ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Οδηγός υγείας με βάση την ασθένεια.


ΑΓΧΟΣ: Βαλεριάνα, Πασιφλώρα, Χαμομήλι, Τζινσενγκ, Τίλιο, Μελισσόχορτο, Μέντα, Λυκίσκος, Ιξός, Ανεμώνη, Σκουτελάρια, Βάλσαμο.
ΑΔΥΝΑΜΙΑ (ΑΤΟΝΙΑ): Αγγελική, Τσουκνίδα, Φασκόμηλο.
ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ: Λουΐζα, Μάραθος, Αψιθιά
ΑΕΡΙΑ: Μαντζουράνα, Λουΐζα, Μάραθος, Θρούμπι.........

Το ελληνικό φυτό θάψα, φάρμακο για τον καρκίνο;


Ένα φυτό που υπάρχει σε αφθονία στην ελληνική εξοχή και ήταν γνωστό για τις θεραπευτικές ιδιότητές του από την αρχαιότητα, ίσως αποτελέσει το επόμενο όπλο της επιστήμης ενάντια στον καρκίνο.
Ο λόγος για τη θάψια (Thapsia garganica) ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, μια εργαστηριακή «απομίμηση» της δραστικής ουσίας της, που θα χορηγηθεί σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη σε κλινικές δοκιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν το τεστ έχει επιτυχή έκβαση, το φυτό της Μεσογείου αναμένεται να αποτελέσει το «κλειδί» για την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς αντικαρκινικών φαρμάκων.
Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τη θάψια ως .......

Αυτά είναι τα νέα μέτρα του Ελληνικού λαού

O Μιτ Ρόμνευ ρίχνει την κυβέρνηση Σαμαρά! Εγκαταλείπουν Βενιζέλος και Κουβέλης, στον αέρα τα 31 δις.

O Έλληνας πρωθυπουργός αισθάνεται ήδη τη καυτή ανάσα του Μιτ Ρόμνευ.
Το μήνυμα του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου προς το ΔΝΤ  είναι "αφήστε την Ελλάδα να πεθάνει"-τίποτε λιγότερο.
Το πιο πιθανό μάλιστα είναι σε περίπτωση νίκης του Ρόμνευ να αποσυρθεί εντελώς το ΔΝΤ από την παροχή βοήθειας στη χώρα μας. Αυτό θα στερήσει από την Ευρωπαική Ένωση και συγκεκριμένα από την Γερμανία την δυνατότητα καταβολής της δόσης των 31 δις.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΗΣ ΧΑΡΤΙ ΠΑΙΖΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΟΙ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Ραγδαίες και γρήγορες εξελίξεις διαδραματίζονται αυτές τις μέρες στην περιοχή της Μεσογείου. Μια περιοχή που όπως αποδείχθηκε κρύβει πάρα πολλά δισεκατομμύρια βαρέλια μαύρου χρυσού στο βυθό της.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι κινήσεις των Αμερικανών το τελευταίο διάστημα στη Μεσόγειο χαρακτηρίζονται όπως το λιοντάρι πλησιάζει το θήραμά του έτοιμο να το κατασπαράξει.

Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα και ποιες μπορεί να είναι οι πιθανές εξελίξεις ;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Νέο σκάνδαλο τύπου "Άκη" στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Αποκάλυψη μεγατόνων, που "θάβεται" με μεγάλη... συνέπεια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το planet-greece και αφορά την προμήθεια 20 ελικοπτέρων μεταφοράς προσωπικού, για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού..
.

Όπως μαθαίνουμε, από την "καρδιά" του Πενταγώνου, το 2003 το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (σ.σ. τότε ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου, που υπέγραψε και τη συμφωνία αγοράς άλλων 12 ελικοπτέρων Apache, για τα οποία θα αναφερθούμε σε άλλο δημοσίευμα) υπέγραψε συμφωνία με την NH - Industries για την προμήθεια 20 ελικοπτέρων μεταφοράς προσωπικού, συνολικού ύψους 900 εκατ. ευρώ.

Φυλή μιλάει αρχαία Ελληνικά στα βάθη της σημερινής Τουρκίας!



Μπορεί οι περισσότεροι Nεοέλληνες να γνωρίζουν ελάχιστα ή να αγνοούν παντελώς την αρχαία ελληνική γλώσσα… όχι όμως και μία απομονωμένη κοινότητα στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, στη βορειοανατολική Τουρκία!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Independent, περίπου 5.000 άνθρωποι φαίνεται ότι μιλούν μία διάλεκτο που πλησιάζει εκπληκτικά στην αρχαία ελληνική γλώσσα.

Όπως επισημαίνουν ειδικοί γλωσσολόγοι μέσω αυτής της διαλέκτου μπορούν να εξάγουν πολύ σημαντικά συμπεράσματα για τη γλώσσα του Σωκράτη και του Πλάτωνα, καθώς και το πώς αυτή εξελίχθηκε.

Κόλαφος η Βάσια Παναγοπούλου για την ομοφυλοφιλία!! Coprus Pasocus Bisti. Ένθετο: Δοξιάδης ξιφουλκεί υπέρ μνημονίου!

Η παράσταση Corpus Christi, ξεσήκωσε αδικαιολόγητα αντιδράσεις από παραθρησκευτικές οργανώσεις και τη Χρυσή Αυγή, που διαφήμισαν έμμεσα τη μπούρδα. Η υπεύθυνη του έργου, ηθοποιός Βάσια Παναγοπούλου ζήτησε την προστασία της αστυνομίας και μαζί με όλους ξεσπάθωσαν για τους “φασίστες” και “ρατσιστές” κ.λ.π. που τα έχετε ακούσει όλοι.
Ας θυμηθούμε όμως, τον ρατσισμό της κ.Παναγοπούλου:
η ίδια ήταν παντρεμένη μέχρι το 1996 με τον συγγραφέα Απόστολο Δοξιάδη και έχουν μαζί μια κόρη, που είναι σήμερα 22 ετών.
Η κυρία Παναγοπούλου κάθισε στο εδώλιο της κατηγορουμένης, για “παρότρυνση σε δολοφονία του συζύγου της“. Η αιτία;

Πως θα εμπλακεί η Ελλάδα σ΄ έναν πόλεμο Τουρκίας-Συρίας

Πως θα εμπλακεί η Ελλάδα σ΄ έναν πόλεμο Τουρκίας-Συρίας
Μέχρι που μπορεί να φθάσει η “αλληλεγγύη” του ΝΑΤΟ προς τη Τουρκία αν αυτή εμπλακεί σε πολεμική σύρραξη με τη Συρία.; Και βέβαια το ερώτημα έχει να κένει ουσιαστικά με την πιθανότητα εμπλοκής της Ελλάδας σ΄ αυτή τη σύρραξη. Και δεν είναι καθόλου θεωρητικό.

“Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, μεσούσης της επίσκεψης του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου στην Αθήνα, διαβεβαίωσαν με όλους τους τρόπους την Άγκυρα, ότι η Ελλάδα, ως νατοϊκή δύναμη, τίθεται στο πλευρό της Τουρκίας, στην ελεγχόμενη –για την ώρα- διμερή κρίση με τη Συρία”,γράφει σε ανάλυσή της στον Επενδυτή η Κύρα Αδάμ η οποία επισημαίνει:


Ξανά στο υπουργείο Εργασίας

Συνάντηση με στελέχη του υπουργείου Εργασίας θα έχει σήμερα το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, καθώς η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά βρίσκεται σε εξέλιξη και υπάρχουν διαφωνίες σε βασικά ζητήματα.
Η τρόικα επιμένει σε μείωση κατά 50% του ύψους των αποζημιώσεων και την αναδρομική ισχύ της ρύθμισης, ώστε να περιλαμβάνει και περιπτώσεις όπου η απόλυση έχει κοινοποιηθεί, αλλά δεν έχει καταβληθεί η αποζημίωση ή μέρος της αποζημίωσης από τον εργοδότη. Ζητά, επίσης, τη μείωση του χρόνου προειδοποίησης για απόλυση, από 1 έως 3 μήνες, αντί έως 6 μήνες όπως ισχύει σήμερα.

Έκτακτο: Πυροβολισμοί μέσα σε κτίριο των δικαστηρίων της Ευελπίδων.

Πυροβολισμοί πριν από λίγο σε κτίριο των δικαστηρίων της Ευελπίδων, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν έναν τραυματία.
Φαρ ουέστ ,Ελλάδα ώρα μηδέν, αντίδικοι σε δίκη τσιγγάνοι και όπως δείχνουν τα πράματα κάποιος πέρασε όπλο μέσα στο δικαστήριο. Αναμένουμε νεότερες πληροφορίες.

Ανανέωση:Γυναίκα η δράστης, πυροβόλησε τον δολοφόνο του...

Η Ελβετία οπλίζεται στο πλαίσιο προετοιμασίας για την ευρωπαϊκή κατάρρευση

Η Ελβετία οπλίζεται στο πλαίσιο προετοιμασίας για την ευρωπαϊκή κατάρρευση
Ο ελβετικός στρατός ετοιμάζει σχέδια έκτακτης ανάγκης για βίαιες ταραχές σε ολόκληρη την Ευρώπη...! Ένα έθνος γνωστό κυρίως για τις τράπεζες του, τα ρολόγια και τις σοκολάτες φοβάται ότι μπορεί να αντιμετωπίσει μια μαζική εισροή Ευρωπαίων προσφύγων στο εγγύς μέλλον.Ένα από τα πλουσιότερα έθνη του κόσμου εξέφρασε ανοιχτά τις ανησυχίες του σχετικά με την πιθανή έκβαση της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης της Ευρώπης, και διεξάγει επί του παρόντος

Επένδυση υψηλής τεχνολογίας από Έλληνα στον Καναδά αφού εμείς τις διώχνουμε

Μία ακόμη απόδειξη της μιζέριας της ελληνικής γραφειοκρατίας και της αλλοπρόσαλλης ελληνικής κοινωνίας αποτελεί η είδηση που έρχεται από τον Καναδά και αφορά τον Έλληνα επιστήμονα και επιχειρηματία Μιχάλη Λαζαρίδη. Ο ιδρυτής της εταιρείας Research In Motion που ανέπτυξε και κατασκευάζει τα γνωστά smartphone BlackBerry ίδρυσε στο Waterloo του Ontario ένα νέο ερευνητικό κέντρο το Quantum-Nano Centre για το οποίο δαπάνησε 100 εκατ. δολάρια.

Υπό παρακολούθηση ισλαμικοί πυρήνες στην Αθήνα... Περιμένουν κάτι;;;


Φόβους για εξέγερση ισλμιστών που ζουν στην Ελλάδα διατυπώνουν ευθέως αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μετά από πληροφορίες που περιήλθαν στις υπηρεσίες ασφαλείας για υψηλή πιθανότητα πρόκλησης ταραχών στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ήδη επικρατεί ανησυχία για την εσωτερική κατάσταση ασφάλειας μετά τις πρόσφατες

Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΓΕΝΗ

Διογένης (404-323 π. Χ.)
Όποιον και να ρωτήσεις, τι είπε ο Διογένης στον Αλέξανδρο, θα σου απαντήσει εκείνο το χιλιοειπωμένο «μη μου κρύβεις τον ήλιο» ή «μη μου στερείς αυτό που δεν μπορείς να μου χαρίσεις». Οι νεοέλληνες ειδικοί κατά έναν περίεργο τρόπο, σταματούν εδώ χωρίς να επεκτείνονται στην υπόλοιπη συζήτηση του Αλεξάνδρου με τον Διογένη, η οποία είναι