ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Τι έκαναν οι οπαδοί της Τράμπζονσπορ; Μια σημειολογική κίνηση με άρωμα… Ελλάδας και Πόντου...

Τι έκαναν οι οπαδοί της Τράμπζονσπορ; Μια σημειολογική κίνηση με άρωμα… Ελλάδας και Πόντου...



Είναι το 61ο λεπτό της αναμέτρησης Γιουβέντους-Τράμπζονσπορ. Το παιχνίδι είναι δύσκολο και το κλίμα σουρεαλιστικά ήσυχο εξαιτίας της πραναγγελθείσας…
απεργίας της φανατικής «ασπρόμαυρης» εξέδρας. Η επακόλουθη σιωπή στο στάδιο διεκόπη ξαφνικά από μια βοή που ούτε το γκολ δεν προκαλεί. Και μετά κροτίδες, καπνογόνα, σημαίες, κασκόλ, συνθήματα.

Όλα προέρχονται από την εξέδρα των φιλοξενουμένων, όπου έχουν τοποθετηθεί 2.000 περίπου φίλοι της Τράμπζονσπορ. «Μα κάνουν έτσι για ένα φάουλ;», βγαίνει αυθόρμητα η ερώτηση από τον οποιονδήποτε, ο οποίος δεν μπορεί με τίποτα να συνδέσει αυτή την έκρηξη με τα όσα συμβαίνουν εντός αγωνιστικού χώρου.

Η ΕΚΤ κρύβει τα έγγραφα για την απόκρυψη του ελληνικού χρέους

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε στις 6Φεβρουαρίου ότι η ΕΚΤ δεν είναι υποχρεωμένη να δώσει στο πρακτορείο Bloomberg δύο εσωτερικά έγγραφα  που αποκαλύπτουν πως η Ελλάδα χρησιμοποίησε τα παράγωγα για να αποκρύψει το χρέος της, επισημαίνουν οι Stephanie Bodoni και Elisa Martinuzzi σε άρθρο τους στην ηλεκτρονική έκδοση του BLOOMBERG, με τίτλο «ECB Wins EU Court Ruling to Keep Greek Swap Information Secret».

"Χάθηκε" ο Σαουδάραβας Πρίγκηπας Μπαντάρ Μπιν Σουλτάν!!!

Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης*
www.analystsforchange.org
Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας και Δντης Πληροφοριών της Σαουδικής Αραβίας για πάνω από 23 χρόνια, ο πρίγκιπας Μπαντάρ ΜπινΣουλτάν, ο άνθρωπος που ήλθε σε ρήξη με τις ΗΠΑ, διαφωνώντας πλήρως με την νέα εξωτερική της πολιτική, ομοίως με την Ρωσία  και τον πρόεδρο Πούτιν και αυτός που  προσέβαλλε σκαιότατα  την Αγγλία έχει επισήμως εξαφανιστεί από το πολιτικό σκηνικό εδώ και ένα μήνα.

Στην ανακρίτρια ο Άλεξ Ρόντος - Κατέθεσε και για το σχέδιο δολοφονίας του Κ.Καραμανλή

Στην ανακρίτρια κατέθεσε ο μυστικοσύμβουλος του Γ.Παπανδρέου και κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της ΜΚΟ με τις περιβόητες ναρκοθετήσεις, αλλά και εμπλεγμένος με το σχέδιο απόπειρας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή.  
 

Ουκρανία. Η Έλληνική προεδρία τι ρόλο παίζει; Γιατί δεν συγκαλεί Σύνοδο Κορυφής;


16947346_2013_12_11T145258Z_293979499_GM1E9CB1RDG01_RTRMADP_3_UKRAINE_PROTESTS.limghandler
Έχει καταλάβει κανείς τι κάνει η ελληνική προεδρία της ΕΕ για την κρίση στην Ουκρανία; Την ακούει κανένας στην Ευρώπη ή την έχουν γραμμένη όλοι στα παλαιότερα των υποδημάτων τους; Και στο κάτω κάτω τι νόημα έχει ο θεσμός της προεδρίας;
Χθες οι υπουργοί εξωτερικών επέβαλαν κυρώσεις στην Ουκρανία. Άραγε ήταν εισήγηση του προεδρεύοντος κ. Βενιζέλου ή δεν τον ρώτησε κανείς, απλά συμφώνησε αναγκαστικά κι αυτός;

Αναλύοντας την πτώση της κυβέρνησης και την δυναμική της αναδιοργάνωσης του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα…


 Άρθρο του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου
Είχα ισχυριστεί μετά από μάλλον καλή πληροφόρηση: οι γερμανοί έχουν εναλλακτικά σενάρια για να κρατήσουν την Ελλάδα στο νέο υπό διαμόρφωση σύστημα ηγεμονίας στην Ευρώπη. Σήμερα είμαι σε θέση να επαναλάβω αυτό τον ισχυρισμό. Μόνον που κάθε εναλλακτικό σχέδιο προϋποθέτει την συνέχιση της καραντίνας της χώρας μας εντός της ευρωζώνης ή ακόμη και την μερική έξοδο από......
αυτήν. Η Ελλάδα είναι πλέον θεσμικά  - και αντιμετωπίζεται πολιτικά ως - μια ιδιαίτερη περίπτωση, στο πλαίσιο της ΟΝΕ και ως καθεστώς χρηματοπιστωτικών ροών.