ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Στήνεται καλά το «μειονοτικό» στη Ρόδο


Νέα εκδήλωση από τα όργανα της Τουρκίας στα Δωδεκάνησα, που κλιμακώνουν τις δράσεις τους για την εμπέδωση τουρκικής συνείδησης στους μουσουλμάνους της περιοχής.
Η συγκεκριμένη απόπειρα τουρκοποιήσης στη Ρόδο περνάει ως επί το πλείστον μέσα από τον λεγόμενο «Πολιτιστικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Ρόδου η Αδελφοσύνη», έναν σύλλογο που διακινεί τουρκικό χρήμα και βρίσκεται σε άμεση σύνδεση όχι μόνο με την Τουρκία, αλλά και τους σκληροπυρηνικούς τουρκόφρονες κύκλους της Θράκης, με τους οποίους συνεργάζεται στενά.
Και επ’ αυτού βέβαια υπενθυμίζεται και τις εκατέρωθεν εκδρομές, αλλά κυρίως την αποστολή στη Ρόδο του  Ιλτέρ Μέτσο, ιμάμη του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, για να “οργανώσει” τους εκεί μουσουλμάνους

ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΙΚΙΑΑπίστευτη δήλωση του Προέδρου της ΕΚΤ στο Der Spiegel στην οποία μας λέει ξεκάθαρα ότι πλέονη Ελλάδα είναι αποικία.
Σήμερα στη συνέντευξη του Προέδρου της ΕΚΤ κ. Ντράγκι στο Spiegel έπεσαν οι "μάσκες".
O Ευρωπαίος Κεντρικός Τραπεζίτης εξέφρασε...την απόλυτη συμφωνία του με την πρόταση του κ. Σόιμπλε για έλεγχο των εθνικών προϋπολογισμών από έναν Υπερεπίτροπο.
Η πρόταση αυτή συνιστά εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και ο κ.Ντράγκι δεν ''μάσησε'' καθόλου τα λόγια του.
Στη συνέντευξή του στο Spiegel o κ.Ντράγκι επισημαίνει χαρακτηριστικά:
 ''Κάποιες κυβερνήσεις δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει ότι έχουν χάσει εδώ και καιρό την εθνική τους ανεξαρτησία λόγω του υψηλού χρέους τους . Μόνο αν εκχωρήσουν την εθνική τους κυριαρχία θα έχουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη της Ευρωζώνης''.
Ο Κεντρικός Τραπεζίτης ουσιαστικά ''φωτογραφίζει'' τη διάταξη που παρακάμπτει τη Βουλή και θέτει υπεράνω του Κοινοβουλίου το ΤΑΙΠΕΔ. Δηλαδή μας λέει ότι θυα μπούνε στο σπίτι μας θα μας το αδειάσουν, και το καλό που μας θέλουν να καθόμαστε να κοιτάμε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Ο λαός μίλησε!"Οι Ισλανδοί για μια ακόμη φορά παραδίδουν μαθήματα Δημοκρατίας.

Το Σάββατο εκλήθησαν να αποφανθούν σε βασικά ερωτήματα τα οποία θα προλάβουν μελλοντικές κρίσεις και θα... αποτρέψουν τους πολιτικούς να παίξουν για μια ακόμη φορά με το μέλλον της χώρας. Τα ερωτήματα που ετέθησαν και οι ψήφοι που συγκέντρωσαν τα 'Ναι' και 'Όχι' είναι τα εξής:

Επιθυμείτε οι προτάσεις του Συνταγματικού Συμβουλίου να θέσουν τις βάσεις για ένα νέο προσχέδιο Συντάγματος;

Σχολικό βιβλίο-ντροπή, ψέματα για το έπος του '40!Ηλίας Χρ. Φραγκόπουλος*
Ανθρώπινη επιθυμία και επιδίωξη και λαχτάρα είναι να κάνουμε τα παιδιά μας να εκτιμούν και να αγαπούν τους άλλους ανθρώπους και πρώτα πρώτα τους δικούς τους. Πολλά χρόνια δάσκαλος, έλεγα στους γονείς των μαθητών μου: Να προσπαθείτε να κάνετε τα παιδιά σας να σας αγαπούν και να σας εκτιμούν. Το πρώτο είναι εύκολο, γιατί είναι φυσιολογικό. Είναι στη φύση μας. Το δεύτερο πρέπει να το κερδίσετε με τη δική σας προσπάθεια. Τότε θα είναι κοντά σας και τότε θα μπορέσετε να τους προσφέρετε, πέρα απ’ τα τόσο
απαραίτητα υλικά, και κάθε πνευματική στήριξη και βοήθεια.


Αυτή την πολύ απλή και σχεδόν αυτονόητη παιδαγωγική αρχή φαίνεται ότι το ίδιο το σημερινό ελληνικό σχολείο επιδιώκει όχι μόνο να την αγνοεί, αλλά και να τη μάχεται με πλήρη συνείδηση του επερχόμενου (ίσως και επιδιωκόμενου) αποτελέσματος.

Αλλάζουν τα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας - Ποιοι παύουν να το δικαιούνταιΑπό τον ερχόμενο Ιανουάριο θα ισχύσουν τα νέα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας που έχουν θεσμοθετηθεί από το 2011 με το νόμο 3986/2011 Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015.Αυτό προβλέπεται σε εφαρμοστική εγκύκλιο του νόμου που εξέδωσε η Διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).


Σύμφωνα με το άρθρο 8 του νόμου, από την 1η Ιανουαρίου 2013 για τον τελικό καθορισμό της διάρκειας επιδότησης λαμβάνεται υπόψη και το τί είχε εισπράξει ο άνεργος από το 2009 και μετά.

Τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας, εντός της προηγούμενης «από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης λόγω ανεργίας, τετραετίας», δεν πρέπει να ξεπερνούν συνολικά τα.......

Θα δούμε και δεύτερα Δεκεμβριανά...;Όταν το κόμμα του κυρίου Τσίπρα ήταν δημοσκοπικά Αντιπολίτευση,"έπεσε" λόγω των Δεκεμβριανών του 2008.
Σήμερα που είναι πραγματικά Αντιπολίτευση,τι πρέπει να περιμένουμε...;

Ας γυρίσουμε 4 χρόνια πίσω
 

Το 2008,η κυβέρνηση Καραμανλή νιώθει αήτητη...Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. του Γιωργάκη(δεν τον είχαν κάνει οι νταβατζήδες ακόμη Γιώργο) συρρικνώνεται και τη θέση του παίρνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ένα κόμμα με ένα νέο Αρχηγό,με φαινομενικά φρέσκες ιδέες αλλά και μια ευαισθησία ειδικά στα θέματα παιδείας.

Όλα αυτά αλλάζουν ένα κρύο βράδυ του Δεκέμβρη.Στις 6 Δεκεμβρίου 2008  ο Αλέξης Γρηγορόπουλος δολοφονείται από πυρά Ειδικού φρουρού(ο οποίος κατά τη δίκη του ισχυρίστηκε ότι εκτελούσε επιχειρησιακό σχέδιο-ο Εισαγγελέας ξέχασε να τον ρωτήσει από ποιόν).


Λέγεται ότι χιλιάδες μηνύματα στάλθηκαν σε κινητά και καλούσαν το κόσμο να βγεί να διαδηλώσει...
 

Μέσω τραπεζών οι συναλλαγές πάνω από 500 ευρώ


Μέσω τραπεζών οι συναλλαγές πάνω από 500 ευρώ
Τέλος στις συναλλαγές με χρήμα σε φυσική μορφή, εφόσον η αξία τους υπερβαίνει τα 500 ευρώ σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Από την 1η Ιανουαρίου 2013, αν δεν υπάρξουν νέες αλλαγές, οι σχεδιασμοί του υπουργείου Οικονομικών υπαγορεύουν ότι όλες οι συναλλαγές αξίας άνω των 500 ευρώ θα γίνονται μόνο μέσω τραπεζικών επιταγών, πιστωτικών-χρεωστικών καρτών ή με χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού του αγοραστή.
Σχετική διάταξη έχει περιληφθεί σύμφωνα με πληροφορίες στο.......

Αντίγραφο του θεάτρου της Επιδαύρου απο ομογενείς στις ΗΠΑ


Αντίγραφο του θεάτρου της Επιδαύρου κατασκεύασε στο Κονέκτικατ η ομογενειακή Οργάνωση «Παιδεία»

15 Οκτωβρίου, 2012

Ένα αντίγραφο του θεάτρου της Επιδαύρου θα κοσμεί εφεξής το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ (
www.uconn.edu) στην πόλη Storrs των Ηνωμένων Πολιτειών, χάρη στην άοκνες προσπάθειες δεκαετιών της ομογενειακής Οργάνωσης «Παιδεία». Την ιδέα συνέλαβε και υλοποίησε ο πρόεδρος της οργάνωσης, Ηλίας Τομάζος, με επίλεκτους συνεργάτες του.

Χανιά καταγγελία: "Πουλάνε" το παλιό νοσοκομείο οι λαθρομετανάστες!

Εμφανίστηκε και στα Χανιά το φαινόμενο της πρωτεύουσας, με καροτσάκια σούπερ μάρκετ στους δρόμους, γεμάτα παλιά μεταλλικά αντικείμενα και... οδηγούς λαθρομετανάστες. Στα πλαίσια αυτής της... εμπορικής δραστηριότητας, "άνοιξαν" οι πύλες του παλιού νοσοκομείου Χανίων όπου  δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Έχουν ξηλωθεί ακόμα και οι σωληνώσεις των

ΘΟΡΥΒΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ Η JERUSALEM POST ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ "ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ" ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ


Με τον τίτλο: "Τα Πρωτόκολλα των σοφών της Σιών, διαβάστηκαν μεγαλόφωνα στη βουλή των Ελλήνων", η The Jerusalem Post, αναφέρετε στην παραπομπή που έκανε ο Ηλίας Κασιδιάρης στα "Πρωτόκολλα" κατά την διάρκεια ομιλίας του στη βουλή, τα οποία και χαρακτηρίζει η εφημερίδα "αντισημιτική πλαστογραφία".