ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Οι πολυεθνικές φαρμακευτικές δοκιμάζουν οπιούχο ναρκωτικό σε παιδιά 6 ετών...

To φαρμακευτικό σκεύασμα OxyContin, το οποίο είναι ένα άκρως εθιστικό αναλγητικό για τους χρόνιους πόνους, αναμένεται να δοκιμαστεί σε παιδιά ηλικίας έως και 6 έτων με στόχο να διατηρηθεί το «κεκτημένο» της πατέντας!
Με μία σύντομη έρευνα που πραγματοποίησαμε στο διαδίκτυο εδώ στο
pentapostagma.gr βρήκαμε ότι το Oxycontin είναι ένα εξαιρετικά εθιστικό φάρμακο. Έχει οδηγήσει σε πάρα πολλούς θανάτους με την αιτιολογία της υπερβολικής δόσης και αποτελεί την αιτία για συνεχόμενους φαύλους κύκλους εθισμών σε ναρκωτικές ουσίες. Η δραστική ουσία οξυκωδόνη και εν συνεχεία το oxycontin αποτελεί ουσιαστικά ένα οπιούχο ναρκωτικό που ανήκει στην ίδια κατηγορία φαρμάκων με τη μορφίνη.
Σύμφωνα με το Dr. Vorobiev (Νοσοκομείο της Ρωσίας που ειδικεύεται στη θεραπεία εθισμών): «το Oxycontin είναι ένα ιδιαίτερα εθιστικό οπιοειδές. Ο εθισμός στο Oxycontin συνθέτει ένα σοβαρό ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα παρόμοιο με εκείνο του εθισμού στην ηρωίνη ή στη μορφίνη. Η κατάχρηση του Oxycontin οδηγεί γρήγορα σε ψυχολογική και σωματική εξάρτηση. Η δράση του Oxycontin δημιουργεί την ίδια ευχάριστη αίσθηση που προκαλούν όλα τα ισχυρά οπιοειδή: άμεση αίσθηση ευχαρίστησης, ευφορία, εσωτερική ηρεμία, ευεξία
Μπορούμε εύκολα να κατανοήσουμε ότι η δοκιμή αυτού του ναρκωτικού σε μικρά παιδιά είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογική, και στην πραγματικότητα εγκληματική!!

Η εταιρία που παρασκευάζει το
Oxycontin είναι η Purdue Pharma LP. Ο στόχος της δοκιμής σε παιδιά είναι να παραταθεί η πατέντα του φαρμάκου για ακόμη έξι μήνες (η οποία λήγει τον Αύγουστο του 2013) – καθώς μόλις λήξει η συγκεκριμένη πατέντα οι ανταγωνίστριες εταιρίες θα μπορούν να κατασκευάσουν φθηνά γενόσημα φάρμακα... Ως αποτέλεσμα η Purdue Pharma αναμένεται να απωλέσει μία τεράστια πηγή εσόδων...  

Σύμφωνα με το Natural News, η FDA αναφέρει ότι“ οι δοκιμές των φαρμάκων σε παιδιά μπορεί να βοηθήσει στο γεφύρωμα του χάσματος της παιδιατρικής γνώσης για τον τρόπο που τα φάρμακα που έχουν εγκριθεί για ενήλικες «λειτουργούν σε παιδιά’’.

Το κέρδος των πολυεθνικών φαρμακευτικών δεν υπολογίζει πλέον ούτε τις αθώες παιδικές ζωές. Μεταφράζουμε από το εγχειρίδιο χρήσης του φαρμάκου Oxycontin για τις σχετικές ισχυρές παρενέργειες:
Ακούσια έκθεση
Η ακούσια κατάποση του Οxycontin, ειδικότερα από παιδιά, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την μοιραία υπερβολική δόση οξυκωδόνης...
(Accidental Exposure
Accidental ingestion of OxyContin, especially in children, can result in a fatal overdose of oxycodone [see Warnings and Precautions (5.3)].)

Πηγές:
[1],  [2][3]
pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου