ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΤΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ...!!! ΔΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΔΕΙΑ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΗ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΙΡΑΝΟ ΓΙΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΑ ΚΑΙ ΑΓΝΟΟΥΝ ΕΛΛΗΝΑ


Την ίδια ώρα που ο Δήμος στερεί από ενδεείς Πατρινούς μια θέση υπαίθριου πωλητή για να ζήσουν τις οικογένειές τους, χορηγεί άδεια μικροπωλητή σε αλλοδαπό, ο οποίος δεν... διαθέτει ούτε καν άδεια παραμονής στην χώρα μας!

Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας ο «Κ», η Διεύθυνση Προσόδων του Δήμου Πατρέων, χορήγησε σε υπήκοο Ιραν, άδεια χρήσης κοινόχρηστων χώρων για ολόκληρο το 2011 και για τους μήνες Ιανουάριο, Μάρτιο, Ιούνιο, Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του τρέχοντος έτους!


Όμως, όπως αποδεικνύεται από επίσημο έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας, που επίσης αποκαλύπτει ο «Κ», η άδεια παραμονής του συγκεκριμένου Ιρανού στην χώρα μας, έχει λήξει από τις 3/7/2012!


Τα απαιτούμενα 14 δικαιολογητικά


Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο του Δήμου Πατρέων που μοιράζεται στους ενδιαφερόμενους, προκειμένου να χορηγηθεί άδεια υπαίθριου στάσιμου εμπορίου, θα απαιτούνται πλέον, όχι δύο, ούτε πέντε, αλλά ...14 δικαιολογητικά!


Όπως για παράδειγμα «πιστοποιητικό ασφαλιστικού φορέα», «αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος», «βεβαίωση οικείας Δ.Ο.Υ. περί υποβολής δήλωσης έναρξης άσκησης επιτηδεύματος», «βεβαίωση αρμόδιας υγειονομικής υπηρεσίας» κ.ά.


Άγνωστο είναι πόσα από αυτά τα δικαιολογητικά θα είναι σε θέση ένας αλλοδαπός να προσκομίσει στις Δημοτικές Υπηρεσίες, αλλά πολύ περισσότερο είναι απορίας άξιο, πώς ο Δήμος Πατρέων του έδωσε άδεια μικροπωλητή, χωρίς να διαθέτει το στοιχειώδες: Άδεια παραμονής στην χώρα μας!


Ας σημειωθεί μάλιστα, ότι πολλές από τις άδειες πού έχει λάβει ο Ιρανός, είναι για το κεντρικότερο σημείο της Πάτρας: Την πλατεία Γεωργίου!


Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος αλλοδαπός δεν διαθέτει πλέον καμία άδεια μικροπωλητού, συνεχίζει ακόμα και τώρα να πουλάει καλαμπόκια στο συγκεκριμένο σημείο!


Πατρινοί παρακαλούν για μία άδεια


Την ίδια ώρα που η Δημοτική Αστυνομία κλείνει τα μάτια στην εξόφθαλμη αυτή παρατυπία, η οικογένεια του Γιώργου Κολοτσούκα παρακαλάει για μια άδεια μικροπωλητού, προκειμένου να επιβιώσει!


Άνεργοι εδώ και καιρό, ο ίδιος και η σύζυγός του, βρίσκονται σε απελπιστική οικονομική κατάσταση και υπό έξωση. Και απευθύνουν αμείλικτο ερώτημα: Γιατί ο Δήμος γυρίζει την πλάτη στους δημότες του;


Πάντως σύμφωνα και με άλλες καταγγελίες, άδειες μικροπωλητών, έχουν λάβει και άλλοι αλλοδαποί, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί σε προσοδοφόρα σημεία της πόλης, την ίδια στιγμή που θα μπορούσαν να βρίσκονται στη θέση τους, αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.


xespao.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου