ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

«Η ''κοκαΐνη των φτωχών'' κάνει θραύση στην Αθήνα»


Με ένα ή δύο ευρώ τη δόση, το επικίνδυνο συνθετικό ναρκωτικό «shisha», κάνει θραύση στα στέκια των ναρκομανών της Αθήνας αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian.
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρεται ότι στην ελληνική πρωτεύουσα παρατηρείται αυξημένη ζήτηση και κατανάλωση μιας μορφής της κοκαΐνης, ηπιότερης και φθηνότερης, που ονομάζεται σίσα (shisha).

Το δημοσίευμα χαρακτηριστικά αναφέρει ότι πωλείται προς τουλάχιστον 2 ευρώ -ή και λιγότερο- ανά δόση. Οι λόγοι της εξάπλωσης του συγκεκριμένου ναρκωτικού σχετίζονται, σύμφωνα με τον Guardian, με την οικονομική κατάρρευση της κοινωνίας.

«Όσο προχωρά μέσα στις φλέβες σου, είναι χειρότερα. Σε καίει μέσα σου, σε κάνει επιθετικό και σίγουρα στο τέλος της ημέρας είσαι απολύτως τρελαμένη», λέει η Μαρία, πρώην χρήστης ηρωίνης.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η κρίση αυξημένης χρήσης ναρκωτικών που μαστίζει την Αθήνα αποτελεί έναν επιπλέον πονοκέφαλο στο εθνικό σύστημα υγείας, ο οποίος έχει δεχτεί δρακόντειες μειώσεις το τελευταίο διάστημα ελέω οικονομικής προσαρμογής.

Άστεγοι Αθηναίοι, φτωχοί και απελπισμένοι έχουν δοκιμάσει το φθηνό ναρκωτικό ως μέσο που στέλνει τον χρήστη σε κατάσταση «άμυαλης βίας», η οποία κυρίως προκαλείται από τις συνθετικές ουσίες που δημιουργούν ένα κοκτέιλ πολύ επικίνδυνο.



πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου