ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Ένα τραγούδι-ύμνος στους πολεμιστές του 1974. * ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ…


ΚΟΥΡΟΥΠΗΣ

ΣΤΑΥΡΙΑΝΑΚΟΣ

ΜΠΙΚΑΚΗΣ

ΠΑΡΟΝΤΕΣ!

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ! Θάσος: Υπάλληλος του ΤΑΙΠΕΔ έφυγε “καροτσάκι” από τους κατοίκους.

Με το… ίδιο καράβι και χωρίς να λάβει κανένα στοιχείο, επέστρεψε ο υπάλληλος του ΤΑΙΠΕΔ σήμερα το πρωί.

Στο δημαρχείο της Θάσου από νωρίς είχε μαζευτεί αρκετός κόσμος, ο οποίος περίμενε τον συγκεκριμένο υπάλληλο για να του εκφράσει την αντίθεσή του στις πωλήσεις που αφορούν το νησί της Θάσου, αλλά και για να τον εμποδίσει να πάρει τα στοιχεία που ήθελε.

Παίζουν εμφυλιοπολεμικά παιχνίδια για να γλιτώσουν. Αμ δε!

Παίζουν εμφυλιοπολεμικά παιχνίδια για να γλιτώσουν. Αμ δε!

Παίζουν εμφυλιοπολεμικά παιχνίδια για να μας βάλουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας κι αυτοί να γλιτώσουν. Αμ δε! 

ΣΤΕΓΝΩΣΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ - ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ




Οι συνέπειες του «πάση θυσία παραμονή στο ευρώ»
Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ!
του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Καθησυχάζει το λαό ψευδώς για μια ακόμη φορά ο Σαμαράς, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα το 2013! Την ώρα που τα δημοσιονομικά της χώρας βρίσκονται υπό πλήρη κατάρρευση και ενώ υπάρχει δέσμευση από την κυβέρνηση προς τους δανειστές ότι κάθε φορά που σημειώνεται απόκλιση από το πρόγραμμα λαμβάνονται νέα μέτρα, ο Σαμαράς εξαπατά τον κόσμο ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα!!!

Επενδυτικό ταμείο με δικά μας λεφτά θα διοικείται από τους δανειστές μας…


Βάλανε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα..Το κουφάρι KfW..οι τοκογλύφοι που μας ρουφάνε το αίμα, θα αναλάβουν με δικά μας λεφτά το Ελληνικό επενδυτικό ταμείο…  Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης και ο
πρόεδρος της KfW dr. Ulrich Schroeder υπέγραψαν σήμερα μνημόνιο για το
Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο.


Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ


Κάποιες ειδήσεις έχουν αξία σημειολογική και αν γνωρίζεις να τις ερμηνεύσεις βρίσκεις με ακρίβεια το στίγμα σου στο ρεύμα του χρόνου.
Δυο ειδήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την τελευταία εβδομάδα ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία. Η πρώτη είδηση αφορά την έκδοση εγκυκλίου από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σχετικά με την Κωδωνοκρουσία και η δεύτερη αφορά την δυσκολία των Ελληνικών οικογενειών να τοποθετήσουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα δωρεάν βρεφονηπιακών σταθμών...

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ «ΤΕΜΠΕΛΗΔΩΝ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΚΩΝ»…

SOIMPLEATHINA
Ο Σόιμπλε στη χώρα των «τεμπέληδων και ανίκανων», γράφει ο αρθρογράφος της Süddeutsche Zeitung θυμίζοντας παλαιότερους χαρακτηρισμούς υψηλόβαθμων Γερμανών πολιτικών, και στην χώρα εκείνων που «ντύνουν» γερμανούς πολιτικούς με ναζιστικές στολές και ρούχα αφέντρας.

ΤΟΥΣ ΒΑΡΕΣΕ Η ΖΕΣΤΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ; Αυξήσεις 120% για τους οικιακούς καταναλωτές μέσω ειδικού τέλους ΑΠΕ!

Τις νέες τιμές για το ειδικό τέλος ΑΠΕ ανακοίνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, το οποίο επιφέρει αύξηση της τάξης του 120% στους οικιακούς καταναλωτές.
Συγκεκριμένα, για τους καταναλωτές υψηλής τάσης δηλαδή τις βιομηχανίες, το ειδικό τέλος (ΕΤΜΕΑΡ) αυξάνεται μεσοσταθμικά στα 14,96 ευρώ / MWh, από 9,3 ευρώ / MWh προηγουμένως, Στους οικιακούς καταναλωτές, το τέλος ανεβαίνει από τα 9,53 στα 20,80 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Για έναν τυπικό οικιακό καταναλωτή (τετραμηνιαία κατανάλωση 1600 kWh), όπως επισημαίνει το ΥΠΕΚΑ, η αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ αντιστοιχεί σε περίπου 18 € (προ ΦΠΑ) επιπλέον, ανά τετράμηνο.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΖΑΜΙΑ;;;

Χθες , Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013, συγκεντρωθήκαμε έξω από τα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Κτιριακών (Ε.Υ.Δ.Ε.Κ.), στην οδό Βατάτζη 37, για να διαμαρτυρηθούμε για τον διαγωνισμό που διενήργησε η υπηρεσία για την ανάδειξη αναδόχου για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στον Βοτανικό.
Σας ενημερώνουμε ότι ο διαγωνισμός για ακόμη μία φορά κηρύχθηκε ΑΓΟΝΟΣ και έχουν κατατεθεί σχετικές αιτήσεις από πλευράς μας, για την επίσημη κοινοποίηση του αποτελέσματος. Η υπηρεσία προβλέπεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να επαναλάβει την προκήρυξη του διαγωνισμού και να διενεργηθεί για 3η φορά. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙ!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΣΟΚ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΠΟ ΑΓΚΥΡΑ "Πάμε σε αλλαγή των γεωγραφικών δεδομένων της Ελλάδας με την Τουρκία"!


Τη σύγκληση, του τρίτου "Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας", στις αρχές της ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφάσισαν η Αθήνα και η Άγκυρα κατά την διάρκεια της συνάντηση διάρκειας περίπου μιάς ώρας στην τουρκική πρωτεύουσα, των υπουργών Εξωτερικών, Ελλάδος και Τουρκίας, Ευ. Βενιζέλου και Αχμέτ Νταβούτογλου, αλλά το ενδιαφέρον βρίσκεται αλλού, στις δηλώσεις του Ε.Βενιζέλου: Μίλησε για "αλλαγή γεωγραφικών δεδομένων" και είναι η πρώτη φορά που η ελληνική πλευρά αναφέρεται σε αλλαγή γεωγραφικών δεδομένων" στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Της συνομιλίας των δύο υπουργών ακολούθησε συνάντηση των

Ντουμπάι: Νορβηγίδα καταδικάστηκε επειδή κατήγγειλε το βιασμό της

Κατηγορούμενη βρέθηκε η 24χρονη Μάρτε Ντάλελβ από τη Νορβηγία, που είχε καταγγείλει τον βιασμό της στις αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς με απόφαση δικαστηρίου, καταδικάστηκε την Τετάρτη σε φυλάκιση 16 μηνών.

Το θέμα έχει προκαλέσει σάλο στη Νορβηγία με τον υπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας Έσπεν Μπαρτ Έιντε να δηλώνει ότι «φαίνεται πολύ παράξενο κάποιος που καταγγέλλει βιασμό να καταδικάζεται για πράξεις που στο δικό μας κόσμο δεν αποτελούν ούτε καν πταίσματα».

Το δικαστήριο του Ντουμπάι την καταδίκασε για ανάρμοστη συμπεριφορά

ΣΟΚ!Προσεχώς και στο δικό σας σπίτι η Αστυνομία…

ΣΟΚ!Προσεχώς και στο δικό σας σπίτι η Αστυνομία…
Όταν διάβασα αυτή την επιστολή πάγωσα. Μούδιασα....
Στην αρχή λίγο γέλασα, σκέφτηκα ότι ίσως να είναι λίγο τραβηγμένο...
Ομως συνηδειτοποίησα γρήγορα, πως καθημερινά τέτοιες ιστορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, χωρίς όμως τόσες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, λόγια απελπισίας, πανικού, έντασης...
Και παρανομαστής στην ιστορία, η απαξίωση του Κράτους στους πολίτες, στις γυναίκες, στις μανάδες...
Αυτή η φτηνή περιφρόνηση σε όλους μας.
Αλήθεια, κύριοι της ΕΛΑΣ, αληθεύει ότι οι Αλβανοί κακοποιοί κυκλοφορούν

Μετά το ξύλο απειλές "a la Παπανδρέου" για άμεση διάλυση της Βουλής - ΝΕΥΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Οξεία συμπτώματα ανασφάλειας , σε όλα τα επίπεδα τοσο κοινοβουλευτικά όσο και σε επίπεδα κοινωνίας, παρουσιάζει η κυβέρνηση μετά τον ξυλοδαρμό του υπουργού Υγείας Α.Γεωργιάδη.
Πριν από λίγο ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης - το δεξί χέρι του πρωθυπουργού Αντώνη
Σαμαρά- ο Παναγιώτης Μπαλτάκος καταδεικνύοντας τον πανικό που έχει καταλάβει την δικομματική κυβέρνηση προέκτεινε την απειλή του την ήδη διατυπωθείσα από προχθες, για άμεση προσφυγή στις κάλπες σε περίπτωση που καταψηφισθεί έστω και ένα άρθρο από τα μελλοντικά νομοσχέδιαπου θα κατατεθούν.
Πρόκειται για επανάληψη του έργου που βίωσε έντονα η χώρα τους τελευταίους μήνεςτης κυβέρνησης του Γ.Παπανδρέου όπου η απειλή της προσφυγής στη ν κάλπη με όλα τα συνακόλουθα αποτελέσματα, ήτανε διαρκώς παρούσα σε μια κυβέρνηση που κινδύνευε ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσει.

Η προειδοποίηση είχε όλα τα χαρακτηριστικά της απειλής για ένα απλό λόγο. Σε περίπτωση πρόωρων εκλογών όπου η ήττα είναι σφόδρα πιθανή με αποτέλεσμα να εκλεγεί κλάσμα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ που βρίσκεται τώρα στην Βουλή.

Ο ξυλοδαρμός του υπουργού Υγείας Α.Γεωργιάδη σήμερα το πρωί στο Αττικό Νοσοκομείο ήχησε καμπανάκι κινδύνου στην κυβέρνηση για τα μελλοντικά προβλήματα ασφαλείας που θα έχουν να αντιμετωπίσουν τα στελέχη της, από μια κοινωνία που απλά δεν έχει τίποτα να χάσει:
Πεντακόσιες χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν ούτε ένα εργαζόμένο μέλος, και ένας στους τρεις Έλληνες υποσιτίζεται.

ΠΡΟΤΑΣΗ - ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ


Πρόταση - σοκ από την τρόικα στην κυβέρνηση, που προκάλεσε έντονο προβληματισμό στο Μαξίμου αλλά και στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τα parapolitika, πρόκειται για παλιά εισήγηση των εκπροσώπων των δανειστών , που
είχε τεθεί υπ' όψιν της κυβέρνησης Παπανδρέου το 2011, με βάση την οποία ο στόχος για την εξασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος εξυπηρετείται με τον καλύτερο τρόπο από την διακοπή της μισθοδοσίας των 9.500 κληρικών