ataktesfones@gmail.com

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙΤα ποντίκια πηδούν ένα ένα απ το καράβι. Οι κλέφτες φυγαδεύουν τα κλεμμένα εκτός. Οι δημοσιολόγοι πανικοβλήθηκαν. Αδειάζει η Εκάλη από τους έχοντες(κλέψει). Ο λοβέρδος αγόρασε σπίτι με 17 χιλιάρικα. Οι βουλευτές τρέμουν ,σαν κουφάλες που είναι, τις κρεμάλες. Ο χοντρός είναι στο κόσμο του. Ο ξένος τύπος πολεμάει να εξαφανίσει τα τελευταία ψυχικά μας αποθέματα. Ο χρυσός πωλείτε όσο όσο, τα πετρέλαια το ίδιο.Οι Αμερικάνοι την κοπανάν απ το Ιράκ(για άλλα μέρη?). Οι ισραηλινοί το παίζουν φίλοι μας. Οι γερμανοί τρίβουν τα χέρια τους .Οι τούρκοι εξοπλίζονται και αμφισβητούν. Οι σκοπιανοί ξεψάρωσαν . Ο παπανδρέου ψάχνει ήπειρο. Ο παπαδήμιος παίζει τα ρέστα μας.
Εμείς? Εμείς βλέπουμε και ακούμε όλες αυτές τις παπαριές των άθλιων και περιμένουμε πίνοντας κανένα ούζο.
Τόση καταστροφή ρε ο μεταλλαγμένος(τζεφρυ) τα τελευταία δυο χρόνια και ακόμα αυτοί μιλούν για το στοίχημα.
Ακόμα και τα  think tank μπλόκαραν, έπρεπε να χαν ξεσηκωθεί οι «πεινασμένοι»!
ΠΡΟΔΟΤΕΣ, το βίντεο με το τσουνάμι το είδατε? Πόση ησυχία έχει πριν την καταστροφή?
                                ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
                            

Διαβάστε τι μαθαίνουν οι Τούρκοι μαθητές για την Ελλάδα

Τι διδάσκονται οι Τούρκοι μαθητές για την ιστορία και την Ελλάδα; Διαβάστε το:

-Σελίδα19: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή».

-Σελίδα 21: «Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη». (!!!)

-Σελίδα 65: «Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία είναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην....
Τουρκία».

-Σελίδα 110: «Η Τουρκία καθόρισε τα χωρικά της ύδατα στα 6 μίλια το 1930. Έτσι η Χίος, η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας. Το δικαίωμα κυριαρχίας μιας χώρας στα δικά της χωρικά ύδατα της επιτρέπει να ασκεί τα ίδια δικαιώματα στα νησιά που βρίσκονται σε αυτά τα ύδατα».

. Το συγκεκριμένο σύγγραμμα που τιτλοφορείται «Τα δίκαια της Τουρκίας στο Αιγαίο» (EgeDenizinde TurkHaklari) και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη γείτονα το 1955 με την υπογραφή του Τούρκου καθηγητή Ιστορίας Μεχμέτ Σακά. Βάση των αυθαίρετων ιστορικών θεωριών τις οποίες σήμερα διδάσκονται στις ιστορικές ακαδημίες και στις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας, όλοι οι πολιτισμοί του Αιγαίου-μεταξύ αυτών και ο ελληνικός- ήταν τουρκικής προέλευσης!

Σύμφωνα με αυτές τις απίστευτες θεωρίες, οι Έλληνες δεν ήταν παρά ένα μικρό παρακλάδι του «μεγάλου τουρκικού λαού», του «μοναδικού που είχε τη δύναμη να δημιουργεί μεγάλα κράτη και πολιτισμούς»!

Ακόμη πιο προχωρημένη είναι η εργασία του Σελαχατίν Σαλιζίκ (Turk Yunaniliskilerive filiki eteria) όπου περιλαμβάνονται αλλόκοτοι ισχυρισμοί όπως ότι ο ελληνικός πολιτισμός ήρθε από την Ασία και δεν είχε κανένα πρωτότυπο στοιχείο, ότι οι Τούρκοι ήρθαν στο Αιγαίο το…2480 π.Χ. και ότι ο Δημόκριτος, Ηρόδοτος, Ιπποκράτης, Πυθαγόρας και Όμηρος ήταν όλοι τους τουρκικής καταγωγής. Η εργασία του εγκρίθηκε απ’ το τουρκικό υπουργείο Παιδείας και διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία.

http://www.prionokordela.gr/

Τρόμος στην Αθήνα!


Έτοιμη να επιβάλει εμπάργκο πετρελαίου στο Ιράν είναι η Δύση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον εφοδιασμό του ελληνικού κράτους, καθώς η Ελλάδα έχει φτάσει πλέον να προμηθεύεται πετρέλαιο από τη χώρα αυτή σε ποσοστό περίπου 50% των αναγκών της. 
Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, το Ιράν είναι η μοναδική χώρα στον πλανήτη που δέχεται να εφοδιάζει τη χώρα μας με πετρέλαιο, με ανοιχτή πίστωση! Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και η Ρωσία σταμάτησε να μας στέλνει "μαύρο χρυσό", αφού τη φορτώσαμε με "φέσια" κοντά στο 1 δισ. ευρώ!
Το εν λόγω ενδεχόμενο προκαλεί ανησυχία στους κόλπους της κυβέρνησης και στον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, ο οποίος είχε φανερά θορυβηθεί όταν ανέκυψε το θέμα για πρώτη φορά, στις αρχές Δεκεμβρίου, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων. Τότε είχε βρεθεί μια συμβιβαστική λύση η οποία ευνοούσε την ελληνική πλευρά, καθώς απεφεύχθη η επιβολή του εμπάργκο.
Ενδεικτικό του τρόμου που προκαλεί στην Αθήνα το ενδεχόμενο του εμπάργκο στο Ιράν, είναι ότι λίγες μέρες πριν είχαν ακουστεί ακόμη και εισηγήσεις περί αγοράς λιβυκού πετρελαίου, που δεν προχώρησαν. Για τον λόγο αυτό, το θέμα της χρηματοδότησης των ελληνικών εισαγωγών πετρελαίου από χώρες του Κόλπου θα είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν το προσεχές διάστημα. Οι ελληνικές εισαγωγές από το Ιράν συζητήθηκαν και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν στην Αθήνα, σημειώνουν ενημερωμένες πηγές.
Τώρα, η κατάσταση είναι ακόμη πιο περίπλοκη. Αντιρρήσεις ως προς το εμπάργκο εκφράζουν τόσο η Ιρλανδία (που ζητάει συγκεκριμένη έκθεση αξιολόγησης) όσο και η Ουγγαρία, ενώ επιφυλάξεις έχουν εκφράσει η Κύπρος και η Εσθονία. Πηγές από τις Βρυξέλλες επιμένουν πάντως ότι όταν θα έρθει η ώρα να συζητηθεί το θέμα, ακόμη και χώρες όπως η Ισπανία, που εισάγει ιρανικό πετρέλαιο, δύσκολα θα προχωρήσουν σε άσκηση βέτο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον, οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι αλλά και Ασιάτες σύμμαχοί τους εξετάζουν όλο και πιο σοβαρά την ανάγκη να επισημοποιηθεί το εμπάργκο, καθώς και τους τρόπους εκείνους με τους οποίους θα μπορέσουν να περιοριστούν οι συνέπειες μίας αύξησης των τιμών του «μαύρου χρυσού» σε μία περίοδο που η παγκόσμια -και ιδιαίτερα η ευρωπαϊκή- οικονομία δοκιμάζεται.

Κρίσιμη θεωρείται η συνάντηση την οποία θα έχουν στη Ρώμη, σήμερα Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, εκπρόσωποι των χωρών της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7), μαζί με την Αυστραλία, τη Νότια Κορέα, τη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ ώστε να συζητήσουν τις επιπτώσεις ενός ιρανικού εμπάργκο. Θα συζητηθούν επίσης οι κυρώσεις στην Κεντρική Τράπεζα του Ιράν (Bank Markazi).
Η Τεχεράνη ήταν η δεύτερη, με 2,6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, εξαγωγική χώρα του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών χωρών (OPEC). Η άποψη που επικρατεί τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και στις Βρυξέλλες είναι ότι η Κίνα, η Ινδία και άλλες αναπτυσσόμενες χώρες δεν θα σταματήσουν να εισάγουν ιρανικό πετρέλαιo.

ΣΑΜΑΡΑ ΣΗΚΩ ΦΥΓΕ! ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΝΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΛΑΟ!

Ο Σαμαράς αποδείχθηκε ο μεγαλύτερος "κωλοτούμπας" της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας.

Ο -δήθεν- αντιμνημονιακός, που στηλίτευε το ΠΑΣΟΚ επειδή -όπως έλεγε ακολουθούσε "λάθος συνταγή" , αυτός που διατράνωνε σε όλα τα ΜΜΕ "εμείς δεν συμπράττουμε σε λάθος συνταγή" αποκλείοντας με αυτό τον....
τρόπο κάθε συζήτηση για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ!
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. που μέχρι τελευταία στιγμή δήλωνε με στόμφο "οι μάσκες έπεσαν" και "μόνη λύση οι εκλογές" , εν μία νυκτί έκανε στροφή 180 μοιρών εμποδίζοντας τελικά τον ελληνικό λαό να εκφράσει τη θέλησή του μέσα από την κάλπη των εκλογών.
Έτσι, συνεργάστηκε με την μνημονιακή Κυβέρνηση Παπαδήμου, αυτή για την οποία πολιτικοί αναλυτές λένε δημοσίως ότι θα αποτελέσει το πλυντήριο όλων των αποφάσεων της άθλιας Κυβέρνησης Παπανδρέου! Ο Σαμαράς σαν καλό-υποτακτικό παιδί, έστειλε και επιστολή... νομιμοφροσύνης προς τους σύγχρονους εκβιαστές-δανειστές μας, δηλώνοντας ότι θα τηρήσει στο ακέραιο τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου!!!
Αυτοξεφτιλίστηκε, αλλά το χειρότερο είναι με τις ενέργειές του ταπεινώνει την υπερηφάνεια ολόκληρου του ελληνικού λαού και παράλληλα σύρει το κόμμα του στα τάρταρα! Ήδη η Ν.Δ. έχει βυθιστεί σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά εξαιτίας της στάσης Σαμαρά. 
Ο πολιτικός-πιρουέτα που διέγραψε την Μπακογιάννη επειδή ψήφισε το Μνημόνιο 1, πριν από μερικές μέρες διέγραψε τον Πάνο Καμμένο επειδή ο τελευταίος αρνήθηκε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση του Μνημονίου 2!!!
Πολιτικοί ακροβατισμοί, τους οποίους αδυνατεί να ερμηνεύσει ακόμη και ψυχίατρος!
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. έφθασε έως του σημείου να απειλεί με διαγραφή από το κόμμα όσους τυχόν τολμήσουν να καταψηφίσουν τον Προϋπολογισμό! Ναι, παρακαλώ: Θα διαγράψει όσους δεν συμφωνήσουν με τον Προϋπολογισμό του αίσχους, που επιτείνει την ύφεση, αυξάνει την ανεργία, οδηγεί περισσότερα μαγαζιά στα λουκέτα και δημιουργεί φορομπηχτικό τυφώνα σε βάρος του λαού! 

Τελικά ο Σαμαράς μήπως είναι μια άλλη εκδοχή -ίσως και χειρότερη-του Παπανδρέου; 
Σαμαρά σήκω και φύγε! Καλά έκανες και ξεφτιλίστηκες εσύ, δεν χρειάζεται όμως να υποφέρει ο λαός και από σένα. Αρκετά βασανίστηκε από τον Παπανδρέου!

Νοθεία στα καύσιμα στρατιωτικών οχημάτων!Νοθεία στα καύσιμα που χρησιμοποιούν τα οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων διαπιστώθηκε μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενήργησε το Γενικό Χημείο του Κράτους. Οδηγοί εκατοντάδων τζιπ, αλλά και αρμάτων μάχης είχαν διαπιστώσει ότι καμιά φορά κάτι δεν πήγαινε καλά με τους κινητήρες. Έγινε καταγγελία στους αρμόδιους αξιωματικούς και ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Κ. Σπηλιόπουλος διέταξε να πραγματοποιηθούν έλεγχοι.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Το Βήμα", στις 26 Οκτωβρίου διενεργήθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα καύσιμα κίνησης που χρησιμοποιούσαν τρεις μονάδες στην Κεντρική Ελλάδα και ιδού τα αποτελέσματα, σύμφωνα με το πόρισμα που έχει συνταχθεί και παραδόθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας:
 - Τα καύσιμα και στις τρεις μονάδες ήταν «μη κανονικά», περιείχαν ουσίες επικίνδυνες για τον κινητήρα των οχημάτων.
 - Στις δύο από τις τρεις μονάδες τα καύσιμα ήταν και νοθευμένα με νερά ή κατάλοιπα πετρελαιοειδών.

 
Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας έδωσε αμέσως εντολή να παραπεμφθεί η υπόθεση για ανάκριση στον Εισαγγελέα Στρατοδικείου Λάρισας και με έγγραφό του ζητούσε έως τις 15 Νοεμβρίου να διενεργηθούν έλεγχοι στα καύσιμα όλων των μονάδων (περιλαμβανομένων και της Πολεμικής Αεροπορίας) και τα πορίσματα να αποσταλούν στο υπουργείο. Μέχρι και τις 19 Δεκεμβρίου το βράδυ καμία μονάδα δεν απέστειλε τα αποτελέσματα του ελέγχου που έπρεπε να διενεργήσει.
Με νέα εντολή του ο υφυπουργός, αφού επιμένει στους ελέγχους, διευκρινίζει ότι «ο έλεγχος θα πρέπει να αφορά στο στάδιο της προμήθειας των καυσίμων, όσο και τη μεταφορά των καυσίμων σε στις μονάδες».
 
«Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε έως το τέλος τους ελέγχους για να διπιστώσουμε την έκταση της νοθείας, δεν μπορεί ορισμένοι να κερδοσκοπούν εις βάρος των Ενόπλων Δυνάμεων», είπε ο κ. Σπηλιόπουλος, μιλώντας στο «Βήμα».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ! ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΡΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! ΑΡΙΣΤΑ ΤΑ Μ1Α1 ΑΜΠΡΑΜΣ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΣΑΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΑΣ.


Σε άριστη κατάσταση και με μεγάλο χρόνο ζωής στον σωλήνα του πυροβόλο και στον κινητήρα, βρίσκεται το 80% των αρμάτων M1A1 Abrams που μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί από την 9μελή ομάδα του ΕΣ. 

Όπως ανέφερε αξιωματικός του ΕΣ στο defencenet.gr «Θα μπορούσαμε από αυτά που μας δείχνουν να πάρουμε και τον διπλάσιο αριθμό αρμάτων». 


Η ομάδα των αξιωματικών του ΕΣ θεωρεί ότι τα πρώτα συμπεράσματα της έρευνας που πραγματοποιεί είναι θετικά και ότι στο σύνολο της η όλη προσπάθεια για την επιλογή των καλύτερων αμερικανικών αρμάτων μάχης M1A1 Abrams θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. 

Τα συγκεκριμένα άρματα θα δώσουν στο ΕΣ την δυνατότητα να αποσύρει τα παλαιά Μ48 Α 5 MOLF μεταφέροντας στα νησιά τα Leopard 1A5 ομογενοποιώντας έτσι το διαμέτρημα των αρμάτων μάχης που θα διατηρεί στην ηπειρωτική χώρα αφού τόσο το M1A1 Abrams όσο και τα Leopard 2A4/2HEL διαθέτουν πυροβόλο με το ίδιο διαμέτρημα. 

Αναμφίβολα πρόκειται για μία θετική εξέλιξη για μία πρόταση που τόσο πολύ πολεμήθηκε τόσο στο εξωτερικό (βλ δημοσιεύματα ξένου τύπου) όσο και στο εσωτερικό της χώρας. defencenet.gr

Σε Καναδικα χέρια περνούν τα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής

Στα χέρια της καναδικής εταιρείας Eldorado Gold, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην παγκόσμια αγορά εξόρυξης χρυσού και άλλων πολύτιμων μετάλλων, προβλέπεται να περάσει, έναντι 2,5 δισ. δολαρίων, η European Goldfields η οποία ελέγχει τα μεταλλεία χρυσού Στρατωνίου, Ολυμπιάδας και Σκουριών στη Χαλκιδική. Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν αρχική συμφωνία, η οποία αναμένεται να εγκριθεί από τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων τους που θα συγκληθούν τον Φεβρουάριο. Στόχος της νέας εταιρείας για την Ελλάδα είναι η πραγματοποίηση επενδύσεων της τάξης των 1,3 δισ. ευρώ στα μεταλλεία της Χαλκιδικής, ενώ άλλα 150 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν στα.....
μεταλλεία Περάματος Θράκης.
Οπως ανακοίνωσε χθες στην Αθήνα σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Πολ Ράιτ, η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές προβλέπει την ανταλλαγή μετοχών και τη δημιουργία νέας, κοινής εταιρείας στην οποία η νέα Εldorado κατέχει 77%, σημαντικά ποσοστά έχουν τα επενδυτικά Funds Fidelity και ΒlackRock και 5% η κατασκευαστική Ακτωρ με την Κατάρ Holding.
Η European Goldfields λειτουργεί, εκτός από τα μεταλλεία Στρατωνίου, Ολυμπιάδας και Σκουριών στη Χαλκιδική, και τα μεταλλεία του Certej στη Ρουμανία.
Σύμφωνα με την τελευταία αναθεωρημένη πρόβλεψη της European Goldfields, τα συνολικά αποθέματα στις Σκουριές και την Oλυμπιάδα Xαλκιδικής που έχουν μετρηθεί και ανιχνευτεί αυξήθηκαν σε 9,6 εκατομμύρια ουγγιές χρυσού και 1.250 καράτια χαλκού.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο καναδός πρεσβευτής κ. Πεκ υποστήριξε ότι η επένδυση αυτή στην Ελλάδα αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης» στη χώρα μας.

H Eldorado Gold. Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, οι μέτοχοι της Eldorado και της European Goldfields θα έχουν στη νέα εταιρεία ποσοστά 77% και 23% αντίστοιχα. Η Eldorado είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια του Τορόντο, της Νέας Υόρκης και του Σίδνεϊ.
Διαθέτει έξι μονάδες εξόρυξης χρυσού σε Κίνα, Τουρκία, Ελλάδα, Βραζιλία, Ρουμανία. Στόχος της εταιρείας είναι η παραγωγή 1,5 εκατομμυρίων ουγκιών χρυσού το 2015. Το 2014, το 24% της παραγωγής χρυσού θα προέρχεται από την Ελλάδα.
Η παραγωγή χρυσού το 2011 κινείται γύρω στις 650.000 ουγγιές. Τα καθαρά κέρδη που αποδόθηκαν στους μετόχους έφτασαν τα 102,5 εκατ. δολάρια, ενώ τα έσοδά της αυξήθηκαν 60%, αντανακλώντας την αύξηση στην τιμή του χρυσού κατά 38% και του όγκου πωλήσεων κατά 16%, φτάνοντας τα 114,9 εκατ. δολάρια.

tanea.gr