν την χώρα μας'', με ενίσχυση από τον στρατό των γνωστών -αγνώστων κουκουλοφόρων, θα επιχειρήσουν «εξέγερση» εναντίον των Ελλήνων.

Κάποιοι έχουν συμφέρον να γίνει η χώρα μπάχαλο. Το Δεκέμβριο του 2008 και για μια ολόκληρη εβδομάδα καιγόταν η Αθήνα. Σύμφωνα με καταγγελίες και δημοσιεύματα -για τα οποία δεν έγινε ποτέ καμία εισαγγελική έρευνα- οι μυστικές υπηρεσίες ξένων δυνάμεων....

Όνειρο χειμερινής νυχτός ενός προδότη.


Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το αλάτι

Το αλάτι χρησιμοποιείται πολύ στη μαγειρική αφού δίνει νοστιμιά. Όμως, πρέπει να καταναλώνεται με προσοχή και σε μικρές ποσότητες, εφόσον σε μεγάλες δόσεις βλάπτει την υγεία. Μάθετε λοιπόν όσα πρέπει για το καρύκευμα αυτό, ώστε να το χρησιμοποιείτε με τρόπο που να σας ωφελεί.

Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αλάτι;

Όχι. Το αλάτι αποτελείται από νάτριο και χλώριο, στοιχεία και τα δυο απαραίτητα για την καλή λειτουργία του σώματός μας, εφόσον συμμετέχουν στη διατήρηση της ισορροπίας του οργανισμού μας, παίζοντας σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος.

Οι ενήλικοι πρέπει να προσλαμβάνουν καθημερινά τουλάχιστον 2 γραμ. αλάτι. Η συνιστώμενη πρόσληψη αλατιού είναι γύρω στα 6-8 γραμ. συνολικά την ημέρα. Πάντως, οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν περισσότερο αλάτι απ’ όσο χρειάζονται, αφού προσθέτουν στην τροφή τους επιπλέον αλάτι, ξεχνώντας ότι όλα σχεδόν τα τρόφιμα περιέχουν ήδη αλάτι.

Το αλάτι σε μεγάλες δόσεις παχαίνει;

Χάνει πλεονέκτημα η ΠΑ - 117 προηγμένα AIM-9X-2 Sidewinder για την ΤΗΚ...!!



Η αμερικανική Υπηρεσία Συνεργασίας Άμυνας και Ασφάλειας (U.S. Defense Security Cooperation Agency) ειδοποίησε το Κογκρέσο για επικείμενη συμφωνία πώλησης προς την Τουρκία...

117 προηγμένους πυραύλους αέρος-αέρος AIM-9X-2 Sidewinder και συναφές προς την προμήθεια υλικό και εκπαίδευση. Αυτό σημαίνει ότι απομειώνεται η ελληνική υπεροχή στην κλειστή αερομαχία με τους πυραύλους ΙRIS-T, καθώς η τελευταία έκδοση του θρυλικού Sidewinder είναι ανάλογων, αν όχι υψηλότερων δυνατοτήτων.

Το σύνολο της παραγγελίας θα ανέλθει στα....

Έτοιμη δηλώνει η "Ελληνική" κυβέρνηση για το 2013!

Η προφητεία του Μακαριστού Χριστόδουλου!



Ένα συγκλονιστικό άρθρο εν έτει 1984!

 Ο Χριστόδουλος εν έτει 1984, ως μητροπολίτης Δημητριάδος, είχε αρθρογραφήσει στις εφημερίδες της εποχής, προβλέποντας τα δεινά που έρχονται. Το άρθρο με τίτλο "Η ΘΥΕΛΛΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ" έκανε λόγο για διχασμό των Ελλήνων, λόγω του κομματισμού που διάβρωνε όλη την ελληνική κοινωνία. Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον τορπιλισμό της εθνικής ομοψυχίας και - 30 χρόνια πριν- έλεγε πως όταν έρθουν τα χειρότερα κάποιοι που έχουν ευθύνες θα "νίπτουν τας χείρας τους". Να σημειωθεί ότι τότε είχε δεχτεί σφοδρές επιθέσεις καθώς το βαθύ κομματικό κράτος τον χαρακτήρισε "ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ", αφού θεώρησε ότι με αυτό το άρθρο χτυπά την Δημοκρατία και είχε κατηγορηθεί ότι ασχολείται με θέματα που δεν είναι των αρμοδιοτήτων του.

Διαβάστε το συγκλονιστικό και επίκαιρο άρθρο του τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος Χριστόδουλου.

Οι καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic!


Με απίθανες φωτογραφίες και εντυπωσιακά στιγμιότυπα με ζώα, ανθρώπους, τοπία και πάντα με φόντο τη φύση...

το Νational Geographic μας εκπλήσσει γι' άλλη μια φορά! 

Δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό το πρώτο εξάμηνο του 2012!!!...



Και φέτος, όλοι οι Μ@…..ς, πάμε στο Μπάνσκο! 90.000 Έλληνες, μόνο την περίοδο των εορτών!


bansko

Ξεκίνησαν εδώ και ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι μαζικές κοινοποιήσεις των επίδοξων Ελλήνων εκδρομέων στο γειτονικό Μπάνσκο της Βουλγαρίας, όπου ο μέσος ψωνισμένος Έλληνας, επιδιώκει να ζήσει το όνειρο του, κάνοντας χλιδάτες διακοπές και ξοδεύοντας όσα θα έδινε μόνο για βενζίνη για μια διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

90.000 Έλληνες πέρασαν τα σύνορα Βουλγαρίας -Ελλάδας από την έναρξη των διακοπών για τα Χριστούγεννα μέχρι τώρα, φίλες και φίλοι, αποδεικνύοντας πως αν μη τι άλλο, η κρίση δε μας έκανε σοφότερους, αλλά το αντίθετο.

Τις Άγιες αυτές μέρες κάποιοι είναι μακριά από τους δικούς τους.

Χρόνια πολλά στους Αετούς του Αιγαίου, χρόνια πολλά στους πρώτους των Ελλήνων!!!

ΚΚΕ για τα δικαιωματα των εργαζομενων, Τι υποκρισία τελικά!


Ούτε ο χειρότερος καπιταλιστής δεν απολύει παραμονές Χριστουγέννων. 
 Ούτε μια λέξη συμπάθειας ή έστω κατανόησης γι' αυτούς που θα βρεθούν χωρίς δουλειά. Οι απολύσεις και η ανεργία στην οποία θα βρεθούν οι εργαζόμενοι φαίνεται να είναι παρωνυχίδα μπροστά στο κέρδος του ΚΚΕ.
Οι κομμουνιστές εργάτες αισθάνονται μουδιασμένοι και προδομένοι από τις απολύσεις των συντρόφων τους στο... ριζοσπάστη.
Την παρασκευή 21/12/12 ξεκίνησαν  οι απολύσεις στον Ριζοσπάστη. Οι απολύσεις ανακοινώνονται απευθείας από τον διευθυντή του Ριζοσπάστη, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν και άλλες απολύσεις.

Στο παρελθόν  έχουν απολυθεί και άλλοι εργαζόμενοι στον....

Το πιο φτωχό χωριό της Ελλάδας


Τις συνθήκες ζωής σε ένα ιδιαίτερο χωριό της Ροδόπης περιγράφεται σε άρθρο ιταλικού ειδησεογραφικού site, που αναπαράγει το σχετικό ρεπορτάζ της γερμανικής Handelblatt.

Η Handelblatt περιγράφει πώς είναι η ζωή στον πιο φτωχό τόπο της Ελλάδας, το χωριό Οργάνη.
Βρίσκεται σε έναν λόφο στην περιοχή της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας. Το χωριουδάκι αριθμεί 501 κατοίκους, και έχει υψόμετρο 409 μέτρα από το επίπεδο της θάλασσας. Η πρόσβαση στην Οργάνη είναι δύσκολη, ακόμα και από γειτονικά σημεία της περιφέρειας, η οποία ανήκει διοικητικά στη Ροδόπη. Σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές της Ελλάδας, δεν υπάρχει κανένα μέρος πιο φτωχό από την Οργάνη.

Ο ανταποκριτής της Handelblatt ενώ περίμενε να δει παιδιά να του ζητούν ελεημοσύνη για να φάνε, ξαφνιάστηκε από......

Λείπουν 600 ονόματα από τη πρώτη λίστα Λαγκάρντ!!! Ποιός καργιόλης τα έσβησε άραγε;



Σάλος έχει ξεσπάσει από τις δημοσιογραφικές, ως τώρα, αποκαλύψεις ότι η νέα λίστα που έφτασε από τη Γαλλία έχει διαφορές σε σχέση με εκείνη που ήρθε πριν δυο χρόνια στη χώρα και χάθηκε μεταξύ υπουργείου Οικονομικών και ΣΔΟΕ.

Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για πολιτικές ευθύνες, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ήδη σκέφτεται να ζητήσει εξεταστική επιτροπή.
Όλα αυτά μένει βέβαια να πιστοποιηθούν και από τους δύο Οικονομικούς εισαγγελείς που..έχουν στα χέρια τους τη νέα λίστα και αντιπαραβάλουν τα στοιχεία της με εκείνα της παλιάς.

Σημαντική συμφωνία ανάμεσα στη Ρωσία και την Ινδία


Να ανακόψει την περαιτέρω απομάκρυνση της Ινδίας από τη ρωσική σφαίρα επιρροής επιχείρησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν να πετύχει με την επίσημη επίσκεψη του πραγματοποίησε στο Νέο Δελχί και μάλλον τα κατάφερε εάν κανείς κρίνει από την εξοπλιστική συμφωνία που υπογράφτηκε.
Σε ένα σημαντικό συμβόλαιο ύψους 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι δυο χώρες συμφώνησαν για την πώληση – στην Ινδία – 42 μαχητικών αεροσκαφών τύπου Sukhoi Su-30, αλλά και 71 ελικοπτέρων τύπου Mil Mi-17.
Σε μια γενικότερη αναφορά για τις διμερείς εμπορικές σχέσεις, ο Πούτιν.....

ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ Η ΕΛΛΑΔΑ; Ξεπερνούν τις προσδοκίες τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών σε Ιόνιο και Κρήτη


Επιτέλους καλές ειδήσεις για την Ελλάδα, αλλά και δικαίωση του αγώνα που δίνει από το 2010 το defencenet.gr (όταν ο Γ.Παπανδρέου έλεγε ότι πετρέλαιο δεν υπάρχει στην Ελλάδα): Τα πρώτα αποτελέσματα του ερευνητικού σκάφους της νορβηγικής εταιρείας PGS (Petroleum Geo-Services) που εδώ και ένα μήνα έχει ξεκινήσει έρευνες στις σφόδρα πιθανές για ύπαρξη ενεργειακών πεδίων υδρογονανθράκων θαλάσσιες περιοχές στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης "υπόσχονται" ακριβώς αυτά που έλεγαν οι αρχικές εκτιμήσεις.

Στουρνάρας: Θα ήθελα να πέσω για ύπνο τα Χριστούγεννα και να ξυπνήσω την Πρωτοχρονιά


Στουρνάρας: Θέλω να πέσω για ύπνο τα Χριστούγεννα και να ξυπνήσω την Πρωτοχρονιά
Σχόλιο Α/Φ:ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
Οι διαρκείς διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών από τη στιγμή που ανέλαβε υπουργός Οικονομικών, το άγχος και η αγωνία φαίνεται πως έχουν καταβάλει τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος φέρεται να έλεγε τις προηγούμενες ημέρες στους στενούς του συνεργάτες πως τα Χριστούγεννα θα μείνει σπίτι του και θα... κοιμηθεί.
«Θα μείνω στο σπίτι μου, δεν θα πάω πουθενά, θα πέσω να κοιμηθώ και θα ήθελα να ξυπνήσω την...

Έτσι γεννιέσαι Έλληνας


Μου πήρες την ελπίδα, σε ευχαριστώ, γιατί ταυτόχρονα μού πήρες και τον φόβο. Καταπάτησες τα όρια της προσωπικής μου πατρίδας, σε ευχαριστώ, γιατί ταυτόχρονα έσπασες τις αλυσίδες που κρατούσαν στο μπουντρούμι της Κοινωνικής Ηθικής την Ελευθερία μου, ανόητε Κρατούντα. Ήρθε η ώρα να σε ευχαριστήσω που μου τα στέρησες όλα και κατανόησα μετά από πολλά χρόνια τα λόγια του Έλληνα Καζαντζάκη.

Έχοντας την Ελπίδα ότι ό,τι έχεις θα ανδρωθεί και αν δεν έχεις θα το αποκτήσεις, γεννιέται ασυνείδητα ο φόβος της απώλειάς τους. Παράλληλα με αυτόν και ο φόβος να αντιδράσεις σε όποιον τα απειλεί. Η ελπίδα σε κάνει να οπισθοχωρείς όταν δέχεσαι επιθέσεις παντός τύπου. Και ήρθες, εσύ Κρατούντα, και τα πήρες όλα με τη μία θεωρώντας ότι ο φόβος θα είναι ο ίδιος με αυτόν που με διακατείχε τόσα χρόνια. Ότι θα κλειστώ και πάλι στο καβούκι μου λέγοντας : «Αύριο ξημερώνει άλλη μέρα». Ξημέρωσε όμως η άλλη μέρα. Και είμαι εδώ με τις τσέπες της ψυχής μου τρύπιες και την οργή του Άδικου να έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Στο επίπεδο της ανέλπιδης μάχης. 

Οι Τούρκοι..απειλούν : 152 νησιά του Αιγαίου υπό αμφισβήτηση, 16 τούρκικα, λένε



Αποδεικνύεται ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η δήθεν "οικονομικού περιεχομένου" παρατήρηση-προσβολή προς την Ελλάδα ότι δήθεν "πουλάει τα νησιά της" του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:

Σύμφωνα με τον Celalettin Yavuz, αντιπρόεδρο του τουρκικού Κέντρου Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Αναλύσεων (TÜRKSAM), το οποίο είναι ένα think tank χρηματοδοτούμενο από την τουρκική κυβέρνηση "Το ιδιοκτησιακό καθεστώς 152 νησιών στο Αιγαίο και την Μεσόγειο είναι ... αμφιλεγόμενο, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης". Μάλιστα ο Yavuz προχωρά και πιο πέρα: "Το υπουργείο Εξωτερικών θα κάνει μια σαφή δήλωση για το κοινό σχετικά με το πώς βλέπει το θέμα," είπε δηλώνει ο Yavuz στη Zaman.

"Εάν η Τουρκία στην εύρεση ότι τα εν λόγω νησιά έχουν πιστωθεί στην Ελλάδα δεν έχει διαμαρτυρηθεί, τότε είναι σίγουρα ένα λάθος, πρόσθεσε.

Ιερώνυμος: Η εκκλησία προσφέρει γη σε όσους πολίτες θέλουν να γίνουν αγρότες



Στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποσχέθηκε ότι η Εκκλησία θα φανεί αρωγός σε όσους επιθυμούν να καταπιαστούν με τις αγροτικές εργασίες, προσφέροντάς τους τη διαθέσιμη γη της.

Κάλεσε παράλληλα τους πιστούς μέσα σε συνθήκες δοκιμασίας των αξιών να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια επίδειξης πνεύματος αναβίωσης του πρωτοχριστιανικού βιώματος της κοινωνίας της αγάπης.

Αδελφοί μου καί τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Σκελετοί παιδιών με «εξωγήινα» κρανία βρέθηκαν στο Μεξικό


Ουάσινγκτον
Σκελετοί παιδιών των οποίων τα κρανία είχαν παραμορφωθεί εσκεμμένα ώστε να γίνουν αφύσικα μακρόστενα ανακαλύφθηκαν σε ένα νεκροταφείο περίπου 1.000 ετών στο βόρειο Μεξικό. Σύμφωνα με τους ερευνητές της ανασκαφής, τα ευρήματα δείχνουν ότι η αλλόκοτη αυτή πρακτική ήταν πιο διαδεδομένη στην αμερικανική ήπειρο από ό,τι είχε εκτιμηθεί ως σήμερα.

ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ: ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΘΕΟΣ!

Ποιο είναι το νόημα και το μήνυμα των Χριστουγέννων, αν ξεφύγουμε από τα λαμπερά περιτυλίγματα, τα φωτάκια και τον καταναλωτισμό;

«Η αγάπη» ασφαλώς θα πουν όλοι. Είναι μέρες αγάπης. «Και επί γης ειρήνη»: αυτό είναι το μήνυμα των Χριστουγέννων.

Αν και η απάντηση αυτή βασίζεται σε μια μεγάλη αλήθεια (η αγάπη πράγματι είναι το θεμέλιο όλων των χριστιανικών εορτών και πράξεων, όταν γίνονται σωστά), όμως κι αυτή η απάντηση δε φτάνει στο βάθος και στην αλήθεια της εορτής, όπως μας την παραδίδει η πνευματική μας κληρονομιά και όπως την εκφράζουν οι άγιοι της Ορθοδοξίας, αλλά και οι μεγάλοι και άγιοι ποιητές και μουσικοί που έγραψαν τα μουσικά έργα (κανόνες, κοντάκια, άλλα τροπάρια) που ψάλλουμε στην εκκλησία τη μέρα της γιορτής.

Σύμφωνα με όλους αυτούς, το νόημα των Χριστουγέννων είναι:

ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ (ΔΙΗΓΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ)



Μεταξὺ τῶν πολλῶν δημωδῶν τύπων, τοὺς ὁποίους θὰ ἔχωσι νὰ ἐκμεταλλευθῶσιν οἱ μέλλοντες διηγηματογράφοι μας, διαπρεπῆ κατέχει θέσιν ἡ κακὴ πενθερά, ὡς καὶ ἡ κακὴ μητρυιά. Περὶ μητρυιᾶς ἄλλωστε θὰ ἀποπειραθῶ νὰ διαλάβω τινά, πρὸς ἐποικοδόμησιν τῶν ἀναγνωστῶν μου. Περὶ μιᾶς κακῆς πενθερᾶς σήμερον ὁ λόγος.

Εἰς τί ἔπταιεν ἡ ἀτυχὴς νέα Διαλεχτή, οὕτως ὠνομάζετο, θυγάτηρ τοῦ Κασσανδρέως μπάρμπα Μανώλη, μεταναστεύσαντος κατὰ τὴν Ἑλληνικὴν Ἐπανάστασιν εἰς μίαν τῶν νήσων τοῦ Αἰγαίου; Εἰς τί ἔπταιεν ἂν ἦτο στείρα καὶ ἄτεκνος; Εἶχε νυμφευθῆ πρὸ ἑπταετίας, ἔκτοτε δὶς μετέβη εἰς τὰ λουτρὰ τῆς Αἰδηψοῦ, πεντάκις τῆς ἔδωκαν νὰ πίη διάφορα τελεσιουργὰ βότανα, εἰς μάτην, ἡ γῆ ἔμενεν ἄγονος. Δυὸ ἢ τρεῖς γύφτισσαι τῆς ἔδωκαν νὰ φορέση περίαπτα θαυματουργὰ περὶ τὰς μασχάλας, εἰπούσαι αὐτῇ, ὅτι τοῦτο ἦτο τὸ μόνον μέσον, ὅπως γεννήσῃ, καὶ μάλιστα υἱόν. Τέλος καλόγηρός τις Σιναΐτης τῇ ἐδώρησεν ἡγιασμένον κομβολόγιον, εἰπῶν αὐτῇ νὰ τὸ βαπτίζῃ καὶ νὰ πίνῃ τὸ ὕδωρ. Τὰ πάντα μάταια.

Χρόνια πολλά