ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ο εγκέφαλος της φρικτής υπόθεσης των «σκλάβων γυναικών» είναι παλιός ακροαριστερός ακτιβιστής με «αντιφασιστική» δράση



Την προηγούμενη εβδομάδα η βρετανική αστυνομία απελευθέρωσε τρεις γυναίκες που κρατούνταν από ζευγάρι σε συνθήκες δουλείας επί δεκαετίες.

Οι γυναίκες κρατούνταν παρά τη θέλησή τους σε οικία στο Λονδίνο και μάλιστα η μία από αυτές είπε ότι είναι «σκλάβα» εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια! Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, πρόκειται για μια 69χρονη από τη Μαλαισία, μια 57χρονη Ιρλανδέζα και μια 30χρονη Βρετανίδα.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το σπίτι όπου κρατούνταν οι γυναίκες αφού μία εξ αυτών μπόρεσε τον Οκτώβριο να τηλεφωνήσει στην οργάνωση ‘Freedom Charity’ και να καταγγείλει το γεγονός. Η οργάνωση, η οποία μάχεται κατά της δουλείας και των αναγκαστικών γάμων, επικοινώνησε αμέσως με τις αρχές.

Και τα τρία θύματα φέρουν «βαθιά ψυχολογικά τραύματα» αλλά πλέον έχουν μεταφερθεί «σε ασφαλές μέρος», είχε ανακοινώσει η αστυνομία.

Οι αρχές συνέλαβαν ως υπόπτους για οικιακή δουλεία και καταναγκαστική εργασία έναν άνδρα και μία γυναίκα. Τα άτομα αυτά προσδιορίστηκαν ως ο Aravindan και η Chanda Balakrishnan, 73 και 67 χρονών αντίστοιχα. Και οι δυό τους ήρθαν στην Βρετανία την δεκαετία του 1960, από την Ινδία και την Τανζανία αντίστοιχα.

Σύμφωνα με νεότερη πληροφορία, οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση (!) το ύψος της οποίας δεν αναφέρεται.

Γράμμα που έστειλε η φυλακισμένη "Rosie" μαζί με την φωτογραφία της σε ένα γείτονα. Στο γράμμα χαρακτηρίζει τον Balakrishnan και την σέκτα του "τέρατα", "σατανικούς" και "ρατσιστές" 
Ο 73χρονος άντρας υπήρξε στο παρελθόν κομουνιστής ακτιβιστής και ηγέτης αυτόνομης ακροαριστερής οργάνωσης.

Ο Aravindan Balakrishnan, γνωστός ως Comrade Bala (“Σύντροφος Bala”), υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Αγγλίας (Μαρξιστικό -Λενινιστικό) - μέλος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος - αλλά σύμφωνα με ένα ιστορικό του κινήματος αποχώρισε από το κόμμα το 1974 .

Η νέα του οργάνωση, της οποίας ανέλαβε την ηγεσία, περιγράφεται ότι είχε «υπερ-αριστερές θέσεις και λατρεία του  Μάο», με το όνομα «Ινστιτούτο Εργαζομένων της μαρξιστικής – λενινιστικής σκέψης του Μάο Τσε Τουνγκ» (‘The Workers’ Institute of Marxism-Leninism-Mao Tsetung Thought’). Αλλά η ομάδα θεωρείται ότι έπαψε να είναι ενεργή από το 1970.

Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι η γυναίκα που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα είναι η σύζυγός του Chanda Balakrishnan, ηλικίας 67 ετών και συνάδελφος ακτιβίστρια.

Η οργάνωση είχε βάση ένα βιβλιοπωλείο στην Acre Lane, ένα δρόμο στην εξαιρετικά υποβαθμισμένη περιοχή Brixton του νότιου Λονδίνου, και λειτουργούσε και ως κοινότητα, με γυναίκες να λαμβάνουν αυτό που περιγράφεται ως ηγετικό ρόλο. Πολλοί νέοι είχαν πιστεί να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους και να αφιερωθούν στο «επαναστατικό έργο».

Ενώ μερικές αναφορές λένε ότι η οργάνωση αυτή είχε κάνει κατάληψη του κτιρίου, άλλες λένε ότι η ομάδα του Balakrishnan μίσθωνε το κτίριο για πολλά χρόνια .

Οι πεποιθήσεις του Balakrishnan θεωρούνται υπερ-αριστερές και θεωρούσε την ομάδα του ως την άμεση συνιστώσα της μαοϊκής Κίνας, καλώντας τον Κόκκινο στρατό να έρθει στο νότιο Λονδίνο για να "ελευθερώσει την εργατική τάξη". Τα μέλη του αναρτούσαν πορτρέτα του Μάο.

Το κτίριο της Acre Lane, το οποίο άνοιξε το 1976, λειτουργούσε επίσης ως «ιερό» και μνημείο για τον Κινέζο κομμουνιστή ηγέτη, ο οποίος πέθανε εκείνο το έτος.

Ένα μανιφέστο της ομάδας, το περιέγραψε ως «ένα κέντρο και μια βιβλιοθήκη των εργατών», προσθέτοντας : «Χιλιάδες άνθρωποι, ιδίως οι φτωχότεροι άνθρωποι που εργάζονται στην περιοχή, άρχισαν να επισκέπτονται και να χρησιμοποιούν το κέντρο. Εδώ και δύο χρόνια που ιδρύθηκε το κέντρο οι σύντροφοί μας έχουν αρχίσει να ξυπνούν τους ανθρώπους του Brixton με την προλεταριακή επαναστατική γραμμή του αγαπημένου προέδρου Μάο».

Στην φωτογραφία: Η κάμερα πιάνει τον Balakrishnan (αριστερά) πριν από την ανάκριση για το θάνατο μιας από τους οπαδούς του, η οποία μυστηριωδώς έπεσε από το παράθυρο του μπάνιου του σπιτιού στο νότιο Λονδίνο, όπου η ομάδα ζούσε το 1997. Ο  Balakrishnan φαίνεται να ακολουθείται κάτω από την οδό από μια γυναίκα που πιστεύεται ότι είναι η Josephine, η 57χρονη Ιρλανδή που διασώθηκε από το σπίτι τον περασμένο μήνα με δύο άλλες γυναίκες που ζούσαν στην κοινότητα για τρεις δεκαετίες.
Ο αιδ. Bob Nind, ο οποίος ήταν ο εφημέριος της εκκλησίας του Αγ. Ματθαίου στο Brixton, είπε ότι είχε πάει στο κέντρο της Μαοϊκής ομάδας μια φορά και τους γνώριζε.

«Ο χώρος δεν είχε κάτι αξιοσημείωτο. Έμοιαζε κυρίως σαν ένα βιβλιοπωλείο», είπε στην εφημερίδα Guardian. «Υπήρχαν πολλοί νέοι άνθρωποι γύρω, και πολλές  γυναίκες. Υπήρχαν πολλά βιβλία που σχετικά με τον Μάο».
 Το κέντρο της ομάδας είναι σήμερα εστιατόριο Αλγερινών
Ο Nind είπε ότι η ομάδα του Balkrishnan ήταν γνωστή ως η πιο ακρο-αριστερή.

Είπε επίσης, ότι ποτέ δεν συνάντησε τον Balakrishnan, αλλά γνώριζε για τον «σύντροφο Μπάλα» και είπε ότι τον θεωρούσαν την «κυρίαρχη δύναμη» της οργάνωσής του ενώ άλλοι τον περιέγραφαν ως τον «γκουρού» της ομάδας, που είχε την μορφή σέκτας.

Πολλά ερωτηματικά υπάρχουν για την βρετανική αστυνομία και τις κοινωνικές υπηρεσίες για το πόσο γνώριζαν τον Balakrishnan και την συμμορία του από το 1970.

Η μαοϊκή ομάδα συνδέεται με μια βίαιη επίθεση κατά του καθηγητή ψυχολογίας Hans Eysenck (1916 – 1997), ο οποίος έδινε μια διάλεξη με θέμα «Σύγχρονες Θεωρίες Νοημοσύνης» στο London School of Economics, στις 8 Μαΐου 1973. Αυτή η επίθεση πραγματοποιήθηκε από 25 περίπου μέλη της οργάνωσης του Balakrishnan, μεταξύ των οποίων ήταν και ο ίδιος ο Balakrishnan ο οποίος ήταν τότε η ηγετική μορφή της ομάδας.

Ο καθηγητής Eysenck (φωτο), τότε 57 ετών, είχε ευρέως δαιμονοποιηθεί από αριστερές και «αντιφασιστικές» ομάδες λόγω των απόψεών του σχετικά με τον ρόλο της γενετικής στη νοημοσύνη. Παρόμοια δαιμονοποίηση έχει ασκηθεί κατά οργανώσεων, όπως η American Renaissance και συγγραφέων όπως ο Jared Taylor και ο Δρ Roger Pearson.

Ο «σύντροφος Μπάλα» και οι σύντροφοί του, έριξαν τον καθηγητή Eysenck στο πάτωμα, τον γρονθοκόπησαν, τον κλώτσησαν και τον έφτυσαν. Μετά το συμβάν νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Maudsley, Denmark Hill.

Η μαοϊκή συμμορία, είχε επιτεθεί επίσης σε ορισμένους από τους αριστερούς συναδέλφους τους. 


Ο Steve Rayner, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, περιέγραψε την σέκτα του Brixton ως «μία μικρή, πολύ σφιχτά δεμένη ομάδα» που ήταν «σαφώς υπό την επήρεια » του “συντρόφου Bala”.

Στην έρευνά του το 1979 για μια διατριβή, ο καθηγητής Rayner είπε ότι ο Bala ήταν σε θέση να ασκεί έλεγχο στα μέλη και να κάνει να πειθαρχούν όσοι αμφισβητούσαν την εξουσία του, ενώ η ιδεολογίας της ομάδας ήταν «βαθιά αποκομμένη από την πραγματικότητα». 

Η ομάδα του είχε κυρίως νέες φοιτήτριες από το εξωτερικό - μεταξύ των οποίων δύο από τη Μαλαισία, τέσσερις από την Κίνα, μία από τις Δυτικές Ινδίες και τρεις Ευρωπαίες, οι οποίες φαίνονταν να έχουν «δυσκολία προσαρμογής στη ζωή στο Ηνωμένο Βασίλειο» και κρατούσαν μια «εχθρική στάση απέναντι στο κράτος», ενώ η φιλοδοξία του “συντρόφου Bala” ήταν να φέρει το θάνατο στο «βρετανικό φασιστικό κράτος». Πίστευε δε ότι η "επανάσταση" θα ξεκινούσε με ανθρώπους που είχαν έρθει ως μετανάστες από χώρες του Τρίτου Κόσμου.

Δείτε το βίντεο
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ, εδώ και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου