ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Στις 13 Ιανουαρίου θα παρουσιαστεί αποκλειστικά για την Ελλάδα το νέο χαρτονόμισμα των 0 ευρώ!

Την επίσημη παρουσίαση του νέου χαρτονομίσματος των 0 ευρώ της σειράς «Βουλή των Ελλήνων» θα κάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 13 Ιανουαρίου αποκλειστικά για την Ελλάδα.
Στις 13 Ιανουαρίου θα παρουσιαστεί αποκλειστικά για την Ελλάδα το νέο χαρτονόμισμα των 0 ευρώ!
Το χαρτονόμισμα θα τεθεί σε κυκλοφορία μέσα στο 2014. 

Την Τρίτη διοργανώθηκε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος σεμινάριο της ΕΚΤ για τους προμηθευτές και κατασκευαστές εξοπλισμού επεξεργασίας τραπεζογραμματίων, προκειμένου να ενημερωθούν για τις προδιαγραφές του νέου χαρτονομίσματος.

Τα νέα χαρτονομίσματα με την ονομασία «Βουλή των Ελλήνων» εκδίδονται 10 χρόνια μετά από την εισαγωγή των χαρτονομισμάτων και των κερμάτων ευρώ.

Στο ολόγραμμα και το υδατογράφημα των νέων τραπεζογραμματίων απεικονίζονται  προσωπογραφίες των Ελλήνων βουλευτών , μορφές της ελληνικής βουλής  από την οποία προέρχεται και η ονομασία της.


Η γνησιότητα του νέου τραπεζογραμματίου, καθώς και όλων των υπόλοιπων τραπεζογραμματίων ευρώ, μπορεί να εξακριβωθεί εύκολα με τη μέθοδο των τριών ελέγχων, δηλαδή τον έλεγχο με την αφή, τον οπτικό έλεγχο και την εξέταση υπό γωνία.

Τα τραπεζογραμμάτια της σειράς «Βουλή των Ελλήνων» θα τεθούν σε κυκλοφορία κατά αύξουσα ονομαστική αξία, οπότε το τραπεζογραμμάτιο των 0 ευρώ θα διαδεχτεί εκείνο των 0 ευρώ, σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμη καθοριστεί.



tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου