ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Guardian: Οι Ρώσοι μετέφεραν ήδη τα κεφάλαιά τους στην Αμερική


«Στη δυτική πλευρά του Μανχάταν, ένα περίεργο θέαμα έχει τραβήξει την προσοχή ντόπιων και τουριστών: πρόκειται για το σκάφος του Ρώσου επιχειρηματία Ρομάν Αμπράμοβιτς, ονόματι "Eclipse". Ωστόσο αυτό δεν είναι κάτι τυχαίο, καθώς η Νέα Υόρκη εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια αποτελεί καταφύγιο για τους πλούσιους Ρώσους».
Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του Guardian, το οποίο τονίζει πως οι Ρώσοι ολιγάρχες «αγκυροβόλησαν» τις καταθέσεις τους μακριά από τα καπρίτσια του Πούτιν ή το αυξανόμενο δημοσιονομικό φιάσκο της ευρωζώνης.

Νεκρός ο μοναδικός αντιπολιτευόμενος εκδότης της ΠΓΔΜ

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η ΠΓΔΜ μετά την αναγγελία του θανάτου του ανεξάρτητου δημοσιογράφου και εκδότη Nikola Mladenov, o οποίος βρέθηκε σήμερα νεκρός υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες μέσα στα συντρίμια του αυτοκινήτου του στην εθνική οδό Σκοπίων-Βέλες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πτώμα του 49χρονου Mladenov εντοπίστηκε από το σήμα του κινητού του τηλεφώνου. Ο Mladenov ήταν εκδότης της Fokus, της μοναδικής εφημερίδας...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ!!!


Σύμφωνα με αναγνώστη του ΕΛΛΑΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, Η Eurobank (φανταζόμαστε και όλες οι εγχώριες τράπεζες), έχει αναρτήσει το παρακάτω μήνυμα στην σελίδα του e - banking της:

Βόμβα Διώτη πριν από λίγο: Ναι, υπάρχουν ποινικές ευθύνες και για ΓΑΠ – Βενιζέλο – Παπαδήμο!

Πριν από λίγο στην αρμόδια εξεταστική για την λίστα Λαγκάρντ, ο βασικός μάρτυρας κ. Διώτης εξαπέλυσε βόμβα η οποία έχει βαρύνουσα σημασία καθ’ ότι ο Διώτης είναι νομικός και όχι πολιτικός.
Ενώ λοιπόν η συζήτηση περιστρεφόταν στις “πολιτικές ευθύνες” των υπουργών που χειρίστηκαν την λίστα Λαγκάρντ, ο Β. Καπερνάρος ρώτησε τον Διώτη:

Παρέμβαση της Τουρκίας στην ιστορία που διδάσκεται στην Αλβανία‏





Αίτημα απέστειλε η τουρκική κυβέρνηση προς τις Αρχές της Πρίστινας και των Τιράνων για την αφαίρεση από τα βιβλία της ιστορίας των κεφαλαίων όπου περιγράφονται «αρνητικά γεγονότα» από την περίοδο της αλβανικής κατοχής από την οθωμανική αυτοκρατορία.

Αλβανοί συγγραφείς, δημοσιογράφοι, αρθρογράφοι και ακαδημαϊκοί ανά τον κόσμο υπέγραψαν κείμενο εναντίον της επανεξέτασης της ιστορίας των Αλβανών από Τούρκους ειδικούς, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Η.


...

 

«30 δισ. ευρώ ρωσικά κεφάλαια έχουν παγιδευτεί στην Κύπρο και θα υποστούν δήμευση»


 


 H Moody’s Investors Service (MCO) εκτιμά ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις και οι ιδιώτες διατηρούν τουλάχιστον 30 δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν παγιδευτεί αυτή τη στιγμή στις κυπριακές τράπεζες και θα υποστούν κατάσχεση σε ποσοστό...

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ Κύπρος: Εν μέσω πανικού διέγραψαν δάνεια πολιτικών!


Το διαδικτυακό Δελτίο Ειδήσεων της Κύπρου αποκάλυψε τη λίστα των πολιτικών, των συγγενών τους και συνδικαλιστών στους οποίους διεγράφη ολόκληρο ή μέρος δανείου που είχαν λάβει από δύο υπό κατάρρευση τράπεζες Λαϊκή και Κύπρου.
Στο Δελτίο Ειδήσεων παρουσιάστηκε η λίστα με τα αρχικά ονόματα, τα ποσά που έχουν διαγραφεί και το πότε συνέβη αυτό.