ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Προέκυψε νέα «λίστα Λαγκάρντ»- 97 Ελληνες με καταθέσεις εκατομμυρίων στην HSBC


Προέκυψε νέα «λίστα Λαγκάρντ»- 97 Ελληνες με καταθέσεις εκατομμυρίων στην HSBC
Ενενήντα επτά πελάτες του παραρτήματος της HSBC στον off shore παράδεισο της Νήσου Τζέρσεϊ δηλώνουν ελληνική διεύθυνση και ποσά ύψους 22,3 εκατ. ευρώ, στη νέα λίστα που διέρρευσε από την τράπεζα.
Την αποκάλυψη έκανε η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph και αφορά τη βρετανική τράπεζα HSBC -γνωστή σε μας από την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ- και φαίνεται να έχει προεκτάσεις σε πολλές χώρες εκτός της Μεγάλης Βρετανίας.
Τα στοιχεία των 97 προσώπων που δηλώνουν ελληνική διεύθυνση......
παραμένουν άγνωστα προς το παρόν αλλά μπορούν να αποκτηθούν από τις ελληνικές αρχές στα πλαίσια συμφωνιών ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των κρατών της ΕΕ, καθώς η λίστα βρίσκεται ήδη στα χέρια των βρετανικών Αρχών.
Στη νέα λίστα που διέρρευσε από την HSBC υπάρχουν 8.474 πελάτες και ανάμεσά τους βρίσκονται έμποροι ναρκωτικών, έμποροι όπλων και οικονομικοί σύμβουλοι που συμμετείχαν σε απάτες.
Η πλειοψηφία (4.388) είναι Βρετανοί με καταθέσεις άνω των 865 εκατ. ευρώ ενώ κάποιοι έχουν δηλώσει κατοικία στο Ισραήλ, στη Γαλλία, στις ΗΠΑ και στην Ισπανία.
Η HSBC αποδεικνύεται σε τράπεζα των αμαρτιών, με πλούσιο παρελθόν στα σκάνδαλα. Και έχει βρεθεί πολλές φορές στη δίνη σκανδάλων ως ύποπτη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ή ως άντρο φοροδιαφυγής.


Πηγή: Προέκυψε νέα «λίστα Λαγκάρντ»- 97 Ελληνες με καταθέσεις εκατομμυρίων στην HSBC | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/76166#ixzz2BzfJhB82

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου