ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Οι Ινσουργέντες και τα Σημερινά Σούργελα





Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Την ώρα που εκατοντάδες Ευρωπαίοι Φιλέλληνες κατέφθαναν το 1821 στην Ελλάδα για να πολεμήσουν στο πλευρό των Ελλήνων, η τότε μεγαλύτερη ελληνική εφημερίδα, ο «Ελληνικός Τηλέγραφος» της Βιέννης, αποκαλούσε τους Ελληνες Επαναστάτες «Ινσουργέντες», «παράνομους στασιαστές ενάντια στη νόμιμη εξουσία του Σουλτάνου».
Την ώρα που ο τουρκικός στρατός, στις 2 Ιουνίου του 1821 (κάτι που λίγοι Ελληνες γνωρίζουν) έμπαινε στην τρίτη .......
μεγαλύτερη πόλη του Ελληνισμού, στις Κυδωνιές (σημερινό Αϊβαλί) με πληθυσμό τριάντα χιλιάδων Ελλήνων σφάζοντας χιλιάδες και ισοπεδώνοντας την πόλη, η τότε μεγαλύτερη εφημερίδα του Ελληνισμού, ο «Ελληνικός Τηλέγραφος», αποκαλούσε τους Επαναστάτες τυχοδιώκτες και λήσταρχους και δημοσίευε και επαναδημοσίευε την επιστολή αφορισμού του Πατριάρχη Γρηγορίου του 5ου.
Σήμερα, την ώρα που πρώην πρόεδροι του ΔΝΤ (Καμντεσί και Στρος Καν), πρώην αντιπρόεδροι της Παγκόσμιας Τράπεζας και νομπελίστες της οικονομίας (Στίνγκλιτζ, Κρούγκμαν, κ.α.) δείχνουν κατανόηση για τις μαζικές διαδηλώσεις και τις διαμαρτυρίες των Ελλήνων πολιτών και δηλώνουν πως το πρόβλημα της κρίσης της Ευρωζώνης δεν είναι ελληνικό, έλληνες «διανοούμενοι» και «δημοσιογράφοι» της πλάκας, προσπαθούν να μας πείσουν πως «για όλα φταίμε εμείς και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σκύψουμε το κεφάλι, να στρωθούμε στη δουλειά (που δεν υπάρχει) και να πάψουμε τις κλάψες και τις διαμαρτυρίες».
Σήμερα, την ώρα που ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ (ο πιο συντηρητικός καγκελάριος της Γερμανικής Σοσιαλδημοκρατίας) κατηγορεί τους Μέρκελ και Σόϊμπλε, ότι «το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η σωτηρία των τραπεζών» και δηλώνει στη γερμανική τηλεόραση«κατανοώ απολύτως τους Ελληνες οι οποίοι παρουσιάζουν την Μέρκελ με τον αγκυλωτό σταυρό», έλληνες «διανοούμενοι» και «δημοσιογράφοι» της πλάκας, δυσανασχετούν γιατί δυσανασχετούμε  με τους ευρωπαίους εταίρους μας και μάλιστα με τους Γερμανούς, που σύμφωνα με τον Χέλμουτ Σμιτ, «κερδίζουν από την παρατεταμένη κρίση».
Σήμερα, την ίδια ώρα (προχθές), που ο γενικός διευθυντής της Γαλλικής τράπεζας Lazard (μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές τράπεζες στον κόσμο εβραϊκών συμφερόντων) Ματιέ Πιγκάς, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Μέγαρο Μουσικής και η Eurobank, δήλωνε, « κρίση που βιώνουμε δεν είναι ελληνική κρίση, αλλά κρίση ευρωπαϊκή, μια κρίση του μοντέλου ανάπτυξης. Η συρρίκνωση του ΑΕΠ στην Ελλάδα από το 2007 έως το 2012 ήταν 25%, ποσοστό τεράστιο και τρομακτικό. Η αντίστοιχη μείωση του ΑΕΠ στις ΗΠΑ τη δεκαετία του '30 ήταν 24%», επισημαίνοντας ότι «η πολιτική της λιτότητας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας υπήρξε ανόητη και εγκληματική. Ισοδυναμώντας με κοινωνική σφαγή και κοινωνική βαρβαρότητα, χωρίς κανένα οικονομικό αποτέλεσμα, οδηγώντας στην κατάρρευση του ΑΕΠ και την άνοδο των εξτρεμιστών», έλληνες «διανοούμενοι» και «δημοσιογράφοι» της πλάκας, προσπαθούσαν να μας πείσουν για το αντίθετο!
Προχθές, το πρωί, την ίδια ώρα που οι ελληνικές εφημερίδες δημοσίευαν το απόσπασμα από την ομιλία του γενικού διευθυντή της Γαλλικής Lazard, ο οποίος αμφισβητούσε το υπάρχον μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης, λέγοντας ότι, «τα τελευταία 15 χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες τα 2/3 της συνολικής ανάπτυξης τα έχει καρπωθεί το 1% του πληθυσμού», ένας χαζοχαρούμενος «δημοσιογράφος» της πλάκας, θριαμβολογούσε για την απόφαση Αμερικανικού Εφετείου το οποίο «καλούσε την κυβέρνηση της Αργεντινής να πληρώσει στο ακέραιο όσους κατόχους ομολόγων αρνήθηκαν την αναδιάρθρωση του χρέους το 2005 και το 2010», λες και τα λεφτά θα έμπαιναν στην τσέπη του!
Ο ίδιος χαζοχαρούμενος και ημιμαθής «δημοσιογράφος» με το λατινογενές όνομα, (απαιτούσε τεράστιο απόθεμα σε προσαρμοστικότητα η επιβίωση ενός λατίνου στην πόλη μετά το 1453), ζηλεύοντας τη δόξα του Νενέκου, προσπαθεί κάθε πρωί με επιχειρήματα νηπίου, να μας πείσει, ότι «ο ελληνικός λαός και μόνο αυτός είναι η κύρια αιτία της αθλιότητάς του γιατί αντί να σκά(ε)ι και να στρωθεί στη δουλειά δημιουργώντας πλούτο, διαμαρτύρεται συνεχώς και μολύνει με την παρουσία του το περιβάλλον », λες και οι δημοσιογράφοι είναι η μόνη κοινωνική ομάδα σ’ αυτή τη χώρα που παράγει πλούτο!!!
Όταν τελικώς οι Ινσουργέντες απέδειξαν με τη νίκη τους ότι το δίκιο ήταν με το μέρος τους, όλοι εκείνοι που ήταν εναντίον τους και εναντίον της Ελληνικής Επανάστασης, διότι τα συμφέροντά τους ήταν ταυτόσημα με την ύπαρξη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, έγιναν αίφνης υποστηρικτές της νέας Ελληνικής Ανεξάρτητης Κυβέρνησης για να έχουν την εύνοιά της.
Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί σε λίγο καιρό και με τα σημερινά σούργελα που έμαθαν πάντοτε να ζουν από την εύνοια εκείνων που τους ταϊζουν από τα κλοπιμαία του ελληνικού λαού.
 «Δεν είναι ότι θέλουν να μας οδηγήσουν σε στάση πληρωμών, αλλά στο να αποτύχει ένα μοντέλο διαχείρισης, εντελώς αντίθετο με αυτό που εφαρμόζεται με αποτυχία στην Ε υρώπη και τις ΗΠΑ και έχει οδηγήσει σε εκατομμύρια άστεγους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου