ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

12 θανάσιμοι μύθοι για το εγκεφαλικό


Τα εγκεφαλικά επεισόδια είναι πολύ πιο θανατηφόρα από ό, τι θα έπρεπε να είναι και κύρια αιτία είναι η παραπληροφόρηση. Πρόκειται για την τρίτη βασική αιτία στη λίστα με τις πιο κοινές αιτίες θανάτου και αφορά στην κατάσταση, κατά την οποία τα εγκεφαλικά κύτταρα πεθαίνουν ξαφνικά, λόγω έλλειψης οξυγόνου.
Αυτό μπορεί να προκληθεί από ένα εμπόδιο στη ροή του αίματος ή τη ρήξη μιας αρτηρίας που τροφοδοτεί τον εγκέφαλο, κάτι που συμβαίνει συνήθως εξαιτίας της υψηλής χοληστερόλης, την υψηλής αρτηριακής πίεσης ειδικά για άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω, του υπερβολικού βάρους, της σωματικής αδράνειας, της ευκαιριακής άμετρης κατανάλωσης οινοπνεύματος, της χρήσης ναρκωτικών και του καπνίσματος. Αυτοί είναι οι παράγοντες κινδύνου για ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, ωστόσο γύρω από αυτή την κατάσταση υπάρχει αρκετή

TO ήξερες; – Μάθε τι προκαλεί η τσίχλα στον εγκέφαλο

Για όλους εσάς που λατρεύετε να μασάτε τσίχλες αδιάκοπα, μια νέα έρευνα έρχεται να αποδείξει πως η τσίχλα κάνει καλό στον εγκέφαλό σας. Σύμφωνα με τα…

στοιχεία της έρευνας, το μάσημα της τσίχλας ενισχύει τη σκέψη και την ετοιμότητα του εγκεφάλου, με τους ανθρώπους που μασάνε τσίχλα να έχουν έως και 10% γρηγορότερες αντιδράσεις από όσους δεν μασάνε.
Οι ερευνητές τονίζουν πως οκτώ διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου επηρεάζονται από το μάσημα, με μία θεωρία να εξηγεί πως το μάσημα της τσίχλας αυξάνει τον ερεθισμό του εγκεφάλου και τη ροή αίματος προς αυτόν. Οι συμμετέχοντες την έρευνα υποβλήθηκαν σε ορισμένα τεστ, με ορισμένους να μασάνε τσίχλα και τους υπόλοιπους να μην μασάνε.

Ο ΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΟΙ “ΜΕΓΑΛΟΔΗΜ(Ι)ΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ” ΤΟ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ “ΓΙΑ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ”! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;;;


Μετά την χθεσινή αναδίπλωση του N. Ευαγγελάτου που συνοδεύτηκε με την φράση: “Εάν δεν ισχύουν αυτά που διαρρέονται για την Χρυσή Αυγή…Τότε θα γίνουν “ήρωες” σήμερα ο N. Χατζηνικολάου μίλησε στην πρωϊνή του εκπομπή “για υπερβολές που έχουν ακουστεί στα κανάλια και που πλέον πρέπει να αποδειχτούν για να ισχύσουν, ΑΛΛΙΩΣ υπάρχει κίνδυνος να βγουν διαφορετικά από τα προσδοκόμενα αποτελέσματα”, εννοώντας πως η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα υπερδιογκώσει τα ποσοστά της.
Την αναδίπλωση τους όμως ζήλεψε και ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος, όπου μέσω κειμένου – επιστολής με τίτλο “ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΡΕΛΛΟΙ;” λέει πως η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ.
Σας παραθέτουμε αποσπάσματα της επιστολής – αναδίπλωσης:

ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ Ν/Σ Οριστικό: Αλλοδαποί στο γένος θα γίνονται αξιωματικοί στις ΕΔ & τα ΣΑ!Οι δυνάμεις που απεργάζονται την αλλοίωση της εθνοτικής ταυτότητας των Ελλήνων εκμεταλλέυονται την συγκυρία και την αμυντική θέση που έχουν λάβει οι πατριωτικές δυνάμεις σε όλα τα κόμματα (ειδικά σε ΝΔ, ΧΑ και Ανεξάρτητους) και προωθούν τον λεγόμενο "αντιρατσιστικό νόμο" ο οποίος δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας 100% ρατσιστικός νόμος κατά των γηγενών Ελλήνω.
 
Την δέσμευση ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θα προωθηθεί σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή παρείχε προς τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ, υπό τον γραμματέα του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, με τα οποία συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος

Περνάμε στο επόμενο στάδιο ! Προ των πυλών το σκλαβοπάζαρο ... οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες!

Η Ελληνική Προεδρία θα ανοίξει ένα θέμα- φωτιά...
Ζήτημα χρόνου είναι σύμφωνα με έγκυρες πηγές του περιοδικού Επίκαιρα, το άνοιγμα από την Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ).

Η χώρα μας, λόγω της πίεσης που υπάρχει από τις στρατιές των ανέργων και με αφορμή την από 1/1.2014 ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας, θα αναλάβει πρωτοβουλία με πρόσχημα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του καθημαγμένου Νότου, αλλά και της ίδιας της Ελλάδας.

Κατάλαβες τώρα γιατί όλη μέρα τα κανάλια παιζουν χρυσή αυγή ; Βόμβα τρόικας: “Ανοίξτε ασφαλιστικό και μειώστε συντάξεις, εφάπαξ και επιδόματα”


Κατάλαβες τώρα γιατί όλη μέρα τα κανάλια παιζουν χρυσή αυγή ; Βόμβα τρόικας: “Ανοίξτε ασφαλιστικό και μειώστε συντάξεις, εφάπαξ και επιδόματα”
Θέμα ασφαλιστικού «ανοίγει» η τρόικα και στρώνει το χαλί για να ζητήσει νέα μέτρα δις ευρώ για την περίοδο 2015-2016 που ανακύπτει χρηματοδοτικό κενό. Η απαίτηση-βόμβα των δανειστών διατυπώνεται εν μέσω μίας επικοινωνιακής καταιγίδας σε βάρος της Χρυσής Αυγής
και του «πραξικοπήματος» που θα έκαναν οι Έφεδροι Καταδρομείς.

Τα μονοθεματικά δελτία ειδήσεων και η προπαγάνδα που γίνεται για να αναδειχθούν τα κακώς κείμενα και να πληγεί ο Λαικός Σύνδεσμος εν’ όψει και των δημοτικών εκλογών αποτελούν ένα προπέτασμα καπνού για να καλυφθούν οι νέες αξιώσεις της τρόικας και να «θαφτεί» η τεράστια κοινωνική δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση του μνημονίου.

Στα ψιλά πέρασε το ότι η τρόικα ανέτρεψε τα στοιχεία του υπουργείου

Είναι ο κομμουνισμός ηλίθιε…

mpogiopoulos
Αντιδράσεις στο ΚΚΕ για τον Μπογιόπουλο.

Καταργήθηκε η πιο πετυχημένη στήλη του Ριζοσπάστη, ο «Ημεροδρόμος» που υπέγραφε ο κ. Μπογιόπουλος. -Εξηγήσεις ζητούν στελέχη του ΚΚΕ
Η απόφαση της νέας διεύθυνσης του «Ριζοσπάστη» να καταργήσει την…
πιο πετυχημένη στήλη της εφημερίδας, τον «Ημεροδρόμο», που υπέγραφε ο δημοσιογράφος Ν. Μπογιόπουλος, έχει προκαλέσει αντιδράσεις μέσα στο ΚΚΕ.
Πολλά μέλη και στελέχη του κόμματος ζητούν εξηγήσεις, εκφράζουν τη διαφωνία τους και γενικά επικρατεί ένα κλίμα έντασης, το οποίο έχει φτάσει μέχρι το Π.Γ. του ΚΚΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο Ν. Μπογιόπουλο απλώς έγινε η ενημέρωση

Προς γενικό ξεπούλημα όλων των Eθνικών Θεμάτων (;)


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Από την πρώτη μέρα που η προδοτική κλίκα του Γιωργάκη μας οδήγησε με πλαστά στοιχεία και με δόλιο και θεατρικό τρόπο, όπως εκείνο το περίφημο διάγγελμα του Καστελόριζου, 
(στον Γιωργάκη αξίζει το όσκαρ ηθοποιίας; ή μάλλον υποκρισίας) στο μνημόνιο, είχαμε επισημάνει τον μεγάλο κίνδυνο να ξεπουληθούν όλα τα εθνικά μας θέματα.
Τώρα διαπιστώνουμε με μεγάλη ανησυχία όλη αυτή η διαδικασία βρίσκεται στην τελική της φάση και σταδιακά ολοκληρώνεται με τον πιο μειοδοτικό τρόπο για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος...τον ξέρετε;

Εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ! Μιλάμε για πολύ γέλιο, είχαμε πολλά χρόνια να δούμε τόσο ηλίθιο σε κόμμα...αλλά το ΠΑΣΟΚ έχει παράδωση! (LOL)

«Καλά έκαναν οι Εβραίοι και εξολόθρευσαν τον Κοσμά τον Αιτωλό!» λέει ραβίνος (Δείτε το βίντεο πριν το κατεβάσουν)

                          

Πρόκειται για τον φανατικό σιωνιστή ραβίνο Μορντεχάϊ Φριζή, πρώην ραββίνο της Θεσσαλονίκης και εγγονό του συνταγματάρχη Μαρδοχαίου Φριζή, που σκοτώθηκε πολεμώντας ηρωικά στον ελληνοϊταλικό πόλεμο.

Έφτιαξαν καρπούζια σε σχήμα καρδιάς!


Μετά τα τετράγωνα καρπούζια, ένας Ιάπωνας αγρότης είχε την ιδέα να παράγει καρπούζια σε σχήμα καρδιάς.

Ο Hiroichi Kimura από την Surprised Farmer αποκαλύπτει την πρώτη του συγκομιδή του νέου σχήματος καρπουζιών, η οποία αναμφίβολα θα είναι η νέα τρέλα στην Ιαπωνία!
Παρεμπιπτόντως, στην Ιαπωνία, ορισμένα φρούτα είναι αρκετά ακριβά και δίνονται συχνά ως δώρα. Μερικά πεπόνια μπορεί να φτάσουν αστρονομικές τιμές, όπως τα δύο πεπόνια Yubari που πουλήθηκαν το 2008 στην τιμή των €19.000.
Για να επιτευχθούν αυτά τα σχήματα, τα μικρά καρπούζια κλείνονται σε καλούπια που έχουν σχήμα καρδιάς και αναπτύσσονται στο εσωτερικό τους…

Η μαρτυρία ενός Αμερικανού διπλωμάτη και τα τρία “καμπανάκια” για τον Ταγίπ Ερντογάν

Στραμμένος αποκλειστικά και με εμμονή στην προώθηση της ισλαμικής ατζέντας του στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, ο Ταγιπ Ερντογάν κινδυνεύει να χάσει τον έλεγχο του παιγνιδιού. 
Η οικονομία στέλνει τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια, οι διαδηλωτές επιστρέφουν στο Γκεζί και σε δεκάδες άλλες πλατείες σε όλη την Τουρκία, ο Ασαντ παραμένει στην εξουσία και ο ίδιος αναζητά «σκοτεινούς» υπονομευτές, που άλλοτε τους εντοπίζει στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, άλλοτε στην  «προκατειλημμένη  εναντίον των μουσουλμάνων» Ε.Ε., άλλοτε στο εσωτερικό είτε στην αντιπολίτευση είτε σε μεγάλους επιχειρηματίες της χώρας που αντιδρούν στην ισλαμική εκτροπή.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ Εντυπωσιακό (και με δίδαγμα!)

Στον αγιότατο ιερέα Πασχάλη οργάνωσαν αποχαιρετιστήριο δείπνο για
να
εορτάσουν τα 25 χρόνια ιεροσύνης του στην εκκλησία της συνοικίας.
Ένας πολιτικός εκπρόσωπος, μέλος της κοινότητας, προσκλήθηκε για να δώσει προς
τιμήν του ιερέα ένα σύντομο λόγο για την ιερατική διαδρομή του.
Επειδή ο βουλευτής καθυστερούσε, ο ιερέας απεφάσισε να πει λίγες κουβέντες

ώστε να καλύψει τον κενό χρόνο.

Τουρκική μαχαιριά στην καρδιά του ΝΑΤΟ: Πήρε το κινέζικο HQ-9!

Ανακοινώθηκε πριν από μερικές ώρες, η επιλογή του κινεζικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας μακρού βεληνεκούς –μεγάλων υψών HQ-9 για το τουρκικό πρόγραμμα T-LORAMIDS, σε μια εξέλιξη που θα πυροδοτήσει μεγάλες αντιδράσεις – έστω παρασκηνιακές – και ενδεχομένως εξελίξεις στο επίπεδο των ισορροπιών στην ευρύτερη περιοχή.