ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Α.Σαμαράς: "Δεν μπορεί να αγνοούνται οι προκλήσεις της Τουρκίας" - Ναι, και;


«Δεν μπορεί να αγνοούνται οι προκλήσεις. Ελπίζουμε η Τουρκία να αναθεωρήσει τη στάση της επιτρέποντας την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων», τόνισε από τη Λευκωσία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, χωρίς να λέει πώς θα αντιμετωπιστούν ή πώς θα πάψουν αυτές οι προκλήσεις.
 
Γιατί με "διαπιστωτικού χαρακτήρα" δηλώσεις δε νομίζουμε ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο...
 
Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον κύπριο πρόεδρο, έκανε λόγο για συνομιλίες σε ώρες κλιμάκωσης της έντασης, οι οποίες «επιβεβαίωσαν την

Τα σούρτα φέρτα της δικογραφίας κατά Βενιζέλου, ο οποίος παρέμεινε στο απυρόβλητο


«Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία μου στο υπουργείο Αμύνης; Βεβαίως έχω! Είναι δυνατόν να μην έχω;». Πιθανόν θυμάστε τα παραπάνω λόγια από τις συζητήσεις που πραγματοποιούνταν στη Βουλή στις αρχές του 2013 για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.



Την πρωτοφανή αυτή ομολογία έκανε από το βήμα της Βουλής στις 17 Ιανουαρίου 2013 ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος δεν δίστασε όταν ρωτήθηκε από βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης πώς είναι δυνατόν να έχει στα χέρια του τα αμυντικά σχέδια της χώρας, να αστειευτεί λέγοντας πως τα κρατάει για το πραξικόπημα που θα κάνει όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτήσει την πλειοψηφία.


Η ομολογία Βενιζέλου, είναι αλήθεια ότι για κάποιο χρονικό διάστημα απασχόλησε τον Τύπο, ξεχάστηκε όμως σχετικά γρήγορα. Για τη δήλωση αυτή ωστόσο έχει κατατεθεί μήνυση από ιδιώτη, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή,