ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

«Προσλαμβάνω μόνο ξένους. Οι Ιταλοί δεν κάνουν τριπλές βάρδιες»


«Όταν έρχεται κάποιος στη συνέντευξη με τη μαμά του, όταν κάποιος άλλος στο τηλέφωνο σου λέει ότι τον ενδιαφέρει η θέση, αλλά μόνο έπειτα από τρεις μήνες, γιατί πρώτα πρέπει να μελετήσει για να πάρει το δίπλωμα οδήγησης, πώς να το σχολιάσεις;», διερωτάται ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου πλαστικών Arredo Plast Spa, του πρώτου προμηθευτή πλαστικού των καταστημάτων ΙΚΕΑ στην Ευρώπη.

Ο Τζοβάνι Παγκότο, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, εκφράζει την απογοήτευσή του για τους νέους Ιταλούς που αναζητούν εργασία.
Αποκαλύπτει ότι την ώρα που η εταιρία του σημειώνει σημαντική άνοδο, το 90% των υπαλλήλων είναι ξένοι, εκ των οποίων πολλοί μετανάστες, καθώς μόνο εκείνοι δέχονται να κάνουν τριπλές βάρδιες.
«Στα 16 μου πήγαινα στο εργοστάσιο της Zanussi με το ποδήλατο και δούλευα. Στα 27 μου είχα γίνει υπεύθυνος για 1.000 εργάτες. Ας τολμήσει κανείς να πει στους νέους Ιταλούς να δουλέψουν το Σάββατο ή την Κυριακή μία φορά το μήνα... Καταλαβαίνω ότι οι βάρδιες είναι θυσία, όμως, οι μηχανές δε μπορούν να σταματήσουν», δηλώνει ο Παγκότο απογοητευμένος για τη νεολαία.
Όλα αυτά την ώρα που η ανεργία των νέων στην Ιταλία ξεπερνά το 39%, ενώ το γενικό ποσοστό ανεργίας φτάνει το 12,1%.
Όσο για την τάση των Ιταλών να εγκαταλείπουν την χώρα για να βρουν την τύχη τους στο εξωτερικό, ο Παγκότο έχει πολλά παραδείγματα να μοιραστεί.
«Πριν λίγες ημέρες επικοινωνήσαμε με έναν πτυχιούχο Μηχανικό Αεροδιαστημικής. Μας είπε ότι ενδιαφέρεται να εργαστεί μαζί μας μόνο αν τον στείλουμε στο εξωτερικό (σε κάποιο παράρτημα). Του απάντησα πως ήθελα λίγες ημέρες να το σκεφτώ, αλλά όταν του τηλεφώνησα για να του πω ότι θα τον έστελνα στην έδρα μας στον Καναδά, μου είπε ότι είχε ήδη βρει εργασία στη Γερμανία. Αυτά τα παιδιά δε θέλουν με τίποτα να παραμείνουν την Ιταλία», συμπλήρωσε με μία δόση πίκρας ο ιδιοκτήτης του Arredo Plast Spa.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου