ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

Από την εμπόλεμη Λευκωσία στο ΤΕ Αμφίσσης... Οι Πολεμιστές δεν χωρούν στο Στράτευμα !


Ο άγνωστος πόλεμος στην Κύπρο ...video! Αναδημοσιεύουμε το ακόλουθο κείμενο με αφορμή σχόλιο του αναγνώστη "μηδενιστή", σχετικά με την ανάγκη επιστροφής της πολεμικής διάθεσης στο στράτευμα. "Ξιφολόγχη αντί για γαλόνι" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Ας περάσουμε στην αφήγηση ενός νεαρού ΔΕΑ, ο οποίος υπηρετούσε την δεκαετία του 1980 σε τάγμα Εθνοφυλακής της Άμφισσας, και τα όσα διδακτικά μας μεταφέρει :

Πρὸ ἡμερῶν, ξανάδα τὴν ἐξαιρετικὴν ταινίαν τοῦ σπουδαίου Γάλλου σκηνοθέτου Yves Angelo, μὲ τοὺς Gérard Depardieu, Fanny Ardant, Fabrice Luchini κ.ἄ. Τὸ μυθιστόρημα αὐτὸ τοῦ Ὁνωρίου δὲ Μπαλζάκ, ποὺ περιγράφει ἕνα παραπεταμένον ἥρωα τῶν ναπολεοντείων πολέμων, τὸ εἶχα ἤδη διαβάσει ἤδη ἀπὸ τὴν 10ετίαν τοῦ ᾿80, ὑπὸ περιέργους συνθήκας.

Τὸ 1984 εὑρέθην ὡς δόκιμος ἔφεδρος ἀνθυπολοχαγός, ὑπηρετῶν εἰς τὸ Στρατολογικὸν Γραφεῖον τῆς Ἀμφίσσης. Ἐκεῖ, ἐν μέσῳ μιᾶς ἡρέμου γραφειοκρατικῆς καθημερινότητος, ὁ χρόνος διεσκεδάζετο μὲ κρασοκατανύξεις καὶ ἐκδρομάς...


ΕΠΕΣΕ ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ Καταδρομική των εργαζομένων της ΕΡΤ στον Υμηττό και συγκρούσεις με ΜΑΤ


Τεταμένη η κατάσταση στις κεραίες της ΕΡΤ στον Υμηττό μετά την επέμβαση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης εργαζομένων της ΕΡΤ και αλληλέγγυων στον χώρο.
 
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες υπάρχουν προσαγωγές από τους συγκεντρωμένους με τους προσαχθέντες να έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ.
 

"Ἡ Μεταπολίτευση ἦρθε μὲ προδοσία καὶ θὰ φύγει μὲ προδοσία ὡς ἔνδικη μάλιστα μισθαποδοσία τῶν πράξεών της"


Γράφει ὁ Δρ. Κωνσταντῖνος ΒαρδάκαςΤὸ γεωπολιτικὸ σταυρόλεξο καὶ τὸ χαράτσι1974, ἕνας μακαρίτης ἐθνάρχης δηλώνει  "ἡ Κύπρος πέφτει μακριὰ"  γιὰ νὰ δικαιολογήσει τὸ χαράτσωμα τοῦ νησιοῦ ποὺ πέφτει στὰ χέρια τοῦ Ἀττίλα  καὶ μέχρι σήμερα καταπατᾶ τὸ 35% τοῦ Ἅγιου ἐδάφους του.

Σταμάτης Σπανουδάκης: Πιστέψτε και μην φοβάστε!


.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Σταμάτης Σπανουδάκης ανοίγει τη ψυχή του στο Pentapostagma.gr!

Έρχονται δύσκολοι καιροί, απ' όλες τις μεριές θα μας χτυπάνε. 

Καί θα αντέξουν μόνο αυτοί, που μάθανε νωρίς να αγαπάνε. Θέτω, ένα δικό μου προσωπικό δίλημμα. Η στάση μου στην σημερινή πραγματικότητα, ως Έλληνα και Χριστιανού ορθόδοξου, ποιά πρέπει να 'ναι;

Η προσευχή η το μαχαίρι;  Μέσα μου, δυό πρόσωπα παλεύουν.  Το ένα, μου ζητάει να πολεμήσω, όλους αυτούς που χρόνια τώρα καταστρέφουν, ότι και όσους αγαπάω.  Το άλλο μου ζητάει να τους αγαπήσω, ακόμα κι αν με σταυρώνουν.  

Η ευτυχής, "δυστυχία" του Χριστιανού, είναι ότι πρέπει πάντα και σε κάθε του δίλημμα, να σκέφτεται: Τι θα 'κανε ο Χριστός στη θέση μου;


Βροχή νέων μέτρων και δεσμεύσεων στο αναθεωρημένο μνημόνιο


Της Δήμητρας Καδδά 
Βροχή νέων μέτρων και δεσμεύσεων τις οποίες πρέπει να ικανοποιήσει η Ελλάδα περιλαμβάνονται στα κείμενα του αναθεωρημένου μνημονίου που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Κομισιόν ως παράρτημα της έκθεσης αξιολόγησής της η οποία συνοδεύει κάθε απόφαση για καταβολή δόσεων. Καταγράφει αργή πρόοδο και πολλά ρίσκα στην εφαρμογή του προγράμματος με κορυφαίο τα “κατεστημένα συμφέροντα”. 


Γιαταγάνι η Γιαταγάνα ή μήπως…;


Δεν θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί «κεραυνός εν αιθρία» η εξέλιξη αυτή που αφορά την κυρία Γιαταγάνα, βουλευτή Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Όμως είναι πραγματικός κόλαφος για τον ίδιο τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος τελικά μάλλον έχει περισσότερα προβλήματα στο εσωτερικό του κόμματός του, από όσα ο ίδιος υπολόγιζε, αν και για να είμαστε περισσότερο ακριβείς, «από αλλού το περίμενε και από αλλού το βρήκε»…

ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ! Β.Πούτιν μπροστά στον "ελληνικό" σταυρό του Αγ.Ανδρέα: "Η ορθοδοξία μας ενώνει"


Σε μια βυζαντινής μεγαλοπρέπειας θρησκευτική τελετή ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν προσκύνησε (όπως πρώτο το defencenet.gr έγραψε από χθες εδώ) τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέα ο οποίος μεταφέρθηκε από την Πάτρα σε μια μεγάλη περιοδεία σε όλα τα κράτη του ορθόδοξου τόξου που δεν ανήκουν στο ΝΑΤΟ (Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία) και έστειλε μήνυμα στην Ελλάδα ενώ άγημα του ρωσικού Ναυτικού που έχει ως προστάση τον Άγιο Ανδρέα, μετέφερε την σημαία του και ακούμπησε τον ιερό σταυρό για να λάβει την ευλογία του Αγίου σε μια ιδιαίτερα συγκινητική τελετή.

Ποια άμυνα είναι νόμιμη και ποια όχι…


Ενδιαφέρον άρθρο από το πολύ καλό nomikisimvouli.blogspot.gr
Του Νικόλαου Β. Σταυρόπουλου, Δικηγόρου
  • Όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουμε ότι αν ένα έγκλημα (π.χ. φόνος) τελεστεί σε κατάσταση άμυνας, ο δράστης δεν τιμωρείται. Ο Ποινικός Κώδικας ορίζει ρητά άλλωστε ότι «δεν είναι άδικη η πράξη που τελείται σε περίπτωση άμυνας». Η ρύθμιση αυτή είναι αυτονόητη συνέπεια της αίσθησης αυτοσυντήρησης και της ανάγκης του καθενός να προστατεύσει τον εαυτό του ή και τρίτους από επιθέσεις.
  • Ο νομικός ορισμός της άμυνας είναι ο εξής : Άμυνα είναι η αναγκαία προσβολή του επιτιθέμενου, στην οποία προβαίνει κάποιος, για να

Αυτοί είναι οι εμπρηστές της Σάμου – για πιθανή “πρόβα πολέμου” μιλούν στην ΕΥΠ.


ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΑΦΓΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΣΥΡΙΟΙ.

Παιδεραστία, αποκρυφισμός, μασονικά σύμβολα και όποιος αντέξει. Μιλάμε για παγκόσμια επικράτηση.

Ρίξτε μια ματιά γύρω σας. Αναλογιστείτε τα όσα ζήσετε και όσα έρχονται να ζήσετε. 

Ο αναγνώστης ας πάρει μια εικόνα από την σημερινή τραγική κατάσταση….


Περιοδικά μόδας, Tattoo και περίεργοι συμβολισμοί.....απο επώνυμους και όχι μόνο. Εδώ, μιλάμε για βιομηχανία. Πρώτα πλασάρουν την προπαγάνδα και μετά οι άλλοι παίρνουν αποφάσεις...όλα είναι έλεγχος και κέρδος. Μπήκαμε για τα καλά σε σκοτεινά χρόνια...Οι φωτογραφίες είναι φετινές.Speaking of Sex Kitten, here's an image posted by on Rihanna's Instagram. So you got the animal print (used to identify Beta Programming) and a kitten head. Yup.

Μιλώντας  για Sex Kitten-εδώ βλέπουμε την αναπαράσταση Beta Programming απο την γνωστή Αφροαμερικάνα pop star Rihanna

Πετάμε … τουρκικά;

Γράφει η Θάλεια Χούντα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε την επιβεβαίωση των πληροφοριών, που κάνουν λόγο για εξαγορά της Olympic Air από τις τουρκικές αερογραμμές! Η προσφορά που κατέθεσαν οι γείτονες, αναφέρεται, ότι είναι κατά 20 εκ. ευρώ ανώτερη αυτής της Aegean και ουσιαστικά αποτελεί … μονόδρομο η κατάληξη.

Τι σημαίνει αυτό; όλοι μπορούμε να φανταστούμε, να τους παραδώσουμε τον εναέριο χώρο μας για τις πτήσεις, να τους παραδώσουμε τα αεροδρόμιά μας, να τους πληρώνουμε το αντίτιμο, να τοποθετηθεί το φέσι στην θέση των ολυμπιακών κύκλων κοκ.

ΔΙΜΟΙΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

1Επέμβαση των ΜΑΤ απόψε στο Άγιο Όρος

Ήδη διμοιρία των ΜΑΤ βρίσκεται επί ποδός στις Καρυές, πρωτεύουσα του  Αγίου Όρους,  μόλις λίγα μέτρα από το κονάκι της Μονής Εσφιγμένου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Αγιορείτικου Βήματος", έχουν λάβει εντολή να επέμβουν στο κονάκι να το εκκενώσουν και να το παραδώσουν. 


"ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ;" ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ...ΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ...

stournaras-nikolopoulou
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Ο άνθρωπος για τον οποίον ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι είναι «αδελφός» του και ο οποίος εμφανίζεται ως «ψυχρός εκτελεστής» των αποφάσεων της τρόικας λειτουργεί πλέον ξεκάθαρα για το «κλαμπ» των ξένων εντολέων δανειστών.

Ακρίτα: Για τα συσσίτια της Χ. Αυγής.

 «Καλύτερα να τρως απ' τα σκουπίδια παρά απ' τα σκατά»... Εσύ σαβούρα μια ζωή από τα σκατά τρως.

Εθισμός στο διαδίκτυο σε ενήλικες

Ac15d35fdae8a16c958e52e3f4955d78_xl


Γράφει η Ιωάννα Χατζηβασιλειάδη, Γενικός ιατρός-οικογενειακός

Η χρήση του διαδικτύου στις μέρες μας έχει φέρει θετικά και αρνητικά στοιχεία.Είναι γνωστό σε όλους μας πως με μια απλή περιήγηση στον ιστό σε σχεδόν μηδενικό χρόνο έχει κανείς πρόσβαση σ΄ ένα παγκόσμιο δίκτυο πληροφοριών και επεξεργασίας αυτών.Δυστυχώς όμως η κατάχρηση του διαδικτύου τα τελευταία χρόνια,έχει οδηγήσει στη διαμόρφωση συμπεριφορών και προσωπικοτήτων με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και συμπτωματολογία.
Καθημερινά,αυξάνεται ο αριθμός ενηλίκων που έχουν εθιστεί στο διαδίκτυο.Αυτό αποτελεί εργαλείο της εργασίας τους αλλά αποσπά τεράστιο κομμάτι της

Συγκλονίζει ο αγώνας της Μυρτούς - Δίνει νέα μάχη για τη ζωή της!Η περιπέτεια της Μυρτούς ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο στην Πάρο, όταν το 15χρονο ...
- τότε - κορίτσι έπεσε θύμα κακοποίησης του αδίστακτου Πακιστανού Αχμέτ Βακάς, που της επιτέθηκε, με σκοπό όπως αργότερα υποστήριξε να κλέψει το κινητό της τηλέφωνο.

Το νεαρό κορίτσι αντιστάθηκε και τότε ο δράστης άρχισε να χτυπάει το κεφάλι της στα βράχια.

 Από εκείνη τη μέρα ξεκίνησε ένας Γολγοθάς για την 16χρονη σήμερα Μυρτώ, που δίνει μεγάλη μάχη, ώστε να επικοινωνήσει ξανά με το περιβάλλον. Ύστερα από πολλούς μήνες νοσηλείας στον Ευαγγελισμό, η

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ – ”Είμαστε απλήρωτοι δύο και πλέον μήνες”!

“Ζητάμε την άμεση χρηματοδότηση της εταιρείας για τη συνέχιση της παραγωγής, καθώς και την πληρωμή των δεδουλευμένων μας” καταγγέλλει o πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΛΒΟ…

"ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ" ΛΕΝΕ "Ξαφνικό θάνατο" του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης ζητεί η Τρόικα!

H αδίστακτη και μονίμως ανικανοποίητη Τρόικα φέρεται να έχει ζητήσει από την -άκρως υπάκουη- κυβέρνηση να εφαρμοστεί το μοντέλο του «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ και για άλλους δημόσιους φορείς, μεταξύ των οποίων ένα ολόκληρο υπουργείο και μια γενική γραμματεία. Πρόσχημα πάντα αποτελεί η εκπλήρωση του στόχου της κινητικότητας έως τα τέλη του έτους.