ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ Γερμανία: Οι πρώην Δυτικοί εξοντώνουν οικονομικά τους πρώην Ανατολικούς!


Επιχειρήσεις, επενδυτές και η πρώην δυτικογερμανική οικονομική ελίτ αγοράζουν σε μεγάλη κλίμακα εκτάσεις γης στην πρώην Ανατολική Γερμανία εκτοπίζοντας τους γεωργούς.
Με επιδοτήσεων δισεκατομμυρίων ευρώ, οικονομικοί γίγαντες αγοράζουν και μισθώνουν τα πάντα στην πρώην Ανατολική Γερμανία. «Μας έχουν τραβήξει το έδαφος κάτω από τα πόδια μας", διαμαρτύρεται αγρότης στην εφημερίδα Τagesspiegel.
Εταιρείες και επενδυτές εμφανίζονται όλο και με μεγαλύτερο ρυθμό στην ύπαιθρο της πρώην Ανατολικής Γερμανίας και από τη Βαλτική έως τη Θουριγγία οι αγρότες καταγγέλλουν την αύξηση των τιμών της γης και του αθέμιτου ανταγωνισμού. Επειδή η αγορά κεφαλαίων δεν προσφέρει την απαιτούμενη ασφάλεια για επενδύσεις, τα χωράφια είναι ένα περιζήτητο μέσο επενδύσεων.
Το λεγόμενο "μεγάλο κεφάλαιο" στρέφεται στην γεωργική παραγωγή. Μέχρι τώρα ήταν οι αγρότες της Αφρικής που κατήγγειλαν την αρπαγή της γης τους, πράγμα που τώρα συμβαίνει και στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στο πρώην ανατολικό μπλοκ, αναφέρει μεταξύ άλλων η Τagesspiegel.Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου