ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑΝΙΚΗ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ»

BELOYDINH_EPANASTASH
Ποιά είναι τα μέσα που θα χρειασθεί να χρησιμοποιήσουν, οι νέοι, για την πραγματοποίησή της; 
Με αφορμή «Εργασία σε 50.000 ανέργους μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ», αλλά ιδιαίτερα τα σχόλια των δύο «ευγενικών» νέων μας οι οποίοι πάρα πολύ εύστοχα επισημαίνουν τις προπαγανδιστικές προσπάθειες που καταβάλουν οι κυβερνώντες μας ώστε να μας διατηρήσουν σε καθεστώς διαρκούς εργασιακής ομηρίας και ιδιαίτερα τους νέους μας, παραθέτω τις παρακάτω γραμμές.
Κατά την άποψή μου αποτελούν το μόνο αντίδοτο στην παγκόσμια και όχι «ελληνική», όπως δυστυχώς πολλοί από μας φαντάζονται, κοινωνικοοικονομική κρίση. Μια τεχνικά προκατασκευασμένη κρίση, τα αποτελέσματα της οποίας θα είναι κυρίως, η μείωση παγκοσμίως του πληθυσμού της γης και η κατάργηση των εθνικών χαρτονομισμάτων μέσω της καθολικής πλέον εισαγωγής του «πλαστικού» χρήματος. Απώτερος σκοπός ο απόλυτος έλεγχος σύνολης της ανθρωπότητας από τους λίγους εκλεκτούς βαρόνους που έντεχνα και μεθοδικά εδώ και χρόνια την επεξεργάζονται.
Τα σύγχρονα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter, MSN, Skype κ.α.) έδωσαν τα τελευταία χρόνια άμεση πρόσβαση στην πληροφορία και γνώση. Έφεραν σε οπτικοακουστική επικοινωνία τους νέους κάθε χώρας, σε κάθε σημείο του Πλανήτη. Συγχρόνως οι παγκόσμιοι αυτοί κολοσσοί την πληροφορίας και επικοινωνίας προώθησαν τα σχέδια της Παγκοσμιοποίησης, σε όλα τα επίπεδα της Κοινωνικής ζωής. Η ελεύθερη διακίνηση α) εμπορευμάτων, είτε με την μορφή αγαθών, είτε ως προϊόντα υποκουλτούρας, συμπεριλαμβανομένης και της βιομηχανίας της διασκέδασης, β) υπηρεσιών, γ) κεφαλαίων και δ) ανθρώπων, αποτελούν τους τέσσερις πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται η νέα διάρθρωση της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας, όπως την απαιτεί η «Νέα Τάξη» πραγμάτων. Οι επικοινωνίες είναι άμεσες και καλύπτουν, σαν ιστός αράχνης, κάθε γωνιά της γης, όσο απομακρυσμένη και αν είναι αυτή. Οι πληροφορίες έρχονται σωρηδόν μέσω του διαδικτύου, εισερχόμενες άκριτα στο μυαλό των αποδεκτών τους.
Η επιλεκτική χρήση της πληροφορίας είναι πλέον το ζητούμενο στην σημερινή κοινωνία. Των πληροφοριών εκείνων που γίνονται αντικείμενο επεξεργασίας από τον αποδέκτη τους και δεν συσσωρεύονται σαν «Σκουπίδια» στην μνήμη του. Μέσω της πληροφορίας αυτής, ως εντολής πλέον, επιχειρείται ή μάλλον πραγματοποιείται ήδη η παγκόσμια ηλεκτρονική διακυβέρνηση όλων των ανθρώπων της υφηλίου. Θα είναι άραγε «ο Υπολογιστής» και οι δυνατότητες, μέσω των παγκοσμίων δικτύων που αυτός παρέχει, ο «Παγκόσμιος Κυβερνήτης» ισχυρότατο εργαλείο στα χέρια αυτών των λίγων ή και ενός ακόμη «πλανητάρχη!!» αν θέλετε, ή μήπως θα αποτελέσει εργαλείο στα χέρια των νέων για την αφύπνιση, καλλιέργεια και εκδήλωση αντίστασης; Θα επιβληθεί η σταδιακή υποδούλωσή των ανθρώπων, ο απόλυτος έλεγχος της προσωπικής τους ζωής, και η ένταξή τους ως πιόνια του οικονομικού συστήματος, ή θα υπάρξει η αλλαγή, η απαλλαγή της φασιστικής αυτής νοοτροπίας, με την μορφή μιας «νεανικής βελούδινης επανάστασης»;
Η δύναμη αποτελεί προνόμιο των πολλών, εφόσον συνεργασθούν εποικοδομητικά. Στην περίπτωσή μας όμως δε βρίσκεται σ’ αυτούς που δέχονται τις πληροφορίες χωρίς να τις επεξεργασθούν, παραμένοντας άβουλα πλάσματα, απλοί αποδέκτες τους. Δεν βρίσκεται σ’ αυτούς που δεν μπορούν να τις φιλτράρουν, να τις κρίνουν, να τις ερμηνεύσουν και να τις αποκωδικοποιήσουν. Δεν βρίσκεται σ’ αυτούς που δεν μπορούν να διακρίνουν τις κατευθυνόμενες πληροφορίες ώστε να τις αποβάλουν, επιστρέφοντάς τις στον οχετό της βάσης από όπου προέρχονται.
Η δύναμη βρίσκεται σ’ αυτούς που καλλιεργούνται από μικρή ηλικία και διαρκώς μέσα στις βιβλιοθήκες και τα σπουδαστήρια. Σ’ αυτούς που δεν αφήνουν από τα χέρια τους το καλό και ποιοτικό βιβλίο. Σ’ αυτούς που το χρησιμοποιούν ως εργαλείο και πάντα με την Άνωθεν βοήθεια, για να ενσωματώσουν εκείνα μόνο τα στοιχεία που πραγματικά θα τους ωφελήσουν ψυχικά, πνευματικά και σωματικά.
Η δύναμη όμως βρίσκεται και σ’ αυτούς που θα διδαχθούν και από τις κακές, τις παραπλανητικές εκείνες ειδήσεις που τους κατευθύνουν σε μια ανελεύθερη ζωή, καθιστώντας τους πιόνι και εργαλείο του συστήματος και θα τις απορρίψουν. Σ’ αυτούς που θα κρατήσουν και θα ενστερνιστούν μόνο τα θετικά εκείνα στοιχεία που θα αποτελέσουν φάρο και πυξίδα στην ζωή τους. Σ’ αυτούς που θα αναπτύξουν την κριτική ικανότητά τους ώστε να αποφύγουν την μαζοποίηση και να αντισταθούν σε κάθε πληροφορία που περιορίζει την αναφαίρετη, ακόμη και από τον ίδιο τον Πλάστη τους, ελευθερία.
Η δύναμη και η ελπίδα είναι προνόμιο των νέων. Παραμένουν οι κινητήριες δυνάμεις έτοιμες να ξανανάψουν και να αναζωπυρώσουν την φλόγα της αντίστασης. Της αντίστασης στο σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο, το οποίο μέσω των παγκοσμίων δικτύων οικονομικής υποδούλωσης προσπαθούν να μας επιβάλλουν, ως κάτι το φυσιολογικό. Βρίσκονται σε όλα αυτά τα νεανικά κινήματα ανά τον κόσμο, προερχόμενα κυρίως μέσα από τα Πανεπιστήμια, τα Σχολεία, τα κάθε μορφής εκπαιδευτικά ιδρύματα, χωρίς εθνοφυλετικές, εθνικιστικές, θρησκευτικές, κοινωνικές, κομματικές ή άλλες διαφοροποιήσεις. Η δύναμη και η ελπίδα αποτελούν οδοδείκτες πορείας ζωής για κάθε Νέα και Νέο της Πατρίδας μας.
Τα ίδια λοιπόν κοινωνικά δίκτυα που χρησιμοποιούν οι παγκόσμιοι οικονομικοί κολοσσοί μέσω των πειθήνιών τους οργάνων  παχυλά αμειβομένων δημοσιογραφίσκων, στα χέρια των ευγενικών νέων μας μετατρέπονται σε δυναμικό και ελπιδοφόρο όργανο και μέσο αντίστασης· Τους δίνει την δυνατότητα να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν απόψεις, ιδέες, σκέψεις, προβληματισμούς, γύρω από αυτό το σκληρό πρόσωπο της παγκοσμιοποίησης, που σαν πελώριος, μαύρος τοίχος ορθώνεται μπροστά τους. Να προτείνουν και να δεχθούν λύσεις που εξανθρωπίζουν το κοινωνικό σύστημα μεταβάλλοντάς το ως όργανο στα χέρια τους και όχι γκιλοτίνα πάνω από το κεφάλι τους. Να βρεθούν απέναντι στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα που θέλει μια εκατοντάδα (απ-ανθρώπων) να ελέγχουν τα επτά και πλέον δισεκατομμύρια ανά τον κόσμο ανθρώπων.
