ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ντ. Τόρες: Να ιδιωτικοποιήσουμε τον Πλάτωνα


Πλάτων: αντίγραφο προτομής από τον Σιλανίωνα
Πλάτων: αντίγραφο προτομής από τον Σιλανίωνα
Του Νταβίντ Τόρες*
Τιμώντας το επίθετό του, που μοιάζει περισσότερο με τον τζίτζικα παρά με το μέρμηγκα, ο Ούλριχ Γκρίλο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικής Βιομηχανίας, πρότεινε η Ελλάδα να μεταβιβάσει ένα μεγάλο μέρος της ιστορικής και καλλιτεχνικής της κληρονομιάς στο Ταμείο της ευρωπαϊκής διάσωσης. Παρόλο που η πρόταση του Ούλριχ Γκρίλο μπορεί να φανεί αρκετά καινούργια, ήρθε με τρεις χιλιετίες καθυστέρηση, γιατί αυτό το κάνει η Ελλάδα από τα χρόνια του Ομήρου. Σχεδόν όλα τα μεγάλα πολιτιστικά έργα που απολαμβάνουμε στη Δύση, τα μαθηματικά, η φιλοσοφία, το θέατρο, η δημοκρατία, η μουσική, η φυσική, ο αθλητισμός, η λυρική και τα έπη, είναι ελληνικής προέλευσης. Ο Γκρίλο δεν τα έβαλε στο λογαριασμό, γιατί αυτός είναι κάτι παραπάνω από ένα γερμανικό ξυνολάχανο.

Μόνοι οι Βενιζέλος και Νταβούτουγλου ''υπέρ της επέμβασης'' στη Συρία...


Μετά το βροντερό όχι της βρετανικής Βουλής !
Ενώ κατά ειναι το 80% των Αμερικανών Πολιτών ...
Διασυρμός της Ελλάδας από τον ''πολεμοχαρή'', άσχετο και ανεύθυνο υπουργό των Εξωτερικών της.
 
(Μετά το όχι στον πρωθυπουργό της Μεγ. Βρετανίας από την Βουλή του, ο ΥΠ.ΕΞ. της Ελλάδας είναι ο μόνος που ζητά... πόλεμο, χωρίς αποδείξεις γιά τα χημικά. 
Αν ο πρωθυπουργός είχε λίγη υπευθυνότητα, θα τον είχε διώξει και ας έπεφτε η κυβέρνησή του).

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΘΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ > "Εάν τα αεροπλάνα τους εισβάλουν στον εναέριο χώρο μας, θα συναντήσουν την κόλαση του πυρός. Αν δεν μπορέσουμε να τα ρίξουμε θα πέφτουμε επάνω τους και θα ανατινάζονται στον αέρα"


Η βρετανική εφημερίδα The Guardian αναφέρεται σε Σύριο αξιωματικό της πολεμικής αεροπορίας που υπηρετεί σε αεροπορική βάση κοντά στη Δαμασκό, ο οποίος δήλωσε ότι το καθεστώς ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει ως αντεπίθεση στους Αμερικανούς, πιλότους- αυτοκτονίας (καμικάζι).
Ο αξιωματικός είπε:

Δες απλά τους αριθμούς και θα καταλάβεις γιατί οι δανειστές ήρθαν για να μείνουν-για πάντα;






Δες απλά τους αριθμούς και θα συνειδητοποιήσεις γιατί το ΔΝ (και οι δανειστές) δεν θα φύγει ποτέ από την Ελλάδα-τουλάχιστο όσο θα ζήσουμε.
Η πίεση για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους τουλάχιστον για την τριετία 2014 – 2016 έχει την δική της αριθμητική λογική. Οι συνολικές αποπληρωμές χρέους ξεπερνούν στην τριετία τα 48 δισ. ευρώ και από αυτά τα 18,6 περίπου δισ. ευρώ αφορούν σε υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ. Ενώ τα υπόλοιπα αφορούν σε λήξεις ομολόγων που έχουν απομείνει στα χέρια hedge funds, τραπεζών, ασφαλιστικών ταμείων και κεντρικών τραπεζών μαζί και στην ΕΚΤ.

Θα πατήσει μόνος ο Ομπάμα τη σκανδάλη στη Συρία;

Από τα χείλη του πλανητάρχη κρέμεται η τύχη της Συρίας – Αναμένεται τελική απόφαση Ομπάμα μέσα στις επόμενες ώρες

Από τα χείλη του πλανητάρχη κρέμεται η τύχη της Συρίας, με τη διεθνή κοινότητα να περιμένει με κομμένη την ανάσα την τελική απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα που αναμένεται να ανακοινωθεί σε λιγότερο από 24 ώρες.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ: "ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΧΑΜΣΤΕΡΑΚΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΡΟΔΑ"...


Χάμστερ και Στουρνάρας




Χαμστεράκι που κινείται πάνω σε ρόδα χαρακτήρισε τον Γιάννη Στουρνάρα βουλευτής, απαντώντας του σε όσα είπε περί «σπεκουλαδόρων και πρόθυμων ηλιθίων « στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών.
Πρόκειται για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Β΄ Αθηνών Ευκλείδη Τσακαλώτο,ο οποίος υπενθύμισε στον Γιάννη Στουρνάρα παλαιότερες δηλώσεις του.

Η παντοκρατορια των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ στον πλανητη θα καταρρευση εξαιτιας της Συριας.

Από τον Πάνο Κ.

Η παντοκρατορια των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ στον πλανητη θα καταρρευση εξαιτιας της Συριας.
Μετα τις πολεμικες κραυγες και την προσπαθεια πλυσης εγκεφαλου που επιχειρήθηκε να γινει εδω και λιγες μερες,σχετικα με την αναγκαιοτητα για επεμβαση στην Συρια και τις προκλητικα βλακωδεις προβοκατσιες που στήθηκαν με δηθεν χημικα και οπλα μαζικης καταστροφης που κατερρευσαν ακομα και απο τον ΟΗΕ,τα δυτικα “γερακια”αρχισαν να τα μαζευουν με τον Ολαντ να κανει την αρχη,τον Καμερον να ακολουθει δειλα και αναμενουμε τον Ομπαμα.

ΣΟΚ - ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 5 ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ! - ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ!


 Την επίκληση του Άρθρου 5 της Ατλαντικής Συμμαχίας μπορούν ανά πάσα στιγμή να επικαλεστούν πολεμοχαρείς κύκλοι για να ξεμπλοκάρουν μια και καλή την Επίθεση στη Συρία, που έχει κολλήσει πολιτικά και νομικά σε ΗΠΑ και Βρετανία!

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ - ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ Ενισχύουν την ασφάλεια των θαλασσίων συνόρων - Ετοιμάζονται για σχέδιο "Κόσμος"

Στην ενίσχυση των θαλασσίων συνόρων για την αποτροπή κύματος μεταναστών προς την Ελλάδα, στο συντονισμό για τον έλεγχο του FIR Αθηνών και στην ενεργοποίηση του σχεδίου «Κόσμος» όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο, αποσκοπεί η σημερινή ευρεία σύσκεψη που γίνεται στο Πεντάγωνο και αφορά στις εξελίξεις της Συρίας.

"Ελευθεροτυπία": Η Χρυσή Αυγή παίρνει το Δήμο Αθήνας και Θεσσαλονίκης...Μοναδική λύση η συσπείρωση του "δημοκρατικού τόξου"


Έντρομο το καθεστώς για αυτό που έρχεται στους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης προετοιμάζει τον... όχλο του για την σύμπραξη κομμουνιστών - φιλελεύθερων και πασόκων εναντίον των... φασιστών!
Και φυσικά το "πνευματικό μασάζ" ξεκινά από τους..."επαναστάτες" της Αριστεράς, που η αλήθεια είναι θα αργήσουν λίγο περισσότερο να αποδεχθούν τη νέα πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από τη συμπόρευση του κατεστημένου εναντίον του πραγματικού αντισυστημικού εχθρό του...
Του Εθνικιστικού Κινήματος που ήρθε για να σαρώσει τα πάντα στο διάβα του...



Διαβάστε το δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας"

Κι όμως...οι σαλάτες δεν είναι πάντα υγιεινές!


Οι έτοιμες, ψιλοκομμένες σαλάτες που καταναλώνονται κατά κόρον τόσο εν ώρα εργασίας όσο και στο σπίτι, δεν είναι τόσο αθώες όσο...
φαίνονται, προειδοποιούν οι επιστήμονες.


Όχι μόνο δεν έχουν θρεπτικά στοιχεία, αλλά ευνοούν τον πολλαπλασιασμό παθογόνων μικροοργανισμών, που μπορεί να προκαλέσουν σαλμονέλα ή και λιστέρια σε όσους τος καταναλώνουν.

Θυμάστε τα όπλα μαζικής καταστροφής που ψάχναμε στο Ιράκ; Μαντέψτε που είναι!