ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Κι άλλο ανέκδοτο: Τουρίστας από τα Σκόπια

Το αυτοκίνητο μπροστά μου, αγκομαχούσε στο δρόμο από Θεσσαλονίκη προς Χαλκιδική. Ήταν δε τόσο φορτωμένο που τα πίσω αμορτισέρ είχαν τερματίσει. Τουρίστες είπα και γέλασα. Σύνηθες φαινόμενο των Βαλκάνιων τουριστών, να.....
τιγκάρουν τα αυτοκίνητά τους. Αλλά το γέλιο μου κόπηκε όταν πρόσεξα την πινακίδα.

ΜΚ. Τι να ναι τούτο; είπα στον συνεπιβάτη μου. Ξέρω ότι η κάθε χώρα της Ευρώπης, τοποθετεί τα αρχικά της συνταγματικής ονομασίας της στις πινακίδες των αυτοκινήτων. Η Γερμανία ενσωμάτωσε το D, η Ιταλία το Ι, η Γαλλία το F, εμείς το GR και ούτω καθεξής.

Αυτό το ΜΚ τι είναι γαμώτο;

« Πρώτη φορά το βλέπεις; Μυωπία έχεις; MAKEDONIA. Απλά όταν έμπαιναν στην Ελλάδα κολλούσαν αυτοκόλλητο με τη λέξη FYRΟΜ. Τώρα πάει κι αυτό», μου είπε.

Κι εμείς τι κάνουμε ρε;

Κοίταξε μου λέει:

«Η Ευρωπαϊκή αλλά και η Παγκόσμια κοινότητα το αποδέχεται, όπως και παλιότερα, όταν όλες οι χώρες του πλανήτη αναγνώρισαν το γειτονικό κρατιδίο ως Μακεδονία.

Από την στιγμή που εμείς οι ίδιοι τους δεχόμαστε ως Μακεδονία, αφού δεν αντιδρούμε, όταν άλλες χώρες του πλανήτη τους αναγνωρίζουν με αυτήν την ονομασία, όταν εμείς οι ίδιοι μεταφέρουμε τις βιομηχανίες μας και τα εργοστάσια μας εκεί, δίνοντάς τους δουλειά, όταν ακόμα και τα ταξί της Θεσσαλονίκης, στις πόρτες τους, διαφημίζουν τα καζίνα των Σκοπίων, για ποιά ελληνική Μακεδονία να μιλήσουμε; Όλοι τους έχουμε αποδεχτεί ως Μακεδονία με τα έργα μας και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ελληνική Μακεδονία δεν υφίσταται πουθενά παρά μόνο στον εθνικό εγωισμό μας. Και βλέπεις δε νοιάζεται κανένας. Κανένας δε μιλάει. Εξ άλλου τουρισμό δε θέλουμε;»

Βλέπεις του λέω το αυτοκίνητο; Τίγκα! Μέχρι και τα νερά τους φέρνουν. Τουρισμός είναι αυτός; Να τον χέσω ρε τέτοιον τουρισμό. Τους βλέπω κάθε μέρα. Έναν φραπέ με τέσσερα καλαμάκια. Κονσέρβες, λίγα ψώνια απ’ τα Λιντλ και όλη μέρα ξάπλα στην παραλία. Ούτε ευρώ δεν αφήνουν. Άντε που και που να πάρουν κανένα πεπόνι τη βδομάδα από κανέναν πλανόδιο!

Μάλιστα. Κι εμείς γι αυτόν τον τουρισμό, που τόσο έχουμε ανάγκη, κάνουμε γαργάρα το ΜΚ.

Αλλά τι περιμένεις; Εδώ για να παντελονιάσει ο άλλος το 20ευρω, κολλάει στο ταξί του το διαφημιστικό αυτοκόλλητο του καζίνο των Σκοπίων είπαμε!

Αλλά κι εσείς κύριοι διπλωμάτες μου, πού είστε μωρέ; Των κεκοιμημένων δούλων την ανάπαυση απολαμβάνετε; Ε ρε καμουτσίκι που σας χρειάζεται!

Δαναός

http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου