ataktesfones@gmail.com

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013

Η Ουκρανία θυμάται το Γολοντομόρ. Κάποιοι άλλοι θέλουν το ξεχάσουν

Η Ουκρανία και τα μέλη της ουκρανικής διασποράς σε όλο τον κόσμο δεν μπορούν να ξεχάσουν μια από τις πιο σκοτεινές στιγμές στην ιστορία της χώρας, όταν τα εκατομμύρια των προγόνων τους πέθαιναν από την πείνα κάτω από τη σιδηρά κυριαρχία του Ιωσήφ Στάλιν.
Ο πρόεδρος Viktor Yanukovich  μαζί με τους πρώην προέδρους Leonid Kravchuk,Leonid Kuchma και Viktor Yushchenko στο Μνημείο για τα θύματα του Holodomor, στις 23 Νοεμβρίου 2013


Πριν από ογδόντα χρόνια (1932-1933), όταν η Ουκρανία ήταν κάτω από την εξουσία της ΕΣΣΔ, εκατομμύρια απλών Ουκρανών έχασαν τη ζωή τους ως επί το πλείστον από την πείνα, ως αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της ιδιωτικής

Αναρχο – αλήτες τσάκισαν στο ξύλο φαντάρους στο Μοναστηράκι!

antiexousiastes

Λίγες ώρες πριν την ώρα που αρκετοί αντιεξουσιαστές είχαν συγκεντρωθεί στο Μοναστηράκι για να πάρουν μέρος στην πορεία, μια ομάδα καμιά δεκαριά φαντάρων έτυχε να περνάει από το σημείο.
Οι Κύπριοι σύμφωνα με πληροφορίες φαντάροι, φορούσαν πολιτικά ρούχα και οι αντιεξουσιαστές τους επιτέθηκαν θεωρώντας πως είναι άντρες της Ασφάλειας και τσάκισαν στο ξύλο έναν από αυτούς.
Η αστυνομία επενέβη και προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες .
ΠΗΓΗ

Έργα της 4ης Αυγούστου

 
Με 15 Υπουργεία, και 10 Υφυπουργεία πραγματοποιήθηκαν τα έργα της 4ης Αυγούστου.
Ο Μεταξάς έχοντας την ευθύνη πέντε εξ αυτών δεχόταν ως αποζημίωση μόνο την του Πρωθυπουργού. Στην σύντομη αυτή καταγραφή θα γίνει μια ενδεικτική αναφορά σε έργα, όπως αυτά αναφέρονται σε ενημερωτικές κρατικές εκδόσεις, που στόχο είχαν την επικοινωνιακή πολιτική του καθεστώτος και μέσω αυτής την αναπτέρωση του ηθικού του λαού και την εμπιστοσύνη του προς την Κυβέρνηση. Οι εκδόσεις αυτές επειδή είχαν ευρεία κυκλοφορία και ο καθένας μπορούσε να κρίνει την ακρίβεια των κειμένων τους θα πρέπει να δεχτούμε ότι ανταποκρινόντουσαν στην πραγματικότητα.
Απαραίτητη προυπόθεση για την επιτυχία των έργων ήταν η συμπραξη και η συμμετοχή όλου του κόσμου. Οι επιχειρηματίες έπρεπε να δαπανήσουν κεφάλαια για τα νέα κοινωνικά μέτρα (κρατήσεις προς το ΙΚΑ, την Κυριακάτικη αργία, το 8ωρο, τις στολές που επέβαλε το καθεστώς για τους εργάτες στα εργοστάσια, ώστε να μην φθείρουν τα ρούχα τους, τα εργατικά ατυχήματα κ.α.).Οι εργάτες και οι αγρότες έπρεπε επίσης να συνεργασθούν με τους κρατικούς φορείς στις προτάσεις του καθεστώτος. Οι έμποροι να υπακούσουν στην αμυντική πολιτική και να κάνουν αντίστοιχες εισαγωγές και εξαγωγές, με τους νόμους και όπως όριζαν οι κρατικές οδηγίες. Αλλοι πολίτες σε αντίστοιχα μέτρα. Επομένως η επιτυχία θα ολοκληρωνόταν μόνομετην συμμετοχή, διοικούντων και διοικουμένων.

Ακαδημαϊκοί Αυστρίας: Οι Αλβανοί δεν έχουν καμία σχέση με τους Ιλλυριούς

Δήλωση ιστορικών αυστριακών ακαδημαϊκών έχει συγκλονίσει το αρχαιόπληκτο κατεστημένο της Αλβανίας με τη δήλωσή τους ότι οι Αλβανοί δεν έχουν καμία σχέση με το αρχαίο λαό των Ιλλυριών, δημοσιεύσει σήμερα η σκοπιανή Ρεπούμπλικα στην online έκδοσή της, επικαλούμενη τα μέσα ενημέρωσης των Τιράνων.

«Οι ερευνητές της Βιέννης εκνεύρισαν τους Αλβανούς, που παραδοσιακά πιστεύουν ότι η γλώσσα τους προέρχεται από την αρχαία Ιλλυρική και η θεωρία τους πνίγηκε με ένα κρύο ντους», γράφει το δημοσίευμα.

Οι ακαδημαϊκοί Stephen Shumaker και Joachim Matsiger βάσει αρχαίων ιλλυρικών κειμένων που βρέθηκαν στα Βαλκάνια, έχουν προσπαθήσει να ανακαλύψουν την πραγματική προέλευση των Αλβανών και της αλβανικής γλώσσας.

"ΚΙΝΗΜΑ" ΚΑΤΑ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΟ ΤΗΣ ΝΔ Υπό καθεστώς διάλυσης η κυβέρνηση - Μόνο οι ξένοι αποτρέπουν την κατάρρευσή της

Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ έχει φθάσει στα "όριά" και δεν μπορεί να ανεχθεί το κόμμα του 4-5% που εκπροσωπεί αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ, να επιβάλλει τις πολιτικές του και την ατζέντα του.

Τα πρώτα δείγματα είχαμε με το "αντιρατσιστικό" για όλους τους υπόλοιπους και ρατσιστικό για τους Έλληνες ν/σ, το οποίο προσπαθεί να επιβάλλει το ΠΑΣΟΚ ετσιθελικά, εκρποσωπώντας προφανώς ξένα κέντρα εξουσίας.

Τελεσίγραφο είχαν στείλει στην κυβέρνηση περί τους 40 βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο (βασικά ο κανονικός τίτλος του έπρεπε να είναι το "ρατσιστικό σε βάρος των Ελλήνων νομοσχέδιο") αν δεν νομοθετηθεί η ποινική δίωξη και για όσους αρνηθούν τις τρεις γενοκτονίες των Ελλήνων τις οποίες έχει ψηφίσει η Βουλή: Την Γενοκτονία των Αρμενίων, την Γενοκτονία των Ποντίων Ελλήνων και την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Απίστευτη σκληρότητα: ΖΩΝΤΑΝΑ ζώα εκτρέφονται σε μπρελόκ για να «διασκεδάζουν» τους τουρίστες στην Κίνα


Δεν έχει όρια η ανθρώπινη ανωμαλία και παρανοϊκή έμπνευση όσον αφορά το βασανισμό αθώων πλασμάτων.

του Στρατή Μαζίδη

Η νέα μόδα έρχεται από την Κίνα όπως διαβάζουμε στη βρετανική Daily Star.
 
Πλανώδιοι πωλητές πουλάνε μπρελόκ ως γούρια τα οποία περιέχουν μέσα ζωντανά πλάσματα όπως χελωνάκια, σαύρες και ψάρια! 
 
Τα ζώα διατηρούνται ζωντάνα στις τσάντες που έχουν αποκρυσταλλωθεί με οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά, τα οποία υποτίθεται ότι θα διαρκέσουν για δύο μήνες.

Όμως ακτιβιστές ισχυρίζονται ότι τα ζώα βασανίζονται μη αντέχοντας παραπάνω από μια ημέρα.

Αφρικανός μετανάστης βίασε 15 λευκές στη Γαλλία για να πολεμήσει το ρατσισμό! Βίντεο

Είναι η δίκη ενός μετανάστη στη Γαλλία, ο οποίος έχει βιάσει τουλάχιστον 15 γυναίκες. Χρησιμοποιεί το μίσος του για τη λευκή φυλή σαν δικαιολογία για τις πράξεις του. Πόσο χαμηλά έχει πέσει ο πολιτισμός, όταν ο απροκάλυπτος βάναυσος ρατσισμός και το μίσος για τους λευκούς μπορεί να θεωρηθεί ως δικαιολογία;Palais de Justice, Παρίσι. Ο άνδρας που εμφανίζεται σε αυτή τη δίκη κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση και βιασμό. Είναι ανοιχτή δίκη. Στη θέση των θυμάτων, 15 γυναίκες. Για πρώτη φορά μετά τη δοκιμασία τους, θα αντιμετωπίσουν τον βιαστή τους.Θυμηθείτε και το προφυλακτικό με δόντια που έφτιαξε λευκή ιατρός στην

ΦΡΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Mεξικό: Κρέμασαν ανήλικα κορίτσια από γέφυρα!

Σοκάρει η φωτογραφία δύο ανήλικων κοριτσιών κρεμασμένα από μια γέφυρα. Στο Μεξικό η ανθρώπινη ζωή δεν αξίζει τίποτα, αλλά αυτο που προκαλέι έκπληξη, είναι ο σαδισμός των εγκληματικών ομάδων. Τα άψυχα κορμιά δύο ανήλικων βρέθηκαν να αιωρούνται κάτω από

γέφυρα της περιοχής Ζακατέκας, στο Μεξικό.

Η 16χρονη και η 17χρονη έπεσαν θύματα των καρτέλ των ναρκωτικών, καθώς κατηγορήθηκαν ότι συνεργάζονταν με αντίπαλη ομάδα εμπόρων ουσιών.

Μάλιστα, ο φόβος των οικογενειών των δύο γυναικών είναι σε τέτοιο επίπεδο που ζήτησαν από τις τοπικές αρχές να μην ερευνήσουν την υπόθεση.

ΝΥΤ: "O πόλεμος είναι μεταξύ Σύρων και εγκληματιών"

Βρήκε καταφύγιο στην Τουρκία. Τώρα ξέρει ότι δεν επρόκειτο για “εξέγερση κατά του Ασάντ” και δηλώνει αηδιασμένος: “Εύχομαι να μην είχα ξεκινήσει ποτέ αυτή την εξέγερση” που έδωσε πρόφαση στις ορδές των ισλαμιστώννα εισβάλλουν στην χώρα του.
Η συνέχεια είναι ακόμα πιο αποκαλυπτική: “Πλέον η κατάσταση έχει ξεκαθαρίσει. Η μάχη διεξάγεται μεταξύ του Συριακού στρατού και εγκληματιών!”. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα ίδια πιστεύουν...