ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

«Θεραπεύτηκε» μωρό που γεννήθηκε με τον ιό HIV(AIDS)


Την πρώτη περίπτωση λειτουργικής αποκατάστασης της υγείας ενόςπαιδιού, που είχε μολυνθεί κατά τη γέννησή του, με τον ιό HIVανακοίνωσε ομάδα αμερικανών επιστημόνων. Ο ιός μεταδόθηκε στο παιδί από τη μητέρα του.
Όπως εξήγησαν οι ιολόγοι, ο ιός δεν έχει ουσιαστικά «εκριζωθεί», έχει ωστόσο εξασθενήσει σε τέτοιο βαθμό ώστε το ανοσοποιητικό σύστημα να μπορεί να τον ελέγξει χωρίς αντιρετροϊκή θεραπεία.

Η μόνη επίσημα αναγνωρισμένη παγκοσμίως πλήρης ίαση από τον ιό, είναι αυτή του αμερικανού Τίμοθι Μπράουν ο οποίος θεραπεύτηκε μετά από μεταμόσχευση μυελού των οστών, από δότη με μια σπάνια γενετική μετάλλαξη, που εμποδίζει τον ιό να εισέλθει στα κύτταρα. Αυτό το μόσχευμα σχεδιάστηκε και για τη θεραπεία της λευχαιμίας.

Στην περίπτωση του παιδιού δεν υπάρχει πλήρης ίαση, αλλά το σώμα ελέγχει πλέον τη μόλυνση χωρίς θεραπεία, την οποία έλαβε λιγότερο από 30 ώρες μετά τη γέννησή του. Το παιδί από το Μισισιπή που είναι τώρα δυόμισι ετών, δεν λαμβάνει φάρμακα για περίπου ένα χρόνο, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις μόλυνσης.

Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες δοκιμές προκειμένου να διαπιστωθεί αν η θεραπεία θα έχει τα ίδια αποτελέσματα και σε άλλα παιδιά. Τα αποτελέσματα όμως στο παιδί από το Μισισιπή θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να είναι οδηγός σε μια θεραπεία για παιδιά με τον ιό HIV.

NEWPOST

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου