ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Τα 5μηνα Μωρά είναι ‘Ρατσιστές’, όπως και η Φύση

researchsugg
Έρευνα δείχνει ότι τα λευκά μωρά είναι ήδη “ρατσιστές”  από την ηλικία των πέντε μηνών, πριν καν έρθουν σε επαφή με άλλες φυλές. Το επόμενο βήμα είναι «να εξαλείψουν αυτές τις τάσεις». Με αντιρατσιστικό εμβόλιο μήπως;  Η έκθεση αυτή δημοσιεύεται στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού Development Science. Σε άλλη έρευνα βρήκαν ότι οι πίθηκοι κοίταζαν εικόνες άλλων πιθήκων που ήταν εκτός της ομάδας τους, γεγονός που υποδηλώνει, ότι οι πίθηκοι  μπορούν να εντοπίσουν αυθόρμητα ποιος είναι ξένος και ποιος όχι.
Τα λευκά βρέφη ηλικίας μόλις εννέα μηνών, δείχνουν σημάδια φυλετικής προκατάληψης, σύμφωνα με μια μελέτη. Απορώ πως επέτρεψαν σ’ αυτή την μελέτη να δει το φως της δημοσιότητας; Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης στο Amherst διαπίστωσαν, ότι από τη νεαρή ηλικία τα μωρά έκαναν ήδη διακρίσεις, σε βάρος αυτών, που ήταν από διαφορετικές  φυλές  στην  προσπάθεια τους, να αναγνωρίζουν πρόσωπα και συναισθηματικές εκφράσεις.
Ανέλυσαν 48 Καυκάσια μωρά με μικρή έως καθόλου εμπειρία
Αφρό-Αμερικανών ή μαύρων ατόμων. Τα διαχώρισαν σε μια ομάδα που ήταν μωρά ηλικίας πέντε μηνών και σε μια άλλη που ήταν μωρά ηλικίας εννέα μηνών και παρακολουθούσαν τη διαφοροποίηση μεταξύ προσώπων ατόμων της ίδιας τους της φυλής και στη συνέχεια εκείνων που ανήκαν σε μια άλλη, άγνωστη για τα μωρά, φυλή. Τα μωρά από την ομάδα των πέντε μηνών ήταν πολύ πιο έμπειρα στη διάκριση προσώπων από διαφορετικές φυλές, ενώ εκείνα των εννέα μηνών ήταν σε θέση να ξεχωρίσουν δύο πρόσωπα της δικής τους φυλής με μεγαλύτερη ευκολία.
Σε ένα δεύτερο πείραμα ανιχνεύθηκε η δραστηριότητα του εγκεφάλου των μωρών με τη χρήση αισθητήρων. Τους έδειξαν εικόνες προσώπων Καυκάσιας ή Αφρο-Αμερικανικής φυλής εκφράζοντας συναισθήματα που είτε ταίριαζαν είτε δεν ταίριαζαν με ήχους που άκουγαν, όπως το γέλιο και το κλάμα.
Οι μετρήσεις της δραστηριότητας του εγκεφάλου έδειξαν ότι τα εννέα μηνών  βρέφη αντιμετώπιζαν τις συναισθηματικές εκφράσεις των Καυκάσιων προσώπων διαφορετικά από εκείνες των Αφρο-Αμερικανικών προσώπων, ενώ τα 5 μηνών δεν το έκαναν. Η αλλαγή στην ικανότητα αναγνώρισης δεν ήταν κάτι που είχε σχέση με την κουλτούρα,  αλλά μάλλον το αποτέλεσμα της σωματικής ανάπτυξης. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η επεξεργασία των συναισθημάτων του προσώπου μεταφέρεται από το μπροστινό μέρος του εγκεφάλου σε περιοχές στο πίσω μέρος του εγκεφάλου στην ομάδα με την μεγαλύτερη ηλικία.
«Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι οι προκαταλήψεις όσον αφορά την αναγνώριση προσώπου και την αντίληψη ξεκινάνε από βρέφη, που δεν μπορούν αν μιλήσουν, πολύ πριν από το σχηματισμό εννοιών για τη φυλή», δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης Lisa Scott σε μια δήλωση.
«Είναι σημαντικό για μας να καταλάβουμε τη φύση αυτών των τάσεων, προκειμένου να μειώσουμε ή να εξαλείψουμε “τις προκαταλήψεις; “. Πως έχουν σκοπό να το επιτύχουν αυτό;
Αυτό είναι παρόμοιο με το πώς τα μωρά μαθαίνουν τη γλώσσα. Νωρίς στην παιδική ηλικία τα μωρά δεν γνωρίζουν ακόμα ποιοι ήχοι έχουν νόημα στη μητρική τους γλώσσα, έτσι ώστε αντιμετωπίζουν όλους τους ήχους το ίδιο. Καθώς μαθαίνουν τη γλώσσα που ομιλείται γύρω τους, η ικανότητά τους να ξεχωρίζουν τους ήχους σε άλλες γλώσσες μειώνεται και η ικανότητά τους να ξεχωρίζουν τους ήχους στην μητρική τους γλώσσα βελτιώνεται.
Δηλαδή ενόχλησε η έμφυτη ικανότητα που έχει κάποιος να αναγνωρίζει τους φυλετικά ομοίους του, ακόμη και στα ζώα είναι έμφυτη αυτή η ικανότητα, μα είναι αντίθετο στην Νέα Τάξη του “όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι”, χωρίς έθνος, φυλή, ταυτότητα, κλπ.  Επιδιώκουν να μπερδέψουν την ικανότητα της αναγνώρισης του ίδιου μέλους,  με το ρατσιστικό μίσος, δηλ. ο αντικειμενικός τους στόχος είναι να εξαλείψουν την ανθρώπινη ιδιότητα, να θέλουμε να είμαστε «ξεχωριστοί» και όχι πολτός, ΑΤΟΜΑ και όχι μάζα. !
..και οι πίθηκοι είναι ρατσιστές και η ίδια η φύση ! : Σε μια σειρά πειραμάτων, οι ερευνητές του Yale με επικεφαλής την ψυχολόγο Laurie Santos έδειξαν, ότι οι πίθηκοι μεταχειρίζονται τους άλλους πιθήκους που δεν ανήκουν στην ομάδα τους με την ίδια καχυποψία και αντιπάθεια, όπως οι άνθρωποι τείνουν να αντιμετωπίζουν τους ξένους, γεγονός που υποδηλώνει, ότι οι διαμάχες μεταξύ των ανθρώπων μπορεί να έχουν τις ρίζες τους εξελικτικά στα αρχαία χρόνια.
Κανένας δεν σκέφτεται πως το ανακάτεμα της γενετικής λίμνης ισούται με θάνατο.! Δεν τους επιτρέπουν να σκέφτονται, δεν μπορούν να σκεφτούν άλλωστε, πέρα από τις υποβολές που τους κάνουν, γιατί τα υβρίδια είναι αυτό το αποτέλεσμα από αυτό το ανακάτεμα. Ας δούμε πως επιβεβαιώθηκε ο καθηγητής από τα υβρίδια. Ο κορυφαίος γενετιστής James Watson μαζί με τον Francis Crick και τον Maurice Wilkins που το 1962 βραβεύτηκαν με το Nobel  ιατρικής και φυσιολογίας, για την ανακάλυψη της ελικοειδής δομής του DNA, της γνωστής διπλής έλικας.
Η ανακάλυψη της δομής της του DΝΑ, του μορίου της κληρονομικότητας, από τους James Watson και Francis Crick το 1953 είναι από τις λίγες ανακαλύψεις που άλλαξαν εκ βάθρων μια επιστήμη, αφού συνέβαλε ουσιαστικά στη θεμελίωση της μοριακής βιολογίας. Στη συνέχεια ο James Watson, συμμετείχε ενεργά και στο Human Genome Project,την πολυεθνική προσπάθεια για την πλήρη αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου DNA.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου