ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Κύκλωμα «πουλάει» Ελληνίδες νύφες σε λαθρομετανάστες για τη νομιμοποίηση τους στην Ε.Ε

Γυναίκες από την Ελλάδα παντρεύονται «με το αζημίωτο» παράνομοι μετανάστες, προκειμένου να αποκτήσουν... τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα, ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Την παραπάνω είδηση φέρνει στη δημοσιότητα η βρετανική εφημερίδα «SUN», η οποία κάνει λόγο για ένα καλοστημένο δίκτυο που περιλαμβάνει Νιγηριανούς οργανωτές, έναν Έλληνα δικηγόρο, υποψήφιες νύφες αλλά και αρκετά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας που λειτουργούν ως «μεσιτικά
γραφεία».
Το τελικό κόστος για κάθε λαθρομετανάστη στη Βρετανία που θα βρει Ελληνίδα νύφη φτάνει τις 8.000 λίρες ή 9.250 ευρώ περίπου. Μάλιστα, τα μέλη του κυκλώματος δεν προσφέρουν μόνο Ελληνίδες, αλλά και γυναίκες από Βουλγαρία και Πορτογαλία.
Με τον τρόπο αυτό, οι παράνομοι μετανάστες στην Βρετανία μπορούν να παραμείνουν στην Ε.Ε, ενώ στην 5ετία παραμονής στη χώρα κερδίζουν πλέον άδεια παραμονής χωρίς ημερομηνία λήξης.
Σύμφωνα με τη Sun, «η Αθήνα είναι στην καρδιά της ευρωπαϊκής βιομηχανίας λευκών γάμων. Οι γυναίκες που εντοπίζουν τα κυκλώματα χρειάζονται απελπισμένα χρήματα για να επιβιώσουν στις φτωχές χώρες τους». Μάλιστα, οι γυναίκες αυτές δεν είναι υποχρεωμένες να μείνουν στη Βρετανία και έτσι συνήθως πείθονται εύκολα.

πηγή: directnews.gr

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου