ataktesfones@gmail.com

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Αυστριακός πρώην υπ. Οικονομικών -Δεν έφτασαν ποτέ στην Ελλάδα τα 170 δις. Τεράστιες οι (ποινικές) ευθύνες των Ελλήνων πολιτικών και τεχνοκρατών! (Όπως και επί Καποδίστρια!)news.blogspot.gr/Αίσθηση προκαλεί συνέντευξη του Αυστριακού πρώην υπουργού Οικονομικών για το μνημόνιο λέγοντας πως οι Ελληνες καλούνται να πληρώσουν για κάτι που δεν προκάλεσαν. Μάλιστα εξέφρασε την...πλήρη κατανόησή του για τη δυσθυμία των Ελλήνων.

Σε συνέντευξή του στη μεγάλης κυκλοφορίας, αυστριακή εφημερίδα «Österreich», σημείωσε ότι, όταν ένας δανειστής δανείζει σε μία χώρα 372 δισεκατομμύρια ευρώ, τότε ο δανειστής είναι εξίσου υπεύθυνος, εάν ο δανειολήπτης δεν μπορεί να αποπληρώσει τα δάνεια, ο κ. Αντρος, ενώ επεσήμανε ότι 170 δισεκατομμύρια ευρώ δεν έφτασαν ποτέ στην Ελλάδα, αλλά κατέληξαν στις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες.
Σε συνέντευξή του στη μεγάλης κυκλοφορίας, αυστριακή εφημερίδα «Österreich», σημείωσε ότι, όταν ένας δανειστής δανείζει σε μία χώρα 372 δισεκατομμύρια ευρώ, τότε ο δανειστής είναι εξίσου υπεύθυνος, εάν ο δανειολήπτης δεν μπορεί να αποπληρώσει τα δάνεια, ο κ. Αντρος, ενώ επεσήμανε ότι 170 δισεκατομμύρια ευρώ δεν έφτασαν ποτέ στην Ελλάδα, αλλά κατέληξαν στις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες.

Πού ήσουν μωρή ...νταλικέρισα όταν ο ομόσταυλός σου "σύντροφος" Μαυρίκος εκτόξευσε ολόκληρο βιβλίο στο ...κυνοβουλευτικό κονκλάβιο;


Με την έναρξη σχεδόν της συζήτησης στη Βουλή, άρχισαν να εξελίσσονται σκηνές ροκ στο Κοινοβούλιο, με βουλευτές του ΚΚΕ να εκτοξεύουν τον τόμο 630 σελίδων του Μνημονίου ΙΙ στον αέρα.

ΜΑΣΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΥΠΕΡΤΕΡΑΣ


ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΝΟΤΟΥ
Τίνος σχεδιασμος και υλοποίησης ειναι το Γερμανικο υπερτερας που αιματοκυλησε την Ευρώπη;

Γιατί τα Ελλαδικα Φιλελευθερα κομματα επιδιωκουν με Παπανδρέϊες πλεκτανες, Παπαδήμειες μεθοδεύσεις και Καρατζαφερειες κωλοτουμπες την πλήρη υποταγη της Ελλαδας στους Γερμανους, ενώ η παρατρεχέμενή τους δημοσιογραφία και παραδημοσιογραφία βριζει συστηματικα τον Ελληνικο λαό, και παρουσιαζει την υποταγη μας αναγκαια και αναπόφευκτη;

Τα στοιχεία της εβραιο-μασονικής φλέβας του Γιώργου Παπανδρέου


(κλικ για μεγένθυνση)

Ντοκουμέντο - Ο μασόνος παππούς του και το Ύπατο Τεκτονικό Συμβούλιο

Σιγά σιγά με όλους αυτούς τους δοσίλογους που μαζεύτηκαν πάνω από το κεφάλι μας, τους προδότες που ξεπουλάνε την Ελλάδα, μαθαίνουμε και την ιστορία σκοτεινών προσώπων που άφησαν τις μαγαρισμένες φύτρες τους στην πατρίδα.

Σειρά έχει ο προπάππους του Γιώργου Παπανδρέου. Ο άνθρωπος που γέννησε την πρώτη γυναίκα του υποτιθέμενου "γέρου" της δημοκρατίας της Γυάρου και όλων των "παραθεριστικών"κατοικιών των φίλων του κομμουνιστών η οποία με τη σειρά της τεκνοποίησε και άφησε στη γη τον λαοπλάνο Ανδρέα Παπανδρέου.O μηχανικός Ζίγκμουντ Μινέϊκο.

«Κουκούλωσαν» τροχαίο της συζύγου του Ραγκούση!

Σοβαρές καταγγελίες κάνει στη «δημοκρατία» εργαζόμενος πατέρας πέντε παιδιών, ο οποίος ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα μαζί με φίλο του στην Πάρο. Ενα πολυτελές και θηριώδες Grand Cherokee, το οποίο οδηγούσε η σύζυγος του πρώην υπερυπουργού Γιάννη Ραγκούση, εφόρμησε από στενό, έπεσε πάνω στη μοτοσικλέτα τους και λίγο έλειψε «να τους στείλει στον άλλο κόσμο». Κατά την καταγγελία, η Αστυνομία απέφυγε...

Υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ: Aν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ «θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι»!
Υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ: Καταστροφή για την Ελλάδα, εάν κυβερνήσουμε!
Υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ: Καταστροφή για την Ελλάδα, εάν κυβερνήσουμε!
Ο Νίκος Χανιάς γράφει ότι... τρέμει στην προοπτική να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία καθώς, όπως γράφει, αν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ «θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι»!
Επιστολή-βόμβα φέρεται να έστειλε στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι αποχωρεί από το κόμμα καθώς -όπως γράφει- ακόμα και μία ώρα κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρας θα είναι καταστροφική για τη χώρα.

Θά τούς ποῦμε σάν Ρωμηοί καί Ὀρθόδοξοι: «Ὄχι στό κόλπο σας. Ἐμεῖς δέν μετέχουμε στήν δαιμονική-μασωνική Εὐρώπη σας»"Δὲν δέχομαι τὰ κόμματα τὰ μνημονιακά, δὲν δέχομαι ὁποιονδήποτε θέλει ἡ Ἑλλάδα νὰ συνεχίζει μὲς στὴν Εὐρώπη καὶ στὸ εὐρώ. Τὸ φωνάζω ἐπίσημα. Εἶναι κι αὐτὸ πούλημα τῆς Ἑλλάδας"
Ἔχω καὶ μία παρατήρηση. Γιὰ χίλιους λόγους, διάφοροι φορεῖς -ὁποιοιδήποτε- ὅλο αὐτὸν τὸν καιρὸ τρομοκρατοῦν τὸ λαό μας, μὲ διάφορους ἐκφοβισμούς. Καὶ αὐτὸς ὁ ἐκφοβισμὸς εἶναι διπλός. Ὁ ἕνας ἐκφοβισμὸς εἶναι τί θὰ γίνει ἂν θὰ φύγουμε ἀπὸ τὴν ΕΟΚ καὶ ὁ ἄλλος εἶναι τί θὰ γίνει ἂν δὲν θὰ φύγουμε. Προσέξτε, κανένα ἀπὸ αὐτὰ τὰ μεγέθη δὲν μπορεῖ νὰ ἀποτελέσει στοιχεῖο ἐκφοβισμοῦ. Θὰ τὸ ἀναλύσω τώρα. Γιατί καλῶ τὸ λαὸ νὰ εἶναι ἐλεύθερος. Καὶ ἐπειδὴ βρισκόμαστε σὲ μιὰ καίρια καμπὴ τῆς ἱστορίας, ποῦ τώρα θὰ τὴ δηλώσω κατὰ τὴ γνώμη μου, καὶ καλὸ εἶναι νὰ πάρετε θέση, θέλετε δὲν θέλετε, ὄχι μπροστά μου, στὸ νοῦ σας. Θέλω νὰ σᾶς τονίσω τὰ ἑξῆς. 

Η κρίση στο Νότο και το Βερολίνο

Του Σταύρου Λυγερού 

Με την Ισπανία να παραπαίει και την Ιταλία να διολισθαίνει στη ζώνη του κόκκινου, οι εξελίξεις φαίνεται να επιβεβαιώνουν τα χειρότερα σενάρια. Η κρίση της Ευρωζώνης είναι κρίση επιβίωσης. Το γεγονός αυτό έχει ανοίξει τη συζήτηση, με αποτέλεσμα να μπαίνουν πια στο τραπέζι προτάσεις που μέχρι τώρα ήταν απαγορευμένες. Δεν λαμβάνονται, όμως, οι αποφάσεις που μπορούν να αντιστρέψουν το κλίμα. Το βασικό εμπόδιο είναι η άρνηση του Βερολίνου να συναινέσει σε λύσεις που θα μεταφέρουν βάρη των αδύναμων κρίκων στους ώμους της Ευρωζώνης.


Να που πήγαν τα λεφτά: Η Δούρου είχε διοριστεί από Άκη και Γιάννο σε Ινστιτούτο του ΥΓ. Άμυνας[Έτσι είναι οι Έλληνες πολιτικοί: Αυτοί που έχουν λαδώσει το αντεράκι τους στα μουλωχτά είναι οι πρώτοι που φωνάζουν και ζητούν ευθύνες για το που πήγαν τα λεφτά. Το Ρενάκι θα μας πει ότι επί Άκη και Γιάννου προσλήφθηκε αξιοκρατικά και λόγω "προσόντων" στο Ινστιτούτο για να αναλύει μάλιστα την πολιτική της Τουρκίας... ετοιμάζει και "κρεμάλες" ή ειδικά δικαστήρια για αυτούς που συμμετείχαν στο φαγοπότι... για τους άλλους όμως και ότι για την πάρτη της]

Με τίτλο «Τι κρύβει η Δούρου» και υπότιτλο ...

Ο Γέροντας Παΐσιος για τη διάλυση της Ευρωζώνης

Περίπου 20 χρόνια πριν, ο Αγιορείτης μοναχός είχε προφητεύσει τη διάλυση της ΕΟΚ.Περίπου στα τέλη της δεκαετίας του ’80, ο μακαριστός γέροντας Παΐσιος είχε προβλέψει τι θα ακολουθούσε στην ΕΕ και πως αυτή θα οδηγούνταν στη διάλυση. «Λίγα είναι τα ψωμιά της ΕΟΚ...

Εφοπλιστές: Αν μας φορολογήσετε θα φύγουμε από την χώρα

Απειλούν ανοικτά ότι θα φύγουν από την Ελλάδα αν φορολογηθούν από την επόμενη κυβέρνηση.

Δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg φιλοξενεί δηλώσεις ελλήνων εφοπλιστών με πιο χαρακτηριστική αυτή του Βίκτωρα Ρέστη.
«Δεν μπορείς να πιέζεις ασφυκτικά ένα πρόσωπο που εκπροσωπεί τη διεθνή ναυτιλία λέγοντάς του ‘‘θα σε φορολογήσω’’. Η απάντηση που θα πάρεις θα είναι ‘‘κάν΄το αλλά μετά θα με ψάχνεις'’'».

Το Bloomberg σε δημοσίευμά του αναφέρει ότι πιθανή φορολόγηση των ελλήνων πλοιοκτητών από μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είχε ως αποτέλεσμα τη μαζική φυγή τους από τη χώρα με επακόλουθο την εκτόξευση της ανεργίας.

Αναφέρεται στην φορολογική ασυλία που απολαμβάνουν οι έλληνες επιχειρηματίες του συγκεκριμένου κλάδου οι οποίοι απασχολούν...

Σαν σήμερα το 1798 οι Τούρκοι στραγγάλισαν τον Ρήγα Φεραίο !Ο οραματιστής της Μεγάλης Ελλάδος Πρόδρομος και πρωτεργάτης του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, ο Αντώνιος Κυριαζής ή Κυρίτζης -όπως ήταν το πραγματικό όνομά του- γεννήθηκε το 1757 στο Βελεστίνο της Μαγνησίας. Ο ίδιος προτίμησε να χρησιμοποιεί ως επώνυμο αυτό της γενέτειράς του, ενώ οι έλληνες διανοούμενοι που ζούσαν στην εξορία τον αποκαλούσαν Φεραίο, επειδή στην αρχαιότητα η πόλη του ονομαζόταν Φεραί.

Ο νεαρός Ρήγας εγκατέλειψε το Βελεστίνο πολύ νωρίς, αφού πρώτα πήρε...

ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΟΙ "ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ" ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ!

Αν πούμε ότι δεν το περιμέναμε...θα είμαστε ψεύτες! Στην χθεσινή λοιπόν ημέρα μνήμης στους νεκρούς του Διστόμου, κάποιοι...μουγκάθηκαν! Ναι σωστά μαντέψατε, πρόκειται για εκείνους τους "υπερπατριώτες", "υπερέλληνες", "υπερεθνικιστές" κλπ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΥΘΙΞΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΠΛΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ!


Ποιοι; Αυτοί που μας κάνουν...

Προφυλακίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ALTER, Κώστας Γιαννίκος,


μετά την απολογία του στον ανακριτή.

Ο κ. Γιαννίκος προσήλθε ενώπιον του τακτικού ανακριτή για να απολογηθεί

ΣΥΡΙΖΑ: Στο στόχαστρο η Δούρου για δουλειά στο ΥΕΘΑ

Επίθεση εναντίον του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου, η οποία είναι στενή συνεργάτιδα και προσωπική φίλη του προέδρου Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει σήμερα η εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».

Ο λόγος της επίθεσης είναι ότι η Δούρου εργαζόταν με το καθεστώς των συμβάσεων στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, σε μια περίοδο, όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο πρώην υπουργός είχε κλιμακώσει τις δραστηριότητές του στον τομέα των εξοπλισμών οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα να βρίσκεται σήμερα προφυλακισμένος…
Η εφημερίδα διευκρινίζει, ορθά κατά τη γνώμη μας, ότι το μεμπτό δεν είναι ότι...

"Πράσινο φως Ομπάμα για βομβαρδισμούς στη Συρία",μεταδίδουν ισραηλινοί.Βίντεο
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχει διατάξει το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ να επιταχύνουν τις προετοιμασίες για μια περιορισμένη εναέρια επίθεση κατά του καθεστώτος Άσαντ και την επιβολή ζωνών απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Συρία, μεταδίδει η ισραηλινή ιστοσελίδα DEBKAfile .

Einstein Vs CERN: Σημειώσατε 1!

Κατερρίφθη ο «αιρετικός» ισχυρισμός ότι το υποατομικό σωματίδιο νετρίνο είναι οριακά ταχύτερο από το φως, καθώς Ευρωπαίοι επιστήμονες παραδέχονται τους λανθασμένους υπολογισμούς τους και επικροτούν τη θεωρία του Αϊνστάιν.

Είχε ενδιάμεσα προηγηθεί η κατάρριψη του ισχυρισμού από άλλα επιστημονικά εργαστήρια και έτσι, οριστικά πλέον, δίνεται επίσημο τέλος σε ένα ζήτημα που αναστάτωσε τη διεθνή επιστημονική κοινότητα και τον... Αϊνστάιν.

Ο διευθυντής ερευνών του CERN, Σέρτζιο Μπερτολούτσι, εκ μέρους της επιστημονικής κοινοπραξίας OPERA, που είχε κάνει την αρχική μέτρηση, ανακοίνωσε,

Σχέδιο των ενόπλων δυνάμεων για αντιμετώπιση συμμοριών σε ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας!


Το θέμα το αναδείξαμε την προηγούμενη 
εβδομάδα και είναι από ρεπορτάζ  του περιοδικού  Pressing.

Ένας Φράγκος απέναντι στα καλάσνικοφ και τους Τούρκους". Το περιοδικό Pressing που κυκλοφόρησε εχθές στα περίπτερα έχει ένα ρεπορτάζ για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που μας άφησε άφωνους!

Η έκπληξη του απλού αναγνώστη είναι τεράστια καθώς διαπιστώνει ότι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουν οργανωθεί ολόκληρα σχέδια έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπιστούν 10.000 άτομα που ανήκουν σε ...
ένοπλες συμμορίες και έχουν στην κατοχή τους καλάσνικοφ.

-Οφείλετε μια απάντηση κε πρωθυπουργέ! (Αποκάλυψη-σοκ της "Δημοκρατίας", ανήμερα της επετείου της σφαγής του Διστόμου:Συνεργάτης των Γερμανών ο πατέρας του Πικραμμένου!)

 

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη από την αποκάλυψη της εφημερίδας"Δημοκρατία"- η οποία βασίζεται στο βιβλίο του συγγραφέαΔημοσθένη Κούκουνα-που θέλει τον πατέρα του σημερινού πρωθυπουργούΌθωνα Πικραμμένο συνεργάτη των Γερμανών και πιο συγκεκριμένα του Γκαίμπελς.
Ανήμερα της επετείου της σφαγής του Διστόμου η αποκάλυψη και προκαλεί παγωμάρα το γεγονός ότι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός δεν εξέδωσε καν ανακοίνωση για το θέμα. Οφείλει, εάν το δημοσίευμα είναι ανακριβές, να επανορθώσει για την τιμή του πατρός του. Η σιωπή δεν ταιριάζει σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση...

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ: "...όταν αρχίσει το κακό από την Συρία..."


http://2.bp.blogspot.com/_C0SH2ZSXX4U/S2ibHgMRk5I/AAAAAAAAChM/5tu0oHbXqvs/s640/%CF%83%CE%AC%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B70001.jpg
Δεξιά ο μακαριστός Επίσκοπος Σισανίου & Σιατίστης και αριστερά ο επίσης μακαριστός Παπά-Γιάννης Καλαΐδης
Επέστρεψα πριν λίγο από τον πνευματικό μου, πνευματικό τέκνο του μακαριστού Αντώνιου Σισανίου & Σιατίστης, τον οποίο τιμούν οι περισσότεροι ως σύγχρονο Άγιο. Ο πάτερ είναι προσηλωμένος στην σωτηρία της ψυχής και μόνο, αποφεύγοντας τις αναφορές για το μέλλει γεννέσθαι αλλά συζητώντας για τον μακαριστό Επίσκοπο, απεκάλυψε μερικά πράγματα των οποίων ήταν μάρτυρας ο ίδιος και δείχνουν ότι ο μακαριστός πέραν όλων των χαρισμάτων που είχε, έγινε δέκτης μεγάλων αποκαλύψεων από τον Θεό.
«Μας έλεγε, συνέχεια και πολλές φορές με στενοχώρια, τον καιρό της ευδαιμονίας "μεγάλη πείνα θα πέσει στην Ελλάδα, παιδί μου, μεγάλη πείνα..." κι εμείς δυσκολευόμασταν να τον πιστέψουμε...

ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΤΡΟΜΕΡΑ, ΘΕΕ ΜΟΥ!!! (ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ)

15Επιμέλεια: Κυριάκος Διαμαντόπουλος
Η ομολογία ενός στρατιώτη - Άγνωστος συγγραφεύς
Κατά τή διάρκεια τού τελευταίου μεγάλου πολέμου στό Ιράκ στό χιτώνιο ενός Αμερικανού στρατιώτη, ο οποίος έπεσε στό πεδίο τής μάχης, βρέθηκε ένα σημείωμα, πού περιείχε μία συγκλονιστική εξομολόγηση, μία συγκλονιστική προσευχή.

Ένας μέχρι τότε άθεος νέος, γνήσιο παιδί τής εποχής μας, εύρισκε στό διάβα τής ζωής του τόν Σωτήρα Χριστό μέσα στήν αντάρα τού πολέμου.

Άς διαβάσουμε, τί έλεγε τό σημείωμα εκείνο:

«Άκουσε, Θεέ μου.

Ακόμα δέν σού έχω μιλήσει. Όμως τώρα επιθυμώ νά σού πώ..........

Ένα χρυσό & 11 αργυρά βραβεία για το ελληνικό λάδι !!!!!!

Για δέκατη έβδομη συνεχή χρονιά, ο ...
Διεθνής Διαγωνισμός Βιολογικού Ελαιολάδου BIOL INTERNATIONAL 2012, έλαβε χώρα στην Πούλια της Ιταλίας. Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος πάνω από 300 διαφορετικές ετικέτες ελαιολάδου από διάφορες χώρες, ενώ, ειδικά από την Ελλάδα, οι 35 αιτήσεις ξεπέρασαν τις συμμετοχές κάθε προηγούμενης χρονιάς.

Η διεθνής κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από 25 πιστοποιημένους γευσιγνώστες ελαιολάδου, μεταξύ των οποίων και οι Βασίλης Καμβύσης και Κώστας Δρίτσας από την Ελλάδα, καθώς και ομάδα παιδιών για την επιλογή ειδικού βραβείου ελαιολάδου (Biolkids), ανέδειξε δώδεκα, συνολικά, ελληνικά ελαιόλαδα, μεταξύ των οποίων 1 χρυσός και 11 αργυροί νικητές.
 

Χρυσός Νικητής:
 

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΠΟ 7 ΧΡΟΝΩΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΗ ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΕ


Μία νέα γλώσσα καλούνται να μάθουν τα παιδιά στα δημοτικά σχολεία στην Βρετανία και θα είναι αυτή της ελληνικής και πιο συγκεκριμένα της αρχαίας ελληνικής. Το πρόγραμμα αυτό θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2014.

Η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών θα είναι υποχρεωτική και οι μαθητές θα μαθαίνουν να διατυπώνουν ολοκληρωμένες προτάσεις με τη σωστή προφορά και να εκφράζουν απλές ιδέες. Ανάμεσα στις γλώσσες που προτείνονται είναι τα αρχαία ελληνικά, τα λατινικά και τα μανδαρίνικα.

Η κίνηση αυτή φαίνεται μέχρι στιγμής να χαίρει ευρείας συναίνεσης καθώς ο υπουργός Παιδείας Στίβεν Τουίγκ δήλωσε στο BBC, ότι η κυβέρνηση έχει «απόλυτο δίκιο» να κάνει υποχρεωτική τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών από την ηλικία των επτά ετών. Πρότεινε μάλιστα...........