ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014

Εἶμαι Ῥατσιστής. Ἐσύ;

Θὰ προσπαθήσω τώρα λοιπὸν νὰ βρῷ τὴν ἀπόλυτη καὶ συγκεκριμένη ἔννοια τῆς λέξεως «Ῥατσισμός». Ἄς δοῦμε τὶ ἀναφέρει γιὰ τὸν Ῥατσισμὸ ἡ ἐλεύθερη ἐγκυκλοπαίδεια Βικιπαίδεια:
«Ὁ ῥατσισμὸς εἶναι τὸ δόγμα που ἀναπτύσσεται μὲ σύνδεσμο συγκεκριμένα γνωρίσματα “traits”, ὅπως π.χ. ἐθνικά, θρησκευτικά, πολιτιστικὰ κ.λπ., προκειμένου να ἀναγάγει μιᾷ ὁμάδα ἀντίστοιχα (κοινωνική, φυλετική, θρησκευτική), ὠςυπέρτερη ἄλλων. Τὸ πιὸ συνηθισμένο εἶδος ῥατσισμού, καὶ αὐτό που ἔχει δώσει τὴν ἀρχικὴ ὀνομασία στην λέξῃ (ἐκ τῆς ἰταλικῆς (“ῥάτσα”) razza = φυλή), εἶναι ὁ φυλετικὸς ῥατσισμός.»
Ἑλληνικὴ ἐγκυκλοπαίδεια
Πράγματι, ἂν ἀκούσουμε τὶ μᾶς λέει ἢ ἴδια ἡ λέξη, γιὰ τὸν ἑαυτό της, θὰ δοῦμε ὅτι προέρχεται ἀπὸ τὴν Ἰταλικὴ λέξῃ Ῥάτσα (razza = φυλή) καὶ στὰ Ἑλληνικὰ θὰ μεταφραζόταν ὡς Φυλετισμὸς ἢ Φυλετικότητα. Μέχρι ἐδῶ, δίχως νὰ ξεχειλώσουμέ τις ἔννοιες, βλέπουμε ὅτι ἡ λέξῃ ῥατσισμός, αὐτὴ καθαυτή, σημαίνει τὴν ἀναγνώριση τῆς φυλῆς, στὴν ὁποία ἀνήκει κάποιο ἄτομο, καὶ ὄχι ὅτι ὑπάρχει κάποια ἀνώτερη ἢ κατώτερη φυλή. Μπορεὶ δηλαδὴ κάποιος νὰ ἀναγνωρίζει ὅ,τι ἐκεῖνος ἐκεῖ που κάθεται στὴν γωνία καὶ πίνει τὸν

Διάταγμα για διάλυση της βουλής!

Συμβαίνει τώρα! 

Πληροφορίες γράφουν πως στις 6μ.μ. θυροκολλείται διάταγμα για διάλυση της Βουλής όπως μεταδίδει το newsit.gr και το spirospero.gr
Δικαίωση της Ισλανδίας για διαγραφή χρέους χωρίς αποζημίωση. Απόφαση κόλαφος για τους δανειστές

Απόφαση κόλαφος για τους δανειστές της Ισλανδίας. Η Ισλανδία είχε το δικαίωμα, όταν οι τράπεζές της κατέρρευσαν τον Οκτώβριο του 2008, να αρνηθεί να αποζημιώσει τους ξένους επενδυτές, αποφάνθηκε σήμερα το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Ανταλλαγών (AELE). Το δικαστήριο απέρριψε τα επιχειρήματα που παρουσίασαν η Βρετανία και η Ολλανδία, αναφέρεται στη σχετική δικαστική απόφαση.
Η απόφαση αναμενόταν για να γίνει γνωστό αν οι χρεοκοπημένες τράπεζες πρέπει ή όχι να διασώζονται με δημόσιο χρήμα.

Χιλιάδες άνθρωποι που είχαν πάρει στεγαστικά δάνεια σε ξένα νομίσματα, όσο η ισλανδική Κορώνα ήταν σκληρό νόμισμα, βρέθηκαν να χρωστούν πολύ περισσότερα χρήματα, και οι κατοικίες τους να αξίζουν πολύ λιγότερο,

ΣΟΚ στους δρόμους των Βρυξελλών! Οι Femen έκαναν ΠΕΟΛΕΙΧΙΑ έξω από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (PHOTOS)

a590
Στους δρόμους των Βρυξελλών έφτασε η χάρη των FEMEN, οι οποίες διαδήλωσαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εκπροσώπων των  G7 για θέματα εξωτερικής πολιτικής και οικονομίας, χωρίς την παρουσία του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Η Ψυχή των Φυλών

 
Η ταξινόμησις των ειδών στηρίζεται, από τους φυσιοδίφες, σε αποδεδειγμένα ανατομικά χαρακτηριστικά, τα οποία αναπαράγονται κανονικώς και μονίμως βάσει της κληρονομικότητος. Είναι γνωστό πλέον σήμερα ότι τα διάφορα χαρακτηριστικά μεταβάλλονται βραδέως με την κληρονομική συσσώρευση αδιοράτων μεταβολών, εάν δε αποβλέψωμε σε βραχέα χρονικά διαστήματα, μπορούμε να πούμε πως τα είδη είναι αμετάβλητα.
Η εφαρμογή των μεθόδων ταξινομήσεως των φυσιοδιφών, στον άνθρωπο, κατέστησε δυνατό τον καταρτισμό ενός αριθμού, καθορισμένων ανθρωπίνων τύπων, βάσει σαφεστάτων ανατομικών χαρακτηριστικών, όπως είναι το χρώμα του δέρματος, η μορφή και η χωρητικότης του κρανίου. Βάσει αυτής της διακρίσεως έχει αποδειχθεί ότι το ανθρώπινο γένος περιλαμβάνει πολλά είδη, ευκρινώς διαχωρισμένα μεταξύ τους και

ΘΑΥΜΑ ΘΑΥΜΑ! ΜΙΛΗΣΕ Ο ΜΟΥΓΚΟΣ ΠΟΡΤΙΕΡΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ!

ΘΑΥΜΑ ΘΑΥΜΑ! ΜΙΛΗΣΕ Ο ΜΟΥΓΚΟΣ ΠΟΡΤΙΕΡΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΕΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΕΙΝΟΣ ΓΙΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ 8 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ! ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ! ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ 2 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΝ ΠΟΡΤΙΕΡΗ ΟΠΩΣ

Έρχεται το ριάλιτι που ΣΟΚΑΡΕΙ! Το ξεφτιλίκι στο μεγαλείο του! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

rialiti1


Ένα  ριάλιτι σόου-τραγωδία αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα στην Αμερική.
Θα λέγεται «Born in the Wild» και θα ακολουθεί νέους γονείς που θέλουν να γεννήσουν το παιδί τους στη φύση μακριά από γιατρούς και νοσοκομεία αλλά παρουσία κάμερας.
Τι άλλο θα δούμε πια και τι άλλο θ΄ακούσουμε;

Γ. Στουρνάρας: Ας μας αγοράσουν οι Τούρκοι!

Γ. Στουρνάρας: Ας μας αγοράσουν οι Τούρκοι!
Όταν λέμε παγκοσμιοποίηση εννοούμε παγκοσμιοποίηση χωρίς κανένα όριο!
 Αυτό το απίστευτο δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNN.

Θα είναι η Βουλγαρία η νέα "Ουκρανία"; - Οργανώνει ιδιωτικό στρατό για λογαριασμό ΗΠΑ-ΕΕ ο Μ.Μπορίσοφ


Άτακτες φωνές:ΑΓ. ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ Ο ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ:Με μιας θα ανάψει η φωτιά από μικρή αιτία κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία.
Επικίνδυνες καταστάσεις, που αγγίζουν πλέον τα ελληνικά σύνορα απεργάζεται η ΕΕ και οι ΗΠΑ στην γειτονική Βουλγαρία μετά την άρνηση της κυβέρνησης της Σόφιας να "παγώσει' τον South Stream όπως απαίτησε το Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ, Ο.Ετινγκερ (διαβάστε σχετικά εδώ).