ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΣΤΟ "ΓΔΑΡΣΙΜΟ" Spiegel: «Ανίκανοι οι εφοριακοί στην Ελλάδα»


Για ανίκανους εφοριακούς στην Ελλάδα κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel σε άρθρο για τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς στην χώρα μας.
Σύμφωνα με το Spiegel, το οποίο επικαλείται εσωτερική έκθεση του ΔΝΤ και της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι ελληνικές εφορίες δεν είναι ικανές και δεν θέλουν να εισπράξουν ένα μεγάλο μέρος των φορολογικών οφειλών.
«Ως εκ τούτου οι ελεγκτές, οι ελεγκτές συστήνουν μεγάλο μέρος των φορολογικών ελέγχων να οργανωθούν ως ημικρατικές επιχειρήσεις. Μέχρι να γίνει αυτό θα πρέπει άμεσα να προσληφθούν 200 και μέχρι το τέλος του 2014, 500 ιδιωτικοί ελεγκτές» αναφέρει το περιοδικό και συνεχίζει: «Διότι τα φορολογικά έσοδα που εισπράχθηκαν από τους κρατικούς ελεγκτές κινούνται 50% κάτω από τους στόχους που έχει θέσει η τρόικα: Εισπράχθηκαν μόνο 1,1 αντί 2 δισ. ευρώ τον προηγούμενο χρόνο. Για το 2013 η Αθήνα υπολογίζει μια μικρή μόνο αύξηση».
Το δημοσίευμα επισημαίνει πως και οι ειδικές υπηρεσίες που έχουν συσταθεί είναι αναποτελεσματικές και καταλήγει: «Ακόμα μια κατηγορία: 130 εφοριακοί, οι οποίοι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, καλύφθηκαν από συναδέλφους τους. Επιπλέον, πολλοί υπάλληλοι κρίθηκαν ανεπαρκείς και μεγάλοι σε ηλικία.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου