ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Οι πικρές αλήθειες για το θάνατο του Ντιτρόιτ

Ήταν η 4η μεγαλύτερη πόλη της Αμερικής. Η βιομηχανική της καρδιά.

Σήμερα 1 στα 5 σπίτια είναι ερειπωμένα και κλειστά. Υπάρχουν σπίτια που πωλούνται για 1 δολάριο.

Για όσους δεν γνωρίζουν το Ντιτρόιτ ήταν η καρδιά του «Αμερικάνικου ονείρου», με την μαζική παραγωγή, τα αυτοκίνητα, τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, τα τεράστια εμπορικά κέντρα κλπ.

Το Ντιτρόιτ αποτέλεσε το κέντρο της αυτοβιομηχανίας. Οι βιομήχανοι άρχισαν να

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΑΪΜΑΡΗΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Λάβαμε το παρακάτω ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο από φίλο αναγνώστη και το δημοσιεύουμε. Θα θέλαμε επίσης να τονίσουμε πως η περίοδος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης θεωρείται από τους "προοδευτικούς" και κυρίως από αυτούς που βρίσκονται πίσω από τους "προοδευτικούς" ως από τις πλέον θαυμάσιες περιόδους της ιστορίας καθότι η αχαλινωτη ελευθεριότητα και η γενικευμένη ηθική παρακμή γνώρισαν τη περίοδο εκείνη πρωτόγνωρη άνθιση. Η αντικειμενική ιστορική μελέτη της περιόδου αυτής καταδεικνύει τι δυστοπικά οράματα έχουν για την κοινωνία οι δυνάμεις της "προόδου". 

Γράφει ο Θωμάς Παππάς

τα δύο πρόσωπα της Δ. της Βαϊμάρης: πείνα και πλήρης ηθική παρακμή
Τον τελευταίο καιρό συναντάμε συχνά άρθρα  που αναφέρονται στην Δημοκρατία της Βαϊμάρης και πόσο εκείνη η ιστορική εποχή περιέχει κοινά

Άνανδρα, βρωμερά και θρασύδειλα σκουλήκια της αριστεράς επιτέθηκαν φραστικά στην δημοσιογράφο Κυρία Νάντια Αλεξίου!

Άνοιξε ο σταλινικός βόθρος της άκρας αριστεράς και βρομίζει τον τόπο, εις βάρος της γνωστής δημοσιογράφου Νάντιας Αλεξίου (φωτο), που κατέθεσε ως μάρτυς στη δίκη του Ηλία Κασιδιάρη. 

Επειδή, λοιπόν, η κατάθεσή της θεωρήθηκε ευνοϊκή για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, όλος ο ..."προοδευτικός" συρφετός της χίμηξε μετά μανίας από την ανωνυμία του διαδικτύου (facebook και twitter) βεβαίως-βεβαίως.
Έτσι δρουν πάντα οι άνανδροι και θρασύδειλοι μαρξιστές: ή μέσα στο σκοτάδι της... νύχτας ή μέσα στο σκοτάδι της κουκούλας τους, ή μέσα στο σκοτάδι της

Στοιχεία ΣΟΚ: 1 στις 4 Σουηδέζες θα βιάζεται! Αύξηση 500% στους βιασμούς στην Σουηδία!

Η Σουηδία έχει εισάγει τεράστιους αριθμούς Μουσουλμάνων μεταναστών με καταστροφικά αποτελέσματα!

Ο πληθυσμός της Σουηδίας αυξήθηκε από 9 εκατομμύρια σε 9,5 από το 2004-2012, κυρίως λόγω της μετανάστευσης από χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Ιράκ και η Σομαλία.

16% των νέων  γεννήσεων είναι από μητέρες μη-Δυτικών χωρών. Το ποσοστό των μεταναστών που εργάζεται είναι 54%. 
Η Σουηδία έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό βιασμών στο πλανήτη, μετά την Νότιο Αφρική, όπου τα 53,2 ανα 100.000 είναι 6 φορές μεγαλύτερο από

Ο κύβος ερρίφθη για το τζαμί της Αθήνας


Στην τελική ευθεία, με εντολή Σαμαρά, έχει μπει η κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», το μόνο που απομένει για την ανέγερση του μοντέρνου κτιρίου που σε τίποτα δεν θα θυμίζει τα παραδοσιακά τζαμιά με τους μιναρέδες, είναι η δημοπράτηση του έργου από το υπουργείο Μεταφορών.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΩΡΑ: ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ!



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΩΡΑ: 60.000-70.000 λαού βροντοφώναξε: ΟΧΙ στην ΝΕΑ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ – ΟΧΙ στο μεγαλύτερο διαπλεκόμενο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης – ΟΧΙ ΣΤΑ
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ.


Εργασιακός Μεσαίωνας για χιλιάδες εργαζόμενους



  • Έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας
  • Μαζική μετατροπή συμβάσεων σε εκ περιτροπής εργασία ή ελαστική απασχόληση
Το χάος που επικρατεί στη αγορά εργασίας αποτυπώνεται στην έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) για το 2012, η οποία παραδόθηκε στην τρόικα. Η έκθεση καταγράφει 74.483 επιχειρήσεις που απασχολούν 261.353 εργαζόμενους οι οποίες προχώρησαν σε μειώσεις μισθών μεσοσταθμικά κατά 18,8%, μέσω επιχειρησιακών συμβάσεων και...
ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ! ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΗΡΩΑΣ. ΣΙΚΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!


samaraschef
Ο Σαμαράς που εμφανίστηκε να παίρνει πάνω του το χειρισμό των συνομιλιών με την τρόικα, μαγειρεύει... επικοινωνιακό παιχνίδι για την Μέρκελ και υπέρ της παραμονής του στην Πρωθυπουργία! 

Ξεπουλάνε τα μυστικά της πατρίδας μας



Εκχωρούν πολύτιμες πληροφορίες μαζί με το ξεπούλημα δημόσιου πλούτου.
Ψηφίστηκε χθες κατά πλειοψηφία η τροπολογία για την πρόσβαση σε πληροφορίες και εμπιστευτικά στοιχεία επιχειρήσεων ενόψει τωναποκρατικοποιήσεων.
Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η τροπολογία αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να προχωρήσει στις αρχές Απριλίου η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ και της ΔΕΠΑ, καθώς οι επενδυτές, για να μπορέσουν να καταθέσουν προτάσεις, πρέπει να γνωρίζουν συγκεκριμένα τεχνικά στοιχεία.

"Μην ξύνεσε στη γκλίτσα του τσομπάνη"! Ποιος το ΄πε στον Τσουκαράκη;

`Μην ξύνεσε στη γκλίτσα του τσομπάνη`! Ποιος το ΄πε στον Τσουκαράκη;Το μήνυμα έφθασε στον πρόεδρο του 

ΣΥΣΜΕΔ Ανέστη Τσουκαράκη, μέσω 

στρατιωτικού διαυλου και κωδικοποιημένο 

όπως απαιτεί η στρατιωτική ασφάλεια. "Μην 

ξύνεσε στη γκλίτσα του τσομπάνη", έλεγε το 

μήνυμα και η αποκωδικοποίησή του δεν ήταν 

δα και δύσκολη. "Κάτσε καλά" ,είναι ο 


ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑΣ "Δεν πάτε καθόλου καλά, καθυστερείτε" επιπλήττουν οι δανειστές


Κάθε άλλο παρά καλό είναι το κλίμα, που δίνουν στελέχη της Τρόικας για τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για το εάν πρόκειται για παιχνίδια τακτικής εκ μέρους τους ή αν αποτυπώνουν τη πραγματική εικόνα των συζητήσεων κόντρα στην ενημέρωση από τα υπουργεία που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή των διαπραγματεύσεων.

Στα πρόθυρα του χρηματιστηριακού σοκ η παγκόσμια οικονομία

 Πώς ακόμα και οι ηγετικές οικονομίες κινδυνεύουν από υπερπροσφορά νομισμάτων. Φόβοι και ανησυχίες από διεθνείς οργανισμούς

Παρά την άνοδο στα χρηματιστήρια και το ευοίωνο οικονομικό κλίμα, υπάρχουν φωνές που συνιστούν προσοχή στις αγορές μετοχών και συναλλαγμάτων.

Σύμφωνα με την "Ναυτεμπορική", ο διακεκριμένος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί προειδοποίησε για ξαφνική χρηματιστηριακή αναταραχή στις χρηματιστηριακές αγορές προς το τέλος του έτους.
Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) βλέπει την τιμή brent να εκτοξεύεται...

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ: ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ (VIDEO)


Πραγματοποιήθηκε, όπως το "Αγιορείτικο βήμα" ανέφερε προ ημερών,  στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου, στο κέντρο του Πειραιά (Καραΐσκου 104 και Σωτήρος), την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013, η ημερίδα που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολή Πειραιως με θέμα: "Σαηεντολογία, μια πραγματική απειλή".
 Πλήθος κόσμου (περισσότεροι των 300) παρακολούθησε την ημερίδα, η οποία λόγω της μεγάλης συμμετοχής του κόσμου, του ενδιαφέροντος των παρισταμένων και της συζήτησης που ακολούθησε, διήρκησε περισσότερο του αναμενομένου.

Ελληνίδα επένδυσε στην Ολλανδία για να γλιτώσει από την κρίση και έχασε όλα τα λεφτά της


Απίστευτη «γκαντεμιά» για μια Ελληνίδα η οποία θέλησε να αποφύγει τις προβληματικές επενδύσεις στη χώρα και επένδυσε σε μια Ολλανδική Τράπεζα. Το εν λόγω ίδρυμα πρόσφατα κρατικοποιήθηκε από την κυβέρνηση και όλοι οι επενδυτές έχασαν εξ ολοκλήρου τα λεφτά τους.

Η Ελληνίδα Μαρίνα Χειλά, το Νοέμβριο σύμφωνα με τους Financial Times ( που την αναφέρουν με λατινικούς χαρακτήρες ως Marina Hila) επιθυμούσε να προστατεύσει τα έσοδά της από την πώληση οικογενειακού καταστήματος στον Πειραιά και φοβούμενη την απειλή από την αστάθεια της ελληνική οικονομίας αποφάσισε να επενδύσει στην τράπεζα SNS Reaal μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες της Ολλανδίας.

Το μυστηριώδες άστρο που ίσως είναι αρχαιότερο και από το Σύμπαν!


Το HD 140283 (φωτό) είναι ένα άστρο που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 190 ετών φωτός από τη Γη. Εντοπίστηκε πριν από έναν αιώνα και έκτοτε αποτελεί μόνιμο στόχο των επιστημόνων αφού κρύβει γύρω του πολλά μυστήρια που αναζητούν απαντήσεις
.
Εχει διαπιστωθεί ότι το HD 140283 είναι το αρχαιότερο άστρο που έχουμε εντοπίσει μέχρι σήμερα. Αυτό που το κάνει πραγματικά ξεχωριστό είναι ότι οι υπολογισμοί για την ηλικία του δείχνουν πως μπορεί να είναι αρχαιότερο και από το ίδιο το Σύμπαν!
Οι μετρήσεις και το μυστήριο