Οι Νέοι μας έχουν την δυνατότητα μέσω των δικτύων αυτών, τα οποία τους επιβάλουν κάθε μορφής μόδας ως μιας φυσιολογικής κοινωνικής τους υποχρέωσής, να αντιπαραθέσουν την μοναδικότητα του προσώπου η οποία και δεν μαζοποιείται, ούτε παρασύρεται από τον κοινωνικό αυτό καταναγκασμό. Να κινητοποιήσουν τους Νέους, τους  φοιτητές των πανεπιστημίων της Αμερικής και να τους αφυπνίσουν, ώστε να αντιληφθούν ότι η ζωή δεν αρχίζει και τελειώνει σε ένα fast food παρέα με το «εθνικό» τους αναψυκτικό. Η ζωή δεν μπορεί να κατευθύνεται από τους οικονομικούς κολοσσούς οι οποίοι προβάλλουν ως ήρωες και πρότυπα στην νεολαία μας, τους εκάστοτε συμμετέχοντες στα διάφορα χορευτικά, μαγειρικά και άλλα reality show, πολλά από τα οποία ξεφτιλίζουν την ανθρώπινη προσωπικότητα, με μόνο σκοπό το χρηματικό κέρδος. Αντίθετα μπορούν να τους παροτρύνουν ώστε να ενταχθούν στο κίνημα κατά της wall street και σ’ όλα εκείνα τα παγκόσμια κινήματα που ξεκίνησαν από τα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, προβάλλοντας τον άνθρωπο ως τέλειο, μοναδικό και προπάντων ελεύθερο πλάσμα.
Τo σύνθημα μπορεί να είναι: «Σήμερα είμαστε όλοι Κύπριοι φοιτητές, αύριο Έλληνες, μεθαύριο Ισπανοί, Ιταλοί, Πορτογάλοι, σε μια εβδομάδα Γερμανοί φοιτητές. Να καλέσουν τους τελευταίους να ξαναμελετήσουν την ιστορία τους, να διδαχθούν από τα λάθη του παρελθόντος και να αποστασιοποιηθούν από τις εκάστοτε κυβερνητικές επιλογές των ηγετών τους. Να αντισταθούν οι ίδιοι απέναντι σ’ αυτούς που έμπρακτα πλέον αποδεικνύουν ότι οι αυταρχικές – φασιστικές επιλογές σε επίπεδο πολιτικής δεν έχουν εκλείψει. Να εντοπίσουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα που συντηρούν αυτές τις απολυταρχικές πρακτικές και να τα «τιμωρήσουν» πολιτικά, στέλνοντάς τα στο καναβάτσο για πάντα. Να αναδείξουν ανθρωπιστές οι οποίοι θα σέβονται τον άλλο, τον διαφορετικό στον οποίο και θα τείνουν χείρα βοηθείας και όχι δαμόκλεια σπάθη.
Είναι πασιφανές πλέον και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση ότι δεν υπάρχουν άριες ή άλλες βιολογικά, πνευματικά ανώτερες και κατώτερες φυλές. Δικαίωμα στην μόρφωση και όχι την απλή γνώση και πληροφορία έχουν όλοι οι Νέοι. Υποχρέωση στην αντίσταση, στο σάπιο, στο σκληρό, στο ανελεύθερο έχουν όλοι, ιδιαίτερα οι νέοι. Το μέλλον και η ελεύθερη ζωή ανήκει κυρίως σ’ αυτούς, η οποίοι καλούνται να τα διαχειριστούν όσο μπορούν καλύτερα.
Κάντε D like σ’ όλες εκείνες τις ειδήσεις τις πληροφορίες που προβάλλουν τις  πανανθρώπινες αξίες. Κάντε D unlike σ’ όλες εκείνες τις κατευθυνόμενες πληροφορίες που περνούν το μήνυμα ότι, αν είσαι μέρος του συστήματος, θα περάσεις «καλά». Η ευτυχία που επιδιώκεται και κατορθώνεται με ευτελή, ταπεινά κριτήρια είναι εφήμερη. Είναι πρόσκαιρη, αποσπασματική, ατελής. Συσσωρεύει αντίθετα στο τέλος της ζωής μας μόνο τον πόνο, την θλίψη, την δυστυχία. Σε θέτει στο περιθώριο της ζωής, απομονωμένο από το κοινωνικό σου περίγυρο, που τόσο κακό του προξένησες.
Νεανική βελούδινη επανάσταση μέσα από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα όλου του κόσμου·αφύπνιση και αντίσταση σε κάθε καταπιεστικό και ανελεύθερο σύστημα. Σε κάθε απόφαση και μέτρο που θέτει τον άνθρωπο στο περιθώριο της ζωής, ως όργανο του παγκοσμίου οικονομικού συστήματος και όχι κορωνίδα της δημιουργίας όπως τάχθηκε από τον Δημιουργό του.
Εσείς οι νέοι πάρτε την σκυτάλη στα χέρια σας, από τους ξεφτισμένους, σάπιους, υποτελείς στο σύστημα σημερινούς ταγούς της πολιτικής που υπηρετούν τα κόμματά τους και όχι την Πατρίδα τους. Απ’ αυτούς που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία, εκπληρώνοντας ανάλογα την επιθυμία των αφεντικών τους γεμίζοντας τις τσέπες τους. Χρησιμοποιήστε από τους μεγαλύτερους ηλικιακά μόνον όσους δεν αναμίχθηκαν στην διακυβέρνηση του τόπου σας τα τελευταία σαράντα – πενήντα χρόνια· μόνο όσους παρέμειναν μακριά από κομματικούς ή άλλους συντεχνιακούς μηχανισμούς αρνούμενοι συνειδητά να υπηρετήσουν το βρώμικο πολιτικό σύστημα· Όσους δοκιμάσθηκαν στον οικογενειακό, εργασιακό και κοινωνικό τομέα και πέτυχαν να παραμείνουν άφθαρτοι και ακηλίδωτοι· Τέλος «χρησιμοποιήστε» όσους από αυτούς είστε βέβαιοι ότι δεν θα σας προδώσουν, γιατί ποτέ δεν πρόδωσαν την οικογένεια, τους συνεργάτες τον συνάνθρωπό τους γενικότερα. Ζητήστε τους να βρίσκονται δίπλα σας, πλάι σας, πίσω σας, κοντά σας·  Όχι μπροστά σας.
Γιατί η βελούδινη επανάσταση είναι μόνο νεανική και αγνή. Νέοι της Ελλάδας, αφυπνιστείτε όσο είναι καιρός. Η σύγχρονη μορφή δουλείας που ακούει στο όνομα του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας με μηνιαίο μισθό 427 ευρώ (427 Χ 5μήνες=2135 ευρώ) ετησίως ξεσκεπάζει περίτρανα τις προθέσεις των πολιτικών μας για το πώς θέλουν να διαμορφωθεί η συνείδησή σας. Για το πώς σας βλέπουν και κυρίως πως σας συμπεριφέρονται. Γι’ αυτούς είστε στο επίπεδο των αδέσποτων τετράποδων φίλων μας  που κάπου κάπου τους πετούν και κανένα κόκαλο για να γλύψουν. Σας ενισχύουν την πεποίθηση ότι έτσι θα είναι από δω και πέρα η ζωή. Μια ανελεύθερη, ανέραστη, δουλική και εξαρτημένη από τα παγκόσμια οικονομικά λόμπι ζωή. Μια ζωή που σας θέλει δούλους του συστήματος με διαρκώς σκυμμένο το κεφάλι.
Αντισταθείτε λοιπόν άμεσα. Χωρίς να χρησιμοποιήσετε όπλα ή άλλα βάρβαρα μέσα, αλλά μόνο το πληκτρολόγιο και το «ποντίκι» του υπολογιστή σας, και κυρίως τα παγκόσμια δίκτυα πληροφορίας και επικοινωνίας μετατρέποντάς τα σε όργανα αφύπνισης, συμφιλίωσης και αγάπης. Αντικαταστήστε τα γράμματα, τις επιστολές των παππούδων σας, με τα κοινωνικά δίκτυα ώστε για άλλη μια φορά στην παγκόσμια ιστορία ως απόγονοι ενδόξων ηρώων να βρεθείτε μπροστάρηδες στην παγκόσμια κοινωνική σκηνή. Να βρεθείτε μπροστά στους κοινωνικούς αγώνες για πραγματική ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μακριά από τα μικρομάγαζα των κομματικών σχηματισμών. Αφυπνίστε τους λίγους από σας νέους που ακόμη υπηρετούν αυτά τα «μαγαζάκια» ώστε να ενταχθούν στα υγιή κινήματά σας. Πείστε τους να απενταχθούν από τους κομματικούς αυτούς μηχανισμούς και να ενταχθούν στο νέο, υγειές και ανθρώπινο κίνημα το οποίο θα ξεκινήσει από την Πατρίδα μας για να αφυπνίσει τους Νέους όλου του Κόσμου. Δεν είστε μόνο εσείς που τώρα πλήγεστε. Θα ακολουθήσουν όλοι οι Νέοι όλων των Εθνικών Κρατών του Κόσμου οι οποίοι θα βρεθούν σε παρόμοιες δουλικές καταστάσεις ομηρίας.
Όλοι μαζί οι νέοι ενωμένοι μπορείτε και πρέπει άμεσα να ξεκινήσετε, ώστε να  πραγματοποιήσετε με επιτυχία την «νεανική βελούδινη πνευματική επανάσταση».


Ι. Εδεσσηνός Πελλαίος            http://www.enromiosini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου