ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

Ο ΟΗΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ?...Η ΑΤΖΕΝΤΑ 21 ΠΡΟΩΘΕΙΤΕ ΩΣ ΛΥΣΗ! 
 
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) με το πρόγραμμα Περιβάλλοντος έχει κυκλοφορήσει μια 525-σελίδων έκθεση, σε συνδυασμό με την επερχόμενη διάσκεψη του Ρίο 20 για την αειφόρο ανάπτυξη, που προειδοποιεί για τις "ξαφνικές, και μη αναστρέψιμες καταστροφικές αλλαγές» που θα παρουσιαστούν στον κόσμο, αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα για να το σταματήσουν.
Προσδιορίζουν τα φυτοφάρμακα και άλλες χημικές ουσίες ως μία από τις κύριες αιτίες, όμως, ο ΟΗΕ  συνεχίζει την προσπάθεια να πιέσει για μια κεντρική, παγκόσμια διακυβέρνηση.

Οι Associated Press (AP) αναφέρει ότι το μανιφέστο του ΟΗΕ επισημαίνει σωστά την εκτός ελέγχου κατάσταση των φυτοφαρμάκων και τη χρήση ζιζανιοκτόνων ως ένα σημαντικό παγκόσμιο πρόβλημα που ρυπαίνουν ποτάμια, ρέματα, και τις υδάτινες οδούς, και συμβάλλουν στην καταστροφή του οικοσυστήματος.

ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ MMR ΣΚΟΤΩΣΕ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ


  Ο συνδυασμός ιλαρά, παρωτίτιδας και το εμβόλιο ερυθράς (MMR), το οποίο τόσο η κυβέρνηση των ΗΠΑ όσο και οι υγειονομικές αρχές επιμένουν οτι είναι απολύτως ασφαλές για τα μικρά παιδιά, έχει σκοτώσει ακόμη ενα παιδί στο  Βελγίο.
Ενα 18-μηνών αγόρι από το Renaix, στο Βέλγιο, πέθανε πρόσφατα, μετά τη λήψη του εμβολίου MMR και από το είδος Gezin στο (K & G) κέντρο υγείας. 

Ο νεαρός Xandro ακόμα αναρρώνει από τον  ιό (RSV), μια κατάσταση που προκαλεί λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, όταν ένας γιατρός στο 
 Κέντρο Υγείας  ενημέρωσε τους γονείς του Xandro οτι πρέπει να εμβολιαστεί με το εμβόλιο MMR.
Ανήσυχος για την υγεία του γιου του, ο πατέρας του Xandro εξήγησε στο γιατρό ότι το παιδί ήταν ακόμα βαριά άρρωστο, αλλά ανάρρωσε από την RSV λοίμωξη, και του ζήτησε πρώτα να εξεταστεί λεπτομερώς πριν του χορηγηθεί το εμβόλιο MMR.......

Ιταλός εισαγγελέας εναντίον Παπανδρέου, Παπαδήμου, Παπακωνσταντίνου και Μόντι για τον ρόλο τους στη κρίση του ευρώ!!!

 
Ο Ιταλός εισαγγελέας Ρουτζέρο μετά από προκαταρτική εξέταση που ολοκληρώθηκε στην γειτονική χώρα άσκησε ποινική δίωξη κατά πέντε στελεχών της Standard & Poors, με το κακουργηματικό αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς κατά συρροή. 

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον όμως, βρίσκεται αλλού: Κατά την διάρκεια της έρευνάς του για τους οίκους αξιολόγησης των Moody’s και Fitch εντόπισε ότι στοιχειοθετούνται ευθύνες και για τον νυν πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, το δευτερο τραπεζίτη που η trilateral επέβαλε ως πρωθυπουργό σε χώρα της ευρωζώνης μετά τον Λ.Παπαδήμο: Ο Μόντι που ήταν τότε πρόεδρος του Πανεπιστημίου Μποκόνι, ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Moody’s τουλάχιστον μέχρι την περίοδο που διερευνά ο εισαγγελέας Ρουτζέρο…

900 άνθρωποι την ημέρα χάνουν τη δουλειά τους!


1.120.097 είναι επίσημα οι άνεργοι στην Ελλάδα, από πέρυσι μέχρι φέτος έχασαν τη δουλειά τους 327.496 άτομα και η ανεργία, επισήμως, έφτασε σε ποσοστό το 22,6%.


Πραγματικό σοκ ωστόσο αποτελεί το γεγονός ότι...


ο ένας στους δύο νέους είναι άνεργος, στις ηλικίες ως 24 ετών η ανεργία ανέρχεται στο 52,7%, ενώ υπάρχουν περιφέρειες της χώρας τις οποίες μαστίζει η ανεργία (π.χ. Δυτική Μακεδονία, με ποσοστό ανεργίας 28,5%). 


Παράλληλα, περισσότεροι από ένας στους δύο από το σύνολο των ανέργων......

Η Κύπρος λέει «όχι» στα μνημόνια και κοιτάζει προς Ρωσία

Η Κύπρος λέει «όχι» στα μνημόνια και κοιτάζει προς Ρωσία
Τις υποψίες όλων ότι η Κύπρος αναζητά στήριξη σε μια εκ των μεγαλύτερων επενδυτών της, τη Ρωσία, επιβεβαίωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στέφανου.
Υπενθυμίζεται ότι το νησί είχε συνάψει και το 2011 δάνειο ύψους 2,5 δισ. ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα έξοδα του 2012, έχοντας προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις μέσα στους κόλπους της ευρωζώνης.
Ο Στέφανος Στέφανου, όπως γράφει το stockwatch, δεν έχει αποκαλύψει το ποσό πουδιαπραγματεύεται με τους Ρώσους, όμως επιβεβαίωσε ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο.
Πάντως τις προηγούμενες ημέρες είχε γίνει γνωστό από πηγές ότι η Κύπρος θα ζητούσε δάνειο 5 δισ. ευρώ, κατά 1 δισ. περισσότερα από ότι θα μπορούσε να συνάψει με την ΕΕ σε περίπτωση προσφυγής της στο μηχανισμό στήριξης.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του αρμόδιου επιτρόπου για την οικονομία, Αμαντέου Αλταφάζ, είχε δηλώσει ότι η Κύπρος.............

Σεργκέι Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ παραδίδουν όπλα στους αντάρτες της Συρίας

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου στην Τεχεράνη, σήμερα, κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι παραδίδει όπλα στους αντάρτες της Συρίας. «Οι ΗΠΑ παρέδωσαν όπλα στην αντιπολίτευση, η οποία τα χρησιμοποιεί στη συνέχεια στις μάχες με τη συριακή κυβέρνηση, είπε ο Λαβρόφ, δικαιολογώντας με τη σειρά του την πώληση ρωσικών όπλων στη Συρία, σημειώνοντας ότι η Μόσχα...

Ζητούν την εκταφή των λειψάνων του Οζάλ - Yποψία ότι δολοφονήθηκε

Επίσημη έρευνα που διεξήχθη για τα αίτια του θανάτου του Τουργκούτ Οζάλ κατέληξε στο πρώτο συμπέρασμα, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη, ότι ο θάνατος του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας «είναι ύποπτος» και γι' αυτό θα ζητηθεί άδεια από τις Αρχές να γίνει εκταφή των λειψάνων του.

Ο Οζάλ πέθανε στις 17 Απριλίου 1993, σε ηλικία 65 ετών, από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου σύμφωνα με την επίσημη ιατροδικαστική γνωμάτευση, αλλά και την γνωμάτευση του προσωπικού του ιατρού.

Ωστόσο έκτοτε η οικογένειά του ισχυρίζεται ότι έχει λόγους να πιστεύει ότι ο πρώην πρωθυπουργός ( την περίοδο 1983 - 1989) και κατόπιν πρόεδρος της χώρας ( την περίοδο 1989 - 1993) έπεσε θύμα δολοφονίας. Ηταν, λένε, απολύτως υγιής, δεν έπασχε από κανένα χρόνιο νόσημα, και δεν είχε παραπονεθεί ποτέ για οποιαδήποτε ενόχληση ιατρικής φύσεως.

Η χήρα του, η Σεμρά Οζάλ, λέει ότι οι δολοφόνοι χρησιμοποίησαν...

Το ποιο αξιόπιστο galop των εκλογών.

Από την παρακάτω φωτογραφία διαλέξτε ποιόν θα ψηφίσετε

Τη δουλειά μου κάνω.

Είναι η απάντηση που δίνουν εύκολα οι εφοριακοί, οι δικαστικοί και οι πάσης φύσεως δημόσιοι (κίνδυνοι) που συμβάλουν με περίσσιο ζήλο στην αφαίμαξη των Ελλήνων από τις κατοχικές δυνάμεις.
Πόσοι αυτοκτόνησαν, πόσοι πέθαναν από εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια; Νομίζετε άθλιοι δημόσιοι υπάλληλοι ότι δεν είσαστε ηθικοί αυτουργοί στους φόνους των συμπατριωτών σας; Μέγα λάθος καθίκια!

Προδότες....σε λίγο κοντά σας.

Ολική επαναφορά!

Λευτεριά στο Αχιλλέα…

Αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους ο Αχιλλέας Μπέος.

Το Συμβούλιο Εφετών έκρινε ομόφωνα ότι δεν θα πρέπει να παραταθεί η προσωρινή του κράτηση για έξι ακόμη μήνες, υπό την προϋπόθεση όμως...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ:ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΝΕΑ ( «ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ»;)

 ΣΗΜΕΡΑ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΝΕΑ (ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ")

Προκλητική αφίσα από υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στην Ροδόπη «Οι Τούρκοι κατακτούν την Θράκη γραμμένη στην τουρκική γλώσσα

Σε μια κίνηση για την οποία η θέση του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον προχώρησαν οι υποψήφιοι του κόμματος στον νομό Ροδόπης. Πιο συγκεκριμένα σε προεκλογική αφίσα που έβγαλαν οι υποψήφιοι Καραγιουσούφ και Ζεϊμπέκ, αναφέρεται γραμμένη στην τουρκική γλώσσα η φράση, «Turkler bati thtakya'yi fetihe ciclilar» δηλαδή «Οι Τούρκοι κατακτούν την Θράκη». Η μοναδική ελληνική λέξη στην αφίσα δεν είναι άλλη από την ονομασία του κόμματος «ΣΥΡΙΖΑ». Άξιο απορίας είναι το κατά πόσο αρμόζει σε....

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΑΠΟ ΤΑΒΕΡΝΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ...

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΑΠΟ ΤΑΒΕΡΝΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ...!
ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ ΕΚΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε. !!!!
ΑΡΝΗΘΗΚΕ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΗΓΕ ΑΛΛΟΥ!!!
ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΣΑ..
ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ....
Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑ ΠΑΤΡΙΔΕΣ!!!
Η ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΚΕΛΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ... ΟΣΟ ΚΟΝΤΕΥΕΙ Ο ΕΞΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ

Ο υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας αφού έκλεισε όλο το χώρο της ταβέρνας Το ΑΙΓΑΙΟΝ για το γεύμα προς τιμήν των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 26 Σεπτεβρίου 2012 στο πλαίσιο της κυπριακής Προεδρίας, στη συνέχεια ..

Άρειος Πάγος: Δεν υπάρχει αξιόποινη πράξη… Αθώοι Γ. Εφραίμ, Μοναχός Αρσένιος και Μαρία Ψάλτη‏

Δικαίωση για τον Ηγούμενο Εφραίμ, τον Πατέρα Αρσένιο και τη Δικαστή Μαρία Ψάλτη αναφορικά με την υπόθεση των παραλιμνίων εκτάσεων της λίμνης Βιστωνίδας.


Ο Άρειος Πάγος τους κήρυξε αθώους για κατηγορία που αφορά στην καθυστέρηση δημοσίευσης της απόφασης του πρωτοδικείου Ροδόπης που δικαίωνε, κατά πλειοψηφία, το δημόσιο στη δικαστική διαμάχη για την κυριότητα των παραλιμνίων εκτάσεων της Λίμνης Βιστωνίδας.

Ο ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΥΣ ΥΔΑΤΙΝΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ .....!!!!

Φαίνεται πως, παρά την καταδίκη των δοσίλογων κυβερνήσεων στις 6 Μαΐου από τον ελληνικό λαό, ο δωσιλογισμός και η παράδοση της χώρας και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της στους ξένους επικυρίαρχους δίνει τη σκυτάλη σε «άξιους» συνεχιστές.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, πιστός στα κελεύσματα και τα δόγματα που επιβάλλουν η τρόικα, οι Γερμανοί και το Δ.Ν.Τ. προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης παραχώρησης όλων των υδάτινων πόρων της Πελοποννήσου στην (προς το παρόν υπό δημόσιο έλεγχο και οσονούπω ιδιωτική Ανώνυμη Εταιρεία) Ε.Υ.Δ.Α.Π. Α.Ε. την ίδια στιγμή που ετοιμάζουν και προωθούν την πώλησή της σε γαλλικά ιδιωτικά συμφέροντα.

Πάτρα : Αρνούνται την επανασύνδεση ρεύματος σε πολύτεκνη οικογένεια αν δεν καταβάλει το 70% της οφειλής
Δεν δέχτηκαν την επανασύνδεση με όσο ποσό κατάφερε να συγκεντρώσει ο άνεργος πατέρας.

Μία πολυμελής οικογένεια παραμένει από χθες στο σκοτάδι στην Οβρυά Πατρών, καθώς η ΔΕΗ διέκοψε την παροχή ρεύματος λόγω χρέους.

Τούρκοι αξιωματικοί σε φυλάκια του Έβρου,με "μανδύα" Frontex;Ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο από το Ν.Χουντή

Τούρκοι στρατιωτικοί ή αστυνομικοί ενδέχεται να ανπτυχθούν στον Έβρο ,επί ελληνικού εδάφους! Τη καταγγελία-καμπανάκι κινδύνου κάνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στο Ευρωκοινοβούλιο και στην οποία επισημαίνεται ο κίνδυνος ανάπτυξης Τούρκων σε ελληνικό έδαφος!

Το ζήτημα είναι σοβαρό και μέσα στη “παράνοια” της προεκλογικής περιόδου -η οποία είχε και …διαγωνισμό “πατριωτισμού- πέρασε κυριολεκτικά χωρίς κανείς να πάρει είδηση.

Πως ακριβώς έχει το θέμα;

Ευχαριστούμε τους πολιτικούς για τα λίγα ψίχουλα που μας δίνουν να ταΐσουμε τα παιδιά μας

Ένας ο σκοπός των μπάσταρδων δοσίλογων!


Η γενοκτονία των Ελλήνων


Μήνυμα των ελληνόφωνων πολιτικών: Έλληνες μην αντιστέκεστε!

 Έλληνες μην αντιστέκεστε, σε περίπτωση ληστείας δώστε τα χρήματα που έχετε. Πληρώστε οποιοδήποτε χαράτσι η φόρο σας επιβάλει το κατοχικό καθεστώς. Σε περίπτωση που έχετε ξεμείνει από ρευστό παραχωρήστε ελεύθερα τυχόν ακίνητα που διαθέτεται.
Αν τύχει και μπουκάρουν στο σπίτι σας αλλοδαποί μην τους τρομοκρατήσετε αλλά αφήστε τους να πάρουν ότι θέλουν και αν γουστάρουν να βιάσουν την γυναίκα σας.

Αρχίζουν κατασχέσεις για το χαράτσι στα ακίνητα


Για να δούμε εδώ τι έχουμε να σας δώσουμε... σκατοπροδότες!!!
Μας ετοιμάζουν και 3ο Μνημόνιο!
Η γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί σύντομα και τρίτο πακέτο στήριξης....Μάχη για το ποιος θα ... δανειοδοτήσει την Κύπρο - "Σφάζονται" τρόϊκα, Ρωσία, Κίνα


Mια μεγάλη γεωπολιτική μάχη γίνεται αυτή την στιγμή στο παρασκήνιο αναφορικά με την δανειοδότηση της Κύπρου και την στήριξη του τραπεζικού της τομέα που έχει πληγεί από το "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων και παό την υπόθεση της Marfin Popular Bank, όπως μεταδίδει το Reuters. Η μάχη έχει να κάνει με το ποιος θα είναι ο ... δανειστής της Κύπρου! 

Η προηγούμενη "τρίπλα" με την οποία η Ρωσία δάνεισε τα 3 δισ. ευρώ στην Λευκωσία και απέτρεψε την προσφυγή για δημοσιονομικούς λόγους στον Μηχανισμό Στήριξης, κατέδειξε την μεγάλη επιρροή της Μόσχας στην Κύπρο και αυτό δεν άρεσε στις Βρυξέλλες και στο ΔΝΤ, το οποίο όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας.........

Συνεχίζουμε να μην αγοράζουμε Γερμανικά προϊόντα


Αρχίζει και αποδίδει, οδυνηρά για τους Γερμανούς το εμπάργκο στα γερμανικά προϊόντα που έχουν κηρύξει οργανώσεις και φορείς...Μείωση της τάξεως του 13%, η οποία αντιστοιχεί σε 5,1 δισ. ευρώ, εμφάνισαν οι γερμανικές εξαγωγές προς την Ελλάδα το 2011, σύμφωνα με τον επικεφαλής Εξωτερικού Εμπορίου του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Φόλκερ Τράιερ.

Η μικρότερη ζήτηση αφορά στα οχήματα και τις μηχανές και βεβαίως απεικονίζει «την επώδυνη διαδικασία προσαρμογής στην Ελλάδα και το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των Ελλήνων κατά της Γερμανίας», δήλωσε ο Φ.Τράιερ στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν πως οι εξαγωγές της Γερμανίας προς την Ελλάδα έχουν.........

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ"Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις, είναι ...
σχεδιασμένες ψυχολογικές δραστηριότητες στην ειρήνη και στον πόλεμο, που απευθύνονται προς εχθρικό, φιλικό και ουδέτερο ακροατήριο, με σκοπό να επηρεάσουν τη στάση και τη συμπεριφορά τούτου, ευνοϊκά σε πολιτικά και στρατιωτικά θέματα. Περιλαμβάνουν ψυχολογικές ενέργειες, ψυχολογικόν πόλεμο και ψυχολογικές επιχειρήσεις σταθεροποιήσεως, διεξάγονται δε σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, εθνικό, πολιτικό, κοινωνικό, θρησκευτικό κ.λ.π. και αναλαμβάνονται κατόπιν σχεδιάσεως για την επίτευξη του επιθυμητού