ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ: "Εμείς θα βάλουμε και ξένους στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και όχι μόνο Έλληνες!!!!"


Του Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ_ Πλήρη απόσταση - με απρόβλεπτες διαστάσεις - θα εξακολουθήσουν να κρατούν τα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ από την τροπολογία... 

των 84 βουλευτών της ΝΔ για το γένος που ναι μεν αποσύρθηκε με δέσμευση όμως ότι θα επανακατατεθεί αυτή την εβδομάδα.

Μάλιστα η δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για συνέχιση της στάσης του, που έχει δημιουργήσει πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου, πήρε τον πιο ''επίσημο'' μανδύα αφού την ''υπόθεση γένος αντί ιθαγένειας'' , χρησιμοποίησε ως παράδειγμά ό ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ Ευάγγελος Βενιζέλος στην δευτερολογία του στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.Και μάλιστα το χρησιμοποίησε ως επιχείρημα στην μεγαλύτερη κόντρα που έγινε στο Συνέδριο μεταξύ εκείνων που θέλουν την συμμετοχή στην τρικομματική κυβέρνηση και εκείνων που δεν θέλουν!



<<Να μην παίζει ελεύθερα η ΝΔ με τις ακραίες δυνάμεις>>



Για να ενισχύσει την άποψή του υπέρ της συνέχισης του υπάρχοντος κυβερνητικού σχήματος ο κ Βενιζέλος είπε συγκεκριμένα:<<Κάποιοι φαίνεται πως δεν καταλαβαίνουν, ή μάλλον υποδύονται ότι δεν καταλαβαίνουν ότι η Νέα Δημοκρατία προφανώς προτιμά να έχει απλώς την ψήφο, θετική ή ανοχής, του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, στα θέματα που αφορούν το πρόγραμμα προσαρμογής. Αλλά να έχει αυτή το μονοπώλιο των κυβερνητικών χειρισμών, πρωτοβουλιών και αποφάσεων. Να μπορεί επίσης να παίζει ελεύθερα στην περίπτωση αυτή, με τις δυνάμεις της συντηρητικής και ακραίας αντιπολίτευσης σε θέματα όπως η ιθαγένεια, ή οι στρατιωτικές Σχολές και οι Έλληνες το γένος>>.



Η διατύπωση, έτσι όπως έγινε, παρατηρητές επισημαίνουν ότι αφήνει περιθώρια το ΠΑΣΟΚ (αλλά και η ΔΗΜΑΡ) να χρησιμοποιήσουν τυχόν συμπόρευση της ΝΔ με την ''Χρυσή Αυγή'' και να την αξιοποιήσουν εκλογικά υπέρ τους. Κάτι που 'όπως λένε οι ίδιοι αναλυτές, δεν θέλει με τίποτα η ''σοβαρή και ψύχραιμη'' πτέρυγα της ΝΔ η οποία φοβάται μήπως τρομάξει τους ''νοικοκυραίους'' του μεσαίου χώρου. Και σε αυτό ποντάρουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.



Για την καλύτερη κατανόηση του επιχειρήματος Βενιζέλου παραθέτουμε ολόκληρο το σχετικό απόσπασμα που περιέχεται και το προαναφερθέν σημείο, ώστε να αντιληφθεί κάποιος την έμφαση με την οποία μπήκε το θέμα. Αλλά και όλη την επιχειρηματολογία σχετικά με την συνέχιση της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην τρικομματική κυβέρνηση που σχετίζεται , για πολλούς, με την σταθερότητα της χώρας σε αυτή την δύσκολη περίοδο:



Η συνεργασία των τριών κομμάτων



<< Συντρόφισσες και σύντροφοι, ας μιλήσουμε καθαρά: Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση πέραν της συνεργασίας των τριών κομμάτων, από την παρούσα Βουλή και κανείς εχέφρων και υπεύθυνος άνθρωπος δεν παίζει με την ιδέα της διάλυσης της Βουλής και των πρόωρων εκλογών, στο σημείο που βρίσκεται η εφαρμογή του Προγράμματος.



>>Εφόσον η χώρα χρειάζεται μια Κυβέρνηση, όπως την περιγράφω, και εφόσον επικαιροποιηθεί η συμφωνία προγραμματικής σύγκλισης ώστε να διασφαλίζονται οι στόχοι και οι προοπτικές επιτυχίας της Κυβέρνησης, θα ήταν πραγματικά παράδοξο το ΠΑΣΟΚ που τράβηξε όσα τράβηξε, να θέλει να χαρίσει αυτή την κυβέρνηση και αυτούς τους στόχους, στη Νέα Δημοκρατία. Μια τέτοια Κυβέρνηση δεν είναι Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και είναι κρίμα να της την χαρίζουμε.



Φοβούμαι ότι κάποιοι με τον ειλικρινή ή υποκριτικό φόβο ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ταυτιστεί με τη Νέα Δημοκρατία, προτείνουν μια πολιτική στρατηγική που καθιστά το ΠΑΣΟΚ ουρά του ακραίου λαϊκισμού της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι!



>>Κάποιοι φαίνεται πως δεν καταλαβαίνουν, ή μάλλον υποδύονται ότι δεν καταλαβαίνουν ότι η Νέα Δημοκρατία προφανώς προτιμά να έχει απλώς την ψήφο, θετική ή ανοχής, του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, στα θέματα που αφορούν το πρόγραμμα προσαρμογής. Αλλά να έχει αυτή το μονοπώλιο των κυβερνητικών χειρισμών, πρωτοβουλιών και αποφάσεων. Να μπορεί επίσης να παίζει ελεύθερα στην περίπτωση αυτή, με τις δυνάμεις της συντηρητικής και ακραίας αντιπολίτευσης σε θέματα όπως η ιθαγένεια, ή οι στρατιωτικές Σχολές και οι Έλληνες το γένος.



>>Προτιμά βεβαίως η Νέα Δημοκρατία να έχει τον έλεγχο όλων των Υπουργείων, τις επαφές με ξένες κυβερνήσεις και παραγωγικούς φορείς, τις εξαγγελίες των συμπαθητικών αναπτυξιακά ή κοινωνικά μέτρων, αλλά να μετακυλύει στην πλειοψηφία στήριξης ή ανοχής, δηλαδή στο ΠΑΣΟΚ, τις δυσάρεστες αποφάσεις, τις μνημονιακές που δεσμεύουν τη χώρα και δεν αποτελούν ελεύθερη επιλογή της εκάστοτε Ελληνικής Κυβέρνησης.



Η κατάσταση φίλες και φίλοι είναι πολύ απλή: σε περίπτωση επιτυχίας η κυβέρνηση κερδίζει, σε περίπτωση αποτυχίας η κυβερνητική πλειοψηφία χάνει. Με την ευθύνη να βαραίνει περισσότερο αυτούς που δεν βοήθησαν όσο μπορούσαν, ή κρατούσαν αποστάσεις.



>>Αποστάσεις από τι; Από ένα θετικό αποτέλεσμα που θέλει κατά βάθος η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και πρέπει να το επιδιώξουμε; Ή από ένα αρνητικό αποτέλεσμα, που αν επέλθει θα είναι, ούτως ή άλλως, καταστροφικό και οικονομικά και κοινωνικά και πολιτικά και άρα οφείλουμε να το αποφύγουμε για λόγους ιστορικής προστασίας της χώρας και του ΠΑΣΟΚ.



Όποιος επιχειρεί να παίξει μικροκομματικά ή εσωκομματικά παιχνίδια στα θέματα αυτά, είναι κατώτερος των εθνικών ιστορικών και παραταξιακών περιστάσεων. Και απευθύνομαι σε όλο τον ελληνικό λαό, στον πολιτικό κόσμο, στο ΠΑΣΟΚ και στα συμφέροντα που θέλουν να οργανώσουν το σενάριο της καταστροφής.



>>Ακούστε. Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Είναι γνωστό τι στάση κράτησε η καθεμιά και ο καθένας τα προηγούμενα χρόνια απέναντι σε κρίσιμα διλήμματα για την πατρίδα και την Παράταξη. Ας είμαστε συνεπείς τουλάχιστον με τον εαυτό μας. >>Αισθάνομαι, συναισθάνομαι και καταλαβαίνω τους απλούς ανθρώπους που υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης και μεγάλες θυσίες. Συναισθάνομαι και καταλαβαίνω οπαδούς, ψηφοφόρους, απλά μέλη, απλούς φίλους που λένε την αγωνία τους και θέλουν να ξεφύγουμε από αυτή τη δύσκολη, αβάσταχτη κατάσταση. Αυτοί σε τι φταίνε; Δεν πήραν μέρος στη λήψη καμίας απόφασης. Αλλά πραγματικά δυσκολεύομαι να αντιληφθώ την αντιφατική στάση, την αλλαγή πλεύσης στελεχών μας, κοινοβουλευτικών ή κυβερνητικών που πήραν μέρος στη λήψη καθοριστικών αποφάσεων και έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο Κόμμα ή την Κυβέρνηση>>,είπε.-



onalert.gr

Read more: http://elnewsgr.blogspot.com/2013/03/blog-post_7528.html#ixzz2MYNkoqu2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου