ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Σε πανελλαδική απεργία προχωρούν οι δικηγόροι μέχρι την Παρασκευή


Στις 16 Νοεμβρίου θα καθοριστεί η περαιτέρω στάση του δικηγορικού σώματος
Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι δικηγόροι όλης της χώρας. Με απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, οι δικηγόροι πραγματοποιούν πανελλαδική απεργία από σήμερα, Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή, οπότε θα καθοριστεί η περαιτέρω στάση του δικηγορικού σώματος.

Επίσης, αποφασίστηκε να ζητηθεί....... συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις του δικηγορικού σώματος και «την επιχειρηματολογία του όσον αφορά στη στοχοποίηση του κλάδου».

Ακόμη, αποφασίστηκε η προσφυγή στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά του τρίτου Μνημονίου, όπως και η διεξαγωγή κοινού πανδικαστικού συνεδρίου με τη συμμετοχή δικηγόρων, δικαστικών και δικαστικών γραμματέων, με στόχο την αξιολόγηση της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης, την ανάληψη πρωτοβουλιών και την υποβολή προτάσεων προς την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία.

Κατά την Ολομέλεια, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι 56 Δικηγορικών Συλλόγων από τους 63, εκφράστηκαν διάφορες απόψεις και προτάσεις για πανελλαδική αντίδραση του δικηγορικού σώματος, στα νέα μέτρα που επέβαλε το τρίτο Μνημόνιο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου