ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Η διάλυση ενός ανεξάρτητου κράτους σε... 7 απλά βήματα

1) Εντάσσουμε αυτό το κράτος σε ένα διεθνή οργανισμό (π.χ. Ευρωπαϊκή Ένωση). “Κατασκευάζουμε” ένα “νέο” νόμισμα (π.χ. Ευρώ) με το οποίο ανταλλάσσουμε ΟΛΑ τα υπάρχοντα εθνικά νομίσματα ενός κράτους.
2) Στη συνέχεια -αφού αυτό το νόμισμα είναι “διεθνές” το ...εξάγουμε ΜΑΖΙΚΑ από το κράτος αυτό (μέσω τραπεζικού συστήματος, off-shore εταιριών κ.λπ.). Έτσι δημιουργείται (τεχνητό) ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ στο κράτος αυτό...
3) Το ...ΕΛΛΕΙΜΜΑ δημιουργεί την ανάγκη ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ. Το κράτος αναγκάζεται να δανειστεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα -έδρα στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας – αφού ΔΕΝ ΕΧΕΙ τη

Ο αμετανόητος πρόεδρος Παπούλιας

Αηδιασμένος από τα πολιτικά σκάνδαλα εμφανίστηκε τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων ο Κάρολος Παπούλιας. Μάλιστα, οι εφημερίδες τον παρουσίασαν άκρως αγανακτισμένο από την πλήρη αθώωση όσων μπλέχτηκαν με την απάτη του Χρηματιστηρίου, ενώ ο ίδιος ευχήθηκε το νέο έτος να πληρώσουν όσοι έκλεψαν το κράτος και να σταματήσει η διαφθορά στη χώρα. Επιπροσθέτως, κάλυψε τον Γιάννη Στουρνάρα.

Κάθε χρονιά τα πολιτικά μηνύματα εναρμονίζονται με τις ψευδαισθήσεις των εγχώριων αρχόντων. Ο Αντώνης Σαμαράς σπατάλησε πάνω από οκτώ λεπτά για να αναλύσει ότι φέτος τα Χριστούγεννα ο Άι Βασίλης μας έφερε το πρωτογενές πλεόνασμα.

Ο Γιάννης Στουρνάρας ξόδεψε τις μέρες των Χριστουγέννων για να εξηγήσει στον κόσμο ότι ο κίνδυνος της φτηνά θερμαινόμενης πισίνας επηρεάζει τη

Εκτοξεύονται αμφισβήτηση και αποδοκιμασία για Ε.Ε. και ευρώ

Συνώνυμα της γενικευμένης λιτότητας και της γερμανικής επιβολής τείνουν να γίνουν, στη συνείδηση της ελληνικής κοινής γνώμης, το ευρώ αλλά και η ίδια η Ε.Ε

Ανησυχητική άνοδο του ευρωσκεπτικισμού στην Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο μηνιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis για την «Κ.Ε.», με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ευρώ να συγκεντρώνουν -για πρώτη φορά μέσα στα τριάμισι χρόνια της κρίσης- τόσο υψηλά ποσοστά αμφισβήτησης στην ελληνική κοινή γνώμη (40,4% υπέρ της διάλυσης της Ε.Ε., 45% κατά του ευρώ).
Το χάσμα ευρωπαϊκών λαών-ευρωπαϊκής ηγεσίας βαθαίνει και η χαμηλή εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινής γνώμης, που πλήττει το ελληνικό πολιτικό σύστημα τα τελευταία χρόνια, αφορά πλέον και το πολιτικό, θεσμικό και

Παραμεθόριος "βαφτίστηκε" η... Εκάλη με νέα τροπολογία-σκάνδαλο!


Παραμεθόριος "βαφτίστηκε" η...Εκάλη με νέα τροπολογία-σκάνδαλο

Όλα τα οφέλη και τις φοροαπαλλαγές της παραμεθορίου απολαμβάνουν από σήμερα οι κάτοικοι της ακριτικής Εκάλης και της Κηφισιάς, μετά από βουλευτική τροπολογία που κατατέθηκε την τελευταία στιγμή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Καραμανλή, Αργύρης Ντινόπουλος, Μάκης Βορίδης, Σοφία Βούλτεψη και Κατερίνα Παπακώστα, που νωρίτερα την Παρασκευή με άλλη τροπολογία ζήτησαν και πέτυχαν τη μείωση των αντικειμενικών αξιών σε Ψυχικό και Φιλοθέη.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εκτός από την ένταξη της Εκάλης και της Κηφισιάς στις παραμεθόριες περιοχές, έκανε δεκτό και το να πραγματοποιηθεί νέα εκκαθάριση φόρων ακινήτων και εισοδήματος για τα έτη 2012 και 2013, ήτοι να επιστρέψει πίσω το Δημόσιο τους φόρους που πλήρωσαν

«Η Ανευθυνότητα Του Πλήθους». Το Πείραμα Των Ντάρλεϊ Και Λατανέ

«Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.» Άλμπερτ Αϊνστάιν. Η ιστορία που ακολουθεί δεν είναι, δυστυχώς, φανταστική. Μοιάζει να βγήκε από ταινία τρόμου, ειδικά μόλις μαθαίνουμε ότι συνέβη μια Παρασκευή και 13. Συγκεκριμένα την Παρασκευή, 13 Μαρτίου του 1964. Ήταν τρεις η ώρα το πρωί και η Κάθριν Τζενοβέζε γύριζε σπίτι από τη βραδινή της βάρδια. Έμενε στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, σε μια πολυκατοικημένη αστική περιοχή.
Αφού πάρκαρε το αυτοκίνητο της προχώρησε προς την είσοδο της πολυκατοικίας της.
Εκεί αντιλήφθηκε, μέσα στις σκιές, έναν άντρα –που πιθανότατα της φάνηκε ύποπτος- και γύρισε για να ξαναμπεί στο αυτοκίνητο της ή να τηλεφωνήσει στην αστυνομία.
Δεν πρόλαβε. Ο άντρας, ονόματι Γουίνστον Μόουζλι, την πρόφτασε και της έχωσε ένα μαχαίρι στην πλάτη. Καθώς εκείνη στράφηκε να τον αντιμετωπίσει τη μαχαίρωσε και στην κοιλιά.
Η Κάθριν άρχισε να φωνάζει: «Βοήθεια! Με σκοτώνουν! Βοηθήστε με!»
Φώτα άναψαν στις κοντινές κατοικίες και κουρτίνες κουνήθηκαν στα παράθυρα.

Ο Σαμαφάρ και τα παιδιά

Ο Αντώνης Σαμαράς με τα παιδιά του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος.
του Δημήτρη Παπαγεωργίου

Οι φωτογραφίες με παιδιά, ήταν πάντοτε πρώτη προτεραιότητα των πολιτικών. Όχι μόνο των Ελλήνων αλλά όλων των πολιτικών σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Γιατί; Γιατί η πολιτική και δη οι δημόσιες σχέσεις, φωτογραφίσεις και κινήσεις των πολιτικών είναι κατά κύριο λόγο θεατρικές πράξεις. Έχουν ως σκοπό να προσπεράσουν τον εγκέφαλο του δέκτη-πολίτη και να απευθυνθούν κατευθείαν στο συναίσθημα. Το συναίσθημα είναι κάτι πολύ πιο εύκολα διαχειρίσιμο από ότι η λογική. Και τα παιδιά, τα μικρά ανυπεράσπιστα αυτά πλάσματα, έχουν πολύ μεγαλύτερη επιρροή στο συναίσθημα από οτιδήποτε άλλο, καθώς απευθύνονται στο ένστικτο του γονέα, επί της ουσίας δηλαδή στο ίδιο το ένστικτο συλλογικής επιβίωσης. Άρα η αξία τους στην πολιτική προπαγάνδα είναι τεράστια. 

Όσοι τρώτε από κάδους απορριμμάτων, να πλένετε τα δόντια σας

Όσοι τρώτε από κάδους απορριμμάτων, να πλένετε τα δόντια σας
Απίστευτο κι όμως αληθινό.
Στην Ελλάδα του 2013 το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εκδίδει οδηγίες υγιεινής, στους ανθρώπους που τρέφονται με σκουπίδια, προτρέποντας τους να φορούν γάντια και άλλα τέτοια ευτράπελα.

Υποψήφιος Δήμαρχος Μυκόνου, μοιράζει κουπόνια για κρέας σε ψηφοφόρους

ΔΙΝΟΥΝ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ
Δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο κάποιος υποψήφιος δήμαρχος να εκδίδει και να μοιράζει κουπόνια της δημοτικής του παράταξης. Ωστόσο, ένα νέο «φαινόμενο» που παρατηρήθηκε στη Μύκονο, μπορεί και να…..

αποτελεί και πανελλήνια πρωτοτυπία. Ο εν δυνάμει υποψήφιος δήμαρχος – οικονομολόγος Αστέρης Μακρής και επικεφαλής της κίνησης «Νέα Μύκονος – Αλλαγή Τώρα» προχώρησε σε μια «επαναστατική» κίνηση για τα χρονικά της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ: ΝΥΧΤΑ ΕΟΡΤΩΝ ΕΔΩΣΑΝ 4 ΔΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ!



ΕΘΝΙΚΗ ΦΕΚ

ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ.
ΕΑΝ ΑΥΤΗ Η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΕΠΕΦΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΑΜΕΣΑ ΕΩΣ ΚΑΙ 300,000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!
Τέταρτη κατά σειρά εγγύηση σε τράπεζα έδωσε το Δημόσιο για να καλύψει ομολογιακό δάνειο της Εθνικής Τράπεζας αξίας 4.107.700.000€

Πούλησε 28 ακίνητα το δημόσιο για 281 εκατ. ευρώ και θα τα νοικιάσει για 20 χρόνια με 600.000 ευρώ

Με περιέργεια αναμένουμε τι κατάληξη θα έχει η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν σε βάρος των υπευθύνων του Ταμείου ξεπουλήματος περιουσίας του δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) πέντε καθηγήτριες Πανεπιστημίου, μέλη της «Ανοικτής Πόλης». (Ελένη Πορτάλιου, Λήδα Καζαντζάκη, Τόνια Κατερίνη, Κωνσταντίνα Βαϊου και Μαρία Καραμεσίνη)...


Σύμφωνα με την μηνυτήριο αναφορά χαρακτηρίζουν, παράνομο, αντισυνταγματικό και επιβλαβή για την εθνική οικονομία το γεγονός ότι το ΤΑΙΠΕΔ πούλησε σε εταιρείες (Εθνική Πανγαία και Eurobank) 28 δημόσια ιδιόχρηστα κτίρια τα οποία θα αποδώσουν στο...

Αλληλοσκοτώνονται πλέον οι ισλαμιστές της Συρίας

Είναι εύκολο να μένει ενωμένος ένας στρατός, ένας πολεμικός συνασπισμός, όσο κατορθώνει επιτυχίες στο πεδίο της μάχης. Αλλά είναι εξίσου εύκολο και πλέον βέβαιο ότι θα διασπαστεί και θα κατακερματιστεί μια συμμαχία όταν η έκβαση του πολέμου είναι εναντίον της και η τελική και ολοκληρωτική ήττα διαγράφεται ολοκάθαρη.
Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για αντάρτες και ισλαμιστές που προέρχονται από κάθε γωνιά και φυλή της Γης. Και δεδομένου ότι η τελική τους ήττα από τον Συριακό Στρατό του προέδρου Άσαντ είναι πλέον θέμα χρόνου, αφού τους έχουν εγκαταλείψει και οι Δυτικοί πρώην σύμμαχοί τους, οι ισλαμιστές της Συρίας στρέφονται τώρα ο ένας κατά του άλλου.