ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Ερωτηματολόγια τέλος - Πτυχία και προϋπηρεσία τα προσόντα για να παραμείνει κάποιος στο Δημόσιο


Στον πάγο μπαίνουν τελικά τα ερωτηματολόγια για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και οι εργαζόμενοι θα δώσουν τη μάχη των τυπικών προσόντων για να μπορέσουν να διατηρήσουν τη θέση τους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα αναγκάζουν την κυβέρνηση να επιστρατεύσει οριζόντια κριτήρια για να επιλέξει το πλεονάζον προσωπικό των υπουργείων.
Βάσει του νομοσχεδίου, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της κατάρτισής του, τα πτυχία, οι ξένες γλώσσες και η προϋπηρεσία θα είναι τα τυπικά προσόντα τα οποία θα πρέπει να διαθέτουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα κληθούν τελικά να καλύψουν τις νέες... τσεκουρωμένες θέσεις στη γενική κυβέρνηση.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή σχέδιο νόμου, όπου και θα αποτυπώνονται οι τυπικές προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν οι δημόσιοι υπάλληλοι της κεντρικής κυβέρνησης για να καλύψουν τις μειωμένες θέσεις όπως αυτές προέκυψαν με βάση τα νέα οργανογράμματα.
Αυτή η απόφαση ελήφθη στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης για τα φλέγοντα θέματα του δημόσιου τομέα, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσου Βολουδάκη και του γενικού γραμματέα Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Δημήτρη Βαρτζόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου