ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΕΓΓΡΑΦΟ - ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΜΙΛΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !


«Πέπλο μυστηρίου» καλύπτει την ύπαρξη ή όχι εγγράφου της Κομισιόν προς τους υπαλλήλους της, το οποίο φέρεται να τους προειδοποιεί ότι η Ελλάδα είναι χώρα χωρίς ασφάλεια, και προβλέπει πολύνεκρες διαμαρτυρίες τον Μάρτιο.

Μυστήριο καλύπτει το ενδεχόμενο ύπαρξης του εγγράφου που φέρεται να έχει στείλει ηλεκτρονικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προειδοποιεί τα μέλη της που θα επισκεφθούν την Αθήνα τον Μάρτιο για την ασφάλειά τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία». Το έγγραφο, αποτελεί επί της ουσίας ταξιδιωτική οδηγία και αναφέρεται ότι και τα μέλη του ΔΝΤ στην Ελλάδα ακολουθούν παρόμοιες οδηγίες και συμπεριφέρονται σαν μυστικοί πράκτορες.

Το έγγραφο, συμβουλεύει τα στελέχη της Κομισιόν να... αποφεύγουν τις διαδηλώσεις, να μην τραβούν την προσοχή, να μην στέκονται δίπλα σε παράθυρα, καθώς και να μην κρατάνε πάνω τους ορατά στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι είναι στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή άλλα έγγραφα της υπηρεσίας και να μην κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία με το όνομα τους, ενώ τους προτρέπει να αποφεύγουν να συζητάνε για το επάγγελμα τους σε δημόσιους χώρους και να επινοήσουν να μια «ταυτότητα» με έναν συνηθισμένο τρόπο ζωής για τους ανθρώπους που έρχονται καθημερινά σε επαφή όπως τους οδηγούς ταξί.

Ο επικεφαλής της Κομισιόν στην Αθήνα Πάνος Καρβούνης, επιβεβαίωσε επί της ουσίας την ύπαρξη του επίμαχου εγγράφου με επιστολή του στην εφημερίδα «Βήμα» τονίζοντας ότι το Γραφείο Ασφαλείας της Κομισιόν και η ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται σε συνεργασία προκειμένου να ακολουθούνται αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια των στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να ακολουθούν «αυτονόητα μέτρα ασφάλειας».

Τον κ. Καρβούνη πάντως διέψευσε η Υπηρεσία εκπροσώπων Τύπου της Κομισιόν, η οποία χαρακτήρισε το email «σκουπίδια και ανοησίες γραμμένες σε άσχημα αγγλικά» με πολλούς αξιωματούχους να δηλώνουν ότι δεν έλαβαν ποτέ τέτοιο ηλεκτρονικό μήνυμα.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου