ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Τουρκία: Το Συνταγματικό Δικαστήριο υπέρ του πρώην αρχηγού Στρατού Ιλκέρ Μπασμπούγκ

Το τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο, εξέδωσε σήμερα απόφαση υπέρ του πρώην αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Ιλκέρ Μπασμπούγκ- İlker Başbuğ -, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για συνωμοσία κατά της κυβέρνηση του Ερντογάν.

Σταϊνμάγερ: Χρειαζόμαστε τη Ρωσία - Δεν μπορούμε να της επιβάλουμε κυρώσεις!

Σε μία θεαματική υποχώρηση και αναγνώριση-υποταγή στην καθολική υπεροχή της Ρωσίας στον ευρασιατικό γεωπολιτικό χώρο, προχώρησε σήμερα ο Γερμανός ΥΠΕΞ Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και την στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει διπλωματικά εγκλωβισμένη και ανίκανη να αντιδράσει στις ρωσικές κινήσεις στην ουκρανική κρίση.
 

Τράβα ελληναρά μου να ψωνίσεις χοιρινό κιμά εισαγωγής από τα Lidl…


Από τον Πόρτα – Πόρτα
Αν σας έλεγαν ότι μια γερμανική Ομόρρυθμη Εταιρία (Ο.Ε.) λειτουργεί στην Ελλάδα 17 χρόνια και ο τζίρος της ξεπερνά το 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ θα το πιστεύατε;
Και όμως είναι αλήθεια και μάλιστα πριν λίγες εβδομάδες εγκαινίασε επένδυση 130 εκατομμύριων ευρώ. Θα πείτε πειράζει που είναι Ο.Ε και όχι Α.Ε. ή κάτι άλλο; Μάλλον ναι γιατί θα πρέπει να ξέρουμε πόσα χρήματα Ελλήνων καταναλωτών ταξιδεύουν κάθε χρόνο για Βερολίνο. Γιατί όπως θα διαβάσετε παρακάτω οι Ο.Ε΅. δεν υποχρεούνται να δημοσιέυουν ισολογισμό.
Πρόκειται για την Lidl η οποία σε κάθε περίπτωση, είναι η μεγάλη ωφελημένη της ελληνικής κρίσης. Με τις χαμηλές τιμές και τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας έχει αποσπάσει πολύ μεγάλο μερίδιο της αγοράς, καθώς το εισόδημα των νοικοκυριών συρρικνώνεται τα τελευταία χρόνια.

Eικόνα πλήρους κατάρρευσης για τον Ε.Βενιζέλο: Στο 81% οι αρνητικές γνώμες



Εικόνα πλήρους κατάρρευσης για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο δείχνουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της ALCO για τις Ευρωεκλογές του 2014, οι οποίες δείχνουν τις θετικές γνώμες για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ μόλις και μετά βίας να φτάνουν στο...

N.Mεντβέντεφ: Θα χορηγήσουμε ρωσική ιθαγένεια σε ρωσοφώνους- Νομιμοποιεί επέμβαση για τη προστασία τους

H Ρωσία φαίνεται ότι λαμβάνει κάθε μέτρο και προετοιμάζει προσεκτικά τη στρατηγική της απέναντι στην παράνομη κυβέρνηση της Δυτικής Ουκρανίας και τις ΗΠΑ-ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό,ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία απλοποιεί τις διαδικασίες της χορήγησης της ρωσικής ιθαγένειας σε ρωσόφωνους που έχουν ζήσει στη Ρωσία ή στην πρώην Σοβιετική Ένωση.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρωθυπουργός δήλωσε στο προκτορείο ειδήσεων Ιnterfax ότι.....

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ

Γράφει ο Θεόδωρος Λάσκαρης             
                             
Η υδρία με την τέφρα του Φρόυντ
Είναι γνωστό ότι, σε κάποιους ιδιαίτερους κύκλους, υπάρχει η συνήθεια να χρησιμοποιούνται διάφορα σύμβολα, που έχουν ως σκοπό να μεταδώσουν στους ''μυημένους'' αυτά που δεν πρέπει να ειπωθούν στους πολλούς και αμύητους. Είναι λοιπόν αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι η τέφρα του Σίγκμουντ Φρόυντ, του ''πατέρα'' της ψυχανάλυσης, φυλάχτηκε μέσα σε μία αρχαία υδρία που απεικονίζει τον Θεό Διόνυσο και μία μαινάδα. (δώρο της σεξουαλικά προβληματικής μαθήτριας του πριγκίπισσας Μαρίας Βοναπάρτης.) Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με τον ψυχολογικό συμβολισμό του Διόνυσου (πάντα εν σχέση με την ψυχανάλυση), ή τουλάχιστον με την αρνητική όψη αυτού του συμβολισμού, μια που όπως είναι γνωστό, τα σύμβολα έχουν θετικές και αρνητικές όψεις, εκφράζουν θετικές και αρνητικές δυνάμεις, ή απλώς απεικονίζουν τις κοσμικές  νομοτέλειες, ανάλογα με το πλαίσιο αναφοράς. Στην περίπτωση του Φρόυντ, η επιλογή (του ιδίου ή του περιβάλλοντος του δεν έχει